Šta je novo?

Prazni DVD Mediji - Verbatim, Princo, Imation ?!

lucky2001 je napisao(la):
Zanima me da li je isplatljiva razlika od 7 dinara izmedju Fujifilma i TY02 ma kakvi bili, koliko se secam ti si spominjao neku ogromnu cenu od 40-tak dinara za TY02 sto je velika razlika u odnosu na veleprodajnu od 23, inache imam par starijih serija FujiFilma i nisu se neshto bash proslavili, bar u mom sluchaju. Kprobe scan 4X/1289785/18000 sto je prilichno losh rezultat. Video sam na cd freaksu jako dobre skenove, medjutim ja na takve diskove nisam naleteo.

To su bili prvi 8X DVD-R koji su mi pre 2 meseca dopali saka i koji su imali, nadam se da se slazes, u to vreme prihvatljivu cenu. Ako si stvarno procitao sta sam tada pisao mogao si da primetis da sam rekao da su diskovi OK, ne super.
Da, spreman sam da platim 27,70 din na 1000 kom u Compdesku jer je FUJI podloga mnogo kvalitetnija kako u snimanju tako i u eksplataciji, i pre cu da dam 27,70 za kvalitetan Bulkpaq, nego za naduvani Verbatim od 4X 35 din. :smoke:
Kao sto si mogao da vidis na CDfriksu nisu bas prezadovoljni TY02 podlogom, ali su zato veoma zadovoljni FUJIFILM03 podlogom, a posto ja nisam placeni advokat Bulkpaq-a idi fino u ponedeljak u Compdesk i kupi 8X DVD-R Bulkpaq "Orange" pa se sam uveri o cemu ti govorim. :d

OptiPlex je napisao(la):
Ovaj Bulkpaq je neverovatno sr*nje ! Posle 5 diskova koji su fantasticno snimljeni sve ostalo je popucalo ! Strasno ! Cak mi se nije desavalo samo da su puni read errora, vec je nekoliko puklo na samom rezanju (na 60, 70 ili 80% samo se ispise write error i snimanje se prekida). Krsh !
Ali delovalo mi je gotovo neverovatno da sam jednog dana uzeo 5 komada, svi savrseno snimljeni na 8x, a sutradan odem po zvono od 25 komada i - katastrofa !

E moj Srbine, procitaj zasto je nekada bolje platiti skuplje, a kleo si pre par postova media bajo u Taiyo Yuden 02 (B klasa) diskove :d :d :d

Ser Zile je napisao(la):
samo treba da promenis mesto gde ih uzimas, a i taj Bulkpaq ko zna gde si kupio ....

TO KUME - COVEK VAM JE DAO ODGOVOR NA SVA PITANJA :p

P.S. Pricam o navodnom UNBRANDED TDK disku koji se sa vremena na vreme pojavljuje kod Antike u Zemunu, a media kod cu da postujem ukoliko dodjem do tog diska opet...

Poslednja izmena:
0000 : 01 40 c1 fd 9e d8 52 00 02 86 0d 13 66 78 80 00 [email protected]..
0010 : 03 54 54 47 30 31 00 00 04 00 00 00 00 00 00 00 .TTG01..........
0020 : 05 88 80 00 00 00 01 00 06 08 0f 11 87 78 80 00 .............x..

ovo je taj "cuveni" tdk kupljen u antici i za koji 108-ica nece ni da cuje a nec 3500 ga nareze i jedino on hoce da ga procita u ostalim uredjajima potpuno ne citljiv.

OptiPlex je napisao(la):
je li imao neko problema sa glupim Verbatim 4x diskovima sto se valjaju u kutijama po 40 din ?
Jos jedan put: NE
edit: problem imas ili zato sto snimas na NESERTIFIKOVANIM brzinama ili zato sto pioneer "jedan-nula-osam" nastavlja tradiciju woone: slabiji zapis na kvalitetnim medijama - a bolji po krshu :D

PS
Kupuj dok ima i ne zali tih +10 dinara (+ kutija) ;)

PPS
Mediji svakako nisu GLUPI, nego za maximalni respekt! ;)

PPPS
Joooj, koliko sam samo srecan sto sam onomad zaboravio novcanik i sto je ponestalo BulkBljak-a. :d Jos jednom, TTG/TYG nema nikakve veze sa Taiyo Yuden... :)

- - - - -

@ Burn Guy

RiMAX je nesto najkvalitetnije iz RitekG04 serije sto je ikad stiglo na nase trziste (kvalitet nadmasuje Verbatim ili se poklapaju). Nesto tu ne shtima kod tebe na relaciji MEDIJ <> DVDRW <> FW.

- - - - -

@ all
Dokle god Verbatim (MCC) bude ispod 50 din/kom (sa/bez pakovanja), ja cu samo to kupovati. O svemu ostalom zaista ne vredi ni razmisljati = i dosta vise sa tim pricama 30-40 dinara mi skupo, 25 mi jeftino...

'ajte molim vas...

Poslednja izmena:
andjelkoyu je napisao(la):
Jos jedan put: NE
edit: problem imas ili zato sto snimas na NESERTIFIKOVANIM brzinama ili zato sto pioneer "jedan-nula-osam" nastavlja tradiciju woone: slabiji zapis na kvalitetnim medijama - a bolji po krshu :D

PS
Kupuj dok ima i ne zali tih +10 dinara (+ kutija) ;)

PPS
Mediji svakako nisu GLUPI, nego za maximalni respekt! ;)

Nikakve to veze nema sa problemom, nego ajde i ti da kazes nesto :d Naime svi verbatimi 4x koje sam ikad kupio, a pogotovo 8x nikad nisu imali nikakvih problema, dok se nisu pojavili ovi sjajni 4x u kutijama, od kojih 20% dobije one mrlje po podrucju zapisa na disku. NEVEZANO da li su snimani iz Neca ili iz Pionira...
Pre cu da kupujem PrimeDisc kome je jedini problem na koji sam dosada naisao taj da mi ne nudi preko 4x iako su mediji 8x, dok je kvalitet zapisa i citljivost na vrhunskom nivou...

@Ser_Zil
"i naravno da sa verbatimom nema problema kad je to vrh medij na nasem trzistu, samo treba da promenis mesto gde ih uzimas" ?????????
Sta hoces ovim da kazes, da to sto sam uzeo nije Verbatim ??? Kad se ispostavi da drugi mediji imaju lose serije odmah se proglasavaju za napouzdane (opravdano) ali kad je verbatim u pitanju onda je problem mesto gde se kupuje ??? Svasta...pa isti diskovi, 4x u kutijama, se prodaju u svim radnjama

OptiPlex je napisao(la):
@Ser_Zil
"i naravno da sa verbatimom nema problema kad je to vrh medij na nasem trzistu, samo treba da promenis mesto gde ih uzimas" ?????????
Sta hoces ovim da kazes, da to sto sam uzeo nije Verbatim ??? Kad se ispostavi da drugi mediji imaju lose serije odmah se proglasavaju za napouzdane (opravdano) ali kad je verbatim u pitanju onda je problem mesto gde se kupuje ??? Svasta...pa isti diskovi, 4x u kutijama, se prodaju u svim radnjama

covece malo sam se nasalio jer onaj ko kupuje verbatim ne mora da vija dobru seriju po gradu kao sto neki rade kad su neki drugi mediji u pitanju ;)

@gavra:
od svih tih medija koji se prodaju kao TDK nisam imao samo TTG01.
TTG02 daje na 108-ci da se reze do 12X, TDK001 se reze na 4X maximum, a po meni najbolji od svih njih je TDK002 koji ide na 8X(12X???) i cita se lepo na dosta uredjaja gde sam probao. cena je ista tako da ako mozes da kupis uzmi TDK002 i mislim da ces biti zadovoljan njime, kolko ce da traje to ne znam ali do sada nije ni jedan pukao ili bio necitljiv negde...

@ OptiPlex
Narezao sam gomilu tih V 4x (iz kutije) u poslednje vreme iz razlicitih tura (relativno se brzo rasprodaju, ali dobijaju ih stalno), ama ni jedan jedini problem-cic... na 4x, naravno. Mrlje od izbeljivaca :d ni traga. Verifikacija 100%. PI-PIF najnizi moguci.

Liteon ih prosto guta. :)

Stoga, imam svako pravo da i ja nesto kazem. ;)

Ne znam, ja sam imao problema sa tim "mrljama" na nekoliko diskova. Pionir ih cita ali ostalo tesko...

Evo i zvanichno, Bulkpaq TYG02 je djubre svetsko, ili su se ljudi dosetili da fejkuju chak i Bulkpaq, inache medije su probane u LiteOn-ovima i Nec-ovima.
Postovacu katastrofalne rezultate koji su dobijeni sa ovim medijama.

attachment.php

attachment.php

Katastrofa 1500000 PI greshaka i 820000 PIF, da li je moguce da neshto bude ovako loshe, diskovi su bledi, znachi dugotrajnost nula, povrshina im chas posla izgori, emulzione fleke, nepravilne boje, LiteOn ih ne mirishe nikako, Nec se bori kolko tolko ali je zanimljivo da je disk sniman na nec-u 35000 bolje odradjen na 8x nego li na 4x????.
Zakljuchak djubre.

Prilozi

Poslednja izmena:
Sorry ako je već bilo, našao sam na nekom sajtu, možda koristi...

Dakle, svega par desetina fabrika u svetu pravi blanko DVD (to su one šifre tipa MCC, TYG02, CMC...). Oni koji ih prodaju pod svojim imenom (outsourcing) obično nemaju veze sa tom fabrikom i najčešće kupuju na raznim mestima (Verbatim, Sony, Fuji...) pa nalepe svoje boje.

E sad, ovde je lista fabričkih oznaka složena u 4 kategorije po kvalitetu (ocena s tog sajta). Obratiti pažnju da za ove najkvalitetnije IMA I MNOGO KOPIJA.

1ST CLASS MEDIA
Almost flawless burns with 95-100% reliable results:
PVC = Pioneer = (-R)(-RW) ... media is no longer made
MXLRG01, MXLRG02 = Maxell = (-R)(-RW) ... be aware of fakes
TAIYOYUDEN, YUDEN, TYG01, TYG02 = Taiyo Yuden = (-R)(+R) ... be aware of fakes
MCC = Mitsubishi Chemicals = (-R)(-RW)(+R)(+RW)
TDKG02, TTG01 = TDK Corp = (-R)(-RW) ... be aware of fakes

2ND CLASS MEDIA
Decent discs, though not perfect, about 80-95% success rate:
PRODISC = Prodisc Media = (-R)(+R)
INFODISC = Infodisc Media = (+RW)
SONYD04 = Sony = (-R) ... be aware of fakes
RICOHJPN = Ritek or Ricoh = (+R)(+RW)
RITEK = Ritek = (+R)(-R)(-RW)(+RW)
OPTODISC = Optodisc = (-R)
FUJIFILM = Fuji = (-R)(+R)

3RD CLASS MEDIA
Quality can be very questionable, about 50-80% success rate:
LEADDATA, LD01, LD, LEDA = Lead Data = (-R)(-RW)
BEALL = Samsung BeAll = (-R)(+R)
MBI = Moser Beaur (India) = (-R)(+R)(+RW)
PRINCO, fake TDK = Princo = (-R)(-RW)
ONIDTECH = Unknown OEM = (-R)
MUST = Unknown OEM = (-R)
GSC001, GSC002 = Unknown OEM = (-R)(+R)

4TH CLASS MEDIA
Pathetic garbage media, landfill material, about 0-50% success rate:
RITEKG01, RITEKG02 = Ritek = (-R)
CMC, CMCMAG = CMC Magnetics = (+R)(-R)
PIODATA, PIO = LeadData, Ritek = (-R) ... once sold as "Pioneer" but that's false
Fake SONY, MXL = Fake Sony/Maxell from Hong Kong OEM (Infosmart?) = (-R)
OPTODISC = Optodisc = (+R)(+RW)
AN31, AN32, ANWELL, AN30 = Hong Kong OEM (Infosmart?) = (-R)
INFOSMART = Hong Kong OEM = (-R)(+R)
VANGUARD = Unknown OEM = (-R)
YIJHAN = Hong Kong OEM = (-R)
MATRIX = Hong Kong OEM = (-R)
VDSPMS = Unknown OEM = (-R)(+R)
LONGTEN = Hong Kong OEM = (-R)

ANYTHING ELSE = Unknown OEM or NEW

A što se tiče samih brandova pod kojima se prodaju, evo i liste poznatijih i iz kojih sve fabrika se snabdevaju:

Accu = LEADDATA
Americal = RITEKG01, PRINCO, LEADDATA
Apple = MXL, MCC
Arita = RITEKG03, RICOHJPN
Bulkpaq = PRINCO, PRODISC
CompUSA = PRINCO, OPTODISC, LD
Datawrite = PRINCO, PRODISC, AN31, RITEKG03
DupEZ = PIODATA, LEADDATA
Esbuy = RITEK, LEADDATA, other budget IDs
Fuji = TAIYOYUDEN, MCC, RICOHJPN, PRODISC, FUJIFILM
GQ = PIODATA, PRINCO, RITEKG03, RITEKG02, LEADDATA, LD
HP = CMC, RICOHJPN, MCC
Imation = RITEKG03, CMC
KHypermedia = CMC, TTG01
LiquidVideo = OPTODISC
Matrix = MATRIX, LONGTEN, YIJHAN, MUST
Maxell = MXL, RITEK, RICOHJPN, TYG01
Memorex = CMC, RICOHJPN, PRODISC, INFODISC
Meritline = Various budget IDs
Mirror = AN31, ONIDTECH, PRINCO
Optodisc = OPTODISC
Philips = CMC
Pioneer = PVC
Princo = PRINCO, Fake TDK
Prodisc = PRODISCS03, MCC
Ritek = RITEKG01-04, RICOHJPN
Samsung = TYG01, BEALL, RITEK
Sonic, Shop4tech = LONGTEN, MATRIX, MUST, YIJHAN, various budget IDs
Sony = SONYD04, RICOHJPN, MCC
Supermedia, Linkyo = Various budget IDs
TDK = TDK, RITEKG04, RICOHJPN, MXL, CMC, MCC
Verbatim = MCC, CMC, YUDEN, RICOHJPN, RITEKG03

Zaključak: npr. popularni Verbatim može da bude iz najbolje klase (MCC) ili iz poslednje klase (CMC) iako izgleda isto.

Chist dokaz o fake-ovanom BulkPaq-u je serijski broj:

Real TY have a printed serial in the centre that contains the letters GG
fakes don't have GG anywhere in the serial

The discs that have the poor burns have a serial number on them with no GG in it.
Serial number is DVD-R T1M1 D 2 2 0408050011-829
This may well be the problem.

Ovaj nash BulkPaq ima serijski tipa: DVD-R T1M1 C 2 2 0407022231-538.
Znachi i to smo u detalj utvrdili ovo je chist fake, sad je pitanje kako utvrditi koja je to tachno medija u pitanju, poshto bi ukoliko bi se tachno utvrdilo poreklo emulzije, mogla da se promeni privremeno write strategija za TYG02 u u tu native strategiju, rezultat narezane medije bi bio sigurno 60-600 puta bio bolji. Ovako koristiti strategiju od TYG02 je chista glupost.

Koliko sam chuo danas, morala bi da se obrati paznja i na Verbove, koji su se od skoro umuvali u zemlju, prichaju ljudi svashta. Poslace mi chovek skenove.

Meni su se izgleda umuvala 3-4 takva verbatima...:(

Ali kad vec pricamo o Bulkpaq-ovima ima tu i nastavak - poslednjih 12 diskova iz zvona od kog sam se vec oprostio jer su prvih 13 pravili nenormalne gluposti - se srezalo perfektno...:smash: Nista vise ne razumem

ZorMi je napisao(la):
Sorry ako je već bilo, našao sam na nekom sajtu, možda koristi...

Dakle, svega par desetina fabrika u svetu pravi blanko DVD (to su one šifre tipa MCC, TYG02, CMC...). Oni koji ih prodaju pod svojim imenom (outsourcing) obično nemaju veze sa tom fabrikom i najčešće kupuju na raznim mestima (Verbatim, Sony, Fuji...) pa nalepe svoje boje.

E sad, ovde je lista fabričkih oznaka složena u 4 kategorije po kvalitetu (ocena s tog sajta). Obratiti pažnju da za ove najkvalitetnije IMA I MNOGO KOPIJA.

1ST CLASS MEDIA
Almost flawless burns with 95-100% reliable results:
PVC = Pioneer = (-R)(-RW) ... media is no longer made
MXLRG01, MXLRG02 = Maxell = (-R)(-RW) ... be aware of fakes
TAIYOYUDEN, YUDEN, TYG01, TYG02 = Taiyo Yuden = (-R)(+R) ... be aware of fakes
MCC = Mitsubishi Chemicals = (-R)(-RW)(+R)(+RW)
TDKG02, TTG01 = TDK Corp = (-R)(-RW) ... be aware of fakes

2ND CLASS MEDIA
Decent discs, though not perfect, about 80-95% success rate:
PRODISC = Prodisc Media = (-R)(+R)
INFODISC = Infodisc Media = (+RW)
SONYD04 = Sony = (-R) ... be aware of fakes
RICOHJPN = Ritek or Ricoh = (+R)(+RW)
RITEK = Ritek = (+R)(-R)(-RW)(+RW)
OPTODISC = Optodisc = (-R)
FUJIFILM = Fuji = (-R)(+R)

3RD CLASS MEDIA
Quality can be very questionable, about 50-80% success rate:
LEADDATA, LD01, LD, LEDA = Lead Data = (-R)(-RW)
BEALL = Samsung BeAll = (-R)(+R)
MBI = Moser Beaur (India) = (-R)(+R)(+RW)
PRINCO, fake TDK = Princo = (-R)(-RW)
ONIDTECH = Unknown OEM = (-R)
MUST = Unknown OEM = (-R)
GSC001, GSC002 = Unknown OEM = (-R)(+R)

4TH CLASS MEDIA
Pathetic garbage media, landfill material, about 0-50% success rate:
RITEKG01, RITEKG02 = Ritek = (-R)
CMC, CMCMAG = CMC Magnetics = (+R)(-R)
PIODATA, PIO = LeadData, Ritek = (-R) ... once sold as "Pioneer" but that's false
Fake SONY, MXL = Fake Sony/Maxell from Hong Kong OEM (Infosmart?) = (-R)
OPTODISC = Optodisc = (+R)(+RW)
AN31, AN32, ANWELL, AN30 = Hong Kong OEM (Infosmart?) = (-R)
INFOSMART = Hong Kong OEM = (-R)(+R)
VANGUARD = Unknown OEM = (-R)
YIJHAN = Hong Kong OEM = (-R)
MATRIX = Hong Kong OEM = (-R)
VDSPMS = Unknown OEM = (-R)(+R)
LONGTEN = Hong Kong OEM = (-R)

ANYTHING ELSE = Unknown OEM or NEW

A što se tiče samih brandova pod kojima se prodaju, evo i liste poznatijih i iz kojih sve fabrika se snabdevaju:

Accu = LEADDATA
Americal = RITEKG01, PRINCO, LEADDATA
Apple = MXL, MCC
Arita = RITEKG03, RICOHJPN
Bulkpaq = PRINCO, PRODISC
CompUSA = PRINCO, OPTODISC, LD
Datawrite = PRINCO, PRODISC, AN31, RITEKG03
DupEZ = PIODATA, LEADDATA
Esbuy = RITEK, LEADDATA, other budget IDs
Fuji = TAIYOYUDEN, MCC, RICOHJPN, PRODISC, FUJIFILM
GQ = PIODATA, PRINCO, RITEKG03, RITEKG02, LEADDATA, LD
HP = CMC, RICOHJPN, MCC
Imation = RITEKG03, CMC
KHypermedia = CMC, TTG01
LiquidVideo = OPTODISC
Matrix = MATRIX, LONGTEN, YIJHAN, MUST
Maxell = MXL, RITEK, RICOHJPN, TYG01
Memorex = CMC, RICOHJPN, PRODISC, INFODISC
Meritline = Various budget IDs
Mirror = AN31, ONIDTECH, PRINCO
Optodisc = OPTODISC
Philips = CMC
Pioneer = PVC
Princo = PRINCO, Fake TDK
Prodisc = PRODISCS03, MCC
Ritek = RITEKG01-04, RICOHJPN
Samsung = TYG01, BEALL, RITEK
Sonic, Shop4tech = LONGTEN, MATRIX, MUST, YIJHAN, various budget IDs
Sony = SONYD04, RICOHJPN, MCC
Supermedia, Linkyo = Various budget IDs
TDK = TDK, RITEKG04, RICOHJPN, MXL, CMC, MCC
Verbatim = MCC, CMC, YUDEN, RICOHJPN, RITEKG03

Zaključak: npr. popularni Verbatim može da bude iz najbolje klase (MCC) ili iz poslednje klase (CMC) iako izgleda isto.

Odlican post ZorMi!
Jos samo ako se setis gde si ovo iskopao ;)

Sto se tice poslednje recenice u vezi 'fake' Verbatima, kolo se secam i danas jos uvek mogu da se kupe 3 vrste CDR medija ovog proizvodjaca (TYUDEN poznatiji kao Pastel, MCC DL+ poznatiji kao Crystal i CMC Magnetics poznatiji kao djubre DataLife), tako da je ista stvar i kod DVDa (stim sto postoji i lazni TYUDEN). Medjutim, sve sto je stiglo od Vebratima kod nas u ovim prodavnicama koje smo bez pardona izreklamirali na benchu su imale kvalitetni MCC (naravno, shkart se desi svakome, ali mislim da je to zaista mali % na koji ja jos uvek nisam naisao).

Znaci, pristalice Verbatima (pojedinci na Benchu) su bili u pravu. :)

Odlican post ZorMi!
Jos samo ako se setis gde si ovo iskopao ;)

Sto se tice poslednje recenice u vezi 'fake' Verbatima, kolo se secam i danas jos uvek mogu da se kupe 3 vrste CDR medija ovog proizvodjaca (TYUDEN poznatiji kao Pastel, MCC DL+ poznatiji kao Crystal i CMC Magnetics poznatiji kao djubre DataLife), tako da je ista stvar i kod DVDa (stim sto postoji i lazni TYUDEN). Medjutim, sve sto je stiglo od Vebratima kod nas u ovim prodavnicama koje smo bez pardona izreklamirali na benchu su imale kvalitetni MCC (naravno, shkart se desi svakome, ali mislim da je to zaista mali % na koji ja jos uvek nisam naisao).

Pa to je jedan od starijih tekstova vezan za DVD medije, http://www.digitalfaq.com/media/dvdmedia.htm
Chudi me da vec nisi prochitao ovaj tekst.

(naravno, shkart se desi svakome, ali mislim da je to zaista mali % na koji ja jos uvek nisam naisao)

Nije samo Shkart u pitanju. Kako onda objashnjavash Da cela serija MCC +4X medija od Verbatima, perfektno narezana sa mizernim greshkama od 8000/500-20000/2000, dok je druga serija kupljena na drugom mestu sa istim MCC code-om bila primetno loshije narezana, sa rasponom greshaka od 1000000/10000-5000000/50000.

Ma to znaci da kupujes na losem mestu :d
Sa zakletim ljubiteljima lika i dela gospodina verbatima ne vredi polemisati - ako je mnogo skup oni ce reci da je to sa razlogom, ako je jeftin onda super jer eto verbatima za male pare, a ako ne valjaju oni ce reci da treba promeniti mesto nabavke ;)

Verbatim kao i svaki proizvodjac diskova, desi mu se itekako da omane, ali za razliku od drugih nesto redje (ili mnogo redje, zavisno od toga ko drugi se posmatra :) )

lucky2001 je napisao(la):
Nije samo Shkart u pitanju. Kako onda objashnjavash Da cela serija MCC +4X medija od Verbatima, perfektno narezana sa mizernim greshkama od 8000/500-20000/2000, dok je druga serija kupljena na drugom mestu sa istim MCC code-om bila primetno loshije narezana, sa rasponom greshaka od 1000000/10000-5000000/50000.
Sto se kaze, kada vidim rodjenim ocima - poverovacu... :)

A to objasnjavam cinjenicom da nisi imao srece (ironicno, zar ne? :d)

@ OptiPlex
Auh, bash si naporan... :D :p

OptiPlex je napisao(la):
Ma to znaci da kupujes na losem mestu :d
Sa zakletim ljubiteljima lika i dela gospodina verbatima ne vredi polemisati - ako je mnogo skup oni ce reci da je to sa razlogom, ako je jeftin onda super jer eto verbatima za male pare, a ako ne valjaju oni ce reci da treba promeniti mesto nabavke ;)

Verbatim kao i svaki proizvodjac diskova, desi mu se itekako da omane, ali za razliku od drugih nesto redje (ili mnogo redje, zavisno od toga ko drugi se posmatra :) )

pa ako MCC ispadne los ne popase to samo verbatim nego i neki drugi ;)
mada na svu srecu to jos nisam video...

p.s.kolko si dao na "narandzaste" mogao si lepo skupog verbatima da kupis i da si miran, i reci sad jesmo li dovoljno bogati da kupujemo jeftino, a BRE? :D :p

:wave:

Odlican post ZorMi!

Znam da postoji i DVD Verbatim Pastel (TAIYOYUDEN) sa cenom od oko 60din, samo sto se ne moze naci u BG :wall:

Ja ne mogu da shvatim VERBATIM sektu, pa taj verbatim se nigde u svetu ne nalazi medju prvih 5 diskova, osim u Srbiji gde je prvo nastao Verbatim, Bog ili Amebe pa sve ostalo.

Stvar je principa ne kupovati Verbatim, jer zasto istu stvar placati skuplje ako je ona identicna onoj drugoj samo zbog brenda?

Plastican primer je Imation. Imation je ogranak 3M korporacije (koja izmedju ostalog i proizvodi plastiku za diskove) mnogo stariji i sa duzom tradicijom od Verbatima koji je ogranak Mitshubishi Chemical kompanije.

Oba brenda su OEM. Sto znaci da se proizvode prema specifikaciji u drugim fabrikama.

Verbatim se proizvodi u Indiji (Moser Baer), Kini (CMC Magnetics), Meksiku (MCC), Tajvanu (CMC Magnetics i MCC) i Japanu (Taiyo Yuden)
Imation se proizvodi u Engleskoj (CMC Magnetics), Indiji (Moser Baer), Tajvanu (MCC) i Japanu (Taiyo Yuden)

Iz prethodnog se vidi da ga proizvode isti proizvodjaci. Doduse selekcija drzava u kojima se proizvode je mnogo kvalitetnija kod Imationa.

Prema tome logicno je da se radi o identicnom disku! :D

Zasto placati skuplje Verbatim???? :mad:

I dalje mislim da je BULKPAQ (Fuji dye) najbolji odnos kvalitet/cena! A i ne pripada mejdzer brendovima. SMRT GLOBALIZACIJI :-devil-:

@lucky2001
Mislim da ti je analiza TY02 diskova super! Ako mozes da nadjes isto na CDFreaksu za BULKPAQ (FUJIFILM03) i da postujes! Da se media baja i ostale neverne Tome uvere da postoji bulkpaq fake i BULKPAQ!!! :wave:

E ljudii kakvog su kavliteta NASHUA diskovi ? Vidim da se po gradu nude isti u varijantama + i - 8x kao i 4x +RW po manje vise ok cenam tj. tu negde izmedju verba i bulkpaqa

BurnBabeBurn je napisao(la):
I dalje mislim da je BULKPAQ (Fuji dye) najbolji odnos kvalitet/cena! A i ne pripada mejdzer brendovima. SMRT GLOBALIZACIJI :-devil-:

@lucky2001
Mislim da ti je analiza TY02 diskova super! Ako mozes da nadjes isto na CDFreaksu za BULKPAQ (FUJIFILM03) i da postujes! Da se media baja i ostale neverne Tome uvere da postoji bulkpaq fake i BULKPAQ!!! :wave:

Vec sa prichao sa ljudima, videcemo.
Chuj meni je taj Imation bio skuplji na veliko od Verba, rado bih sprzio jedno 5 ili 10 komada sa raznim snimachima i raznim FW-ima, pa da opalim skenove i da im optichki pregledam narezanu povrshinu. Tek onda mogu da kazem kakav je.
A ionako da iskoristim ovo djubre od Lite-on-a, bar mi sluzi za scan.
Ne nije on djubre sa luksuznim medijama tu je OK, ali sa b i c klasom je uzas. Sto sam vec u jednom od predhodnih postova rekao, necu da budem rob uredjaju, vec uredjaj rob meni.
Kad se neshto loshe nareze na p108d ili n3500a to je to, ta medija nema shta da trazi na trzishtu i slobodno mogu da je vratim dobavljachu kao bofl.

Krvavi su ljudi, koji mediju krste dobrom chisto ako u toku burnovanja nisu dobili poruku write faild(I kategorija), pa ljudi koji rezu i narezu pa verifikuju ne oslanjajuci se na to kolika je kolichina greshaka na disku(2 kategorija) onda imamo ljude koji ce burnovati mediju, verifikovati je pa chak i skenirati ali se nece obazirati na to da li je medija dugotrajna.
Naravno tu je 4 kategorija koja je po meni normalna, tu su ljudi koji ce burnovati, verifikovati, skenirati pogledati narezanu povrshinu i odabrati mediju po dugotrajnosti i naravno ova grupa nece rezati mediju na njenoj maksimalnoj brzini.

Sva sreca sto su na moje insistiranje napravili EEPROM_Utility za Lite-on-a, tako da vishe ne morash da se shtrecash da ce snimach da zablokira kalibraciju na katasrofalnoj poziciji, *******(LiteOn) odakle im ideja da naprave promenjivu kalibraciju, da se vratim na prichu, kad se kalibracija zablokira prostim vracanjem podataka o kalibraciji u firmware na poziciju koju sam predhodno snimio kad je bio u perfektnom polozaju, moguce je nastaviti snimanje bez frke. Ali ne koristi se samo za ovo moze da se koristi uspesho kod crossflashovanja uredjaja na uredjaj iz jache klase, tako da se resetuje baza kalibracije za media code-ove, poshto su ustanovili da pri promeni nisu sve pozicije na istim mestima.

MUM je napisao(la):
E ljudii kakvog su kavliteta NASHUA diskovi ? Vidim da se po gradu nude isti u varijantama + i - 8x kao i 4x +RW po manje vise ok cenam tj. tu negde izmedju verba i bulkpaqa

Prvo bi trebali media code da saznamo, kako ne bi gubili vreme na rezanje i skeniranje te je potrebno mediju narezati na P108d i Lite-on-u 1633s te ih skenirati sa Lite-On-om 812-832 ili 1633s. tek onda bi znali 50% vrede li sta, dok je pitanje dugotrajnosti i izdrzljivosti emulzije-dye.

Nashue ce biti sve vise, jer je jedna firma iz centra od skoro pocela da ih uvozi...
Cena je izmedju Prime-a i Verbatima....videcemo kvalitet....

Nego treba mi mala pomoc. Skinuo sam free verziju DVDInfoPro, i kada ga pokrenem kaze mi da je Out of Date i nudi da ga kupim ili da skinem novi, a na sajtu nema noviji. moze li neki link da skinem verziju koju samo trebam da instaliram?

Posto me zivo zanima iz koje su fabrike ovi Verbatim - na po 25 kom.

Poslednja izmena:
BurnBabeBurn je napisao(la):
Ja ne mogu da shvatim VERBATIM sektu, pa taj verbatim se nigde u svetu ne nalazi medju prvih 5 diskova, osim u Srbiji gde je prvo nastao Verbatim, Bog ili Amebe pa sve ostalo.

a cekaj, gde ti zivis?
verujem da tamo u svetu postoji bolji izbor i bolji mediji od verbatima ali u zemlji srbiji NE.
prema tome obrati paznju na nase trziste.
ono najbitnije:
primer 1.
Opti: kupio BULKPAQ i ni sam ne zna sta da kaze posle tih 25 komada.
primer2.
andjelkoyu: kupuje verbatima i zna za sta daje svoje pare.

prema tome za nosanje podataka okolo je dobar i najjeftiniji ali za nesto sto treba da stoji malo duze tu je kod nas verbatim i ustedeti 10din po mediju je smesno...

p.s.ako su Imation DVD-ovi kao sto su im i CD-ovi onda nemam reci....
p.s.2.ako neko proba NASHUA medije iz MB-Soft-a nek javi kakvi su....

Media code za Nashua DVD+R 4x
00000000 08 02 00 00 A1 0F 02 00 00 03 00 00 00 26 05 3F .............&.?
00000010 00 00 00 00 00 00 01 43 4D 43 20 4D 41 47 00 46 .......CMC MAG.F
00000020 30 31 00 38 23 54 37 10 02 48 71 02 8C 69 16 16 01.8#T7..Hq..i..
00000030 0B 0B 0A 0A 01 1D 1E 0C 0C 12 12 01 00 00 00 00 ................
Info:

Region information N/A not a DVD-VIDEO
Media code/Manufacturer ID CMC MAG F01
Media Product Revision Number 00h
Format Capacity Blank Disc
Free Blocks 405405696
Free Capacity 4.38GB(4.70GB)
Book Type DVD+R
Media Type DVD+R
Manufacturer Rated Speed 4.0x 5540KBps
Available Write Descriptor CLV 4.0x 5540KBps
Available Write Descriptor CLV 2.4x 3324KBps
Data area starting sector 30000h
Linear Density 0.267um/bit
Track Density 0.74um/track
Number of Layers 1

Postovacu i za ostale, ako vas zanima.
Zasad sam narezao samo jedan, pa ne mogu da dajem komentare, ali gornji sloj deluje kvalitetno, t.j. prilicno je fancy :D
Mozda bi moglo da se organizuje da par vidjenijih media experata sa foruma dobije koji komad na test

Ajde daj i medai code za +8, posto koliko vidim u cenovniku - je max 4x...

2 BabeBurn:

Ja ne mogu da shvatim VERBATIM sektu...
Idemo redom, interesantno je da si upotrebio rec 'sekta'. A da li si primetio da svaki tvoj post sadrzi gotovo identicnu recenicu (CAPS slovima):

I dalje mislim da je BULKPAQ (Fuji dye) najbolji odnos kvalitet/cena!

Dovoljno je reci jednom ili dvaput svoje misljenje, ali ponavljati ga vise puta - sigurno imas neki cilj? Ako to nije 'sekta' koji je onda tvoj motiv za promociju BulkPaqa koga ima vise vrsti kako smo utvrdili? (marketing ?)

Verbatim se proizvodi u Indiji (Moser Baer), Kini (CMC Magnetics), Meksiku (MCC), Tajvanu (CMC Magnetics i MCC) i Japanu (Taiyo Yuden)
Imation se proizvodi u Engleskoj (CMC Magnetics), Indiji (Moser Baer), Tajvanu (MCC) i Japanu (Taiyo Yuden)

Iz prethodnog se vidi da ga proizvode isti proizvodjaci. Doduse selekcija drzava u kojima se proizvode je mnogo kvalitetnija kod Imationa.
Linerano zakljucivanje. A ja i dalje smatram (da upotrebim tvoj metod :-devil-: ) da je Verbatim MCC naj-nerizicnija kupovina kod nas po pitanju kvaliteta. Naravno i Verbatim TYuden je odlican (ako je pravi), ali je malkice skuplji od MCC-a (podebljano: MCC).

2 lucky2001:

Naravno tu je 4 kategorija koja je po meni normalna, tu su ljudi koji ce burnovati, verifikovati, skenirati pogledati narezanu povrshinu i odabrati mediju po dugotrajnosti i naravno ova grupa nece rezati mediju na njenoj maksimalnoj brzini.
Ja spadam u poslednju kategoriju. Sve do jednog diska verifikujem, nikada ne snimam vise nego sto je sertifikovano, cesto i nize, a 80-90 % njih dodatno testiram u KProbu i DVDInfou radi statisticke analize. Sve reprezentativne uzorke cuvam radi kasnijeg vremenskog uporedjivanja (usled starenja). Na osnovu svih dosadasnjih testova, jedino je RiMAX od svih medija na trzistu koje sam isprobao 100% zadovoljio standard (u pogledu PI i PO gresaka) tj postigao istovetni kvalitet snimka koji je postigao i Verbatim (naravno, u mom slucaju) (ogranicavam se na dugotrajnost, za to je jos uvek rano da poredim).

... (LiteOn) odakle im ideja da naprave promenjivu kalibraciju
Ako mislis na rekalibraciju lasera u toku snimanja - nisu oni *******, tu tehniku koristi i NEC. Codeguys grupa ga je usavrsila i izbacila u vidu posebnog FW i za starije modele. Ja koristim taj FW i mogu reci da je odlican.

A ionako da iskoristim ovo djubre od Lite-on-a, bar mi sluzi za scan.
Vise ne moras da radis sa smecem, sada slobodno mozes da ga bacis u kantu. Izasao je DVDInfo sa podrskom merenja PI i PO gresaka na dijamantski savrsenom Pioneeru. :-devil-:

2 milos1985:
Ovo je link za poslednju verziju 3.47, nema novijeg:
http://www.dvd-recordable.org/wwwimgs/media/flash/dvdinfopro/dvdinfo.zip

2 [Mancha]:
izgleda je NAHUA CMC magnetics... nije zvanicno, neka neko jos potvrdi.

Poslednja izmena:
Ser_Zile je napisao(la):
a cekaj, gde ti zivis?
Pise ti sa strane desno (Location) :p

Ser_Zile je napisao(la):
verujem da tamo u svetu postoji bolji izbor i bolji mediji od verbatima ali u zemlji srbiji NE.
WRONG :whip: Maxell, Imation...

Ser_Zile je napisao(la):
primer 1.
Opti: kupio BULKPAQ i ni sam ne zna sta da kaze posle tih 25 komada.
Opti kupio FAKE iliti laznjak :smash:

Ser_Zile je napisao(la):
primer2.
andjelkoyu: kupuje verbatima i zna za sta daje svoje pare.
Rob navike ili uzasno bogat :bottle:

Ser_Zile je napisao(la):
prema tome za nosanje podataka okolo je dobar i najjeftiniji ali za nesto sto treba da stoji malo duze tu je kod nas verbatim i ustedeti 10din po mediju je smesno...
Da ako snimas 1 disk mesecno, ali ako snimas ???+??? :trust:

Ser_Zile je napisao(la):
p.s.ako su Imation DVD-ovi kao sto su im i CD-ovi onda nemam reci....
I bolji :,,:

Ser_Zile je napisao(la):
p.s.2.ako neko proba NASHUA medije iz MB-Soft-a nek javi kakvi su....
Sigurno bolji od Verbatima :banana:

P.S.
JOS SAMO DA MI NEKO POSTUJE DA VERBATIM DVD±R DISKOVI STITE OD RADARA PA DA SVI LEPO IDEMO U TRI LEPA VERBATIMA! :d

BurnbabeBurn je napisao(la):
JOS SAMO DA MI NEKO POSTUJE DA VERBATIM DVD±R DISKOVI STITE OD RADARA PA DA SVI LEPO IDEMO U TRI LEPA VERBATIMA! :d
Here we go again...
Please, ako bar mozes da iskljucis CAPS, nema potrebe za vikanjem. ;)

Vrh Dno