Šta je novo?

Prepaid u Srbiji: tarife, promocije, iskustva, problemi..(FAQ u 1.postu)

Ne vidim da jeovo povoljnije. Dzaba daju i 200Gb kad si ogranicen na 3 dana. Posle te ogranicavaju na po 7 dana sa 200din. A minute i porukw niko ne spominje. Kao sto je neko ovde spomenuo, najpovoljnini prepaid je globaltel sigurno.
Pa možda zato što je ovo PREPAID INTERNET kartica. Znači kao DATA kartica. Koliko vidim nema poruka i poziva. Nekome ko je par dana u SRB sasvim dovoljno.

Imam jednu zanimljivu informaciju iz mts-a.
Naime, mts je odlucio da nakon xy godina i prepaid korisnicima obezbedi mesecne planove.
Ponuda je trebala da startuje 10. februara, ali se odlozila pa bi to trebalo da krene vrlo uskoro.
Receno mi je da ce u ponudi biti 2 vrste mesecnih planova, nalik na one iz Vipa.

Mesecni plan 100: 100 min/ SMS u nacionalnom saobracaju, neograniceni mts minuti, 1 GB u domacem saobracaju i 5 GB za drustvene mreze. Cena 400 RSD.

Mesecni plan 200: 200 min/ SMS u nacionalnom saobracaju, neograniceni mts minuti, 2 GB u domacem saobracaju i 10 GB za drustvene mreze. Cena 600 RSD.

Nadam se da ovo cim prije realzirati, jer oni Kombo i Mix dodaci su bas nepovoljni.

Uvaljivaće je neobaveštenima a ove Prepaid će omogućiti da ljudi ne bi odlazili u A1?

Meni to za MTS zvuci kao postojece -
Sve Cool i Moj pripejd tarifa

Za sada su mana ograničenja od 7 / 15 dana. A1 i dalje ima prepaid kredit na 30 dana odnosno "Mesečne planove" - za ovaj od 300 Dinara nisam ni znao BTW...

Koliko nekad postpaid paketi znaju biti skuplji od prepaida govori i jedno moje iskustvo.

Pre deset dana upucen mi je poziv sa broja 011/443.... na moj Telenor prepaid broj. Mislio sam da su neke stranacke ankete, kad ono zovu iz Telenora. Kazu da sam njihov dugogodisnji i veran korisnik koji redovno uplacuje dopunu i nude mi "specijalnu ponudu" za 400 i nesto RSD da dobijem oko 200 minuta i nakon toga neograniceno u mrezi. Zahvalio sam se ljubaznoj operaterki i rekao da vec odavno koristim mnogo bolju ponudu. Uzgred, nije bila navalentna kao iz onog preduzeca koje zove u ime Vipa/A1.

Neograničeni net mesečni dodatak ponovo u ponudi na Telenor/Yettel.Biće dostupan do 31.05.2022.

• Like
Reagovanja: uji
Da jeste neograničen internet (100GB je po punoj brzini, a kad se iskoriste brzina je 2MB/s) je 1100 dinara 30 dana.

Neograničeni net mesečni dodatak ponovo u ponudi na Telenor/Yettel.Biće dostupan do 31.05.2022.
Ja nigde nisam našao da će dodatak biti u ponudi do kraja maja. Taman sam planirao da pređem iz A1 u Yettel baš zbog tog dodatka, još je i bolji signal. Ako je stvarno tako kao što ti kažeš onda i nema svrhe da se prebacujem.

Info je iz Yettel kontakt centra,nikad taj dodatak nije bio u stalnoj ponudi niti će biti zbog njihovog Yettel kućnog neta.

20220304_110849.jpgKoliko je ovo u skladu za zakonom o reklamiranju jer se aludira na prelazak sa Yettela na Globaltel,reklama ide i na tv Pink.

Yettel je najavio da neće menjati ništa, a već je promenio.

Za Dopune preko papirnog vaučera je smanjio rok važenja dopune sa 330 dana na 60 dana.

Ja nigde nisam video obaveštenje o toj promeni niti sam dobio obaveštenje od telenora.

Pre mesec dana sam dopunio jedan pripejd broj papirnim vaučerom i rok važenja kredita je produžen do januara 2023, a juče sam isto tako dopunio drugi broj i danas na aplikaciji vidim da mi je rok važenja kredita do početka maja.

Da sam imao tu informaciju ne bi dopunjavao sada taj broj.

Prilozi

• Screenshot_2022-03-04-17-56-02-600_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2022-03-04-17-56-02-600_com.android.chrome.jpg
    81.7 KB · Pregleda: 65
Od njih me vise nista ne moze iznenaditi, za ovo kratko vreme pokazali su da mucki menjaju pravila.
Ako su svuda mogli da promene da ime, da od Telenora ne ostane ni T, onda su mogli i ove uslove za papirne vaucere. Nedopustivo.

Jesi siguran da nemas posebno taj prvi plan. Meni je bio taj od 300 i onaj bonus dobrodošlice 300 za aktiviranje ako se dobro sećam.

Nekima će biti jako važna informacija. Yettelov (telenor) pripejd dodatak neograničeni internet (100gb puna brzina posle toga 2mb) po ceni od 1099 dinara je od sada stalni pripejd dodatak. Malopre sam dobio konačan odgovor od njih na Fb. Znam neke ljude koji će to odmah uzeti, a meni će biti zanimljivo kad istekne ugovor u A1.

Prilozi

• Screenshot_20220307-150930_Messenger.jpg
    Screenshot_20220307-150930_Messenger.jpg
    94.7 KB · Pregleda: 57
  • Screenshot_20220307-150814_Messenger.jpg
    Screenshot_20220307-150814_Messenger.jpg
    103.4 KB · Pregleda: 65

I dalje totalno nepraktično od Yettela. Za 600din 3gb, 200min/sms i neograničeni minuti u mreži u a1.

@boban01
Lepa vest, ali onda će morati da koriguju kućni internet jer je sa ovim izgubio smisao.
@bojilica
Sve više korisnika treba samo net. A kome trebaju pozivi, onda je ovo tvoje bolja ponuda.

@boban01 odgovor je dvosmislen. Dodatak je sada deo ponude, ali neće više biti nakon 31.5.

Prilozi

• IMG_20220307_154342.jpg
    IMG_20220307_154342.jpg
    121.2 KB · Pregleda: 59
Kako će oni korigovati cene za za kućni net, nas ne treba da zanima. Vreme će pokazati kako će Mts i A1 reagovati.
@bojilica
Onima kojima treba internet jako povoljna cena , nekome kome treba internet je mesečni plan neupotrebljiv na skroz.

Tako je. Poznavajući situaciju, prethodne tri godine je bila ista praksa oko nove godine i to ako se ne varam novembar, decembar i januar.

@uji
Ja prvi put vidim neki datum kao što si ti pokazao, a tu piše posle 100gb ide brzina po 64kbps a na sajtu piše do 2mb. Oprečne informacije. Svakako ko plati 31.05 imaće 100gb do kraja juna. Dodje mu 4 meseca. Dobro njihovo je pravo da ponude i ukinu pripejd dodatak kad hoće. Do 31.05. Mozda A1 ili Mts izbace ponudu na pripejdu. Ima ljudi koji se polako prebacuju na pripejd , nije masovna pojava ali se dešava. Kalkulisace oni jako dobro , a mi ćemo pratiti situaciju.

• Like
Reagovanja: uji
Nazad
Vrh Dno