Šta je novo?

Prenesi i surfuj

marko_n

Slavan
Učlanjen(a)
28.02.2006
Poena
380
Gledajući cene za SGS2, primetih da ga nude uz "Prenesi i surfuj" tarifne pakete, kojima dalje ne mogu da uđem u trag. Da li su to renameovani PrenesiPlus paketi ili nešto novo?

Takođe, primećujem da telefone više ne nude uz PrenesiPlus 500MB, 1GB i 2GB...

Prilozi

• telenor.png
    telenor.png
    180.6 KB · Pregleda: 203
To su Prenesi Plus paketi, prosirena paleta paketa. Bice aktivni od danas.

Ala su mu zacepili kaznene cene kada izadjes iz paketa :p

Sad vidim da su dodali deo na sajtu o "Prenesi i surfuj" paketima, dok su PrenesiPlus prebačeni u deo "Stari postpejd paketi". Koristim trenutno PrenesiPlus500MB i koliko vidim jedine bitne razlike u odnosu na "Prenesi i surfuj 500" su to što je u P&S500 skuplja pretplata (990din u odnosu na starih 932) i što P&S paketi nude FLAT internet na smanjenoj brzini nakon što se potroše megabajti iz paketa, tj. u ovom slučaju 500MB. Ne piše kolika je ta "smanjena brzina".

Prenesi i surfuj
Nakon što iskoristiš sve minute u okviru mesečne pretplate, uz paket PRENESI I SURFUJ 150 dobijaš dodatnih 150 minuta, uz paket PRENESI I SURFUJ 500 dobijaš dodatnih 500 minuta, uz paket PRENESI I SURFUJ 1000 dobijaš dodatnih 1000 minuta, uz paket PRENESI I SURFUJ 2000 dobijaš dodatnih 2000 minuta, a uz paket PRENESI I SURFUJ 3000 dobijaš dodatnih 3000 minuta. Dodatni minuti važe samo za tekući mesec u Telenor mreži i ne prenose se u naredne mesece, bez dodatne naplate i bez obzira na količinu prenetih podataka.

*PRENESI I SURFUJ 150 ima 150MB, PRENESI I SURFUJ 500 500MB, PRENESI I SURFUJ 1000 1GB, PRENESI I SURFUJ 2000 2GB, PRENESI I SURFUJ 3000 3GB internet saobraćaja po maksimalnoj brzini pristupa. Nakon ovoga možeš nastaviti da koristiš Internet do kraja meseca bez naknade, sa smanjenom brzinom.

Pozivi u tarifnom paketu PRENESI I SURFUJ obračunavaju se prema broju utrošenih minuta. Sve cene prikazane su sa PDV-om. Fiksna naknada za svaki započeti razgovor iznosi 4,6 dinara. Nakon što potrošiš sve minute i poruke iz svog PRENESI I SURFUJ paketa, cena minuta za sve pakete je 6,9 dinara, cena SMS poruke je 3,9 dinara, a cena MMS poruke je 11,80 dinara.

PrenesiPlus:
Nakon što iskoristiš sve minute u okviru mesečne pretplate, uz paket PRENESI PLUS 500MB dobijaš dodatnih 500 minuta, uz paket PRENESI PLUS 1GB dobijaš dodatnih 1000 minuta, a uz paket PRENESI PLUS 2GB dobijaš dodatnih 2000 minuta za razgovor u okviru Telenor mreže. Dodatni minuti važe samo za tekući mesec i ne prenose se u naredne mesece.

Pozivi u tarifnom paketu PRENESI PLUS obračunavaju se prema broju utrošenih minuta. Sve cene prikazane su sa PDV-om. Fiksna naknada za svaki započeti razgovor iznosi 4,6 dinara. Cena međunarodnih SMS poruka je 17,70 dinara, a međunarodnih MMS poruka je 29,50 dinara za sve PRENESI PLUS pakete. Nakon što potrošiš sve minute, poruke i megabajte iz svog PRENESI PLUS paketa, cena minuta za sve pakete iznosi 6,96 dinara, cena SMS poruke iznosi 2,95 dinara, a cena MMS poruke iznosi 11,80 dinara. Kod svih PRENESI PLUS paketa cena kilobajta tarifira se sa 0,012 dinara.

ima razlike jos... dobijaju se dodatni minuti i uz najmanji paket...

ono sto je dobro za biz korisnike sto dodatni minuti vaze i van telenor mreze... nadam se da nije neka greska... ako nije onda su to ubedljivo najbolji paketi...

Ne vaze dodatni minuti van mreze, nisu spomenuli na sajtu... Realno nema logike onda, budi realan, ne bi pisalo da paket ukljucuje 300 minuta, nego 1300 :)

Mali txt o tome OVDE

Poslednja izmena:
problem je u tome sto sam ja navikao da kod nas nema logike :d

ali u pravu si, sad sam zvao biz savetnika i greska je na sajtu, dodatni minuti vaze samo za telenor mrezu...

Pa to su klasicne marketinske fore, na Prenesi Plus paketu sam vec 7 meseci i nisam ni jedan doticni minut iskoristio.

AKo se ne varam, na sajtu je problematicna i uspostava veze, jer se ne naglasava da je nakon potrosenih free minuta...

Hoćeš se prebaciti sa Prenesi+ na ekvivalentni P&S paket? Do kada mi što koristimo Prenesi+ možemo tu i da ostanemo ili nas automatski prebacuju u nekom trenutku na P&S pakete?

moj drugar je ostao na junioru od pocetka do kada je po ugovoru morao da predje jer je navrsio 27 godina... da je bio neki drugi paket mogao bi da ostane zauvek... i tu ti ne mogu nista...

ja cu preci na ovaj paket, doduse sa prenesi obicnog xl jer sam dobio odlicne uslove od biz savetnika...

Ja sam na Junioru bio do 30-te godine :), prebacio sam se sam, jer je preskup ako koristis telefon.

Sto se tice automatskog prebacivanja, to nikada nisu radili, pa nece ni sada.

p.s. da se zna da ne radim u Telenoru :D:d

Neće automatski, sve dok sam ne prebaciš ... šta znači BIZ korisnik, da li mora da glasi račun na firmu, ili šta?

naravno...

OK, malo sam nepotpuno pitao .... mam ja kod njih 3 broja na radnju, i sada bih "povukao" iz MTSa još 4 broja, ali za ta 4 "će se cenkamo" ..... da vidimo šta će da ponude... VIP nudi popust na pretplatu + telefone po nešto nižim cenama, a od telekoma ne očekujem da ponudi nešto da ostanem .... mada, moram priznati, u poslednjih 3-4 meseca i njihova provera i presek su dosta ažurniji, a evo od prošlog meseca, i oni prenose, doduše samo jedan mesec, ali ....

Ako kod telenora izboksujemo neki popust na pretplate, telefoni manje više, eto nas .... :) :)

Telenor za private korisnike jedini ne daje povlastice ako se ne uzme fon. MTS i VIP nude niže cene pretplate za korisnike koji potpišu ugovor, a ne uzmu telefon.

VIdećemo .... Idemo na kartu 3 broja već imamo (4. ugovor je GPRS) koji za neki mesec izlaze iz ugovorne obaveze, pa će moći i njih da šetam, a još 4 broja "čekaju" da vidimo gde će ih denemo .... Pa bre .... nije to malo .... ;)

Znam da VIP nudi 25% popusta na ugovor od 24meseca, kod telenora se i ne vezujes, a nisam znao da i MTS daje popust...kakav je popust kod MTS-a xa ugovor bez telefona?

Ne znam da li još uvek važi, ali bilo je ovo:

Postanite mt:s postpaid korisnik ili produžite svoj postojeći ugovor i očekuju vas posebne pogodnosti!

Iskoristite ovu priliku i izaberite neki od mt:s postpaid tarifnih profila uz ugovor na 12 meseci i prve tri pretplate iznosiće vam po 1 dinar. Ukoliko se odlučite za ugovor na 24 meseca, čak šest mesečnih pretplata platićete samo po 1 dinar.

Uz to, moći ćete da izaberete i jedan broj iz fiksne mreže sa kojim ćete, tokom trajanja ugovora, razgovarati za 0 dinara po minutu, uz naplatu uspostave veze po ceni od 3,42 dinara.

Telekom Srbija zadržava pravo na izmene uslova promocije.

http://www.mts.telekom.rs/index.php/promocije-pojedinacna/items/nova-postpaid-promocija.html

Telenor nudi minute u mrezi,sms i internet protok...

Kad na kraju pocinje primena mnp??

od 1-og jula bi trebalo da krene :)

edit: iskreno trebaju pustiti jos jednog operatera (imamo mogucnosti i za jos dva lagano) da bi se stanje dovelo na normalnu meru

Poslednja izmena:
ma jok... sve je to izkartelisano...

OK, malo sam nepotpuno pitao .... mam ja kod njih 3 broja na radnju, i sada bih "povukao" iz MTSa još 4 broja, ali za ta 4 "će se cenkamo" ..... da vidimo šta će da ponude... VIP nudi popust na pretplatu + telefone po nešto nižim cenama, a od telekoma ne očekujem da ponudi nešto da ostanem .... mada, moram priznati, u poslednjih 3-4 meseca i njihova provera i presek su dosta ažurniji, a evo od prošlog meseca, i oni prenose, doduše samo jedan mesec, ali ....

Ako kod telenora izboksujemo neki popust na pretplate, telefoni manje više, eto nas .... :) :)
pazi, ja sam na 50 brojeva dobio 50% na roming koji mi je 70% racuna, s2 za dinar na najvecoj pretplati i duplirano sve, minute, poruke, internet i mms ukljucen u pretplatu ( iako to nisam trazio :d )... tako da definitivno mozes da se cenjkas... naravno, ovo je samo za brojeve na najvisoj tarifi... za one na nizim sam dobio duplirano sve sem minuta koji su povecani za 25% i telefone po povoljnijim cenama od 25% na tom paketu...

drugar je na 5 brojeva dobio giga neta na biz prenesi paketu... u praksi, sve sto ih ne kosta nista ce ti dati veoma lako...

Telenor nudi minute u mrezi,sms i internet protok...
nude oni mnogo vise od toga :)

Nude za biznis korisnike. Ja sam u telenor doveo 6 postpaid brojeva, i nikom nista...

pa o biznis korisnicima i pricamo :d

Ja sam pricao o obicnim korisnicima.
Za biz korisnike nisam ni sumnjao da postoje drugaciji arsini. Ali ovde je vecina privatnih :)

Ovo samo kod nas ima....

<<Prenesi i Surfuj 500>> 990,00 din. 150 minuta +(150 u mrezi) 500 poruka -internet neograničen

<<Prenesi Plus 500>>>> 932,20 din. 150 minuta +(500 u mrezi) 500 poruka -internet 500MB

Dobra fora da daju manje a naplate vise.... Smanjili su 3x dodatne minute u mrezi, mada retko dodjem u situaciju da iskoristim to. Poskupeli tarifu za 60din, a dodali neogranicen net nakon istrosenih 500MB ali naravno nisu naveli brzinu...

I plus koliko vidim telefoni nisu nista jeftiniji sa novim tarifama...

Poslednja izmena:
Nisu smanjili minute u mrezi,malo si zamenio pakete.

http://www.telenor.rs/sr/Privatni-korisnici/Tarifni-paketi/Prenesi-paketi/Prenesi-i-Surfuj/

Ali jesu poskupeli, i dodali su prenesi i surfuj 150. A cene telefona su ostale iste,jer su paketi poskupeli za 50ak din. Imamo srece sto cene tepefona zbog toga nisu podigli :)

Poslednja izmena:
Procitaj jos jednom:)

Vrh Dno