Šta je novo?

Prazni DVD Mediji - Verbatim, Princo, Imation ?!

@ BurnBabeBurn

Postuj njihove Media codove ako ti nije tesko, cisto da znamo o cemu se tu radi :)

Ima li neko ko bi mi mogao prodati diskove, Verbatim i CD i DVD (bilo plus ili minus). Uzimao bi vece kolicine.

Imao i Verbatim DVDove plus i minus u kutijici sa celofanom za 37 din, a verbatim cd crystal u slim kutijici za 21 din

Pozdrav MUM
www.mumcomp.com

PrimeDisc 8x +R takodje kosta 30 dinara, ne verujem da je BulkPaq bolji od njega...

Voodoo_NBGD je napisao(la):
PrimeDisc 8x +R takodje kosta 30 dinara, ne verujem da je BulkPaq bolji od njega...

Iskreno mislim da je Verbatim - bolji od oba zajedno.

Mozda, ali ne kosta 30 dinara...

Mislim, eeeeej! 30 dinara, eeeeej! :D
Da mi je neko pre pet godina rekao da cu na disk od 30 dindzi moci da stavim 7 full CD igara, ja bih mu rekao - "ne seri" :d

Stane 10tak
nisu sve igrice cd do vrha :)
meni je 300 cdova backupovano u iso format na 30 dvdova (posle duzeg vremena mi cdbox koristi :) ) Direktno se pustaju iz DeamonToolsa i rezu iz Nera
samo bitne drzim na hardu kesirane, ostali su na tih 30dvdova :)

Iz licnog iskustva znam. Moja iskustva sa Verbatim DVD + su takva da su ovi diskovi izuzetnog kvaliteta (kupovao sam ih u Niskom Viryicomu i od jednog poznanika). Ovi diskovi se citaju brze od bilo kod drugog diska koji je meni dosao saka.

Voodoo_NBGD je napisao(la):

PrimeDisc je Ritek u osnovi, sto je sasvim OK disk, medjutim ritek ima neujednacen kvalitet (cak i famozna G04 serija) o cemu mozes dosta da procitas po stranjskim sajtovima (www.cdfreaks.com). Rujuci po netu dosao sam do podataka da je Bulkpaq najprodavaniji "low-budget" disk u EU, sto sigurno nije bezveze.

I najbitnije od svega, gotovo sva moja braca po "materi" napolju za snimanje koriste Bulkpaq :d

I Bulkpaq i Primedisc su skroz OK diskovi po mom skromnom misljenu Bulkpaq je nesto malo bolji ali Verbatim DVD je ubedljivo najbolji disk koji sam probao tj dobijaju najvecu brzinu iscitavanja a koji ce najduze trajati to cemo tek videti ja sam sebi rezao na sve tri medije (Bulkpaq, Primedisc i Verbatim) pa sta bude

Pozdrav

Ljudi, da li vam je palo na pamet da vam se jednostavno odredjeni diskovi najbolje slazu, tj. citaju u odredjenim uredjajima ??? Ja imam 3 uredjaja (dobro de, odskora "samo" 2) i u svakom su se drugi diskovi najbrze citali. U Necu rezacu se najbolje citaju Bulkpaq tj. Taiyo Yuden koje sam nedavno uzeo, u Pioniru rezacu Verbatim a u Liteon citacu su mi se ubedljivo najbolje citali Primedisc i Ricoh mediji, brzine su bile sulude i isle su i preko 20.000 kbps

Prema tome to su sve relativne stvari, zavisno od toga sta je zapisano u vasim firmverima. Ono sto je najbitnije - od ~600 narezanih verbatima i primeova pukao je samo po jedan verbatim i prime. A kvalitet oba diska je odlican. Mislim jeste, kad se nesto meri kprobeom ispada verbatim za dlaku bolji, ali to je u fazonu - imamo neku skalu, sve ispod 20 su dobri diskovi, sve ispod 10 su odlicni diskovi - verbatim ima 3 a prime 4 na toj sklai (otprilike). Oba diska su odlicni i pouzdani.
Al' prime kosta 30 dindzi :D

OptiPlex je napisao(la):
U Necu rezacu se najbolje citaju Bulkpaq tj. Taiyo Yuden koje sam nedavno uzeo...

Ako pricas o TY diskovima koji su pakovani po 150 komada na spindli, to sa TY ima veze isto koliko i ja! FAKE diskovi 100%

OptiPlex je napisao(la):
Mislim jeste, kad se nesto meri kprobeom ispada verbatim za dlaku bolji, ali to je u fazonu - imamo neku skalu, sve ispod 20 su dobri diskovi, sve ispod 10 su odlicni diskovi...

Kprobe je igracka i cesto puta ne daje realnu sliku o diskovima. Jedini relevantan parametar kvaliteta diskova je - vreme! ;)

Moji parametri kavliteta se dele na one diskove koji su nakon 30ak dana citljivi i one koji su tesko citljivi ili necitljivi totalno.

A iskustva su sledeca:

DOBRI: Bulkpaq, Verbatim, Imation, Memorex, PrimeDisc :wave:
LOSI: Optical Storage, Budget, Princo, TY (laznjak), TDK (Antika), RiMax :smash:

Ono sto je po meni primarno je odnos kvalitet/cena a po meni tu je BULKPAQ u svakoj varijanti NEPRIKOSNOVEN! :-devil-:

Rimax je tebi los ? Auuu :)

Nema veze, kad sam rekao Taiyo Yuden mislio sam na Bulkpaq diskove, a ne te laznjake na koje su se svi primali po 15 din :d Bulkpaqu isporucuju vise proizvodjaca, izmedju ostalih i TY. Provereno ! :smoke:

BurnBabeBurn je napisao(la):
Ono sto je po meni primarno je odnos kvalitet/cena a po meni tu je BULKPAQ u svakoj varijanti NEPRIKOSNOVEN! :-devil-:

andjelko 2 babeBurn 2 put:

postuj Bulkpaq media-code ako ti nije tesko:
DVDInfoPro > Media > Show Complete Media Code > Copy/Paste @Benchmark Forum :)

Sta cimas ljude kad znas ko je dvd mediya baya :d

00000000 00 6C 00 00 01 40 C1 FD 9E D8 52 00 02 87 0D 10 [email protected].....
00000010 66 78 80 00 03 54 59 47 30 32 00 00 04 00 00 00 fx...TYG02......
00000020 00 00 00 00 05 AA A2 22 22 20 02 00 06 08 0E 11 ......."" ......

P.S. ima ih jos u CD Burnu preko puta ETF-a - u relativno NEogranicenim kolicinama :smoke:

P.P.S. samo reci hvale za doticne !

P.P.P.S. zaboravih, ima jedno 3 vrste bulkpaqova, svaki je drugi proizvodjac, ovo su 8x "-" mediji, sa narandzastom stampom...

kod srecka je bilo pre par dana verb 4x za 35din
E sad.... da li ima jos... pitanje je!

00 00 00 00 01 40 c1 fd 9e d8 52 00 02 88 0d 0c [email protected].....
88 88 90 00 03 46 55 4a 49 46 49 00 04 4c 4d 30 .....FUJIFI..LM0
33 00 00 00 05 b8 83 00 30 00 01 00 06 09 0f 10 3.......0.......

Ovo je media code za Bulkpaq "Orange" 8X DVD-R kupljen u Compdesku.

OptiPlex je napisao(la):
Rimax je tebi los ? Auuu :)

Rimax u jewel sam kupio pre cca. 2 meseca i super se rezao, ali mi danas od 20 diskova radi normalno 10tak, pa ga zbog toga svrstavam u lose...

OptiPlex je napisao(la):
Nema veze, kad sam rekao Taiyo Yuden mislio sam na Bulkpaq diskove, a ne te laznjake na koje su se svi primali po 15 din :d Bulkpaqu isporucuju vise proizvodjaca, izmedju ostalih i TY. Provereno ! :smoke:

Prosvetli me media bajo i reci mi (ili postuj media code) koji je Bulkpaq uradjen na Taiyo Yuden podlozi??? :trust:

Zanimljivo mislio sam da su narandzasti -8x BulkPaq samo TYG02, ali eto ti ga sad, chovek postovao media code za FUJIFILM, e ***, taman sam mislio da je situacija sigurna i da su se pojavili korektni TY za 23 dinara kad evo ga FUJIFILM.
Poshto su ovi u Compdesku smrtno skupi, da li je opravdano da drze tu cenu od 30 dinara, neshto se ne bih zakleo da je FUJIFILM BulkPaq bolji od TY02, iako mi je uvoznik rekao da je ovo TY iz B klase.
I znachi li to da ako uzmem diskove na veliko mogu da mi ulete diskovi iz obe serije ili se mogu prepoznati po nechemu.
Opti ajde ako imash skener skeniraj disk i sa jedne i sa druge strane pa atachuj slike u JPG-u, ali vidi da se dobro vide, BurnBabeBurn ako mozes i ti da atachujesh skenirane slike, naravno ako imash skener.

E moj druze...

TY02 nema i jos jednom NEMA nikakve veze sa TAIYO YUDEN fabrikom!!!!!

Taj media code koriste Infosmart i Fortis a oni su deo TY isto koliko i ja!

Daleko od toga da je taj disk los, ja sam ih gomilu narezao, ali je po mom skromnom misljenju FUJI bolji, sto pokazuju i sva testiranja po sajtovima (vidi sekciju CD-R/DVD-R test na www.cdfreaks.com forumu). ;)

A mozes i da pogledas http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=53089 gde sam pisao o 8X Bulkpaq diskovima (TY02) pre 2 meseca!

Poslednja izmena:
Chekaj nisam te to pitao, pa ovde se zna da sam ja stari chlan CD freaksa, chitao sam sve postove u vezi BulkPaq-a na bench-u(inache izabrali su katastrofalno ime (koliko se secam preko ih zovu gomila golog upakovanog ******), narandzasta boja se spominje tek sa ubacivanjem Optija u ovu prichu.
Zbog toga sam rekao da sad imamo dva narandzasta diska sa razlichitim media code-om, sto je jako odvratno, najvishe sam popizdeo sa Memorex-om koji je Ok, ali mi je uletelo chak tri serije media code-a, u jednoj ne tako velikoj kupljenoj kolichini, naravno samo RICOHJPNR01 su bili OK.
Ako ti nije problem da skenirash disk te da okachish slike, ali ako ne mozesh snaci cu se vec.

Zanima me da li je isplatljiva razlika od 7 dinara izmedju Fujifilma i TY02 ma kakvi bili, koliko se secam ti si spominjao neku ogromnu cenu od 40-tak dinara za TY02 sto je velika razlika u odnosu na veleprodajnu od 23, inache imam par starijih serija FujiFilma i nisu se neshto bash proslavili, bar u mom sluchaju. Kprobe scan 4X/1289785/18000 sto je prilichno losh rezultat. Video sam na cd freaksu jako dobre skenove, medjutim ja na takve diskove nisam naleteo.
Najbolje otiske sam dobio sa 4+Verbovima i to 65430/817 u Kprobu. probao sam oko 60 vrsta medija i narezao sam preko xxx diskova i Verb se pokazao najbolje. Najgori disk koji sam narezao bio je onaj iz Arkade beli toboz Ritek inache Interaxia AG VDSPMSAB 01.
Ovde ne rachunam na puknute diskove, govorim o diskovima koji prodju verifikaciju i koje skeniram Kprobom naravno na 4X, naravno pregledavajuci narezanu povrshinu kako bih uvideo nepravilnosti u vidu malih tufnica ili flekica, odnosno pregorevanje narezivane povrshine.

Ovaj Bulkpaq je neverovatno sr*nje ! Posle 5 diskova koji su fantasticno snimljeni sve ostalo je popucalo ! Strasno ! Cak mi se nije desavalo samo da su puni read errora, vec je nekoliko puklo na samom rezanju (na 60, 70 ili 80% samo se ispise write error i snimanje se prekida). Krsh !
Ali delovalo mi je gotovo neverovatno da sam jednog dana uzeo 5 komada, svi savrseno snimljeni na 8x, a sutradan odem po zvono od 25 komada i - katastrofa !

P.S. izvinjavam se, covek je u pravu ovo nisu Taiyo Yuden diskovi (a i vidi se :smash: )

P.P.S. je li imao neko problema sa glupim Verbatim 4x diskovima sto se valjaju u kutijama po 40 din ? Narezao sam 15-ak komada, od toga su 3 imali one sugave mrlje u unutrasnjosti oblasti zapisa nakon rezanja. Te diskove sad mogu samo da bacim, jedino Pionir 108 moze da ih cita, a takve diskove bacam...

Poslednja izmena:
U strashno, sto se nisi javio odmah i rekao o Bulku, sta si chekao, sad sam u dilemi katastrofalnoj, i bezveze naruchenih 50 komada na probu.
Kazi mi na koliko si ih rezao.

@lucky2001
Prvih 5 komada koje sam uzeo narezao sam ili na 8 ili na 12x, i citali su se savrseno, nije bilo problema. Potom sam snimio jos 15-ak komada iz zvona od 25 koje sam sutradan uzeo na istom mestu, od kojih barem 10 nije htelo da se reze preko 4x, ma koju brzinu stavio...a inace video si u mom gornjem postu kako su se "dobro" pokazali...:(
I evo, javio sam odmah, 1 dan kasnije :d

P.S. stoji moje pitanje o Verbatimu 4x u kutijama - je li jos neko imao problema ?

OptiPlex je napisao(la):
P.S. stoji moje pitanje o Verbatimu 4x u kutijama - je li jos neko imao problema ?

zar Prime nije bolji? :d

i naravno da sa verbatimom nema problema kad je to vrh medij na nasem trzistu, samo treba da promenis mesto gde ih uzimas, a i taj Bulkpaq ko zna gde si kupio :D....

@BurnBabeBurn:
koji ti je TDK los, koji mu je media kod?

Nazad
Vrh Dno