Šta je novo?

Prepaid u Srbiji: tarife, promocije, iskustva, problemi..(FAQ u 1.postu)

Uzeo sam Vip karticu radi Viber promocije aktivirao sam i radilo je par sati i onda prekidi stoji kao da je konektovan na mrezu ali viber ne radi, ima jos neko ovakva iskustva?
Kredit nije menjano stanje 300d.

Jel' počeo Telenor da pušta 4g na prepaid?

Sa fejsbuka:
https://www.facebook.com/TelenorSrb...otif_t=feed_comment&notif_id=1479298362579916
Zdravo, Slobodane, tehničke mogućnosti uvođenja 4G na pripejdu se trenutno razmatraju i korisnici će biti obavešteni kada im ova usluga bude dostupna. Predlažem da pratiš naš sajt i objave na društvenim mrežama kako bi bio u toku ;) Tu sam, ukoliko je potrebna još neka informacija. /Jelena

Jeste verovatno jer me je teta u telenoru pitala da li sam na pripejdu ili postpejdu kad sam menjala karticu za usim.

Послато са Redmi 3S уз помоћ Тапатока

Nije, jer da su pustili, onda ne bi bilo vazno da li si prepaid ili ne.

@dkrstic:
Bice otprilike sledece nedelje. Inace, vec neko vreme prepaid kartice u prodaji su USIM i podrzavaju LTE. Oni koji imaju starije kartice, morace da ih zamene.

Pozdrav
Bice

Ne ne. Pitala me ona da zna da li treba da registruje karticu ili je postojeći postpejd broj. Pitala sam je jel ima 4g i na pripejdu a ona mi je rekla da ima. Očigledno je malo lagila.

Послато са Redmi 3S уз помоћ Тапатока

Очигледно је да су сви чули да ускоро пуштају, па хоће да буду мало загонетни ;)

Uzeo sam malo Sweet prepaid (i dao cokoladice kafitju ispod mene da podeli klincima :D). Odmah radi LTE, nista ne mora da se dira.

U screenshotu su rezultati sledecim redom:
- VIP Sweet prepaid fosrian LTE
- VIP Online 3
- VIP Smart
- VIP Sweet prepaid forsiran 3G
- VIP Sweet Auto (LTE ocigledno)
- VIP Sweet 3G, SA Proxyem (ostali su svi bez proxy-a)

Indoor, ali na terasi je isto. Ocigledno VIP malo limitira taj prepaid, ali opet, extra brzina. Jedino me brine zasto je ping ovako slabiji trenutno i za Sweet i za postpaid. Na ovoj lokaciji je u prethodnim merenjima bio ispod 20ms, mada jeste podne :)

Za 140din ovo je imba kartica, kao stvorena za turiste! Kad bi ovakve bile u drugim zemljama, milina! UBacis, PIN, sve radi!

Prilozi

• Screenshot_2016-11-21-14-14-55.png
    Screenshot_2016-11-21-14-14-55.png
    636.3 KB · Pregleda: 178
Poslednja izmena:
Znači limitira se 4g sweet, skoro duplo smanjena brzina?

Tako izgleda. Ali nije ovo neko ozbiljno limitiranje, upload je otvoren ocigledno, a sa 500MB se i nece moci koristiti veca brzina dugo ;)

Mozda je i zagusenje, trenutno.

Meni je izvuko 60/35Mbps na Sweet prepaid al pored bazne stanice uz opticku vidljivost.

Uzeo sam malo Sweet prepaid (i dao cokoladice kafitju ispod mene da podeli klincima :D). Odmah radi LTE, nista ne mora da se dira.
Probao na drugim lokacijama, izvlaci 50/30. Nisam imao Online 3 karticu da isprobam kako ona radi tamo. Nije ogranicenje na 30/30, ali izgleda da ima ogranicenje neko, tipa pola brzine koju postpaid moze da ostvari :) U svakom slucaju je skroz dovoljno.

Samo me brine zasto mi je sada ovako veliki ping. Bio je 15-20ms u centru BG.

Prepaid korisnici od danas mogu da koriste 4g. Usluga može da se aktivira putem Moj Telenor aplikacije. Naravno, korisnik treba da ima uSim karticu.

Sent from my SM-N920I using Tapatalk

Malo pre gledam na KP se prodaju prepaid brojevi u stilu "brojevi koji se lako pamte". Odakle tim prodavcima toliko tih brojeva? Kao da ih oni štampaju ili možđa uvoze iz Slovačke?

Ko daje tolike novce(za jedan broj traže 2200€, za ostale 600€, 500,...) za te "lako pamteće brojeve", zar ima ljudi koji ne mogu da zapamte neke "obične" koji se kupuju u trafikama?

Verovatno misli na Maxi Mobile, što je u stvari zakupljena enumeracija od VIP-a 068, gde se za svaki račun preko 500 din u Maxi-ju na kasi dobije 1gb interneta za mesec dana do kraja 2016-te, pored free razgovora u vip mreži, ali ima catch - mora jednom mesečno da postoji uplata od minimum 200 dinara. Pre ovih silnih promocija davali su po 100mb.

Ja uzeo danas Maxi Mobile karticu.A jel to samo do kraja 2016 poklanjaju 1 GB uz kupovinu od 500 dinara?Ne posle toga?

Da li taj poklon 1GB vazi i za Sweet prepaid ili samo bas Maxi mobile?

Ako nekome treba onda, neka juri penzionere da im daju slipove, imace 50GB komotno :)

Ja zamenih juče telenor prepaid karticu za usim u Ušću. Zaposleni me pogledao u fazoru zar je to već pušteno, pa je onda gledao po sistemu nešto i dao mi karticu. Aktivirah preko aplikacije 4g uslugu i nije hteo odmah da se poveže na 4g mrežu već nakon neka 3-4 min.

Koliko vidim 064 su poceli da kriju koliko kartica vazi, do kog datuma se moze produziti kredit, to je ranije pisalo u *100# /stanje a sad ne vidim nigde, razlog vise da prestanem da ih koristim,
stiglo mi je juce da ako ne dopunim kredit do 30. da nece vise vaziti a zadnji put sam produzio pre mesec dana,
nemam nameru da vise produzavam jer nisam zadovoljan,
ali interesuje me da li neko zna koliko ce kartica vaziti, koliko jos mogu da primam pozive?

Koliko vidim 064 su poceli da kriju koliko kartica vazi, do kog datuma se moze produziti kredit, to je ranije pisalo u *100# /stanje a sad ne vidim nigde, razlog vise da prestanem da ih koristim,
stiglo mi je juce da ako ne dopunim kredit do 30. da nece vise vaziti a zadnji put sam produzio pre mesec dana,
nemam nameru da vise produzavam jer nisam zadovoljan,
ali interesuje me da li neko zna koliko ce kartica vaziti, koliko jos mogu da primam pozive?
To mozes da vidis preko portala mojmts

Sweet prepaid, druga kartica, probana tamo gde je prva fo 30 sano isls, i radi 50/20. Znaci nije konkretna lokacija ili fiksna brzina limitirana.

*do 30 samo islo :)

desilo mi se da mi je zbog neaktivnosti broja mts ukrao 500 din kredita i kad sam dopunio kredu nisu mi vratili.. lopineeee

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Vrh Dno