Šta je novo?

Predlog (konzole)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Aj recimo da je sve ok shto si rekao :), ali GT nije simulacija samo zato shto nema damage model...Sve ostalo je ispred svega shto postoji, i od prvog dela je tako...Razlog zashto nema damage modela je jednostavan...Neke firme dozvoljavaju samo delimichno "slupavanje" u igri, a tim programera koji rade GT nece nishta raditi dok ne budu mogli savrsheno da urade...Kazi mi koja simulacija uopshte ima pravi damage model ? ni jedna :)
Evo tek u chetvrtom delu vide se ljudi u automobilima (kada je cabrio recimo), i to je neshto nevidjeno do sada, ne moze da se objasni kako je uradjeno...Za GT5 je vec najavljen damage model, tako da ostali dotle mogu da urade shta urade, jer kad to izadje, svi mogu kljuch u bravu :)

driver je napisao(la):
Evo tek u chetvrtom delu vide se ljudi u automobilima (kada je cabrio recimo), i to je neshto nevidjeno do sada, ne moze da se objasni kako je uradjeno...Za GT5 je vec najavljen damage model, tako da ostali dotle mogu da urade shta urade, jer kad to izadje, svi mogu kljuch u bravu :)

Jasta ce, ceo svet ce da propadne. Brate, pre bih rekao da ti nisi ni vozio RBR ili GTR pa ti je "kiselo grozdje". Definisi ti meni ti sta je to damage model. Auto mozes da unistis na milion nacina (jelte, ljudska masta je neogranicena) tako da ne znam kako neko moze da modelira sve to. Uostalom akcenat u voznjama je voznja a ne lupanje. Probaj RBR pa ces da vidis sta je damage model, kada ti ode lamela, zaglavi menjac u nekoj brzini, pocne da se pregreva motor ..... Ono sto sam probao kod tebe (GT4) jeste dobro ali jos uvek ne moze da se poredi (moje misljenje) sa LFS,RBR,rFactor .....

znate kako , mario bross tipa igrice su do jaja, pogotovo kad imas 14-15 godina, posle toga odlaze u fijoku, kao i automobilcici, transformersi itd.

@Bane: Ja mislio ti si ozbiljan momak :)

@Driver: GT2 sam igrao i nije losa igrica, ima mnogo vozila. Medjutim NFS HS2 mi je bolji. TOCA mi je bolja... itd.
Stvar je u tome sto igrica koje nisu za decu do ~17god na PS2 skoro da i nema. Ljudi koji imaju konzole, a nemaju PC propustaju mnogo, recimo gothic 1/2/3 pa starwars i jedi serial...quake2/3 (znam da ima na PS2 quake 2, ali nije bas za gamepad zar ne ? ) Dok recimo sonic i HALO2 nikome ko ima PC ne fale...Dalje, dobri naslovi tipa Call of duty izlaze i za PC i za konzole tako da ni oni ne fale. Na kompu imam mortal kombat 4 i ne treba mi nista vise od toga, ni ovo nisam igrao 3 godine :)

Znaci sve na kraju zavisi od godina tj. "deteta u vama" :d

PS. Graficka za 200e nije potrebna za PC da bi se igrale igre. Evo moj drugar je u 640x480 sa mx400 koji kosta 15e presao i doom3 i HL2 i sta znam sta sve jos...znaci moze se, a ni nivo detalja nije nista manji sobzirom da se sa PS2 igra na TV-u...

Poslednja izmena:
najsmeshnije je kad driver pricha o tome koje igre postoje na PCu a moze da svari samo voznje :) .. smeshno... sve je stvar ukusa.. ko je za arkadice forsira konzole ... ko hoce rts /u milion varijanti/, fps /u milion varijanti/, rpg, simulacije /u milion varijanti/, mmorpg itd itd igra se na PCu

u principu PC igre leze vishe onima koji imaju vishe slobodnog vremena jer dosta PC igara trazi vreme da se uhodash i uneshesh u nju... dok konzole vishe igraju na kartu instant akcije (ne kazem da na njima nam drugachijih naslova ali su oni prvi u vecini)

stvar ukusa..

driver je napisao(la):
Damage smo imali u NFS 3 josh pre vishe od 5god, ne secam se vishe ni kad je izashao ^^

Nismo. Ja znam, igrao sam NFS3 jedno godinu dana :)

Istina je da igre na konzolama polako kvalitativno napreduju, eto novi Hari Poter za GB Advance je RPG a ne platforma-poskochica :D

gx-x je napisao(la):
@Bane: Ja mislio ti si ozbiljan momak :)
Aha, znači to ide ovako: 12-14 godina se igra super mario, 14-16 se igra hari poter, 16-18 se igra nfs, 18-25 se igra half life, 25-30 se igra ričard burns, a od 30-kraja života gunđaš ceo dan i svaki dan, dosađivajući kako su "nekada vremena bila bolja", uz povremeno prisećanje na to kako je commodore 64 bio zakon? Mislim, glupavi predrasudi. Nije poenta u godinama, nego u osobi. Kada me neko zove na fudbal/košarku/odbojku, uvek sam spreman da odložim gotovo 95% svojih obaveza da bi otišao tamo, sličan je slučaj i sa igraonicom, kolko puta samo petkom ili subotom nisam otišao negde, jer sam otišao (organizovano sa još 10 ljudi) u igraonicu. Sa 50 godinama jednog dana da me pozoveš da igram između dve vatre iza zgrade, ja ću prihvatiti, jer jednostavno volim da se igram, a sad u kojoj je formi ta igra, ne postavljam pitanja.

gx-x je napisao(la):
@Driver: GT2 sam igrao i nije losa igrica, ima mnogo vozila. Medjutim NFS HS2 mi je bolji. TOCA mi je bolja... itd.
Stvar je u tome sto igrica koje nisu za decu do ~17god na PS2 skoro da i nema. Ljudi koji imaju konzole, a nemaju PC propustaju mnogo, recimo gothic 1/2/3 pa starwars i jedi serial...quake2/3 (znam da ima na PS2 quake 2, ali nije bas za gamepad zar ne ? ) Dok recimo sonic i HALO2 nikome ko ima PC ne fale...Dalje, dobri naslovi tipa Call of duty izlaze i za PC i za konzole tako da ni oni ne fale. Na kompu imam mortal kombat 4 i ne treba mi nista vise od toga, ni ovo nisam igrao 3 godine :)
Prvo, Toca i nfs su ozbiljnije igre od GT2? Mis'im :trust:. A što se ostalih tiče, pa evo recimo Quake na mom kompjuteru nisam pokrenuo godinama, Call of duty nikada, pa opet igram i jedno i drugo i nešto treće u igraonicama i mnogo je dobro...

Samo mi kazite, koliko vas je ozbiljno odigralo neshto na PS2, a koliko GT4 prologue ili demo, i bice mi sve jasno...
Igre za PC nisu dechije ? FPS sa "ozbiljnim" napucavanjem chudovishta ? RPG koji nikad za temu nema nishta drugo osim nekih magija i opet chudovishta ? Jel to ozbiljno ?
Razlika u PC i PS2 je u tome shto na PCju imash dve vrste igara vec godinama, dok na PS2 postoje svi zanrovi koji postoje u igrama oduvek...I imam jedan info...Mario like igre su se igrale osamdesetih, kakve to veze ima sa PS2 ? :D:D:D
Shto se tiche damage modela u igrama, mnogo povrshno chitate...Tvorci GT serijala nece raditi damage model dok on ne bude savrshen, a verujte da ce to biti daleko ispred svake igre ikad vidjene, jer svi aspekti igre u GT4 su iznad svega shto postoji na PCju...Najgore je od svega shto neki GT uporedjuju sa NFS, a videli GT2 od pre 10 godina, i nisu seli u auto niti prate bilo shta oko automobilizma...
Sto se tiche ostalih igara, Crash bandicoot ili Beatmania garantovano drzi duze i nudi daleko vecu zabavu od monotonih-vec-vidjenih-po-stoti-put magija i chudovishta....
Molim vas, prvo odgrajte 100ak igara za PS2, pa cemo onda da prichamo...

Originally Posted by driver
Razlika u PC i PS2 je u tome shto na PCju imash dve vrste igara vec godinama, dok na PS2 postoje svi zanrovi koji postoje u igrama oduvek...I imam jedan info...Mario like igre su se igrale osamdesetih, kakve to veze ima sa PS2 ?

A koji su to svi zanrovi koje PC nema a PS ima?

Originally Posted by gx-x
Graficka za 200e nije potrebna za PC da bi se igrale igre. Evo moj drugar je u 640x480 sa mx400 koji kosta 15e presao i doom3 i HL2 i sta znam sta sve jos...znaci moze se, a ni nivo detalja nije nista manji sobzirom da se sa PS2 igra na TV-u...

Slazem se, kako televizor moze da postigne bolji kvalitet slike od monitora, nikako

ma ljudi, glupa je rasprava, nije niko rekao da je konzola losa, a nije niko rekao ni da je PC los, povela se rasprava oko toga kako je bolje kupiti konzolu nego PC jer ovde jednom das 250e za PS2 sa mars chipom, a za PC toliko sad kosta neka dobra grafika... Glupo je ljudi, ko voli konzole nek vozi konzole, ko voli PC, nek vozi PC. Valjda sve to zavisi i od uslova zar ne ? Sta ako nema TV u svojoj sobi a oce da se igra, a cale mu gleda TV...Onda dolazimo do problema "kupiti TV". Aj sad kad sam vec poceo da kazem i ovo:
@driver: Ti mozes sad da kazes sta oces za konzolu ali imas PC (i verovatno konzolu?) sta da nemas PC vec SAMO konzolu ? :trust: Jel bi i dalje reako "Bolje kupi konzolu nego PC" ? Jer ako pricamo o finansiskom aspektu, PC + konzola uopste nije jeftinija varijanta od PC+ graficka od 250e. Zasto ? Pa graficka od 250e ce naredne 2 godine moci sve nove igre da tera u kvalitetu kakav daje konzola (800x600) a sigurno i bolje. Ne treba ti TV poseban za komp itd....imas i nesto drugo sem igrica i mozes nesto i da naucis itd.

Da igrica za konzole ima vise nego za PC, ima ih naravno. Da su bolje ? Nisu. Kako moze biti bolje sedeti izgrbavljen na kaucu fotelji ili na patosu i gledati u 56 ili 60hz TV dok ti ne krenu suze na oci, mutna grafika, mutna slika...Pa ne znam koliko da je dobra igra ne mozes reci da je bolje igrati se na konzoli (bez monitora).

I jos jedna vazna stvar, Prikluci PC na TV, poteraj need for speed ili colina u 800x600, uzmi gamepad. Poteraj "Death Cars" isto tako, pa mi reci da li to konzola moze ;) a osecaj je isti, ono, TV, gamepad, sedis na patosu...

driver je napisao(la):
Samo mi kazite, koliko vas je ozbiljno odigralo neshto na PS2, a koliko GT4 prologue ili demo, i bice mi sve jasno...
Igre za PC nisu dechije ? FPS sa "ozbiljnim" napucavanjem chudovishta ? RPG koji nikad za temu nema nishta drugo osim nekih magija i opet chudovishta ? Jel to ozbiljno ?
Razlika u PC i PS2 je u tome shto na PCju imash dve vrste igara vec godinama, dok na PS2 postoje svi zanrovi koji postoje u igrama oduvek...I imam jedan info...Mario like igre su se igrale osamdesetih, kakve to veze ima sa PS2 ? :D:D:D
Shto se tiche damage modela u igrama, mnogo povrshno chitate...Tvorci GT serijala nece raditi damage model dok on ne bude savrshen, a verujte da ce to biti daleko ispred svake igre ikad vidjene, jer svi aspekti igre u GT4 su iznad svega shto postoji na PCju...Najgore je od svega shto neki GT uporedjuju sa NFS, a videli GT2 od pre 10 godina, i nisu seli u auto niti prate bilo shta oko automobilizma...
Sto se tiche ostalih igara, Crash bandicoot ili Beatmania garantovano drzi duze i nudi daleko vecu zabavu od monotonih-vec-vidjenih-po-stoti-put magija i chudovishta....
Molim vas, prvo odgrajte 100ak igara za PS2, pa cemo onda da prichamo...

samo mi jos odgovori kako to na PS2 postoje svi zanrovi kad od RTS-a i FPS-a nema ni traga?
jedino sto mi JE falilo na PC-u je dobar fudbal ali evo sad nam je konami dao PES4 koji odbija....

:wave:

Samo cekam nick4life ili forsaken demona ili kolosa :) da se nastavi vecita prepirka
Ljudi bre igrajte sta vam prija i to je to.
Ja licno volim fps i rts i zato se igram na PC.
Tabacine i ostalo cepam na nebuli/kawaksu, dakle konzole :)
Cinjenica je da je moj brat kad je posle par godina letos dosao iz irske umirao od smeha sto koristim PC za igre, jer se na zapadu zna...pc za posao konzole za igru.
Ono, alienware i game compovi su taaaako mali procenat prodatih kompova da je to zanemarljivo :)

Ja i dalje na kapiram zašto Driver, toliko forsira svoju priču o konzolama.
Ako voliš PS2, igraj igre na njemu, ali nemoj ubeđivati druge ljude da je to najbolje.
Meni je lično PC mnogo bolji od konzole, ali ne nabijam to nikome na nos.
O ukusima ne vredi raspravljati...

Pa najviše zbog toga što se je siguran da je većina vas PS2 videla samo na slikama :)...

Ajd kad smo vec kod konzola zna li neko sajt ili ima emulator za Sony ps1. Ja imam ePSXe 1.5.0 i nece da radi pod XP. Zapravo radi samo po neka ali zakucava??? Imam sacuvanih igrica pa mi je zao da skupljaju prasinu!!! Pomozite!!! Kazu da ima emulator free od nekih 5MB i 99% igrica rade a neznam koji je to i sa koje adrese da skinem?
Hvala unapred na razumevanju.

Ivane, ovo shto je Bane rekao :)
Aj dosta vishe, menjajte datume na igrama i uzivajte :)

astrolog je napisao(la):
Ajd kad smo vec kod konzola zna li neko sajt ili ima emulator za Sony ps1. Ja imam ePSXe 1.5.0 i nece da radi pod XP. Zapravo radi samo po neka ali zakucava??? Imam sacuvanih igrica pa mi je zao da skupljaju prasinu!!! Pomozite!!! Kazu da ima emulator free od nekih 5MB i 99% igrica rade a neznam koji je to i sa koje adrese da skinem?
Hvala unapred na razumevanju.
www.epsxe.com
Zadnja verzija 1.6.0

Vidi ovako, ePSXe je modularni program, sto znaci da se za grafiku i zvuk brinu pluginovi. Meni od igara radi sve sto sam ikada probao. Probaj da stavis Pete's OpenGL plugin za grafiku (ako imas nVidiu) ili Pete's D3D (ako imas ATI-ja), iskljuci sve gde pise slow ili unstable itd. Malo cackaj i eksperimentisi, nije nista tesko (ali nije ni plug'n'play - nije ovo konzola :) )

Voodooo NBGD Hvala i vidi ovako. Skinuo sam i doticnu verziju 160. Ubacio plaginove iz 150 kao i bios pa ne radi naravno i rom. Pokusacu vec neke kombinacije jer mi pod 98SE sve radi OK. Imam Asus GF5900GE i jedino radi tekken3. Crash bandicot ne radi po XP a pod 98 sve regularno? Mada moram priznati da mi nije polovinu igara radilo upravo zbog sto ti kazes jer sam sve stavljao na D3D a ne ma Open GL. Probacu pa cu javiti sta sam uradio.
Hvala ti na odgovoru!!
P.S. Ovo neka ostane medju nama da me NOTAX ne cuje! Imam Audigy 2 i u emulaciji radi savrseno. Dakle kad zakuca nema slike ali zvuk ide! Ma zmaj je ova kartica. Doduse stara je nekih 3 meseca i mozda su neke verzije bile lose ali ova je odlicna. Sve radi i nema suma. I dinamika je odlicna! Jesil citao na sajtu da Teratek lepo moli Kreative Labs za izradu nove zvucne karte nesto poput SoundStorma! Tek da se zna iako ovo je off topik-a.

Ser_Zile je napisao(la):
samo mi jos odgovori kako to na PS2 postoje svi zanrovi kad od RTS-a i FPS-a nema ni traga?
jedino sto mi JE falilo na PC-u je dobar fudbal ali evo sad nam je konami dao PES4 koji odbija....

FPS igre

Killzone
Call of Duty Finest Hour
Golden Eye Rogue Agent
XII
Timesplitters 1+2 (a sad ce i 3)
Far Cry Instincts (pocetak 2005)
...spisak se nastavlja.

To je cisto napomene radi , ali konzole nisu pravljene za te igre.

RTS igre

Age of Empires II: The Age of Kings
Aliens versus Predator: Extinction
Commandos 2
Ghost Master
Goblin Commander Unleash the Horde
Kessen 1+2

....spisak se nastavlja

Pa cisto da kazem da jedini kompetentni ljudi za javljanje za ovu temu
su oni koji imaju i PC i konzolu pa mogu da igraju najbolje i sa PC-a i konzole i kompetentni su za i jedno i drugo a ne kao neki doticni koji se javljaju a BLAGE veze nemaju ni sta ima na PS2 i kakav i koliki izbor (u svakom slucaju
daleeekooo veci nego za PC) i misle da postoji samo PES.....Toliko o tim likovima i cisto da ne bude zabune kompjuterskim igrama se bavim od C64, Amiga 500, pa od 386/40!!! do danasnjih PC-a a nisam neki od juce (kao neki??? ovde) koji su juce kupili PC.

Dixim.

A kako objasnjavate to da na konzolama sve igre rade ODLICNO, ne moras da menjas hardver stalno, da se je*es sa driverima itd.. Mislim Playstation 2 kad je izasao a na njemu rade sve igre odlicno, i ove najnovije, mislim kako to, i to sve radi dobro...Dok za komp moras bukvalno svaka 3 meseca da menjas komponente, nije mi jasno uopste...
Koliko su uopste jake te konzole, koje su to graficke unutra, koliko znam da XBOX radi na 700 mhz, ako je to dovoljno za nove igre, onda stvarno ne znam....

Nostormo je napisao(la):
FPS igre

Killzone
Call of Duty Finest Hour
Golden Eye Rogue Agent
XII
Timesplitters 1+2 (a sad ce i 3)
Far Cry Instincts (pocetak 2005)
...spisak se nastavlja.

To je cisto napomene radi , ali konzole nisu pravljene za te igre.

RTS igre

Age of Empires II: The Age of Kings
Aliens versus Predator: Extinction
Commandos 2
Ghost Master
Goblin Commander Unleash the Horde
Kessen 1+2

....spisak se nastavlja

Pa cisto da kazem da jedini kompetentni ljudi za javljanje za ovu temu
su oni koji imaju i PC i konzolu pa mogu da igraju najbolje i sa PC-a i konzole i kompetentni su za i jedno i drugo a ne kao neki doticni koji se javljaju a BLAGE veze nemaju ni sta ima na PS2 i kakav i koliki izbor (u svakom slucaju
daleeekooo veci nego za PC) i misle da postoji samo PES.....Toliko o tim likovima i cisto da ne bude zabune kompjuterskim igrama se bavim od C64, Amiga 500, pa od 386/40!!! do danasnjih PC-a a nisam neki od juce (kao neki??? ovde) koji su juce kupili PC.

Dixim.

sam si sebi odgovorio, tako da ovaj tvoj post ne vredi ni deset sekundi kolko treba da se procita i posto BLAGE veze nemas ne moras se vise ni javljati ovde...

:lupko: ne mogu da vjerujem da neko moze da poredi GT serijal sa bilo kojom voznjom.Posjedujem PS2 konzolu i od igrica igram pretezno voznje fudbal dok na PC igram FPS a voznje na PC sam igrao samo dok nisam nabavio PS2 :)
Nema te voznje sto nisam probao,igrao sam GTR,LFS i igre su dobre ali ne mogu da se porede sa GT.GT4 Prologue igra koja je stara skoro dvije godine graficki je sjajna a o izvodjenju da ne pricam.Za 11 dana trebalo bi da izadje GT4 igra koju racing fanatici zeljno iscekuju mada mislim da ce je ipak odloziti.Preko 500 automobila (full licenca) 50 staza fotorealisticna grafika,potpuno realan zvook kola karakterise ovo remek djelo.Vidim da niko ovdje neje pomenuo WRC4 koja chisti RBR u svakom pogledu.Neko je pitao kako Xbox sa 700mhz procesorom i GF3 grafickom moze da gura najnovije igre na 60FPS.Isti slucaj je i sa PS2,igre za konzole se rade u potpuno drugom engineu tako da na 3.2@4ghz 2GB DDR Leadtek 6800gt pokrenut je Virtual Fighter 4 (intro) u 7fps. :d I sa mnogo slabijom masinom bili su slicni rezultati,tako da se moze zakljuciti po ovome da ne treba mocan hardware vec software :) E da, u potpunosti podrzavam ideju da se otvori posebna soba za konzole,iako vec postoji na EMuGalax. siguran sam da ce nas biti i ovdje na benchu koji bi rado pricali o naslovima sa konzola :)

Poslednja izmena:
Boris Lozac je napisao(la):
A kako objasnjavate to da na konzolama sve igre rade ODLICNO, ne moras da menjas hardver stalno, da se je*es sa driverima itd.. Mislim Playstation 2 kad je izasao a na njemu rade sve igre odlicno, i ove najnovije, mislim kako to, i to sve radi dobro...Dok za komp moras bukvalno svaka 3 meseca da menjas komponente, nije mi jasno uopste...
Koliko su uopste jake te konzole, koje su to graficke unutra, koliko znam da XBOX radi na 700 mhz, ako je to dovoljno za nove igre, onda stvarno ne znam....
Pre svega, XBOX nije konzola, već pokušaj da se napravi konzola (loš pokušaj :)).
Objašnjete ti je u operativnom sistemu, hardveru napravljenom samo za igranje i sigurno kvalitetnijim programerima od onih koji pišu igre za pc. Teoretski, moguće je napraviti procesor od 200mhz koji će da kida novi A64 ili slično. Programeri uvek pred sobom imaju isti hardver i igre pišu na osnovu tog hardvera. Nema rezolucija, nema paleta boja, veličina tekstura, igra uvek treba u jednoj rezoluciji da ide 50fps (ne znam tačno kolko treba, pričam odokativno) i kraj. Sve to može digitronom da se izračuna kolko čega može da se stavi u igru, odnosno u svaku scenu (tekstura i poligona) i potom sve zavisi od optimizacije, odnosno od toga koliko je taj tim koji programira neku igru upoznat u mogućnosti (tog jednog te istog) hardvera i koliko uopšte ti programeri dobro znaju svoj posao. Oni koji rade igre za PC su sigurno klasa ispod po znanju i često se pravljenje igre za PC ne razlikuje od pravljenja demoa za ATi ili nV, pa samim tim i moramo (mislim ne ja, nego ove ložane po forumu :)) da menjamo hardver svaka tri meseca. Dakle, pravljenje igara za PC se svodi na nagomilavanje poligona i tekstura, dok se pravljenje igara za konzole svodi na pomeranje granica mogućnosti (jednog te istog) hardvera na konzolama.

PS. Cela priča je sa tehničkog aspekta, o samom načinu igranja, atmosferi, zaraznosti, ne želim uopšte ni da polemišem :)...

Bane ja ne znam kako ti sa ovolikim neznanjem mozesh da opstajesh ovde kao mod. Svako ko se bavi pravljenjem igara bez izuzetka ce ti reci da je znatno teze raditi igre za PC, iz razloga shto imash 5 sistema i zilion varijanti hardvera. Igre su ogoljene na konzolama graficki, manja rezolucija, slabija graficka, procesor, dok se na PC-u SA NAMEROM iste igre u grafickom pogledu dovode do maksimuma, u zavisnosti od zanra i samih developera koiko su sposobni da to izvedu.

Vecina igara izlazi za PS2/Xbox i PC, prema tome ne znam odakle si izvukao pricu da jedni imaju vece znanje od drugih. Znaci developeri Bethesde koji rade Kotor 2, oni koji su radili Xbox varijantu znaju vishe od ovih koji rade verziju za PC. haha:)))

niple je napisao(la):
Bane ja ne znam kako ti sa ovolikim neznanjem mozesh da opstajesh ovde kao mod.
Izvini, jel se mi poznajemo?
Mislim koji si ti ovde faktor da pričaš o mom (ne)znanju?
A što se mog mod statusa tiče, pa znaš kako, na forumu sam od praktično prvog dana, znaš ono, postuješ nešto, odgovaraš, upoznaješ se sa ljudima, budeš koristan, budeš kulturan (a ne seljačina ko ti recimo). Pa u određenoj situaciji te neko proglasi za moda. Potom vremenom se recimo baviš higijenom u malim oglasima, pa te recimo ljudi cene, onda napišeš po neki koristan post/tutorijal, a onda jednog dana počneš i za sajt da pišeš, pa potom i dalje stižeš da odgovaraš po forumu, da odgovaraš svaki dan PM, da odgovaraš i pomažeš ljudim i na mail i eto tako, prođoše 4 godine...
Mislim, tako je to bilo ako se već interesuješ...

A sad, evo ti ordinacija jedna da je posetiš, pre nego što nastavimo dalje http://www.yuyellow.com/sveti_vid/ .

Okej, sad već vidiš malo bolje, više nije onako mutnjikavo.

HELOUUU! Dečko! Da li si ti na primer video GT4 kako izgleda. Takva grafički uređena vožnja NE POSTOJI na PC-u, dakle ne postoji ni na P4 na 6GHZ i X800 PE. A PS2 ima čudestan hardver, zaista, 300mhz, 32mb rama, grafika 150mhz i čitavih 4mb vrama. E sad, samo mi ti nešto reci, pošto vidim da pamet prosto kipi iz tebe, ako neko na 10x slabijem (slabijem doduše u glavama 3dmark geekova) napravi, pa, makar duplo grafički lepšu igru, šta je to nego ono što sam ja napisao. A ono što sam ja napisao je optimizacija i znanje. Znaš šta, možeš ti i 40 puta u postu da napišeš reči poput "developeri", ali pametniji nećeš delovati. Ono što jednostavno iz tvojih rečenica ne može da se sakrije jeste da PS2, čak ni na slikama nisi video. Dobar deo igrica na PS2 jednostavno izgleda dosta bolje nego na PC-u. E sad, može neko da mi uzme i stavi na papir i kaže "e nije to tako, na pcu imaš igru u 1600 rezoluciji i tolko boja i AA i AS, pa ovo pa ono, a na Playstationu je to samo 768x576 rezolucija u malo boja, malo osvežavanja" ali su štreberske budalaštine, mozak svakog normalnog čoveka registruje da igra na PS2 izgleda lepše i to zato što je taj hardware na ps2 pravljen za igranje i što se igre prave samo za jedan dobro poznati hardver.

I još nešto, igre na PCu se dovode do grafičkog maksimuma da bi ovcama sa ovog i još 10000 foruma po svetu ATi i nV mogli da uvaljuju jedne te iste overklokovane čipove. Te igre i onako nemaju uvod, temu, razradu, metode, zaključak... da ne spominjemo da su nemerljivo dosadne i jednostavno služe isključivo da bi se gledalo "kako je urađena voda i kako se širi eksplozija" - opet lošije nego na PS2...

Aha znaci ja moram da o sebi napishem istorijat ili autobiografiju da bih mogao da reply-nem banetu, moderatoru sa benchamrk foruma??

Shto se tice svetog vida, slika na tv-u nikada ne moze biti kao na monitoru, i to ne samo zbog rezolucije, vez jasnoce prikaza, koju tv sem ako nemash neki super plazma tv nove generacije, ne moze dati. Igre za PS1/2 sam video mnoge i upoznat sam sa svim novim ostvarenjima izashlim za PS2, da ne kazem da sam neke naceo igrajuci na tv-u uz komeshanje boja. Uporedi igre koje su izashle uporedo za PC i PS2, npr. Underground 2 i doci cesh do zakljucka da je slika daleko lepsha na PC-u, zashto zakljucak ostavljam tvojoj malenkosti.

Odgovor na tvoje neznanje i kontradiktorne zakljucke lezi u tvom postu, evo ga:
taj hardware na ps2 pravljen za igranje i što se igre prave samo za jedan dobro poznati hardver.
Prema tome PS2 je laksha igracka platforma za programiranje i pravljenje igara upravo iz razloga jer je namenjena samo tome, dok je PC WIN OS namenjen za mnooge druge stvari i igranje je sporedna stvar. Znaci vece znanje, trud i rad je potreban da bi se igra uradila za PC, otud vishe igara za konzole, zarada, jer im je to i jedina svrha. Medjutim kvantitet ne znaci i kvalitet. Za nekog kome su u glavi voznje, sportske simulacije konzole ce biti pravi izbor, ali ako igrash fps, rts, rpg, izbor ce ici na PC, prvo jer ovih igara i nema na konzolama, drugo jer je upravljacki interfejs mish, tast. bolji za ove igre, trece zbog online multigaminga.

Shto se ovaca, koje jure graficki hardver, tice ja sa fx 5200 imam bolju sliku na PC-u u svim igrama izashlim za PC i PS2 od tebe na konzoli sa niskorezolutivnim tv-om.

To o kvalifikovanju epitetom "seljacina" ostavljam drugima da prosude iz samog tvog posta i nacina komunikacije, koji je krajnje prostacki i nizak, iz koga proizilazi nedostatak svezeg vazduha, kompleksi, razne frustracije i arogancija koja prevazilazi norme kojima treba da se rukovodi jedan moderator.

GG no re.

niple je napisao(la):
Shto se tice svetog vida, slika na tv-u nikada ne moze biti kao na monitoru, i to ne samo zbog rezolucije, vez jasnoce prikaza, koju tv sem ako nemash neki super plazma tv nove generacije, ne moze dati.
Link sam dao jer očigledno ne vidiš šta ja pišem.

niple je napisao(la):
Igre za PS1/2 sam video mnoge i upoznat sam sa svim novim ostvarenjima izashlim za PS2, da ne kazem da sam neke naceo igrajuci na tv-u uz komeshanje boja. Uporedi igre koje su izashle uporedo za PC i PS2, npr. Underground 2 i doci cesh do zakljucka da je slika daleko lepsha na PC-u, zashto zakljucak ostavljam tvojoj malenkosti.
Ovih par reči je dokaz da nikad PS2 nisi uživo video.

niple je napisao(la):
Prema tome PS2 je laksha igracka platforma za programiranje i pravljenje igara upravo iz razloga jer je namenjena samo tome, dok je PC WIN OS namenjen za mnooge druge stvari i igranje je sporedna stvar. Znaci vece znanje, trud i rad je potreban da bi se igra uradila za PC, otud vishe igara za konzole, zarada, jer im je to i jedina svrha. Medjutim kvantitet ne znaci i kvalitet. Za nekog kome su u glavi voznje, sportske simulacije konzole ce biti pravi izbor, ali ako igrash fps, rts, rpg, izbor ce ici na PC, prvo jer ovih igara i nema na konzolama, drugo jer je upravljacki interfejs mish, tast. bolji za ove igre, trece zbog online multigaminga.
ALo care. Alo, zemlja zove osobu koja sebe naziva nipple. GT4 na 300mhz i 150mhz grafike onako kako vožnje na PC neće izgledati makar još 3 godine. Iz ovoga se dolazi do zaključka da, da bi napravio dobru grafiku, nije dovoljno samo da imaš jak hardver i da gomilaš poligone i teksture, već da o tom hardveru nešto znaš i da iz njega cediš što više. Potencijali hardvera na PCu su tragično iskorišćeni, to je bio moj odgovor čoveku i objašnjenje kako to na konzolama sve radi par godina.

niple je napisao(la):
Shto se ovaca, koje jure graficki hardver, tice ja sa fx 5200 imam bolju sliku na PC-u u svim igrama izashlim za PC i PS2 od tebe na konzoli sa niskorezolutivnim tv-om.
Ja nemam PS2. A sa 5200 jeste, imaš bolju sliku, ali i lošiju grafiku, kao i generalno vizuelno slabiji doživljaj nego kad igraš pacmana na PS2.

niple je napisao(la):
To o kvalifikovanju epitetom "seljacina" ostavljam drugima da prosude iz samog tvog posta i nacina komunikacije, koji je krajnje prostacki i nizak, iz koga proizilazi nedostatak svezeg vazduha, kompleksi, razne frustracije i arogancija koja prevazilazi norme kojima treba da se rukovodi jedan moderator.
E dečko, prvi si se ubacio u diskusiju i pritom me vređao. E sad, tvoja je prednost što možeš da se kriješ iza tog monitora i da pišeš šta poželiš. Meni je sve jedno. Takvih izgubljenih slučaja kao što si ti se na ovom forumu je bilo za izvoz, bili pa prošli, nisu mi teško pali. Mada bi ovako voleo lično da te upoznam, jer mene ova cyber komunikacija veoma smara, da me upoznaš malo bolje, u drugom svetlu, da vidiš da ja nisam samo arogantan i drčan, nego recimo da mogu da ti čak usput i glavu polomim jer se ubacuješ u reč između mene i nekog drugog čoveka i pritom kačiš neke epitete na mene i ako me prvi put u životu vidiš...

Poslednja izmena:
PS2 gledam svaki dan, i nauci da to ko shta gde kad, govorish iskljucivo u svoje ime. Ako ti smatrash da imash bolju sliku na PS2, ok, "sveti vid" je uvek tu da pomogne ^^

E dečko, prvi si se ubacio u diskusiju i pritom me vređao. E sad, tvoja je prednost što možeš da se kriješ iza tog monitora i da pišeš šta poželiš. Meni je sve jedno. Takvih izgubljenih slučaja kao što si ti se na ovom forumu je bilo za izvoz, bili pa prošli, nisu mi teško pali. Mada bi ovako voleo lično da te upoznam, jer mene ova cyber komunikacija veoma smara, da me upoznaš malo bolje, u drugom svetlu, da vidiš da ja nisam samo arogantan i drčan, nego recimo da mogu da ti čak usput i glavu polomim jer se ubacuješ u reč između mene i nekog drugog čoveka i pritom kačiš neke epitete na mene i ako me prvi put u životu vidiš...
Ja se ubacujem u diskusiju izmedju tebe i drugog coveka?? Aha izvini, a ja mislio da je ovo javni forum, a ne private cyber chat. Ako zelish da se raspravimo licno i uzivo, PM-uj me.

niple je napisao(la):
Prema tome PS2 je laksha igracka platforma za programiranje i pravljenje igara upravo iz razloga jer je namenjena samo tome, dok je PC WIN OS namenjen za mnooge druge stvari i igranje je sporedna stvar. Znaci vece znanje, trud i rad je potreban da bi se igra uradila za PC, otud vishe igara za konzole, zarada, jer im je to i jedina svrha.
Upravo suprotno, programiranje na PS2 je dosta teze. Na PC-u i Xboxu imas Visual Studio, radis u C++-u, koristis Direct3D, imas kompletan manual i podrsku od strane Microsofta i nema problema. Takodje nije istina da je PC samo za programe a ne za igre - program je program, set instrukcija, i Windowsa bas zabole da li tvoje instrukcije racunaju porez ili crtaju water reflectione...
SVE, ali SVE zavisi od skilla programerskog tima i sposobnosti istog da igru optimizuje za hardver na kome radi.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno