Šta je novo?

Prepaid u Srbiji: tarife, promocije, iskustva, problemi..(FAQ u 1.postu)

Ima iPhone 5/5s znaci mislim da ima sve te bandove. EU Model u pitanju. VIP mi se svidja sto ima 4GB Interneta i nema ono uspostava veze ili kako se vec zove.
On ostaje tacno 7Dana pa mu je najbolje VIP ja mislim. Jedino sto kod Telenora moze koristiti WhatsApp i Instagram neograniceno, moram videti sta mu je bitnije.
Pa hebo ga ako mu za WA/IG treba vise od 4GB za 7 dana...

Ipak cu uzeti Telenor jer je onda u istoj mrezi kao ja pa ima neogranicene minute. Drugo moze da izabere 2Servisa Neogranicena i ima 2GB Interneta.

Kako 2GB i kako neogranicene minute? Novi prepaid nema nista valjda osim 2 dodatka, ako ne dopunis (>199din)

Neogranicene Minute u Telenor Mrezi.
639c58b571cc5a6b6c23fda45ba0a5a3.png

Samo na Tourist tarifama a te kartice su skuplje. I ogranicene su izgleda brzine dosta.

E ima neka kartica koja se negasi svaki mesec dana ako ne uplatim kredit, treba mi za online confirmacije al ne cu da uplacujem kredit svakog meseca samo zbog tog :( , pre si mogao uplatis jednom kredit i traje ti tipa 2 godine

Kredit traje duze samo na starim pripejd karticama ... Ja imam jednu ali je koristim , jedino da vidis po oglasima

Zar ne kredit ne traje godinu dana na telenor prepaidu?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Interesantno. Pretppstavljam da je za keš, sve odma.....

Ali da li može stari korisnik?

Poslednja izmena od urednika:
U telenoru ne znaju koliko kostaju telefoni,biser nad biserima.Neki cak ne znaju ni da se mogu kupiti telefoni haha.Kazu da bi saznao cenu moram da idem u poslovnicu.Jeste oduvek bio mali ovaj telenor... :D

Aha telefoni J3,J5 I J7 se kupuju u prodavnicama,i u prodavnicama dobijete tu telenor pripejd karticu. :)

Poslednja izmena:
Na sajtu oduvek postoje cene, konkretno 21.600 za J5 2016.

Na akciju koju je pomenuo Bonafides,telefon se mora uzeti u prodavnici i tamo se dobija pripejd kartica.Tako su rekli iz telenora,sto su lose napisali na sajtu,to je vec druga prica.

Razumeo sam da te interesuje cena i da ne postoje informacije.

Unapred se izvinjavam ako ću biti off topic, ali nisam mogao naći srodniju temu na kojoj bih postavio pitanje.

Moja sestra je u Americi i koristi Tesla Smartphone 3.1 Lite. Prvo je putem wirelessa hvatala net i kad god je bila u prilici pričali smo preko WhatsApp-a, kvalitet zvuka je bio odličan. Pošto tamo ostaje duže, kupila je tamošnju prepaid karticu kod T-Mobile, u kojoj pored razgovora i poruka ima i internet. Kako je počela da koristi njihovu karticu zvuk je postao očajan, jedva da je nešto čujem. Nosila je karticu u njihovo predstavništvo i oni su joj rekli da je sa karticom sve u redu. Pošto pomenuti telefon podržava samo 2G i 3G rekao sam joj da tamo zatraži karticu te vrste, međutim oni u ponudi imaju samo 4G kartice. Da li je neko imao sličan problem, kako se ovaj telefon/kartica mogu namestiti da bih mogao bolje da je čujem, da li treba nešto raditi sa podešavanjima u telefonu ili na samoj kartici?

Unapred hvala na svakom odgovoru.

Poslednja izmena:
4g tj uSIM kartice su kompatibilne i sa telefonima koji podrzavaju samo 2g i 3g mreze.

pitanje je kakav je signal na lokaciji gde ona koristi taj telefon odnosno karticu?
da li ima slovo E pored oznake za signal, ili 3g ili H, ili sta vec?
kakav internet ima u paketu, koliko megabajta i da li je ogranicena brzina interneta?
neka odradi SpeedTest pa da vidimo rezultat.
verovatno je internet spor i zbog toga je los kvalitet zvuka u toku poziva..

i jos jedno pitanje, koji su tamo bendovi (frekvencije) za 3g mrezu i da li ih njen telefon podrzava ili se kaci samo na 2g mrezu...

to su neke stvari koje treba ispitati pa cemo znati sta dalje...

Poslato sa Note3

Poslednja izmena:
Jel ono bese i dalje za Mts pripejd 4G jos nije moguc?

Poslato sa KIW-L21 uz pomoć Tapatoka

Ne moze 4G na mts prepaid (osim tourist i super tourist sim kartica)

Mts ima promociju Mix7 i za 7 dana dobijes po 400 min i poruka. Medjutim pre dva meseca promenili su politiku. Sada im ta promocija traje 6 dana a ne 7. Zvala sam kol centar i oni rekose, pa prvi dan se racuna kao dan aktivacije, dakle marnu ti jedan dan za aktiviranje. Rekoh, prenesite sefu da promenite naziv tarife u Mix 6 jer nije u redu prema ljudima da ih varate jer svi znaju matematiku. Eto tako da ta promocija traje 6 dana a ne 7

Bonafides, Tcom je najnajslabija mreza u USA. A bez 4G je maltene bila neupotrebljiva kada su bili od drustva. Zavisi naravno od delova Amerike.
Zato je Tcom i najjeftiniji za osnovne tarife.

Hvala pajica123 i alfaunits na odogovorima.
Ona je kupila prepaid karticu kod T-mobile-a i za 75 USD ima neograničen internet, pozive i poruke ka svim brojevima u SAD, ali kako je stavila tu karticu u telefon, on se (po pitanju WhatsApp-a) skroz poremetio, tako da je sada ne mogu dobro čuti i kad se konektuje na neki Wi-Fi. Inače, signal je dobar, oni su blizi Vašingtona, njen suprug isto koristi T-mobile prepaid, ali se na njegovom telefonu sve savršeno čuje (čak i kad koristi net po smanjenoj brzini).
Sve u svemu, dobro smo se čuli dok nije ubacila tu američku karticu, ne znam da li je ta kartica mogla da napravi toliku pometnju.

Cek, a ako NJENU karticu ubaci u NJEGOV telefon?

Pre ce biti skroz slucajno, jer kartica nece shebati WA/Viber na WiFi.

Probali su i tu opciju sa zamenama kartica, ali ništa. Kako je ubacila američku karticu u svoj telefon, ja jedva da mogu da je čujem i razumem, prvenstveno mislim na seckanje glasa i na veliku oscilaciju jačine zvuka.

Znaci njena kartica radi OK u drugom telefonu, ne secka WA, a u njenom secka druga kartica?
Problem sa telefonom onda, skoro sigurno.

Sve ostalo je domen debelog nagadjanja, barem iz mog iskustva/znanja.

Probali su i tu opciju sa zamenama kartica, ali ništa. Kako je ubacila američku karticu u svoj telefon, ja jedva da mogu da je čujem i razumem, prvenstveno mislim na seckanje glasa i na veliku oscilaciju jačine zvuka.
A jel probala da vrati telefon na fabrička podešavanja?

Nakon nekoliko dana stvari stoje ovako. Ona i dalje u telefonu drži američku T-Mobile karticu, ali i pored toga što na njoj ima neograničen internet po punoj brzini, on joj ne može služiti za WhatsApp. Sada u stanu koristi net preko Verizona, a kvalitet razgovora je daleko bolji.
U svakom slučaju, hvala svima na savetima. Veliki pozdrav :)

Barem znamo da kartice ne bacaju gremline u telefone ;)

Jel ima neko kome treba 2000din kredita za 370din mesečno, posle potrošenih 2000din (pozivi, poruke, sms) nema prekoračenja saobraćaja. Neko mi je pisao da bi mu to odgovaralo za matorca. Vip postpejd je u pitanju.

Послато са Redmi 3S уз помоћ Тапатока

Sredio sam nekako, trebalo mi je pocetkom juna.
Hvala sto si se setila!

Nazad
Vrh Dno