Šta je novo?

Prepaid u Srbiji: tarife, promocije, iskustva, problemi..(FAQ u 1.postu)

129 din - 6 meseci, sto je skroz ok..

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Na postpejdu postoje promocije tipa "jedan mesec" i "svaki mesec". Sama rec kaze, promocije za jedan mesec se aktiviraju jednom i po isteku se promocija sama deaktivira. Promocija "svaki mesec" se jednom aktivira, a onda se ona sama aktivira iz meseca u mesec i tako u nedogled dok je ne deaktiviraš. Kod pripejda to ne postoji, već se svaka promocija po isteku sama deaktivira i potrebno je ponovo je aktivirati da bi se mogla koristiti. Valjda je sad malo jasnije.

Pa i nije :)
Posto ima promocija koje su jednokratne, kao i promocija koje se autoamtski ponovo aktiviraju, ako ima dovoljno kredita. Cak i pise tako u njima.
Npr. net dodaci za MTS:
https://www.mts.rs/privatni/mobilna/pripejd/internetdodaci
"Ukoliko po isteku trajanja želite da nastavite da koristite izabrani Internet 7 danadodatak u narednom periodu od 7 dana, ne morate da vršite ponovnu aktivaciju. Potrebno je da imate dovoljno kredita na pripejd računu i dodatak će vam biti automatski aktiviran."
dok su vecina dodataka "single time".

Zato me zbuni :)

Ok, to je kod MTS-a, al pričamo o Telenoru pošto je neko napisao da mu je Telenor poklonio 500 mb interneta, a drugi mu je odgovorio da pazi da ne zaboravi da odjavi tu promociju jer će nakon par meseci besplatnog korišćenja istu početi da naplaćuju. Nit je čovek aktivirao promociju (poklonili mu 500mb) nit na Telenor pripejdu postoji promocija koja se sama obnavlja.

Pa ima na linku :) 300din (299) dodatak za tri soc mreze (jedini ima Instagram + FB + Twatter)

MTS %#$%/)/#$ .. da im ja mamu maminu #$%/%/&!

Uplatim danas kredit na kartici koja mi služi samo za net. Dobijem poruku da su primili uplatu kredita i rekoh sve ok.

Dva sata kasnije krenem da pustim onaj 1Gb za nedelju dana i imam šta da vidim.... stanje na računu 0,06 din!!!!!! Normalan čovek bi rekao "ajd pozovem centar" ali gospoda naplaćuju razgovor sa operaterom 10,17 din. pa kako onda uopšte rešim problem? Zadnjih sat i po stoji stanje 0,06 din. i nema šta da se uradi...

Da ne spominjem da i taj net što nude je čist lopovluk. U sred Beograda najveći deo tog 1Gb ti propadne zbog lošeg protoka pa se paketi ponavljaju.

Da citiram samog sebe :)

Danas sedim sa društvom kod komšije (gledamo fudbal) i u nekom momentu kreće psovanje jednog momka koga sam danas tu upoznao. Problem: nema kredita da pozove svoju devojčicu.

Da skratim priču... uz aktiviranu "internet promociju", za koju je dobio danas u 18:20 SMS da je potrošio protok po punoj brzini, danas mu je u 09:10 ujutru naplaćen "internet protok" :) :) :) :) :).

Meni su bar naplatili nakon iskorišćenog 1Gb, njemu odmah uzeli pare :) :) :).

Nakon svega samo sam pogledao komšiju i rekao: "Jel ti sada jasno zašto sam bacio 064 karticu?"

***, onda ih tuzite, idite do nekog lista i trazite da napisu clanak, sta znam :)
Ocigledno je da imaju bug neki u sistemu.

Dobro niste kao Dzole opet isto uradili, cisto da bi pljunuli po MTSu :)

***, onda ih tuzite, idite do nekog lista i trazite da napisu clanak, sta znam :)
Ocigledno je da imaju bug neki u sistemu.

Dobro niste kao Dzole opet isto uradili, cisto da bi pljunuli po MTSu :)

Vidi svratio sam ovde zbog drugara koji ima MTEL karticu za koju su mu "sasekli" internet još drugog uveče, pa rekoh da prenesem i ovu priču.

Nemam običaj da pljujem, samo nakon svega priča mi deluje vrlo ružno. Pošto je "pogrešna" tema izneću samo ono što znam:

1. Jeste "Džole" imao problema, a ima još postova u ovom sub-forumu na tu temu.
2. Jeste bacio sam karticu nakon dve nedelje a da me nisu pozvali ili vratili kredit.
3. Milanu su skinuli u toku trajanja promocije "po punoj brzini" (onaj što ne može zove devojčicu).
4. MTEL mi je saopštio da je drugaru skinuta brzina jer im je MTS dostavio da je u prva dva dana potrošio 12Gb. Statistika na telefonu kaže 4,8Gb i to se slaže sa fajlovima koje je skinuo (neki romovi i kerneli za tel).
5. Upravo treba da idem kod kumova da umesto njih pozovem Orion i podnesem zvanično žalbu. Zašto? Već malo više od dve nedelje njima je brzina zakucana na 11,4Mb iako plaćaju ADSL 15. U momentima opterećenja padne i na 9Mb. Prilikom prošlog razvogora sa njihovim korisničkim servisom rekli su mi da nije do njih nego je to Telekom svima skinuo brzinu i da se nadaju da će se to brzo rešiti.

Ti sam proceni i oceni.... ja mogu samo parafraziram Hamleta: "Nešto je trulo u korporaciji Telekom".

Nisam te ni kritikovao za post, izvini sto tako zvuci.
Kritikujem Dzoleta sto samo pljuje mts, ali to je on:)

Tebi jedino zameram sto ne istrajes do kraja da promocija dobro radi svima:)

Imala sam neki pripejd mts broj, služio mi kao rezerva sve dok nisam primetila da mi svaki dan skidaju po dinar sve dok ne srozaju sav kredit a ako hoću da uplatim promociju moram odmah kod trafike da je aktiviram da mi ne skinu dinar i onda moram ponovo da uplaćuje kredit. Mogu misliti kako je sad kad je minimum 200din. Koji lopovluk.

Послато са Redmi 3S уз помоћ Тапатока

Nisam te ni kritikovao za post, izvini sto tako zvuci.
Kritikujem Dzoleta sto samo pljuje mts, ali to je on:)

Tebi jedino zameram sto ne istrajes do kraja da promocija dobro radi svima:)

Nema potrebe da se izvinjavaš, nisam tako shvatio.

Problem je što živimo u lopovskoj državi. Decenijama političari "rešavaju hitne i civilizacijski važne" probleme a obični ljudi sve više tonu u moru prevaranata, mahinacija i lopovluka. U ovom konkretnom slučaju problem je Telekom, ali budi iskren pa reci: ko od tri provajdera radi kako treba? Sećam se priča o dolasku trećeg operatera i najava kako će njihovim dolaskom SMS biti jedan dinar. Na sve te priče ja sam se kiselo nasmejao... neko dolazi da nam poboljša uslove života a ne zarad šanse da dobro zaradi na našem tržištu??? Mislio sam da su zadnje bajke napisali braća Grim ali izgleda da se taj stil održao ovde kod nas.

Što se tiče "isterivanja pravde" ovde nema šanse. Koliko vremena, novca i živaca treba da uložiš da bi nešto tako ispravio? Ne znam za teba ali meni (genetski) sleduje nekih 78-80 godina života a mislim da to nije dovoljno za ovu priču. U zemlji gde ćeš dobiti par meseci zatvora ako pretučeš onog koji pokušava da ti ukrade kola (dok on dobije packu po ruci za taj pokušaj) stvarno je suludo gubiti svoje vreme (i život) na takve #&%%#$/&. Jedini neki moguć pravac je organizovani gradjanski bunt ali dok se to desi biću ja u staračkom domu. Na moju žalost nismo francuzi pa da svake nedelje štrajkujemo, protestujemo i pravimo haos za svaki zez koji nam prirede.... doduše mi bi to onda morali da radimo sledećih 730 dana bez prestanka :(.

Jedini, realan, način ophodjenja prema celoj toj priči jeste da nadješ neko mesto gde možeš pristojno živeti.. uz balansiranje i biranje manjeg zla izmedju par opcija koje imaš po konkretnom pitanju. Lično ja bih izabrao neko fino ostrvce gde mi od gardarobe trebaju samo papuče, šorc i majica a da ima što manje "civilizacijskih tekovina" kako se ne bi niko bunio kad neke zasluženo otresem o zemlju par puta.

Lepo si ovo srocio :)

Da li neko zna u vezi promocija za fb/viber/whatsapp da li su moguci i pozivi, ili je samo za chat (ako su moguci pozivi, kod kog operatora?). I da li vazi i za mts i za telenor kao kod vipa da mora da bude na racunu bar 1din kredita kako bi promocije radile?

Sent from my G620S-L01 using Tapatalk

Da li neko zna u vezi promocija za fb/viber/whatsapp da li su moguci i pozivi, ili je samo za chat (ako su moguci pozivi, kod kog operatora?). I da li vazi i za mts i za telenor kao kod vipa da mora da bude na racunu bar 1din kredita kako bi promocije radile?

Sent from my G620S-L01 using Tapatalk

Ja sam na vipu probao net za chat dodatak, radi mesindžer i FB aplikacija kao i web verzija FB-a, uploadovao sam neku seriju na svoj profil radi probe upload je išao sa 20ak Mbps jer je 4G prepaid kartica. Viber radi u potpunosti,poruke i pozivi. Kod mts-a sam probao FB dodatak, radi sa H+ od 10 do 12 Mbps takođe mesindžer, FB aplikacija kao i web verzija FB-a . Kod mts-a sam imao 0 din kredita jer mts "pojede" kredit, tj nemaju onu "zabranu" neta, nego je 1MB 50 din, a telefon uvek povuče nešto drugo sem FB-a i eto problema. Dakle mts radi sa 0 din kredita, a vip sam probao sa tim dinarom kredita, telenor takođe sam imao kredit.

Poslednja izmena:
Jedna vipova interesantna promocija :D Uzeh čisto radi probe pripejd 4G i mogu reci da radi punom brzinom 20161106_230223.jpg Inače cena je 139 dinara tako da je to svakako povoljno, a i piše da je kartica na poklon.

Fino :)
Jel' samo u Maxiju?
Jel' može da se aktivira Viber dodatak?
Jel' 068 prefix?

Samo u Maxi i Shop&Go radnjama sa njima su valjda sklopili ugovor. Prefiks je 061 a brojevi počinju sa 61. Može, baš sam na toj kartici aktivirao net za chat opciju i radi FB i Viber, pozivi i sve znači nije samo za chat već radi i web verzija fb-a . Na kartici ima 1 dinar kredita, 500MB neta i 3 meseca free razgovora i sms-a u vip mreži.

Ko kupuje u Maxi-u moze nekoliko GB mesecno da ima samo zbog Maxi racuna :) Ali za druge stvari je skupo!

E to je super, hvala na informaciji. Ako nađem ovde u va moram kupiti da poklonim. Mene je kartica izašla 300din, sa 300din kredita ali sam zato izabrala ekstra broj. Zapamtila sam ga iz prve :)

Послато са Redmi 3S уз помоћ Тапатока

Mene od VIP odbija samo to što nemaju dopuna preko sajta platnom karticom. Mislim stvarno, 21 vek...

Pristupi sa VIP kartice, tj. preko VIP neta preko kartice, i ne bi trebalo da ti trazi uopste da se registrujes, vec samo da ti posalju neki kontrolni broj.

Ocekujes previse inace, ja imam 10ak prepaida od vani, za sve mi treba nalog da bi uplatio kredit :( (doduse, samo 4 komada sam probao zadnjih godinu dana, ostale su istekle, ali su sve probane u zadnjih ~3 godina)

Ocekujes previse inace, ja imam 10ak prepaida od vani, za sve mi treba nalog da bi uplatio kredit

Zato što svuda mora da bude registrovan prepaid, ali kod nas još uvek ne mora.
BTW, ja sam u CG uzeo bio Telenor CG i normalno je dopunio preko njihovog sajta master karticom bez ikakvog logina. Grčku Vodafon takođe letos.

Ako hoću nekome da poklonim, kako posle da mu dopunim od kuće?
Pitao sam i Telenor banku da li može sa njihovom aplikacijom i master karticom nekako, ili je samo za njihovu mrežu rezervisana ta opcija.

Preko Telenor banke mogu da se dopune Telenor brojevi.
Preko aplikacije i portala Komercijalne banke mogu se poslati dopune na bilo koji prepaid broj u Srbiji.

Zato što svuda mora da bude registrovan prepaid, ali kod nas još uvek ne mora.
Ne mora, samo korejska i francuska mi je trazila registraciju, s' tim da u FR to znaci "kazi nesto" (da, niko nista ne proverava, sve preko telefona, sa te kartice zoves).
Ako hoću nekome da poklonim, kako posle da mu dopunim od kuće?
E za to moras nalog. Ili sa terminala u prodavnici. Ili sa svog postpaid broja.
Ili sa registrovanom karticom u banci za prepaid dopune.

:)

Nazad
Vrh Dno