miki81
Čuven
- Učlanjen(a)
- 28.04.2003
- Poena
- 620
Definitivno sam resio da uzmem UPS jer je struja pocela nenormalno da se ponasa u zadnje vreme. Plasim se jer imam dva kompa koja rade 24h i sve ukupno u njima imam preko 2 TB hardova. Plasim se da ce EPS da ih dotuce a na njima imam jako dragocene fajlove koje ne bi bas voleo da izgubim ovako glupo.
Kao prvo ne bih voleo da mi odma nabrajate neke UPSeve koji kostaju po 100 E ( znam mnogi ce sad pomisliti, pa sto onda trazim UPS ako necu da se iskesiram ) razumem potpunu cinjenicu da su napajanje i UPS definitivno stvari za koje ne treba stezati novcanik. Jednostavno ne treba mi neko ultra jako sa jakom baterijom, jednostavno treba mi UPS koji ce moci da premosti seckanje struje od po dve tri sekunde.
Ne treba mi neka grdosija koja ce da mi drzi pola sata kompove.
Napomenuo bih da mi treba UPS za dva kompjutera i eventualno da gasi oba kompa ukoliko primeti da nema struje vise od minut.
Definitivno mi treba napajanje koje nece da gasi kompove pri "zmirkanju" struje.
Trazio sam po forumu ali nisam nasao neku odgovarajucu temu a ni odgovor.
Ako ima neko ko se bavio ovim i ima neka iskustva rado cu procitati
Pozdrav svima !
Kao prvo ne bih voleo da mi odma nabrajate neke UPSeve koji kostaju po 100 E ( znam mnogi ce sad pomisliti, pa sto onda trazim UPS ako necu da se iskesiram ) razumem potpunu cinjenicu da su napajanje i UPS definitivno stvari za koje ne treba stezati novcanik. Jednostavno ne treba mi neko ultra jako sa jakom baterijom, jednostavno treba mi UPS koji ce moci da premosti seckanje struje od po dve tri sekunde.
Ne treba mi neka grdosija koja ce da mi drzi pola sata kompove.
Napomenuo bih da mi treba UPS za dva kompjutera i eventualno da gasi oba kompa ukoliko primeti da nema struje vise od minut.
Definitivno mi treba napajanje koje nece da gasi kompove pri "zmirkanju" struje.
Trazio sam po forumu ali nisam nasao neku odgovarajucu temu a ni odgovor.
Ako ima neko ko se bavio ovim i ima neka iskustva rado cu procitati
Pozdrav svima !