Šta je novo?

Prepaid u Srbiji: tarife, promocije, iskustva, problemi..(FAQ u 1.postu)

1. Uzmi i okreni ga sa moba i videces sta kaze automat,placa se 10 i nesto kinti i meni su ga skinuli sa racuna (osim ako opet nisu ukrali),jer sam pricao sa operaterom pretpostavljam zbog toga (inace vec planiram da proverim opet specifikaciju jer mi ostalo 200,96 kinti cini mi se,a imao sam oko 220 (ali moram proveriti,nisam siguran),uglavnom znam da mi je naplacen poziv samo ne znam jel regularno ili su opet vise cornuli.
Zovem cesto za promenu internet paketa, a cak i kad sam zvao za reklamacije za mobilni nije naplaceno. Kazu da se placa za mobilni kada izaberes opciju, ali vrati kredit sledeceg dana.
(ko je dokon inace, ima veliku korist od ovoga ;), ako zna za sta)

2.Ti ocigledno ne vodis evidenciju,ja ih znam u mali prst koliko kradu i svaki put proveravam i ne znaci da ce svakome krasti,ali dobar deo ljudi to oseti kod njih ;)
Posto su mi racuni vec nekih 5 godina u dinar tacno preplata, jer niko ne prekoracuje (za KT i ne moze), + eventualne dopune medju brojevima, sve je lako da se isprati. Nemaju sta da pokradu ***, kada nikada nisu presli tarifu! A i kada je keva greskom napucala 1.2GB neta pre 4+ godina, oprostili su joj :)
Tebe su vise pokrali za taj jedan jedva koriscen prepaid nego mene za 5 godina na 25 brojeva :)
Meni nisu povecali paket samovoljno, pa ako se zalim vratili - tebi Tnor jeste tokom "Optimizacije profita" ;)

3.On je i rekao da je zaveo reklamaciju i da cu odgovor dobiti sms-om (ne citas sta pisem)
Rekao si da je rekao da taj sistem ne radi. Ko zna za sta je zaveo reklamaciju onda :)

Cimao bi se i za 10 din ako mi lopovi ukradu,a to sto ti tripujes da gubim te pare tvoj problem (vec pisao).
:D Dobro, barem si javno priznao da samo mrzis drzavni MTS, a ne da je Telenor stvarno ista :)

E, Dzole... steta samo sto taj novac ide van :(

Nego nikako da objasnis zasto se cimas kod MTSa za 100ak dinara kada se kod Telenora ne cimas za mnogo vise ;)

Poslednja izmena:
ne bi menjao MTS nizasta.. prezadovoljan sam, posebno od kada predjoh na KT

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Zovem cesto za promenu internet paketa, a cak i kad sam zvao za reklamacije za mobilni nije naplaceno. Kazu da se placa za mobilni kada izaberes opciju, ali vrati kredit sledeceg dana.
(ko je dokon inace, ima veliku korist od ovoga ;))

Posto su mi racuni vec nekih 5 godina u dinar tacno preplata, jer niko ne prekoracuje (za KT i ne moze), + eventualne dopune medju brojevima, sve je lako da se isprati.
Tebe su vise pokrali za taj jedan jedva koriscen prepaid nego mene za 5 godina na 25 brojeva :)

Rekao si da je rekao da taj sistem ne radi. Ko zna za sta je zaveo reklamaciju onda :)

:D Dobro, barem si javno priznao da samo mrzis drzavni MTS, a ne da je Telenor stvarno ista :)

E, Dzole... steta samo sto taj novac ide van :(

Sto se tice prvog citiranja imas dokaz da se naplacuje (vidi sliku verovatno zbog kontakta sa operaterom,tako da nisi dobro upucen u taj 0800 sistem,ali videcemo oce vratiti,nikad mi nisu vratili do sad lopovi ;)
Sto se tice sta sam rekao da mi je operater odgovorio,rekao sam citiram sebe "ali da sistem trenutno ne radi i da mi je zavedena reklamacija i da ce odgovoriti sms-om u sto kracem roku kad ga osposobe"
Sto se tice kradja,dobio si slikovne dokaze 2 puta za 2 meseca,posle vise nisam ni smeo ostala 4 meseca da koristim tu njihovu nazovi "promociju",cisto zbog mog zdravlja,da se ne nerviram ;)
Sto se tice zadnje recenice 100% si upravu,slazem se,ali da placam raspad mreze,to nikako.
Veruj mi ja bi najvise voleo da MTS najbolje radi i da njima ostavljam pare,ali ovakav raspad od mreze sa kradjom kod mene ne prolazi nikako,bolje da ih dajem Skandinavcima,manje stetim svom zdravlju ;)

Nego Alfa matori,ocu dobiti vise to izvinjenje i priznanje da sam upravu u oba slucaja (dokazana)? ;)

Poslednja izmena:
To ti imas probleme sa MTSom, nije do njih :)
Znam za sta pricas, ali tih 10.17din meni uvek vrate sutradan. Nebitno je za sta zovem, promenu tarife ili reklamaciju. Kao da je sistem ostao takav, a ne naplacuju vise.
Jedino ako meni ne daju neki prolaz kada zovem sa OSI broja.

Za onaj kredit i net - koliko ti je krivo sto ostavljas Telenoru novac vise, pa si zaboravio da sam ja i rekao "ok, ocigledno imaju bug" za taj problem?

Oladi malo, ocigledno ne brines za svoje zivce, cimas se za 100din :)

Nesto nije u redu, previse opposing views imas u isto vreme - Donald Trump sindrom?:)

To ti imas probleme sa MTSom, nije do njih :)
Znam za sta pricas, ali tih 10.17din meni uvek vrate sutradan. Nebitno je za sta zovem, promenu tarife ili reklamaciju. Kao da je sistem ostao takav, a ne naplacuju vise.
Jedino ako meni ne daju neki prolaz kada zovem sa OSI broja.

Za onaj kredit i net - koliko ti je krivo sto ostavljas Telenoru novac vise, pa si zaboravio da sam ja i rekao "ok, ocigledno imaju bug" za taj problem?

Oladi malo, ocigledno ne brines za svoje zivce, cimas se za 100din :)

Nesto nije u redu, previse opposing views imas u isto vreme - Donald Trump sindrom?:)

Naravno da imam,sa lopovi uvek imam probleme.
Kao sto i sam znas za tih par mojih zvanja u vezi kradje tog kredita ni banku mi nisu vratili od tih 10,17 kinti pa puta nekoliko zvanja,tako da ne ocekujem ni od ovih 0800 da ce mi vratiti ;)
Sistem im je iz 18-og veka,uvek bilo ;)
Nista meni nije krivo prvo jer im ne ostavljam ni 10-20% vise u odnosu na druga 2 sa onim popustima (mani me tvojih teorija,prodacu mob pa cu cenu moba podeliti na 24 meseca i imacu pretplatu od "399 kinti" (ovo zargonski kazem),jos malo ispada da ti je pretplata manja od cene orbit zvaka,a da u sklopu pretplate i cene zvaka imas stotine minuta ;)
Neee,vec me leci kad lopove napicim i vratim svoje pare,cisto da znaju da nisam ovca za sisanje.

Poslednja izmena:
Ma jasno je sta ti zelis, spremio sam kokice ja odavno, pecem ih za svaku predstavu zasebno ;)

Ma jasno je sta ti zelis, spremio sam kokice ja odavno, pecem ih za svaku predstavu zasebno ;)

Cim nemas argumente smaras sa kokicama,cudo da se vec u kokicu nisi pretvorio ;)
Sto se tice MTS 2:0 za mene u dokazima,jos samo da prezalim 200-300 kinti za Vip karticu pa cu ti i tu pokazati pokrivenost,ali otom potom,ne zurim,nisam bas toliko zaludan ko ti sa ovim. :D
Zao mi da bacim na njih te pare,ako imas neku pripejd viska pozajmi mi da je malo testiram pa cu ti je vratiti za koju nedelju

Poslednja izmena:
Čekaj alfa nisu mu dao karticu, posle onolikih molbi ? Da ne troši pare

Čekaj alfa nisu mu dao karticu, posle onolikih molbi ? Da ne troši pare

Bolje da kupim pljedzu punjenu nego za Vip karticu da dam.
Ma nesto cvika da mi je pozajmi,plasi se necega,verovatno istine ;)

Nego da ne masimo temu i smaramo ljude,prvo me obojica demantujte da MTS ne krade i da se ne raspada,pa cemo dalje nastaviti razgovor ;)

Poslednja izmena:
Ne koristim prepaid, samo post...

Na postpaid ne krade, a to dal se raspada... Kakve sve informacije dobijem svaki :smoke:

MTS ne krade. Dokazi - ili lazes.
Ali da se razumemo - kradja je nesto organizovano, sa namerom da se drugome bespravno otme nesto.

Bugovi u sistemu i vracanje kredita na reklamacije nije kradja.

Imas dve mogucnosti:
- shvatis takve prepreke i ne budes glup da dva puta nasednes na njih (ovo ocigledno nisi izabrao, jer jesi 2x naseo na njih, iako si drugi put znao za jadac)
- ne koristis vise te stvari, i ne gubis vreme, jer imas alternative (ni ovo ocigledno ne biras :D)

Treca mogucnost je da smaras za takve stvari, a nista ne promenis, sto si ocigledno izabrao.

MTS ne krade. Dokazi - ili lazes.
Ali da se razumemo - kradja je nesto organizovano, sa namerom da se drugome bespravno otme nesto.

Bugovi u sistemu i vracanje kredita na reklamacije nije kradja.

Imas dve mogucnosti:
- shvatis takve prepreke i ne budes glup da dva puta nasednes na njih (ovo ocigledno nisi izabrao, jer jesi 2x naseo na njih, iako si drugi put znao za jadac)
- ne koristis vise te stvari, i ne gubis vreme, jer imas alternative (ni ovo ocigledno ne biras :D)

Treca mogucnost je da smaras za takve stvari, a nista ne promenis, sto si ocigledno izabrao.

Dokaz imas i to x2,a sto se pravis lud je tvoja stvar,narodski receno kradu.
Kod telenora ti "bugovi" ne postoje,tako da to ne pije vodu sto pises,ako mi je vec dao promociju,moraju je ispostovati,ali dobro si ocigledno volis da te sisaju,ja ne ;)
A drugi put sam namerno jer sam bio ubedjen da ce opet ukrasti,a morao sam ti dokazati,ostala 4 puta nije bilo potrebe da probam jer znam ishod,a i tebi sam dokazao koliki su lopovi ;)

Mesas pojmove, a cimas se za 100 dinara :)

Kradja nije, samo zaludjen moze pomisliti da bi se tako nesto radilo organizovano sa namernom za kradju, a ne prostom gluposcu :)

pa jel vrate 100 din kad nije kradja??? kako nikad "prosta glupost" ne pokloni 100 din???

U jacim postpaid paketima su ukljuceni za Bosnu, ali mislim da se malo zeznuo i da je za Biznis samo ili tako nesto..
Ima na sajtu ali se ne secam i ne mogu da trazim sada ;)

Koja je fora sa ovim dopunama. Probao sam preko MTS app da prebacim kredit sa mog mts pripejda na drugi pripejd mts broj i pise da mi nije omoguceno i da zovem 0800-100-100,sto to?
Jsl treba to nekako oni da aktiviraju ili?
Prema poslednjoj info iz CC, sada je potrebno da i broj koji salje i broj koji prima dopunu imaju po jednu elektronsku uplatu u dva (ne tri) meseca.
Ranije sam na pripejd broj mogao uvek da prebacim kredit, a sada prvi put sacekala me poruka kao citirana. Uplatio sam i tu elektronsku dopunu, napisao reklamaciju i proradilo je posle 7 dana.

(Ovo se odnosi na pripejd i KT.)

* * *

U Telenoru ukidaju tarifu Priča (koja je imala jeftinije pozive unutar mreže) i sve korisnike od 1. aprila prebaciju na Tako Lako tarifu koja je jos skuplja i sada je jedina preostala Telenor pripejd tarifa.

Poslednja izmena:
Prema poslednjoj info iz CC, sada je potrebno da i broj koji salje i broj koji prima dopunu imaju po jednu elektronsku uplatu u dva (ne tri) meseca.
Ranije sam na pripejd broj mogao uvek da prebacim kredit, a sada prvi put sacekala me poruka kao citirana. Uplatio sam i tu elektronsku dopunu, napisao reklamaciju i proradilo je posle 7 dana.

(Ovo se odnosi na pripejd i KT.)

* * *

U Telenoru ukidaju tarifu Priča (koja je imala jeftinije pozive unutar mreže) i sve korisnike od 1. aprila prebaciju na Tako Lako tarifu koja je jos skuplja i sada je jedina preostala Telenor pripejd tarifa.
Kad sto rekoh onaj njihov radnik me drzao 4-5 puta na cekanju dok je proveravao i na kraju mi je rekao da je sve ok sto se tice oba broja tj.da oba ispunjavaju uslove za ovu vrstu prebacivanja kredita ;)
Valjda nije toliko glup da ne proveri lepo i pita onog supervizora ako vec ne zna da da info ;)

Je l' ovo proverena informacija? Meni naplaćuju minut oko 15 dinara prema mtel fiksnoj mreži...

U jacim postpaid paketima su ukljuceni za Bosnu, ali mislim da se malo zeznuo i da je za Biznis samo ili tako nesto..
Ima na sajtu ali se ne secam i ne mogu da trazim sada ;)

1da20d67902de739938bc860aa0293c2.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Provrteh poslednjih par stranica, vidim da Vip niko ne pominje. Ja cu sad nesto da iskuckam u nadi da nece biti s viska, da nije bilo pomenuto i da mozda nekom bude od nekakve koristi.

Zivka me neki broj danima unazad, dja u tri, pola cetiri, rutinski, osam, pola devet - sve moze. Nekako sam skapirao da su oni, te se nisam ni javljao, ali se na drugi broj koji upotrebljavamo u kuci neko javio, te cu ja sad da saopstim sta smo saznali - ponavljam, mozda nekom bude od znacaja. Oba su prepaid i startovali su u sklopu nekog njihovog davnog rodjendanskog paketa. U pocetku je valjda bilo uplatis 200 dinara mesecno i aktiviras neku promociju - vise se ne secam sta je podrazumevala, pa je cak i ostajao novac + je isla promocija. Posle si sa 200 placao promociju. Tu su davali nekih 2.000 minuta u mrezi i 2.000 poruka u svim mrezama ili tako nekako. Onda su podigli na 300 uz 6.000 minuta u mrezi, 6.000 poruka i 60 MB.

U medjuvremenu je to dobilo naziv Superopcija. Sad zovu, nude da se predje na pseudopostpaid, buduci da od kraja marta vise nema nikakvih "opcija". Ostaju goli prepaid, pseudopostpaid i postpaid. U to doba, u drugom domacinstvu tj. kod moje majke, imali smo takodje karticu koja je startovala s tom rodjendanskom tarifom i nju su na neki slican nacin "skomatali" da potpise na dve godine (jos pre par godina; isto se kao sve ukida - mi koristili sve do sad, evo sigurno dve i po, tri godine) - jedno sest meseci da placa malo povoljnije, posle malo skuplje i dobije nesto za to - naravno. Nama su sad ponudili 275 dinara do avgusta, ako se ne varam, posle cini mi se 375 da placamo mesecno, na dve godine i dobije se 2.000 dinara kredita - 1.000 za sve mreze, 1.000 za vip, poruka je dinar, uspostava se ne naplacuje, a poziv je valjda osam dinara umesto 16 koliko nas je kostao do sad (da kazemo da je toliko bio, nemam pojma).

Teta je usput najavila da ce im cene inace ici nagore kroz nekih mesec, dva, tri. Kaze da sve poskupljuje (krajnje cudno kod nas, zar ne), sto se tice prepaid-a. Cak je baratala i nekim konkretnim brojkama, ali se nisam potrudio da zapamtim. Da ne duzim dalje.

Jel broj sa kog su zvali pocinje mozda 061821....?

Zvali i mene vise puta, sigurno dve godine unazad, kaze ukidaju se promocije na pripejd, a evo ja vec 2 godine koristim opciju od 600 din mesecno gde se dobije 150 min ka svim mrezama cak i ka fiksnoj telefoniji, 5000 poruka ka svim mrezama i 5000 minuta ka vip mrezi.

Sent from mTalk Lumia 640XL

Лов на кориснике ;) да не одлутају, него да се некако вежу и редовно плаћају, макар и по 300 динара.

Poslednja izmena:
Već 3 dana nemaju u vipu kartice za prelazak u njihovu mrežu :D Hoću jedan broj iz telenora postpaid da prebacim u vip prepaid. Kažu pozvace me kada budu dobili kartice. Ili je velika navala na njihovu mrežu, ili ih prenos više toliko ne zanima.

Nebitno je za sta je kartica, ista je kartica zamena za postpaid, zamena za prepaid, prenos. A cak i nova postpaid je verovatno ista. Tj. nema klasa kartica za ovo gore.
(kod MTSa ima)

Zanimljivo je ako nemaju kartice, a nude uslugu da se mesec dana besplatno proba njihova mreza sa odabranim brojem.

@mbcom
Jeste 821 nesto... Meni nije bilo tesko da shvatim da su oni, jer me sem par osoba cije brojeve znam niko drugi ne zove. Imam "sirok" drustveni krug, a srecom nisam dugo ni davao neke oglase, kad mi redovno nakace broj na one XXX, pa me zovu posle zbunjeni tipovi... Drugi rezon je bio da bi neko, kome sam toliko potreban, svakako uputio SMS.
@milanpavke
U pravu si. Naveo sam slucaj sopstvene majke koja vec odradjuje drugi ugovor i kojoj su tad izasli s istom pricom. Ne znam koliko ce ovog puta biti dosledni, ali, zanimljivo je da na mom broju bas i nemaju neku potrosnju (usporio sam s promocijom otkako imam i Maxi broj, buduci da cesto kupujem u toj radnji, pa mi se isplati), dok drugi redovno uplacuje tu promociju - inace su broj do broja, a "atakovali" su na oba. Znaci, sto su mene pokusali da motivisu - razumem, ali ne i za taj drugi koji im redovno mesecno ostavlja 300 dinara. Verovatno bas iz razloga sto su jedan do drugog.

Bio sam u Knezu i u Sremskoj, imaju par nekih sim kartica ali nemaju konkretno za mnp. Kažu kartice za zamenu imaju, ali neke posebne treba da im stignu samo za mnp. U Knezu sam video večeras jednu na kojoj je hemijskom napisano prp-mnp , znači da imaju neke verovatno samo za to. Ne prolazi im ni jedna druga kroz kompjuter.

Cudno, nisam to primetio na MNP karticama. Mozda su ih odvojili stvarno vestacki u smislu da ih ne zanima MNP na prepaid barem.
Kod MTSa pak ima barem 3 fizicki razlciite kartice: prepaid, Tourist prepaid i postpaid. KT koristi prepaid tip, iako ima i KT tip (one 066 i tacka i dalje postoje!)

Ja sam pre par dana preneo broj sa Telenora (prepaid) na Vip (prepaid) i nije bilo problema sa sim karticama.

Nazad
Vrh Dno