Šta je novo?

Pravilo za male oglase - 10 dana

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Problem je što bi tada bilo mnogo teze da se kontroliše 1 oglas u 10 dana pravilo jer ako se dobro sećam ne postoji report za to. Mislim da je neko od modova pisao o tome.
 
Ok je ogranicenje od 10 dana ali je jako glupo sto je ogranicenje globalno, a ne po podforumima.

Neko moze prodati 5 stvari u 10 dana ako su iz iste kategorije, a neko drugi ko ima iz razlicitih kategorija 5 stvari moze ih prodati za 50 dana. Totalno nelogicno.
Iskreno ako su "mali oglasi" ovo stvarno nema veze niti je neophodna takva ekvalizacija. Hoce li se zaista izgubiti toliko na vrednosti smart watcha (ili cega vec) za 20-30 dana? Nece.

Koliko ja vidim kategorija ima pet ukupno sto znaci da su prilicno siroke, nema podele na recimo CPU, RAM, GPU pa da kazes "ostao mi upgrade pa sad treba da ga prodajem 60-120 dana". Ako imas telefon i plocu da prodas, prodaj jedno pa prodaj drugo, stvarno ne bi trebalo da je big deal.
 
Evo jedno praktično pitanje onda, jer zaista jesam zbunjen:

Ako sam razumeo pravila i nakon isteka 10 dana dok ne prodam stavku, nemam prava da otvaram novi oglas.

Postojeći bih oglasio u "nije aktuelno" ili da se obriše, ali... gde tačno onda da okačim oglas gde prodajem smartwatch i zvučnu karticu?

Hardver
Multimedija
Potrošačka elektronika?

Ne teram mak na konac ali možda bi neki podforum "Ostalo" sa opisom da "služi i za prodaju različitih stavki" odgovarao tim "prolećno čišćenje" prodajama.
 
Brisanje oglasa nije moguće. Evo dobrog primera: Ti si postavio oglas prošlog utorka, pre 6 dana. I sada tražiš da se oglas obriše jer bi ga postavio ponovo sa još nekom dodatnom stavkom. Ti bi u tom slučaju postavio dva oglasa u 6 dana, što je automatski kršenje pravila. Kada bi to omogućili, koja je bi onda bila poenta pravila 1 oglas u 10 dana?

Niko te ne sprečava da nakon 10 dana od prethodnog oglasa, postaviš novi oglas sa nekim drugim artiklom. Nije obavezno da prethodni oglas obeležiš sa "Nije aktuelno" da bi postavio novi oglas sa drugim artiklom.
 
Koliko sam ja shvatio, postujes jedno u "hardware" pa drugo u "mobilni uredjaji", sa 10 dana razmaka. "Prolecna ciscenja", koliko vidim, nisu podrzana ako su iz vise kategorija. Ako se prazni hardware polica, onda mozes sve u jednu kategoriju i to je to.

Edit: Sa podforumom "Ostalo" gubi se smisao isto kao sto Corvus Corax objasnjava za brisanje oglasa. Onda ce "Ostalo" postati najbitnija kategorija a cim su uvedene kategorije to je bila poenta da se upravo to ne desi.
 
Kada bi to omogućili, koja je bi onda bila poenta pravila 1 oglas u 10 dana?

U mom konkretnom slučaju, ovo je prvi put da oglašavam stvari otkako ste uveli novo pravilo i radi se o neznanju i to je već moj problem.
Ako mogu na svakih 10 dana da okačim novi oglas, OK. Razumeo sam da je dozvoljen jedan oglas dok se ne proda ili oglasi da "nije aktuelan".

I opet ću dobronamerno skrenuti pažnju bez ikakve za daljom konverzacijom na tu temu - Mile iz Jabukovače će ovim pravilima moći da oglasi 5 mobilnih telefona od po 500-1000€ u roku od 10 dana. Za to isto vreme, ja kao privatno lice neću moći da oglasim dve stavke od po 50€ svaka.

Postoji i mogućnost da mi je nešto promaklo u pravilima pa se unapred izvinjavam.
 
Pozdrav,kako da dobijem pristup da uopste postavim oglas?
 
Vidim da neki imaju 60 poruka a da su postavili oglase na forumu.
 
Bravo za njih.
 
Zašto ne mogu da postavim oglas. Čitam pravila i ne vidim pta me ograničava.
 
200 poruka
 
Pravilo 10 dana se računa od trenutka postavljanja oglasa ili 10 dana od kada se završi oglas tj. stavi "Nije aktuelno"?
 
  • Like
Reagovanja: NAS
Iz kog razloga ne mogu da postavim oglase? Imam 250+ poruka, član sam 2+ godina. Pitao sam administratore pre desetak dana ali bez odgovora pa rekoh da ovde pitam možda će neko da mi odgovori...
 
Izvinjavam se verovatno glupo pitanje ali gde su ti oglasi? Prvi put (slučajno naleteh) da može da se kače oglasi što je super. Može neki link? Hvala
 
Poslednja rubrika, ima 6 kategorija.
 
Moze li mala pomoc. Postavio sam pre nekih sat vremena oglas sa 5 telefona. Nisam stigao da okacim slike odmah jer me ili zeza net ili je do sajta, Kada sam hteo da postavim slike opet, vidim oglasa mi nema, pa bih voleo da znam razlog brisanja, da li je taj ili neki drugi.
 
@Dwyane Wade Da, to je bio razlog zašto je oglas obrisan. Iz nekog razloga ti nije stigla notifikacija.

Nije moguće naknadno dodati fotografije, jer je tehnički moguće postaviti samo jedan post u 24h u tom podforumu. Samim tim, oglas bi bio bez fotografija barem toliko, što je protiv pravila za oglašavanje.

Postavi ponovo oglas kada budeš mogao da priložiš originalne fotografije uređaja koje prodaješ. Možeš i odmah, pošto je oglas već obrisan.
 
Ažuriranje foruma
  • Izvršena je revizija statusa korisnika koji su mogli da postavljaju oglase iako nisu ispunjavali uslove za Member status. 55.000 korisnika je ažurirano i izgubilo je neosnovanu privilegiju za pristup oglasima.

 
@Krdza_93 Kao i ranije, samo uradiš report oglasa i zatražiš da se promeni status u "Nije aktuelno".
 
Da pitam, da ne pogresim...

1. Sam sistem nece dati da se postavi oglas pre 10 dana od postavljanja prethodnog oglasa?
2. Ako sistem dozvoli postavljanje onda je barem vreme za postavljanje oglasa u redu? Nece sistem dozvoliti gresku?
3. Da li se u istu grupu za oglase (podforum oglasa) dozvoljeno postaviti novi oglas posle 10 dana a da stari oglas je i dalje vazeci?
4. Da li se moze postaviti isti predmet u novom oglasu, naravno u istom delu za oglase (podforumu)? Da li onda treba stari oglas oznaciti kao "nije aktuelno"
5. Da li se moze staviti novi oglas (bilo koji, pa i za isti predmet) i onda oznaciti stari oglas sa "nije aktuelno"?
6. Da li se posle postavljanja novog oglasa moze u starom oglasu (bilo kom) bilo sta pisati (nova cena, "nije aktuelno", "prodato") jer naravno jos nije isteklo 10 dana od postavljanja tog novog oglasa?
7. Ako neko ima vise aktivnih oglasa (npr 5 oglasa), koje je u prethodnih 40-50 dana okacio, da li moze u nekom od njih ili u vise njih bilo sta napisati ("prodato", nova cena) ili ih oznaciti "nije aktuelno" unutar striktnih "10 dana od..."?
8. Da li pisanje u oglasu produzava "10 dana od" za sve ostale oglase ili je samo postavljanje "10 dana" a pisanje posle u svim oglasima je slobodno i neogranicavajuce?


Meni su tacke 6, 7, 8 bas vazne i zato idem u "sitna crevca", pa molim da detaljno obrazlozite jer bolje je lepo pitati i onda dobiti precizno i detaljno ispisano objastenje, da ne bude zabune...
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno