niple je napisao(la):
Bane ja ne znam kako ti sa ovolikim neznanjem mozesh da opstajesh ovde kao mod.
Izvini, jel se mi poznajemo?
Mislim koji si ti ovde faktor da pričaš o mom (ne)znanju?
A što se mog mod statusa tiče, pa znaš kako, na forumu sam od praktično prvog dana, znaš ono, postuješ nešto, odgovaraš, upoznaješ se sa ljudima, budeš koristan, budeš kulturan (a ne seljačina ko ti recimo). Pa u određenoj situaciji te neko proglasi za moda. Potom vremenom se recimo baviš higijenom u malim oglasima, pa te recimo ljudi cene, onda napišeš po neki koristan post/tutorijal, a onda jednog dana počneš i za sajt da pišeš, pa potom i dalje stižeš da odgovaraš po forumu, da odgovaraš svaki dan PM, da odgovaraš i pomažeš ljudim i na mail i eto tako, prođoše 4 godine...
Mislim, tako je to bilo ako se već interesuješ...
A sad, evo ti ordinacija jedna da je posetiš, pre nego što nastavimo dalje
http://www.yuyellow.com/sveti_vid/ .
Okej, sad već vidiš malo bolje, više nije onako mutnjikavo.
HELOUUU! Dečko! Da li si ti na primer video GT4 kako izgleda. Takva grafički uređena vožnja NE POSTOJI na PC-u, dakle ne postoji ni na P4 na 6GHZ i X800 PE. A PS2 ima čudestan hardver, zaista, 300mhz, 32mb rama, grafika 150mhz i čitavih 4mb vrama. E sad, samo mi ti nešto reci, pošto vidim da pamet prosto kipi iz tebe, ako neko na 10x slabijem (slabijem doduše u glavama 3dmark geekova) napravi, pa, makar duplo grafički lepšu igru, šta je to nego ono što sam ja napisao. A ono što sam ja napisao je
optimizacija i znanje. Znaš šta, možeš ti i 40 puta u postu da napišeš reči poput "developeri", ali pametniji nećeš delovati. Ono što jednostavno iz tvojih rečenica ne može da se sakrije jeste da PS2, čak ni na slikama nisi video. Dobar deo igrica na PS2 jednostavno izgleda dosta bolje nego na PC-u. E sad, može neko da mi uzme i stavi na papir i kaže "e nije to tako, na pcu imaš igru u 1600 rezoluciji i tolko boja i AA i AS, pa ovo pa ono, a na Playstationu je to samo 768x576 rezolucija u malo boja, malo osvežavanja" ali su štreberske budalaštine, mozak svakog normalnog čoveka registruje da igra na PS2 izgleda lepše i to zato što je
taj hardware na ps2 pravljen za igranje i što se igre prave samo za jedan dobro poznati hardver.
I još nešto, igre na PCu se dovode do grafičkog maksimuma da bi ovcama sa ovog i još 10000 foruma po svetu ATi i nV mogli da uvaljuju jedne te iste overklokovane čipove. Te igre i onako nemaju uvod, temu, razradu, metode, zaključak... da ne spominjemo da su nemerljivo dosadne i jednostavno služe isključivo da bi se gledalo "kako je urađena voda i kako se širi eksplozija" - opet lošije nego na PS2...