Šta je novo?

Preporuka za UPS

miki81

Čuven
Učlanjen(a)
28.04.2003
Poena
620
Definitivno sam resio da uzmem UPS jer je struja pocela nenormalno da se ponasa u zadnje vreme. Plasim se jer imam dva kompa koja rade 24h i sve ukupno u njima imam preko 2 TB hardova. Plasim se da ce EPS da ih dotuce a na njima imam jako dragocene fajlove koje ne bi bas voleo da izgubim ovako glupo.

Kao prvo ne bih voleo da mi odma nabrajate neke UPSeve koji kostaju po 100 E ( znam mnogi ce sad pomisliti, pa sto onda trazim UPS ako necu da se iskesiram ) razumem potpunu cinjenicu da su napajanje i UPS definitivno stvari za koje ne treba stezati novcanik. Jednostavno ne treba mi neko ultra jako sa jakom baterijom, jednostavno treba mi UPS koji ce moci da premosti seckanje struje od po dve tri sekunde.
Ne treba mi neka grdosija koja ce da mi drzi pola sata kompove.
Napomenuo bih da mi treba UPS za dva kompjutera i eventualno da gasi oba kompa ukoliko primeti da nema struje vise od minut.

Definitivno mi treba napajanje koje nece da gasi kompove pri "zmirkanju" struje.

Trazio sam po forumu ali nisam nasao neku odgovarajucu temu a ni odgovor.

Ako ima neko ko se bavio ovim i ima neka iskustva rado cu procitati :)

Pozdrav svima !

Zna li neko zasto nemam vise ovakve opcije ?

mge1.jpg

Neverovatno da sam pogubio sve ovo ?

Poslednja izmena:
E sad sto se ovo desilo nemam pojma ali razmisljam da batalim software. ( koji bi mi dobro dosao ako nestane struje a ja nisam kuci ) ali sta da radim kad im je software ravan nuli, kao da ga ni nemas na kompu.

Sto ides preko Windows opcija, kad mozes da pokrenes software direktno (vidi sliku)?

Koliko sam ja skontao, taj software sluzi da pravi log kad je nestajala struja, i da ti posalje e-mail da je struja nestala, pa da sa neke druge lokacije na brzinu obavis sta treba :d

Ima i opciju da ti stavi komp u stanje hibernacije, pa da se po povratku struje sve aplikacije vrate u predjasnje stanje, ali posto mi struja nekad nestaje nekoliko puta u toku dana, nisam hteo da "experimentisem", pa sam namestio 'shutdown' opciju, sto je isto kao i da nema softvera :D

Prilozi

• MGE Software.jpg
    MGE Software.jpg
    43.3 KB · Pregleda: 41
Poslednja izmena:
Znam, ali pola partnera navedenih na njihovom sajtu ih nema. Na ITSvet-u ima samo jedna firma, a na BenchShop-u nijedna... Zato pitam.

A cjenovnici i stvarno stanje su "identični"... ;)

Poslednja izmena:
Taman sam hteo da pogledam stanje, ali im B2B portal trenutno nije aktivan :(

Hvala momci...

Samo se razmišljam da li za dve mašine iz potpisa, ruter, NT, telefon, switch, USB hub i USB SATA dock da uzmem dve Nove 625 ili jednu 1250?

Bolje i jedna nova 625 nego jedna 1250 polovna :d
Moj ti je savet da uzmes 2x625, zbog buke, jer nemaju ventilatore u sebi. I manje ce da smrdi! :D

Bolje i jedna nova 625 nego jedna 1250 polovna :d
Moj ti je savet da uzmes 2x625, zbog buke, jer nemaju ventilatore u sebi. I manje ce da smrdi! :D

Ako imas mesta, i ja preporucujem 2x625 jer nemaju ventilator, a i ako jedan crkne, ostaje ti drugi :d

Ne kontam ovo za smrad - pre ce smrdeti kad je unutra toplo, nego kad ventilator hladi.

:wave:

Vrh Dno