Šta je novo?

Prepaid u Srbiji: tarife, promocije, iskustva, problemi..(FAQ u 1.postu)

Zna li neko koji pripejd je najjeftiniji samo za SMS mesecno (oko 100, max 150 poruka)? Mislim na paket poruka.
- MTS daje na po 7 dana i to je smorno
- Telenor daje na 15 dana (95din) ili 30 dana (195din)
- Vip?
Hvala!

Hvala, onda je i za taj broj mesecnih poruka naisplativiji KT500 sa 50% popusta. :)

Mislim da je za nesto sitno razgovora i SMS bolja opcija Sigurica ili Telenor Start mozda sa dodacima za SMS.
Sigurica 1000 je valjda najniza (nije zvanicna, znaci postoji i jedna ispod liste sa sajta, barem je bila do skoro, samo u poslovnici), ako se ne varam 375din, ne znam da li vaze Vaucer za Socge ako nadjes da bude 275din. 1000din kredita (+1000 ka VIPu ali nebitno). 1din/SMS! 12din/min, nema uspostave veze. Samo - ne diraj net!

A, da, ti i dalje imas 50% na KT500 :) To jeste najbolja opcija.

Pitanje za one na telenor prepaidu.
Kako aktivirate 100 min ka svim mrezama nakon dopune?
U Moje ponude imam to, dopunio sam kredit i nista od tih 100 min!?

Potvrđujem da i ja imam isti problem. Kredit dopunjen, probam da aktiviram i uopšte neće. Zvao sam Call Centre, neka operaterka me ubeđuje da ne učestvujem u toj kampanji, a meni u aplikaciji piše da mogu da aktiviram, ali nikako minuti neće da "legnu" na stanje. Inače, rok za tu promociju je do sutra i ne znam gde je kod njih zapelo.

Inače Telenor je promenio promociju za novoaktivirane brojeve od pre par dana.
Nema više 100 min ka svima nakon prve dopune, možda su zato neki korisnici imali problema sa aktivacijom ove opcije.
e189161c6ec74e468a1bd2e79f14c513.jpg

Nebitno, ja sam karticu aktivirao pre 3. jula i imam pravo na to.

Zovu me jutros iz Call Centre-a, navodno bila je neka tehnička smetnja, sada su to na mom broju popravili i sada mogu da aktiviram minute.
Ja toj ženi kažem da su mi do juče njene koleginice tvrdile da nemam pravo na tih 100 minuta i da je to važilo do 29.6., a ona meni prosipa one fore da su tu za svaku pomoć. Nakon tog poziva sam aktivirao minute, ali sam dva puta morao da prijavljujem tu "poteškoću" i da im objašnjavam da me to sleduje.

Da sam sačekao da prođe još jedan dan (pošto ta promocija važi još danas), garant bi me pitali zašto ih nisam ranije kontaktirao i da to više ne može da se aktivira. Haos...

Nebitno, ja sam karticu aktivirao pre 3. jula i imam pravo na to.

Naravno, ali kažem da su poteškoće nastale zato što je promenjena promocija pa sistem nije povukao automatsku aktivaciju nego si morao da se cimaš sa njima da ti to ručno aktiviraju.

WAS-LX1

I posle kao kod Tnora sve radi iz prve i priznaju greske :)

Malopre me covek iz cc ubedjuje kako je promocija 100 min nakon dopune istekla. Jedva sam ga ubedio da nije tacno i da vidi. Naravno, onda je video da se osnovano zalim i prosledio dalje. Dakle, nema kod nas krstenog operatora, a vala ni obucenih zaposlenih ni kod jednog od clanova kartela

Zvali danas iz Telenora, ustanovili su problem. Aktivirali su mi minute i dodali jos 130 din kredita...
Ako izmuzmeno cinjenicu da je bilo greske, ovo je model po kome se posluje, a ne pilicarenje gde se greska ignorise.

Moram da se slozim.

Sta je bolje uzeti za Prijatelja iz inostranstva na 7Dana?
Telenor ili VIP? Za Beograd i Leskovac
Ja sam Telenor.
Interesuje me zbog Interneta, Minuta itd.
Sta je najisplativije?

Sve zavisi šta mu treba, i u kojoj količini. U suštini mts prepaid treba izbegavati.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Za MTS znam. Mislim da mu je bitniji internet ali i da ima mrezu dobru u Leskovcu, zato pitam da li ima neko iskustva sa Leskovcem.

Na Vip (novim karticama) (sa 4G LTE logom) 4G radi odmah, uz aktivaciju dobija 4GB interneta (7 dana), a u Leskovcu (outdoor) sam bio za 1. maj - prolazio kroz grad na putu za Vučje, uvek je bilo 4G signala na Vipu.

Ako je duže od nedelju dana tu, može uzeti neki od dodataka za net (mislim da je naj isplatljiviji 4GB - 300din - 7 dana). Uz svaku dopunu od 200 din i više dobija neograničene razgovore u Vip mreži.

Telenor ima 4G na prepaidu, ali mora da se aktivira kroz aplikaciju "moj telenor". Što se pokrivenosti tiče, možda je bolji Telenor zbog LTE 800 mreže, ali je sigurno sporiji. Kolko znam u Leskovcu nema 4G+ na Telenoru.

Ne znam odakle dolazi tvoj prijatelj, ali proveri da li njegov telefon podržava LTE na 800MHz - band 20, jer u suprotnom (ako ima samo 1800MHz - band 3) će samo u gradovima imati LTE na Vipu, a na Telenoru verovatno u Leskovcu neće uopšte imati 4G.

Brzine na Vipu (prepaid) - u gradu (1800MHz) do 75/40Mbps, van gradova (800MHz) - do 35/20Mbps.

Poslednja izmena:
Aktivirao sam na na nekom telenor prepaid broju besplatno Viber. Šta se dešava nakon 30 dana? Moram da dektiviram da ne počne da se naplaćuje?

Dva digitalna servisa su besplatna na Telenor prepaidu.

VIP ima vrlo malo LTE800, ispod 20% na kraju 2016., dobar deo njih je za autoputeve i za bas manja mesta. Moguce da u Leskovcu uopste nema LTE800 cak.

Automatski se obnavlja, iskljucis ga poslednjeg dana u mesecu.

Mozda moze i ranije da se iskljuci ali je pitanje da li se odmah ukida ili traje do kraja.

Mozes dva digitalna dodatka (slota) besplatno da koristis, neograniceno meseci. Ako hoces i treci dodatak onda njega moras da placas mesecno.

Na Vip (novim karticama) (sa 4G LTE logom) 4G radi odmah, uz aktivaciju dobija 4GB interneta (7 dana), a u Leskovcu (outdoor) sam bio za 1. maj - prolazio kroz grad na putu za Vučje, uvek je bilo 4G signala na Vipu.

Ako je duže od nedelju dana tu, može uzeti neki od dodataka za net (mislim da je naj isplatljiviji 4GB - 300din - 7 dana). Uz svaku dopunu od 200 din i više dobija neograničene razgovore u Vip mreži.

Telenor ima 4G na prepaidu, ali mora da se aktivira kroz aplikaciju "moj telenor". Što se pokrivenosti tiče, možda je bolji Telenor zbog LTE 800 mreže, ali je sigurno sporiji. Kolko znam u Leskovcu nema 4G+ na Telenoru.

Ne znam odakle dolazi tvoj prijatelj, ali proveri da li njegov telefon podržava LTE na 800MHz - band 20, jer u suprotnom (ako ima samo 1800MHz - band 3) će samo u gradovima imati LTE na Vipu, a na Telenoru verovatno u Leskovcu neće uopšte imati 4G.

Brzine na Vipu (prepaid) - u gradu (1800MHz) do 75/40Mbps, van gradova (800MHz) - do 35/20Mbps.

Ima iPhone 5/5s znaci mislim da ima sve te bandove. EU Model u pitanju. VIP mi se svidja sto ima 4GB Interneta i nema ono uspostava veze ili kako se vec zove.
On ostaje tacno 7Dana pa mu je najbolje VIP ja mislim. Jedino sto kod Telenora moze koristiti WhatsApp i Instagram neograniceno, moram videti sta mu je bitnije.

Nazad
Vrh Dno