Šta je novo?

Prepaid u Srbiji: tarife, promocije, iskustva, problemi..(FAQ u 1.postu)

8fccdc8dee4cb33f4b87c08bf3be6662.jpg

NXT-L09

Dodatne informacije

Besplatan internet za 2 aplikacije je od 29.03.2017. godine dostupan svim Telenor pripejd korisnicima. Promocija važi neograničeno i može se koristiti isključivo u domaćem saobraćaju. Pristup eksternim linkovima u okviru ili izvan Facebook, Instagram, WhatsApp, Twitter ili Viber okruženja nije obuhvaćen ovom promocijom.

Promo dodatak, sa neograničenim minutima u mrezi i 1GB interneta, možeš besplatno da koristiš odmah po aktivaciji SIM kartice, dok dodatak 100 minuta možeš da aktiviraš nakon što dopuniš svoj pripejd račun bilo kojim iznosom, a najkasnije do 06.07.2017. godine. Promo dodatak kao i dodatak 100 minuta važe 7 dana od trenutka aktivacije.

Besplatan internet za 2 aplikacije se aktivira putem slobodnih servisnih mesta (slotova), koji se nalaze na Moj Telenor aplikaciji i Portalu. Aktivacijom jedne od pet ponuđenih aplikacija (Facebook, Instagram, WhatsApp, Twitter ili Viber) popunjava se slobodno servisno mesto. Nakon aktivacije korisniku je dostupan besplatan internet za korišćenje izabrane aplikacije.

U periodu od 30 dana od aktivacije, korisnik nije u mogućnosti da promeni izabranu opciju/aplikaciju. Ukoliko korisnik želi da promeni aplikaciju u upotrebi, nakon isteka perioda od 30 dana, potrebno je da izvrši deaktivaciju prethodne i aktivira novu aplikaciju.

Kada su oba servisna mesta popunjena, aktivacija dodatnih usluga tarifiraće se prema standardnom cenovniku.

Telenor zadržava pravo da ograniči saobraćaj i menja aplikacije koje su na raspolaganju za besplatnu aktivaciju u okviru promocije, kako bi svim korisnicima obezbedio optimalno korišćenje usluge.

Promo dodatak sa neograničenim minutima u mreži i 1GB, kao i dodatak 100 minuta, dostupan je korisnicima koji aktiviraju Telenor pripejd 200 paket u periodu od 29.03.2017. do 29.06.2017. godine.

Poslednja izmena:
Dobro je to što i postojećim prepaid korisnicima obezbeđuju ovu promociju.

Ja prefeririam WhatsApp, ali na njihovom sajtu i dalje stoji da "Pozivi putem WhatsApp aplikacije (WhatsApp VoIP) ne ulaze u besplatan i neograničen internet saobraćaj za ovaj servis", što mi uopšte neće značiti.

Drugo, nije mi najjasniji dodatak za Viber, jer u Uslovima korišćenja za Viber piše da "Svim svojim pripejd i postpejd korisnicima (fizička lica) na teritoriji Srbije (u daljem tekstu: Korisnici), Telenor dodeljuje 2GB interneta u nacionalnom saobraćaju za korišćenje Servisa, bez brige o dodatnoj naplati interneta"... što u prevodu znači da je Viber takođe ograničen.

Mislim da je 2GB za Viber na mesečnom nivou više nego dovoljno. Sad baš gledam, od početka meseca na Viber mi je otišlo 54 MB preko mobilne mreže i još 65 MB preko WiFi-a. Možda ja nisam Heavy User?

NXT-L09

Poslednja izmena:
Pozivi trose fino ipak.

Ukoliko troši slično kao WA, onda sa 2GB se može pričati bar oko 6500 min...

Oko 4MB za 13 min. juce.

U svakom slučaju, ja sam kontaktirao Telenor i dobio sledeći odgovor: "Pozivi putem WhatsApp app ne ulaze u besplatan internet, a za Viber imaš 2GB neta mesečno".
Možda je ovih 2GB za Viber dovoljno, ali mi je žao što za WhatsApp nema poziva.

Danas sam zvao i Vipov Korisnički servis, te su mi i tamo rekli da u njihov dodatak za WhatsApp takođe nema poziva :(

Možda wa ne dozvoljava pozive zato što oni imaju neku svoju karticu sa kojom možeš da pričaš po celom svetu. Nije baš jeftina. I ja više volim wa a i radi mi dobro za razliku od bagovitog vibera. A recite mi jel imate neke promocije na telenoru za pozive prema svima? To ne mogu nigde da nađem. Inače koristim njihov postpejd ali bih kupila dečku jednu pripejd karticu.

Послато са Redmi 3S уз помоћ Тапатока

Vip ima dobru promociju net za chat 189 din 6 meseci. Rade pozivi na viberu kao i video pozivi. Wa rade samo poruke, poziv dodje tj zvoni ali nije moguće odgovoriti na isti. Inače moja sestra je napravila 50GB protoka preko tog dodatka na fb klipove :D Tako da se to baš isplati za mlađe. Imaju fb,viber i wa :D Vipu samo fali instagram dodatak da upotpune sve aktuelne društvene mreže.

Možda wa ne dozvoljava pozive zato što oni imaju neku svoju karticu sa kojom možeš da pričaš po celom svetu. Nije baš jeftina. I ja više volim wa a i radi mi dobro za razliku od bagovitog vibera. A recite mi jel imate neke promocije na telenoru za pozive prema svima? To ne mogu nigde da nađem. Inače koristim njihov postpejd ali bih kupila dečku jednu pripejd karticu.

Da, u potpunosti se slažem sa tobom, zvuk na WhatsAppu je izuzetno kvalitetan, dok na Viberu, čini mi se, vlada neko veliko zagušenje. I izgleda da kad god se pridružiš Viberu, svima koji imaju tvoj broj u imeniku, stigne notifikacija o tome, a ja to baš i ne volim.

Postoje dodaci u okviru Telenor prepaida za pozive ka svim mrežama, ali su mnogo skupi, posebno za nove korisnike i traju svega 7 dana. Mislim da su trenutno na novim karticama negde oko 300 dinara nedeljno.

Da, ovo za viber je tacno, svima se pojavi poruka kada god registrujes broj na Viberu (i kada resetujes fon, ili promenis pa opet pristupis). Na WA nema tako dosadan info, ali opet se vidi ko ima WA od skora.
Viber ne bih rekao da ima zagusenje, jer nekada radi super, sa nekima super, drugima fuj.. ili odjednom prekine. Ali opet je skroz OK. Kada radi, dobar je kao Skype, a manje trosi. I cini mi se da bolje radi na mobilnoj nego na wifi, sto nema bas smisla, ali tako je :(

Dodaci na prepaidu su valjda isti kod Telenora za minute ka svima, slicno postpaid dodacima?

Ja koristim neku stariju verziju vibera jer nova ima mnogo bagova na mom fonu. Jedino sam se odrekla automatskog ažuriranja aplikacija da se ne bi viber ažurirao. Inače ga ne volim jer je pretrpan al šta da se radi. Fejsbuk će uvesti u whatsapp novitet da kompanije mogu da ti šalju reklamne poruke što će biti totalno bzv. Definitivno je najbolji telegram koji od danas podržava i pozive ali za njega nema besplatnog neta. P. S *** pa vip ima za 600din 150min, nzm koliko poruka i mb mesečno...na pripejdu.

Danas mi je stigla poruka od Vip-a da se od 10. maja ove godine gasi moja omiljena promocija "Isti prema svima", koju sam koristio dugi niz godina. To mi je i potvrđeno u razgovoru sa operaterkom. Bilo je lepo dok je trajalo.

To bese ono 1din/min, a razgovor se gasio na 307 sekundi?
Najbolji promo koji je bio kod nas je, po meni, onaj "Pozovi, uvecaj kredit" ili kako se zvao :)

Da, minut u nacionalnom saobraćaju je bio 1,77 dinara, a kad pozivaš druge mreže bio je ograničen na 9 i po minuta. Meni je to bilo sasvim dovoljno. Još kako je ukinuta naplata uspostave veze, razgovori su bili i više nego povoljni.
Ta promocija "Javi se, uvećaj kredit" je ugašena još pre jedno par godina, nikada je nisam koristio.

Da, minut u nacionalnom saobraćaju je bio 1,77 dinara, a kad pozivaš druge mreže bio je ograničen na 9 i po minuta. Meni je to bilo sasvim dovoljno. Još kako je ukinuta naplata uspostave veze, razgovori su bili i više nego povoljni.
Aaaaa, onda je tek bila fun :)
Ta promocija "Javi se, uvećaj kredit" je ugašena još pre jedno par godina, nikada je nisam koristio.
Da. Ali bila je prilicno korisna!

Чуј корисна ... најбоља икад виђена овде. Ја сам за неколико месеци навукао скоро 100к кредита и нису ми више пропадали постпејди које сам имао а научио сам још неке па су у здрављу и весељу трошили акцију све док зликовци нису угасили. ;)

Pogrešio si temu. Napiši u temi odgovarajućeg operatera.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Imam jedan nerešiv problem na Telenor prepaidu. Koristim istovremeno i Klik i Facebook dodatak. Kada se logujem na FB, kada otvaram profile i gledao video- ništa mi ne skida sa Klika. Međutim, kad aktiviram Twitter dodatak, otvorim svoj Twitter nalog, gledam druge Twiitter naloge i slično- meni se skida sa Klika. Jednom sam se žalio Telenoru i oni su rekli da je kod njih sve u redu.

Nadam se da ovim svojim komentarom ne izlazim iz okvira teme. Da li je korišćenje Twitter-a predviđeno samo za mobilne aplikacije ili se isti može koristiti na lap topu putem Chrome-a? Čitajući njihove Uslove korišćenja za Twitter nigde nisam našao nikakvo ograničenje po pitanju potrošenog saobraćaja i načina na koji se pristupa Twitter-u. Ili je možda problem do mog lap topa, u šta sumnjam, jer ponavljam da FB bez problema šljaka i ne skida mi ništa od Klika.

Svaki savet bi mi bio od koristi, pa se unapred zahvaljujem svakom. Pozdrav :)

Isprobaj da li skida megabajte iz Klika kad koristiš Twitter aplikaciju na telefonu?

Nisu to lepo precizirali u uslovima, piše samo "Ukoliko napuštate Twitter okruženje, internet saobraćaj će biti naplaćen po standardnoj tarifi.", što može da bude i nedorečeno...

U telefonu nemam instaliran ni Facebook ni Twitter, koristim ih samo preko lap topa. Ali mi je čudno što mi za Twitter skida megabajte, a za Facebook ne.
Mora se priznati da su kontradiktorni: na Portalu mi piše da sam aktivirao "besplatne aplikacije". Ako je reč o "aplikacijama" onda bi iz Klika trebao da mi se tarifira i FB. Teška nelogičnost.

Ne, prilikom korišćenja Twittera ne napuštam Twitter okruženje. Možda je jedini problem što Twitter koristim preko Google Chrome-a (preko koga koristim i ovaj besplatan Facebook, bez dodatnog tarifiranja). Ko će ga znati...

Poslednja izmena:
Na kojoj će mreži najduže da traje broj na prepaidu bez dopune? Ko od njih prvi gasi karticu?

Sent from my T03 using Tapatalk

Telenor gasi karticu nakon 13 meseci, VIP isključuje ranije ako se ne koristi ali moze da se besplatno reaktivira.

Za MTS ne znam.

Meni MTS kartica traje 2 godine :) Imam neke aktivirane 2015. na portalu stoji, 0 kredita skoro godinu dana ;) isticu neke krajem 2017.
To nije pravilo, niti izuzetak - nema pravila kod MTSa izgleda.

Hvala na odgovorima, dakle da ostane na VIP mreži, ako je već besplatna reaktivacija.

Sent from my T03 using Tapatalk

Da li neko ima uporednu analizu sva tri operatora sto se tice komercijalnih prepaid tarifa (Cena/minuti/megabajti) uz navodjenje koja je maximalna brzina na LTE a koja na 3G?

Ja sam sa postpejda pre 2 dana prešao na vip pripejd.... koliko je minimalni iznos dopune i kako da proveravam balans stanja jer sam uključio neku akciju ali mogu da vidim samo stanje računa na 123 ne i koliko minuta mb i poruka je ostalo...... ?

Послато са SM-J500F уз помоћ Тапатока

Nazad
Vrh Dno