Šta je novo?

PRESTIGIO 5197Dx ULTRA vs 5097CPro

Hvala za ovu rotation aplikaciju, ne moram vise da vrtim tablet ko budala :D

Da li je neko uspeo da instalira Google Talk? Baš mi nedostaje...

Moraš da imaš root, a ako imaš, onda samo iskopiraj Talk.apk u system/app folder i dodeli mu dozvole kao na slici.

uploadfromtaptalk1353797110619.jpg

Ako ti treba apk, reci pa ću okačiti, sad sa telefona ne mogu.

Hvala za info. Skinuo sam Google apps za CyanogenMod 9.0.x (Android 4.0.3-4) sa:

http://goo.im/gapps

Iz te arhive sam kopirao talk.apk u /system/app/ i ova dva fajla:

libvideochat_jni.so
libvideochat_stabilize.so

u /system/lib/

i svima dodelio ona prava pristupa. Koristio sam Total Commander sa root pravima.

Sada imam i video chat :)

Ja sam se oprostio sa ovim tabletom, jednostavno mi je bio neupotrebljiv za moje potrebe (ili sam baš takav baksuz da mi zapadnu dva loša primerka). U svakom slučaju, ja ga ne bih preporučio nikome.

Ljudima iz Asbis-a svaka čast, bili su i više nego korektni.

Mislim da sam rešio problem prekidanja WiFi kada se ugasi ekran. Instalirao sam program:

Advanced WiFi lock

I veza se drži. Probao sam i neke druge programe, čini mi se da je ovaj jedini koji radi. Besplatna verzija je potpuno funkcionalna, nedostaje samo par manje važnih opcija.

Mada je to bug nasleđen od ICS, WiFi je bolna tačka ovog tableta. Mislim da ima mali domet i da je veoma osetljiv na smetnje. Zato mu je teško da ostvari vezu i kad se na to nadoveže da se ona svaki čas prekida, dobijete tablet koji se često smrzava, jer gomila programa nagrne da se priključi na internet u istom trenutku.

Evo par stvari koje bih savetovao svima koji imaju problema sa pauzama pri startovanju programa:

- Instalirajte WiFi Analyzer i analizirajte prvi grafikon. Nađite kanal koji je slobodan u vašem okruženju, po mogućstvu da nema zauzete čak ni susedne kanale. Ignorišite one veće od 11, njih mnogi uređaji ne prepoznaju, uključujući i ovaj tablet. Zatim otiđite u podešavanja vašeg rutera i u Wireless sekciji isključite opciju Auto za odabiranje kanala i upišite onaj koji ste malopre odredili. Kada sve to završite uklonite WiFi Analyzer - što manje programa petlja po WiFi, to bolje :)

- Isključite sve automatske sync opcije u Settings/Accounts & sync, ostavite samo Google account. Isto to uradite i u opcijama za pojedinačne programe - ako treba da se syncuju, neka to rade kad ih startujete.

- I naravno, instalirajte gore navedeni Advanced WiFi lock. Veza će vam biti stalno uključena.

Meni je sve ovo pomoglo da tablet radi tečnije i sa manje štucanja, nadam se da će i vama koristiti. Prilično sam siguran da će ovo koristiti i vlasnicima Prestigio 5097 modela, ali više ga nemam, pa ne mogu da probam.

Da li neko moze da mi pomogne plz. Nedavno sam dobila 5197d ultra. Iskreno htela sam notebook kako bih gledala filmoviziju,pa sam se bas razocarala. Za tablete sam totalni duduk. Stalno pokusavam da mu dam sansu ali me uvek iznova razocara. Imam d3 go preko sbb, aktiviraka sam ga na tel ali na tablet mi je instalirao aplikaciju ali kad zelim nesto da pustim trazi da privremeno ili stalno iskljucim rutovanje. Kako nemam pojma. Molim vas da mi neko objasni kako to da uradim da ga ne bih polomila :)
Hvaka unapred

Da li neko moze da mi pomogne plz. Nedavno sam dobila 5197d ultra. Iskreno htela sam notebook kako bih gledala filmoviziju,pa sam se bas razocarala. Za tablete sam totalni duduk. Stalno pokusavam da mu dam sansu ali me uvek iznova razocara. Imam d3 go preko sbb, aktiviraka sam ga na tel ali na tablet mi je instalirao aplikaciju ali kad zelim nesto da pustim trazi da privremeno ili stalno iskljucim rutovanje. Kako nemam pojma. Molim vas da mi neko objasni kako to da uradim da ga ne bih polomila :)
Hvaka unapred
Rutovanje ili rotiranje?

Hvaka unapred

Ne mozes da pokrenes D3 go preko rutovanih android uredjaja.

Imaš u Superuser aplikaciji opciju temp unroot.

Nema na čemu, uživaj :).

Ne postoji mogucnost da skinem Zynga Poker sa marketa, ne znam zasto, a nije mi root-van tablet pa ne mogu da probam neki unlocker... pa sam probao nekih 5-6 verzija za tablet sto sam skidao sa raznih foruma, ali nijedna kad se pokrene nije igriva, kao da ne podrzava ovu rezoluciju/tablet... Da li je neko probao Zynga poker na ovom tabletu i ako jeste moze li da mi posalje link za tu verziju, koja radi?
Hvala!

Ja sam ga najnormalnije skinuo sa Google Play još odavno, nije mi trebao unlocker...

I bilo je igrivo? Mislim nikakvi glitch-evi? Meni se samo vide par dugmica i to je to...

Posedujem oko 6 meseci 5197 ULTRA i do sada je radio perfektno, ali od pre neki dan je totalno odlepio. Naime, kada ga uključim, prvih 5-10-15 minuta radi OK, a onda ekran poludi u smislu da u početku ne reaguje dobro na dodir, to jest ja ga dodirnem u jednoj tački, a on se ponaša kao da sam ga dodirnuo par centimetara dalje, kao da nije kalibrisan. Ubrzo zatim totalno poludi i ponaša se kao da ga dodirujem u različitim tačkama na svakih pola sekunde, tako da krenu da se otvaraju i zatvaraju aplikacije, skroluje se ekran i tome slično, a ja pri tome uopšte ne dodirujem ekran. Da li je neko imao sličan problem? Da li ima šanse da se problem reši softverski ili da ga nosim pravo na reklamaciju?

Imam isti problem sa "lažnim dodirima" na mom 5097CPro. Dodiri se javljaju samo u jednom delu ekrana. Nosio ga na servis u Asbis. Posle 20 dana čekanja, javili su mi da je kvar sofrverski, reinstalirali ga i vratili mi ga. Posle dva sata upotrebe, sve po starom, opet se pojavljuju lažni dodiri.

Pozdrav svima,imam tablet prestigio 5197 posto sam instalirao mnogo aplikacija tablet je poceo da usporava sve vise posto sam zurio I nisam imao vremena da deinstaliram jednu po jednu aplikaciju sve sam vratio na fabricka podesavanja posle toga je tablet radio kao bombonica aoi kad sam hteo da skinem neku sliku sa neta pisalo je pokretanje preuzimanja I onda se u notifikacijama pojavilo preuzimanje nije uspelo zatim sam nesto poksao da skinem utorrentom I onda se pojavilo nesto sasvim neobicno read only file system hitno pomazite,hvala unapred.

Da li je neko uspio da na 5197D Ultra zavrti Jelly Bean ? Ako jeste, kakvi su utisci ?

Imam problem sa ovim tabletom, nece uopste da se upali, USB ne ocitava uopste. Jel postoji neka fora da se pristupi podacima pre slanja na reklamaciju?

5097 cpro radi non stop......Imali da je neko instalirao w8 na mesto andoida 4,0?

5097 cpro radi non stop......Imali da je neko instalirao w8 na mesto andoida 4,0?
Windows 8 који ради на х86 процесорима се не може инсталирати на андроид таблете који у 90% случајева имају ARM процесоре. Мислим да нико није успео ни са Windows RT који такође ради на ARM процесорима.

Moze li neko da mi pomogne, kako da instaliram prokleti patch na ovo cudo?
Prebacio sam zip po uputstvu , ali nece da ga vidi prilikom sistemskog reseta. Stoji samo prazan direktorijum. Pokusavao sam da ubacim zip fajl i u druge direktorijume (root, backup...) ali i dalje bez rezultata.
Cak sam uradio restore i brisanje tableta, pa poklusao sa updateom, ali i dalje bez uspeha.
pomoc ukoliko neko im a savet...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno