Šta je novo?

Prazni DVD Mediji - Verbatim, Princo, Imation ?!

Razmena

Slavan
Učlanjen(a)
23.04.2004
Poena
304
Gde nabaviti prazne DVDove znaci bilo koje da rade makar 4x i da su pristojnog kvaliteta i naravno po lepoj ceni :D

Ja sam isto trazio ali bez puno uspeha

Princo zaboravi jer svi kazu da je krs

Ja sam se odlucio da sutra odem i uzmem Rimax kazu da su odlicni a ima ih u podzemnom prolazu kod Doma Omladine za 30 kinti u zvonu i 36 kinti u kutijici.

Ako i dalje nema Verbatima kod Doma Omladine, uzmi TDK ili Rimax. Vise su nego solidni.

Razmena je napisao(la):
Gde nabaviti prazne DVDove znaci bilo koje da rade makar 4x i da su pristojnog kvaliteta i naravno po lepoj ceni :D

U tom slucaju ti konstrukcija naslova uopste ne valja :D
"Trazim automobil Mercedes, Yugo, Ficu - nebitno; samo da ima sva 4x tocka i da se kotrlja".

E, sada, razlika izmedju DVD medija i marke/tipa automobila je ta sto su im cene prilicno ujednacene. Znaci ako uzmes Princo kao reper (~25-35 dinara u zavisnosti od prodavnce i kolicine) ne uzimas njega nego ono sto i vrapci ovde znaju: Ritek, Ricoh, Rimax, PrimeDisc, TDK, Memorex, Verbatim - sta god od toga nadjes do 35 dinara po komadu (sa stapa ili u kutiji) neces pogresiti. ;)

Prodavnice su pominjane X puta.

Dusan K je napisao(la):
Ako i dalje nema Verbatima kod Doma Omladine, uzmi TDK ili Rimax. Vise su nego solidni.
Verbatima nema, ima jos malo princo (label) 32 i rimax (bez kutije)30din. Cini mi se da ih nije jos mnogo ostalo...

Princo bez natpisa je super, onaj na kojem sitoštampom piše Princo, e taj je krš...

Na NEC DVD rezaču Princo bez labela se pokazao kao najbolji, kada ga ima može se naći po 25 din..... Rimax nije prošao test, Nec ga je dobro narezao, ali ga ne čita OK, Pioneer ga čita odlično, e pitanje je kako će ga čitati kućni plejeri !?...

stereo je napisao(la):
Ja sam isto trazio ali bez puno uspeha

Princo zaboravi jer svi kazu da je krs

Ja sam se odlucio da sutra odem i uzmem Rimax kazu da su odlicni a ima ih u podzemnom prolazu kod Doma Omladine za 30 kinti u zvonu i 36 kinti u kutijici.

voka_gsw je napisao(la):
verbatim 4x na buvljaku za 35din..
NBG OTC?
Kada (i gde) si video, pre 2 nedelje 90% njih su prodavali samo Princo i Verb 8x (kad je nestalo jeftinog Verbatima 4x).

andjelkoyu je napisao(la):
Cekaj cekaj, hoces da kazes da sam ja koji sam u toj radnji oko 18:00h pre toga tamo bio i video da SVEGA ima ti dosao u 19:15h i video da SVEGA toga nema !?

Da li si siguran da pricamo o istoj radnji !? :S: :wave:
Ne prva, vec ona druga na sredini hodnika. Jos mi je tip rekao uzmi nece ih biti... (8x i dl me ne interesuje)

U prvoj je bilo samo tdk? (ako se dobro secam)

razor1900 je napisao(la):
Princo bez natpisa je super, onaj na kojem sitoštampom piše Princo, e taj je krš...

Na NEC DVD rezaču Princo bez labela se pokazao kao najbolji, kada ga ima može se naći po 25 din..... Rimax nije prošao test, Nec ga je dobro narezao, ali ga ne čita OK, Pioneer ga čita odlično, e pitanje je kako će ga čitati kućni plejeri !?...
Rimax nije prosao test a Princo jeste? :D
Sta li ce OptiPlex reci na ovo kada svrati... :p

Btw, valjda smo do sada svi ukapirali da kod DVDa postoje 2 momenta:
- Momenat snimanja diska, kada je sve u redu
- Momenat posle 3-12 meseci, kada vise nista nije u redu

Princo ima razlicite serije, ali ni taj printabilni nije cvecka. Ortaku sam par puta spasavao neke diskove tog tipa (kod njega na Pioneeru 106 nisu hteli da se procitaju).

Evo i jos jednog losheg primera a nije vezan za Princo:
Neko se mozda secat, na bum su se pojavili neki UNIVERSAL 2x diskovi pre 7-8 meseci po 50 dinara/komad. Dobio sam jedan nasnimljeni disk od ortaka na poklon pre 6 meseci (imao je duplikat greskom). Znate li sta je sa njim? Pre neki dan sam ga ubacio cistoiz zezanja - disk se prepoznaj kao "prazan". :guitar:

Panos je napisao(la):
Ne prva, vec ona druga na sredini hodnika. Jos mi je tip rekao uzmi nece ih biti... (8x i dl me ne interesuje)
Da li je moguce da sam ja imao toliko srece i mogao da biram sta god hocu u 18:00h ? Verbatim su imali u zvonima od 50 komada pa mi je bas bilo cudno da su ih toliko brzo rasprodali u roku od 1h vremena. No, misterija ili nesporazum je razresen. :)

razor1900 je napisao(la):

:laugh:

30-ak narezanih Rimaxa, sto u Pioniru sto u Necu, Nec sjajno radi sa njima. Takodje jos 100-ak narezanih Riteka G04 (sto su isti diskovi) i Nec i dalje besprekorno radi sa njima

50-ak narezanih Princo-a, iz raznih serija, sto u Pioniru sto u Necu, Nec na 80% njih nalazi read errore. Situacija je bila podnosljiva u momentima samih snimanja - tad je recimo Nec nalazio read errore na svega 20% diskova ali sada katastrofa. Inace svi ti diskovi su i dalje citljivi u vecini drugih uredjaja ali ne u svim. Degradacija kvaliteta je izuzetno ocigledna

Da li je moguce da sam ja imao toliko srece i mogao da biram sta god hocu u 18:00h ? Verbatim su imali u zvonima od 50 komada pa mi je bas bilo cudno da su ih toliko brzo rasprodali u roku od 1h vremena. No, misterija ili nesporazum je razresen. :)
Kazem da je bilo princo (label) na stapicu po 10 kom 320din. (i nesto sitno rimax-a)
Sacekacemo noviju informaciju, valjda je neko bio danas...

Ima li neko novu lokaciju za Rimax-a, jer ga "dole" vise nema, a nece ni stizati...

Rimaxa vise nece biti.
Cekajuci 8x medije...

NBG OTC?
Kada (i gde) si video, pre 2 nedelje 90% njih su prodavali samo Princo i Verb 8x (kad je nestalo jeftinog Verbatima 4x).
Pre 10 dana sam bio tamo i uzeo 10komada... :) Centar civilizacije (Novi Beograd) ,)

@ Panos
Ma sve je ok, verujem ti ja na rec covek :)

@ voka_gsw
Hm, to je bila slucajnost verovatno, kada sam ja bio preproslu subotu svi su imali samo Princo i Vebratim 8x po 90 dindzi...

Na Berzi (SKC) prosle Nedelje bilo Imation DVD-R 4x za 30 din komad.
Trebalo bi da su OK.U svakom slucaju bolji od PRINCA.Jedino treba
sacekati kraj Nedelje.

A kako stoje stvari u Novom Sadu? Ja osim Princa 4x i Verbatima +8x nisam video nista. Valja li cena od 50din za 8x (na komad)?

Hvala na svim savetima i sugestijama, nadjoh Princo po 30 dinara ona pakovanja od po 10 kom. rezu se ok na 4x u NECu a koliko ce trajati videcemo, ako trebeju jos nekom isti ima ih na www.mum.cjb.net da nepisem dalje

Pozdrav

Dobro vam ovo za Princo :) Samo nemojte da ih kupujete, bice ih vishe za mene :)
Snimio sam za oko godinu dana preko 2000 Princa, i par stotina samo ostalih, i jedini diskovi koji su pravili bilo kakve probleme je onaj universal shto reche andjelko (ali za to sam znao prvi put kad sam ih video)...Princo je u jednom trenutku bio mnogo losh, nije mogao da se snimi 4x, ali to je bilo pochetkom godine, sada su odlichni i sigurno bez konkurenta za 25 din na komad :) I da...Necu da kazem gde ima za te pare, jer "chuo sam da su krsh,a neki-tamo kungfu dobar" :D:D:D
Inache, DVDove drzim na zvonima, i tih godinu dana ih akam non stop, i ne mislim kako ih bacam itd...Nikad greshku nisam imao...Sa druge strane, Verbatim +R 4x u koga se svi kunete verovatno, sporije se chita na pioniru 107D...

Vlado aj reci majketi gde uzimas princo po 25 din, i da li ga imaju trenutno da nebacam pare vise nego sto treba,

Pozdrav i hvala

Na buvljaku na vise daju Princo za 25 din/kom. Juce sam u Rodicu (onom velikom kod kvantaske pijace) video zvono od 25 kom DVD-R za 810 dinara. Ne pise koji su vec samo da je uvoznik Antika sto sugerise da su mozda u pitanju TDK diskovi (oko rupe imaju neku belu straftu, kao prsten). Ima tamo i Imation samo sto kostaju preko 600 kinti za zvono od 10 komada.

Cao,

upravo sam bio u prodavnici u prolazu pored doma omladine (ne prva odmah do prolazza vec druga na 'sredini' podzemnog prolaza)

Kupio sam 50kom 4x Verbatim DVD+R ova za 45din/kom
imaju i 8x za 50din/kom (kupio sam 50x kutiju)
na polici imaju jos sigurno 100kom 4x i 100kom 8x ne znam da li imaju jos

Kome je bitna informacija (posto sam jurio na 5-6mesta zadnjih nedelju dana po Verb dvdove) lokal je broj 13 STR 300 Cuda

Nazad
Vrh Dno