Šta je novo?

Prepaid u Srbiji: tarife, promocije, iskustva, problemi..(FAQ u 1.postu)

Nije isto, standardni paket je plave, a regionalni bele boje. Standardni paket ima 30 dinara inicijalnog kredita što je dovoljno za jedan ipo minut neprekidnog razgovora ka bilo kojoj domaćoj mobilnoj ili fixnoj mreži. Kada se aktivira standardni paket, korisnik dobija 7 dana besplatnih razgovora u Telenor mreži, i 1GB interneta koji važi takođe 7 dana. I svaka standardna kartica ima godinu dana od aktivacije besplatan internet za Facebook i Instagram.
Regionalni pripejd (bela ambalaža) ima 300 dinara inicijalnog kredita i 6 meseci besplatnog interneta za Facebook.
Oba paketa koštaju 300 dinara, i dobijaju po jednu besplatnu promociju koja sadrži 100 besplatnih minuta ka svim nacionalnim mobilnim i fixnim mrežama u trajanju od 7 dana. Ova promocija je dostupna tek nakon prve dopune kredita u bilo kom iznosu.

NXT-L09
Nisam ovo znao mada sam pretpostavljao da ima tako neka fora. Ne pratim pripejd skoro nikako pa nisam bas u toku.
Pa cekaj sta je po tebi sad bolja opcija od ove dve,treba burazer da uzme telenor pripejd zbog posla jer ima dosta telenor brojeva pa bi da kupuje one minute u mrezi,ne koristi instagram tako da mu on nije bitan?
Znaci na 1.mestu su mu pozivi u telenoru,a na drugom net.

Послато са KIW-L21 уз помоћ Тапатока

Tebi radi - drugima ne.
Znaci neko laze ;)

Nisam ovo znao mada sam pretpostavljao da ima tako neka fora. Ne pratim pripejd skoro nikako pa nisam bas u toku.
Pa cekaj sta je po tebi sad bolja opcija od ove dve,treba burazer da uzme telenor pripejd zbog posla jer ima dosta telenor brojeva pa bi da kupuje one minute u mrezi,ne koristi instagram tako da mu on nije bitan?

I jos nesto da pitam,kako da vidim za pripejd preko sajta koje one dodatke imaju u telenoru,ako moze link? ;) Mislim na one minute dodatne i sl.

Alfa nalupeta se za sve pare,smesan si ko bioskop,znam da sizis jer su teska vremena opet nastala i za vip i za mts i sto se tice mreze i kvaliteta,tacnije jos gore uopste samog rada mreze,a o kradji da ne pricam,stotine dokaza ;)

I jos nesto da pitam,kako da vidim za pripejd preko sajta koje one dodatke imaju u telenoru,ako moze link? ;) Mislim na one minute dodatne i sl.

Alfa nalupeta se za sve pare,smesan si ko bioskop,znam da sizis jer su teska vremena opet nastala i za vip i za mts i sto se tice mreze i kvaliteta,tacnije jos gore uopste samog rada mreze,a o kradji da ne pricam,stotine dokaza ;)

Moj Telenor, pa u njemu imas sve promocije i promocije za korisnika

Moj Telenor, pa u njemu imas sve promocije i promocije za korisnika
Znam to druze ali nemam njihov pripejd :) Ili je to isto sto se tice promocija i za post i za pripejd?
Zato bi voleo preko sajta videti,osim jedino kao sto rekoh ako nije isto

Za VIP stvarno, jadni mi, dodjose toliko ljudi sa Telenora i novih korisnika, opteretise nam mrezu... sada nemamo 100x veci kapacitet 4G od potrebnog vec svega 95x... "jadni mi" ;)

Znam to druze ali nemam njihov pripejd :) Ili je to isto sto se tice promocija i za post i za pripejd?
Zato bi voleo preko sajta videti,osim jedino kao sto rekoh ako nije isto

Nisu iste promocije i ovoga sto meni nudi nema na sajtu koliko sam video.
Uzmite karticu, ako mu vec treba, pa nije 100 dukata, nego 300 din i pogledajte sta nudi.
Npr moja kartica nije 4g, a novije imaju 4g i pocinjale su na 190.
Kupio sma u Telenor shopu

Onda neka uzme standardni (plavi) mada izađe manje više isto jer kad se potroše te početne promocije onda je ista cena dodataka i za jedne i za druge kartice. Mislim da nema na sajtu nigde koje su cene dodataka, jedino ako je neko skoro aktivirao pa da napiše šta ima u ponudi. E sad, to sam već ranije pisao ali nije na odmet da ponovim, postoji segmentacija korisnika i na osnovu korišćenja odnosno nekoriscenja broja on može da ode u viši ili niži segment. To znači da će nakon nekog vremena cena i sadržaj dodataka da se menja na broju u zavisnosti koliko je u prethodnom periodu dodataka kupovano i korišćeno na istom. Te promene se rade jednom u tri meseca mada nisam baš skroz siguran možda je i duži period u pitanju.

NXT-L09

iznos najmanje dopune u MTS???

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Promena pripejd tarifnih paketa

01.03.2017.

Usled pojednostavljenja pripejd ponuda, od 01.04.2017. godine, pripejd tarifni paketi: Više priče, Telenor Play+, Telenor Prepaid Youth, Telenor Prepaid 3 puta više, Standard, Priča, Posle 4, Poruke, Handset tako lako i Handset priča, biće prebačeni na tarifni paket Telenor Prepaid Tako Lako.

Korisnici Telenor Prepaid Play+ i Telenor Prepaid Youth paketa više neće imati na raspolaganju dodatnih 500MB koje su mogli da koriste isključivo za Deezer Muziku. Korišćenje servisa može da se se nastavi aktivacijom Deezer dodatka na Moj Telenor aplikaciji ili pozivom *111# koda.

Cene usluga na tarifnom paketu Telenor Prepaid Tako Lako, istaknute su u važećem pripejd cenovniku i ostaju nepromenjene.

Па што су усложњавали, кад је сад боље једноставније?! ;) Него само како им више одговара, да узму неки динар више.

Samo neka ne diraju rok vazenja dopune i nema problema.

Mislim da je to bio osnovni razlog promene tarife. Mora dopuna na svakih 60 dana, ako ne blokira se odlazni saobraćaj. Preneću dva prepaid broja u mts. Na priča tarifiranje bilo 60+60 na tako lako 90+60. Na priči si imao 4,90 minut u telenor mreži, sad toga nema pa je cena 11,90.

Па и до сада се блокирао саобраћај после 2-3 месеца (бар на већини тарифа), али није брисан кредит...

u MTS se brise, to je kradja a ne brisanje

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

@milanpavke
Na tarifi Priča odlazni saobraćaj se blokirao posle 300 ili 330 dana nisam siguran. Znači sa 10-11 meseci sad moraš svaka 2.

Koja je fora sa ovim dopunama. Probao sam preko MTS app da prebacim kredit sa mog mts pripejda na drugi pripejd mts broj i pise da mi nije omoguceno i da zovem 0800-100-100,sto to?
Jsl treba to nekako oni da aktiviraju ili?
I ako tsj broj zovem sa ovog mts pripejda jel se tarifira i koliko?

Koliko ti brojeva imas u mts-u ? [emoji3]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Jedan jedini i taj mi je dovoljan,ovo burazeru ocu prebacim jer ce meni jos malo isteci,jer slepci posle 3 meseca kradu ostali kredit,kao i obicno sto kradu ;)
Nego jel ko zna da odgovori u cemu je problem?

Moras da uplatis kredit u prethodna tri meseca da bi moga da saljes dopunu drugom broju. I ne vaze dopune sa drugog prepaid broja ili express dopune.

Kradu kradu ali ih koristis :D

Poslednja izmena od urednika:
Moras da uplatis kredit u prethodna tri meseca da bi moga da saljes dopunu drugom broju. I ne vaze dopune sa drugog prepaid broja ili express dopune.

Kradu kradu ali ih koristis :D

O cemu ti trabunjas?

-Prvo,uplatio sam kredit pre nesto vise od 2 meseca,istice mi sad za nekih 15 dana ta 3 meseca od kredita.

-Drugo,telekom se kao i obicno raspada,probao sam 3 puta da mu prebacim dopunu i svaki put pise da nije moguce i da zovem 0800-100-100.

-Trece,ja okrenem taj broj i normalno cekam oko 5 min da mi se javi operater koji me uzgred drzao 3-4 puta na "cekanju" u toku razgovora jer proverava svako malo nesto.

-Cetvrto,posle agonije od skoro 25 min price sa njim i tih silnih cekanja (ozracih mozak 30 min sa ludacima) i njegovih provera dobijam odgovor "da je sve ok sa oba pripejd broja tj.i mog i burazerovog sto se tice uslova za omogucavanje ove vrste prenosa kredita,ali da sistem trenutno ne radi i da mi je zavedena reklamacija i da ce odgovoriti sms-om u sto kracem roku kad ga osposobe".

-Peto,izem ti raspali telekom kad mu skoro nijedna usluga ne funkcionise normalno i svako malo moram zvati sugavi korisnicki ili zbog njihovih kradja (vec pisao) ili zbog nefunkcionisanja njihovih usluga (sad pisem)

-Sesto,ako svako malo moram zvati sugavi korisnicki (do sad sigurno 4-5 puta),ko ce mi vratiti te pare sto mi uzmu svaki put za poziv jer ja ne zovem radi nekih svojih pitanja,vec radi njihove kradje i nefunkcionisanja servisa

Sedmo,do sad sam bacio 50-100 kinti zovuci ih sve zbog reklamacija i nijednog mog pitanja ili usluge,vec iskljucivo zbog njihovih problema (mogu misliti koliko bi ih tek zvao da aktivno koristim karticu,a ne ovoliko malo koliko je koristim),toliko u telenoru nisam zvao za ovih 13 god.

-Osmo,ako se racuna da ih koristim kako ti kazes to sto im uplatim jednom u 3 meseca dopunu i to samo zato da mi ne bi obrisali (ukrali) taj preostali kredit,onda ok,koristim telekom (potrosim 50-100 kinti u 3 meseca samo u Srpskoj kad budem)

Ooooo zivote lutalico kakva raspad mreza

Poslednja izmena od urednika:
1. Ne naplacuje se poziv ka 0800, to bi znao da imas iole pojma o brojevima (0800 su posebni brojevi, svi su besplatni, nebitno sa kog operatera zoves)
2. To ocigledno ti imas toliko problema :) Ja vodim 20 brojeva firme i 5 na svoje ime, pa pozovem 2x godisnje korisnicki.
3. Glup je operater, ili nisi stvarno zvao :) Jer trenutno radi taj sistem, i da zna operater rekao bi ti da mora da napise reklamaciju, jer nekada ne prorade automatski te dopune.

Za nekoga ko se ne cima da sacuva po nekoliko hiljada godisnje prelaskom sa Telenora, ti se nesto mnogo cimas za tih 100 dinara :)

O cemu ti trabunjas?

-Prvo,uplatio sam kredit pre nesto vise od 2 meseca,istice mi sad za nekih 15 dana ta 3 meseca od kredita.

-Drugo,telekom se kao i obicno raspada,probao sam 3 puta da mu prebacim dopunu i svaki put pise da nije moguce i da zovem 0800-100-100.

-Trece,ja okrenem taj broj i normalno cekam oko 5 min da mi se javi operater koji me uzgred drzao 3-4 puta na "cekanju" u toku razgovora jer proverava svako malo nesto.

-Cetvrto,posle agonije od skoro 25 min price sa njim i tih silnih cekanja (ozracih mozak 30 min sa ludacima) i njegovih provera dobijam odgovor "da je sve ok sa oba pripejd broja tj.i mog i burazerovog sto se tice uslova za omogucavanje ove vrste prenosa kredita,ali da sistem trenutno ne radi i da mi je zavedena reklamacija i da ce odgovoriti sms-om u sto kracem roku kad ga osposobe".

-Peto,izem ti raspali telekom kad mu skoro nijedna usluga ne funkcionise normalno i svako malo moram zvati sugavi korisnicki ili zbog njihovih kradja (vec pisao) ili zbog nefunkcionisanja njihovih usluga (sad pisem)

-Sesto,ako svako malo moram zvati sugavi korisnicki (do sad sigurno 4-5 puta),ko ce mi vratiti te pare sto mi uzmu svaki put za poziv jer ja ne zovem radi nekih svojih pitanja,vec radi njihove kradje i nefunkcionisanja servisa

Sedmo,do sad sam bacio 50-100 kinti zovuci ih sve zbog reklamacija i nijednog mog pitanja ili usluge,vec iskljucivo zbog njihovih problema (mogu misliti koliko bi ih tek zvao da aktivno koristim karticu,a ne ovoliko malo koliko je koristim),toliko u telenoru nisam zvao za ovih 13 god.

-Osmo,ako se racuna da ih koristim kako ti kazes to sto im uplatim jednom u 3 meseca dopunu i to samo zato da mi ne bi obrisali (ukrali) taj preostali kredit,onda ok,koristim telekom (potrosim 50-100 kinti u 3 meseca samo u Srpskoj kad budem)

Ooooo zivote lutalico kakva raspad mreza

Deveto, nikad im neces oprostiti sto te nisu zaposlili...

1. Ne naplacuje se poziv ka 0800, to bi znao da imas iole pojma o brojevima (0800 su posebni brojevi, svi su besplatni, nebitno sa kog operatera zoves)
2. To ocigledno ti imas toliko problema :) Ja vodim 20 brojeva firme i 5 na svoje ime, pa pozovem 2x godisnje korisnicki.
3. Glup je operater, ili nisi stvarno zvao :) Jer trenutno radi taj sistem, i da zna operater rekao bi ti da mora da napise reklamaciju, jer nekada ne prorade automatski te dopune.

Za nekoga ko se ne cima da sacuva po nekoliko hiljada godisnje prelaskom sa Telenora, ti se nesto mnogo cimas za tih 100 dinara :)

1. Uzmi i okreni ga sa moba i videces sta kaze automat,placa se 10 i nesto kinti i meni su ga skinuli sa racuna (osim ako opet nisu ukrali),jer sam pricao sa operaterom pretpostavljam zbog toga (inace vec planiram da proverim opet specifikaciju jer mi ostalo 200,96 kinti cini mi se,a imao sam oko 220 (ali moram proveriti,nisam siguran),uglavnom znam da mi je naplacen poziv samo ne znam jel regularno ili su opet vise cornuli.

2.Ti ocigledno ne vodis evidenciju,ja ih znam u mali prst koliko kradu i svaki put proveravam i ne znaci da ce svakome krasti,ali dobar deo ljudi to oseti kod njih ;)

3.On je i rekao da je zaveo reklamaciju i da cu odgovor dobiti sms-om (ne citas sta pisem)

Cimao bi se i za 10 din ako mi lopovi ukradu,a to sto ti tripujes da gubim te pare tvoj problem (vec pisao).

Poslednja izmena:
Deveto, nikad im neces oprostiti sto te nisu zaposlili...

Deseto,kad me vec podseti i kad me vuces za jezik u ponedeljak (cini mi se) su me kontaktirali i pitali jel bi opet hteo da pokusam kod njih posto sam bio (videli u evidenciji),ja sam rekao "da sam hteo kod vas isao bi na doobuku i prvi put" i zahvalio se kulturno na pozivu posto mi je falilo samo malo vise prakse tj.nju sam zeznuo (teoriju sam full uradio tj.prosao).
I da,fiksna me nikad nije ni zanimala i tad sam to pisao,ja sam im tamo naveo da bi pre mobilnu,tako da me od starta to nije interesovalo vec me drug terao da probamo...a ti misli sta ti volja zabole me.

I umesto sto lupetas gluposti daj odgovor na moj novi MTS problem?

Poslednja izmena:
Da te podsetim sta si pisao sve... znao sam da ce tvoja ispovest da dozivi delete, pa tad napravio par ss. Ali neka ih za sad [emoji3]ali ono sto si ispisao [emoji23]
Da se malo vratim na temu, uzmi postpaid, sad imas i besplatno da zoves Bosnu, pa da vidis sta je mreza [emoji23]

Da te podsetim sta si pisao sve... znao sam da ce tvoja ispovest da dozivi delete, pa tad napravio par ss. Ali neka ih za sad [emoji3]ali ono sto si ispisao [emoji23]
Da se malo vratim na temu, uzmi postpaid, sad imas i besplatno da zoves Bosnu, pa da vidis sta je mreza [emoji23]

Nisam dobio odgovor na moj problem?
Manje trabunjaj vec resi MTS problem (ako vec ja "lazem")
Neka hvala,kod MTS sve sto je besplatno nije dzabe (ukradu ti),a sve sto je promocija nije promocija (naplate ti)

Poslednja izmena:
1. Uzmi i okreni ga sa moba i videces sta kaze automat,placa se 10 i nesto kinti i meni su ga skinuli sa racuna (osim ako opet nisu ukrali),jer sam pricao sa operaterom pretpostavljam zbog toga (inace vec planiram da proverim opet specifikaciju jer mi ostalo 200,96 kinti cini mi se,a imao sam oko 220 (ali moram proveriti,nisam siguran),uglavnom znam da mi je naplacen poziv samo ne znam jel regularno ili su opet vise cornuli.

2.Ti ocigledno ne vodis evidenciju,ja ih znam u mali prst koliko kradu i svaki put proveravam i ne znaci da ce svakome krasti,ali dobar deo ljudi to oseti kod njih ;)

3.On je i rekao da je zaveo reklamaciju i da cu odgovor dobiti sms-om (ne citas sta pisem)

Cimao bi se i za 10 din ako mi lopovi ukradu,a to sto ti tripujes da gubim te pare tvoj problem (vec pisao).

Ali da ne bude kako sam ja opet "slagao" kao sto Alfa i dalje ne priznaje da kradu i ako sam mu ovde okacio za oba puta kad su mi ukrali dokaze u vidu njihovog sms obavestenja da su uvideli "gresku" (ja to kontam kradju) i da ce mi vratiti pare,evo i sad jos jednog dokaza da su mi naplatili zvanje 0800 broja sa 10,17 kinti:

aaaa.png

Gore se lepo vidi da je specifikacija za mart,a ujedno Alfa eto ti i koliko mnogo koristim ovaj broj,za 8 dana ovog meseca sam imao net transakciju i to danas jer sam probao preko njihove mreze da prebacim taj kredit i ovih 10,17 jer se raspadaju,da je normalno stanje u mrezi ne bi imao ni ove dve aktivnosti.

Dakle,u cemu je sad problem,ko tu laze,a ko iznosi cinjenice i to fotkama?
Ali Alfa oprosticu ti delimicno ako priznas greske od samog rodjenja u ubedjenja da MTS ne krade i da se ne raspada i da mi se lepo izvinis i zbog onih kradja koje sam ti dokazao,a sad i zbog tarifiranja 0800 broja koje iole ti tvrdis da ne tarifiraju (kao sto i sam vidis taj 0800 sam zvao sa MTS broja jer sam i ja mislio da se ne placa).

I jos jedna prsotina od MTS,ne znam sta im znaci ovo pod "ostalo" sto stoji broj "2",kad sam ja pricao oko 30 min sa njima,to mi nije jasno,ali nije ni bitno

Poslednja izmena:
Vrh Dno