Šta je novo?

Prazni DVD Mediji - Verbatim, Princo, Imation ?!

Izgleda ce ovaj topic zavrsiti kao klasicno prepucavanje nekolicine sto ja iskreno ne zelim, nemam nikakvog interesa u tome - stoga se na vreme povlacim.

:wave:

BurnBabeBurn je napisao(la):
Rob navike ili uzasno bogat :bottle:
Posto sam licno prozvan, moram da pogazim svoju rec...

U uzasnoj si zabludi. U proteklih 10 meseci sam probao svasta, testirao dosta toga i o tome smo i diskutavili na ovom forumu, ali mi ne pada na pamet da sve sto stigne u izlog i ima primamljivi naziv ili etiketu isprobavam. Ne volim da sharam previse naokolo. Probam par 'zvucnijih' imena ili nesto sto je solidno i dovoljno jeftino; po preporuci ljudi koji su ih prethodno isprobali, testiram i ako se zadovoljim - koristim dok ima. Nase trziste je jako nestabilno po pitanju DVD medija, uvozi se sve i svasta ko sta i kako stigne, tako da je 'robovanje' prakticno nemoguce cak i da hocu. ;) Sto se Verbatima tice, situacija je bila manje-vise stabilna (ima ga skoro uvek) ali je cena bila ogranicavajuci faktor. Pre 10 meseci su vebrtimi 4x koji sada kostaju 40 din bili od 120 do 165 din/kom (a za 120 si morao dooobro da se iscimas). Svakako da nisam bogat da bacam pare na skupe medije, ali obzirom da je vec sada razlika mizernih 5-15 dinara u odnosu na ostale, mislim da to nece nekoga drasticno pogoditi (govorim o kucnoj upotrebi).

A svakako ne rezem 1 disk mesecno... ;)

andjelkoyu je napisao(la):
A ja i dalje smatram da je Verbatim MCC naj-nerizicnija kupovina kod nas po pitanju kvaliteta.

to care, imas pivo za ovo od mene!!! (nekima jako tesko objasniti)
tu nema greske i to je jednostavno tako, a oni kojima to ne ODGOVARA, pa sta ja da im radim.

@BurnBabeBurn:
sta se mene tice dal je Opti kupio fake ili ne, covek je otisao i kupio ono sto je mislio da treba i ispalio se. da je uzeo verbatima ne bi sebe doveo u situaciju da ima 50% losih medija jer je to nemoguce.

kako ja da za licne potrebe snimam xxx medija mesecno :trust:
meni je sasvim doboljno 40-50 komada i nije da me onda ta razlika izadje nesto mnogo, a to je slucaj VECINE.

p.s.sto se tice radara za to mozes da koristis BULKPAQ jer izgleda da i nemaju neku drugu primenu :banana:

@andjelkoyu

Ja se isto povlacim iz teme, jer nemam nikakav razlog za reklamiranje bulkpaqa, posto je jedina dilema dal Verbatim ili verbatiM. A najbolje bi bilo da svi svrsavamo o Verbatimu bez ikakvog skrivenog razloga ili zadnje namere, sa motivom ili bez njega, a sve u cilju dobrobita i prosperiteta njegovog savrsenstva Verbatima, jer samo je Verbatim Verbatimu Verbatim. (sve bez CAPS, ponizno i skruseno kad se zaziva ime visnjega svoga Verbatima (Nisam siguran da li su velika slova, koja sam neoprezno upotrebljavo pisuci o Njemu, preterano uznemirujuca))

@Ser Zile

Moracu da probam, jer sam za njegovo uzvisenstvo 100% siguran da je tako sto neupotrebljiv

Bye...Citamo se u sledecem hvalospevu o Njemu...

Verbatim

I ja sam za VerBatim ali ako moze neko od uvoznika da uveze
Verbatim DVD Pastel...... on je mlogo bolji od ovih koji sada kruze,
pogledajte test dvd medija u digitalu i videcete da Verbatim pukne tek
6 ili 7 disk (oko 14,2 do 16,6 % skarta).....

Daleko smo jos od 100 % pouzdanih dvd-medija.

Samo mi nije jasno da Ricoh i Ritek spadaju u istu kategoriju.

Eto cist primer:
Dva diska, PrimeDisc, jedan 8X, drugi 2.5X ,prvi Ritek, drugi Ricoh.
Narezani su istog dana.
Posle godinu dana, Ritek ima Quality score 65, dok Ricoh ima 99, a vise je mucen od prvog.

Imas u NT SOFT-u neke X-Wave ja sam uzimao po 24 i zadovoljan sam.

Uzimam ovih dana vecu kolicinu media za sebe, pa me interesuje savet sta i gde trenutno?
Znaci, kvalitetni DVD i CD mediji, nije mi tolika frka za neku sicu razlike u ceni, koliko mi je bitan quality
Rezac: LiteOn 812S, mada ne znam da li je bitno

Da bitan je i rezac zato sto su DVD pisaci mnogo probirljivi meni recimo NEC 3550A nije teo da ucita VERBATIM DVD a placen je 65 din. u radnji trista cuda i dao sam ga ortaku i kod njega je narezao iz prve. Znaci zavisi i od mediuma i od pisaca.

Pa znao sam ja, nego, niko meni konkretno da odgovori. Valja li uopste recimo Verbatim pastel sa buvljaka, i koja firma trenutno vazi za kvalitetnog snabdevaca?

DVD Mediji

Ako jos uvek nisi resio kupovinu...
Ridata 8x brand bez razmisljanja (ljubicasto bela spindla)
U poslednjih mesec dana cca 200 kom, bez pucanja, pa plextoru 12x, citljivi svuda, bez reklamacije...
Nabavljao sam ih u lori po 25, a cuo sam da su u vojvodjanskoj jos jeftiniji.
Pozdrav, Nebojsa.

Nisam mogao da najdem srodniju temu sa blizim datumom pa se obracam ovde?!

Gde u Beogradu mogu naci najjeftinije dvd medije??

Jes' vid'o al sam ga nas'o??! :) A nemam onu karticu za metro, ili sta vec ide...ima li negde u gradu u ''obicnim" prodavincama?

zna li neko gde u beogradu naci mini dvd diskove? ali ne RW od 150 din po komadu, nego obicne dvd-r diskove...

Nazad
Vrh Dno