Šta je novo?

Pravilo za male oglase - 10 dana

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozz Sta trebam da napravim da bih imao pravo stavit mali oglas??
Ne daje mi forum tu mogucnost

Da imaš “member” status (3,5” floppy) - minimum 6 meseci staža + minimum 250 postova.

Da li moze da se namesti posto ne mozes dok ne prodju tih 10 dana u jednoj grupi da mozes da postavis u drugoj grupi oglasa. Imao sam graficku na prodaju i zatvoren je taj oglas i sada bih postavio oglas za prodaju telefona ali ne mogu dok mi ne istekne vreme za onaj od graficke. Ok da ne mogu ponovo tamo gde su kompjuterske komponente al ne znam zasto ne bih mogao u Mobilne telefone.

@Dakii Ne. Pravila trenutno kažu da je dozvoljen 1 oglas u 10 dana, bez obzira na kategoriju kojoj pripada. Moraš da sačekaš 10 dana od dana kada si postavio poslednji oglas, u tvom slučaju, od četvrtka 16.09.2021 čekaš 10 dana.

Da li će se to menjati, kada i na koji način - ne zna se.

Ok, hvala na odgovoru.

Da li neko moze da mi kaze zasto ne mogu da postavljam oglase? Po pravilima foruma ispunjavam minimum, ali neko ili forum ne zeli da mi promeni status. E sad zbog cega nisam siguran... Hvala

Moram da dodam da negde možda i razumem pravilo ali da je sa druge strane nerezonsko.

Ne mogu da prodajem u istoj temi i smartwatch i zvučnu karticu, a ne smem da imam više od jednog oglasa?

Cenzura je linija manjeg otpora i time štetite ljudima koji ne žive od preprodaje. Mogu da razumem jedan oglas po pod-forumu. Ali jedan za sve male oglase?

Malo je severnokorejski.

Sa razlogom...

Moram da dodam da negde možda i razumem pravilo ali da je sa druge strane nerezonsko.

Ne mogu da prodajem u istoj temi i smartwatch i zvučnu karticu, a ne smem da imam više od jednog oglasa?

Cenzura je linija manjeg otpora i time štetite ljudima koji ne žive od preprodaje. Mogu da razumem jedan oglas po pod-forumu. Ali jedan za sve male oglase?

Malo je severnokorejski.
Ne nego štite članove od preprodavaca.

Neki članovi izgleda ne mogu da shvate da su trenutna pravila direktan proizvod ljudi koji su oglase zlostavljali u prošlosti.

Kako da zakljucam temu kad nesto vise nije aktuelno na oglasima?Ili to admini rade,ubih se trazeci opciju.

Napišeš u oglalsu da nije aktuelno i moderatori će je obeležiti

Edit:
rešeno

Ovaj član smatra da je trenutna odluka više usmerena tako da moderatorima olakša posao a ne korisnicima. Ako članu odgovara cena od preprodavca forum ga uskraćuje da dobije nešto povoljno po njega. A ako je glup/naivan ništa ga neće na kraju dana zaštiti.

To je u redu. Ali dajte onda veće povlastice ljudima za koje znate da nemaju "istoriju" preprodavanja.

Kako da kažem, osećam se glupo da zbog nekog Mileta iz Resnika koji valja telefone trpim sa prodajom a da se ni na šta nisam ogresio ili radio protivno pravilima.

Ni u jednom poslu ne bi trebalo da većina trpi zbog ekstremne manjine. Ovo bi bilo kao da zbog hejtera ograničite postovanje na 1 post na 6 sati da smanjite flejm, hejt i ostale zezalice.

Ako je privremeno da oterate takve ljude sa foruma, ok, razumem. Ali mislim da bi bio u redu kompromis jedan post na 10 dana po pod-forumu a ne forumu (ukoliko je tehnički izvodljivo).

trpim sa prodajom
To je problem u celoj prici.
Obican, normalan clan ne trpi sa prodajom, on ne zuri nigde jer mu nije cilj zarada.
Naravno da gledamo da sebi olaksamo, ne znam odakle vam vise ideje da ce neko ponaosob proveravati ko je preprodavac a ko ne...
U stvari... :
Posto ste vec x puta naveli ovaj predlog, evo predlog za vas, kada ste vec svi tako pametni i lako baratate tudjim vremenom i radom:
Osnujete tipa "grupa postenih Bench prodavaca", skupite svakog meseca recimo 300€ i odaberete moda/admina koji ce vam biti max prioritet i imati svu kontrolu nad oglasima i proverom.
Moze tako? :D
Naravno da necete, pare se ne dele kao pamet jelte ..
Cak i da se tako nesto desi u paralelnom univerzumu, vec vidim u najavi Djuru kako preprodaje pod izgovorom "ja clan biblioteke, placam i mogu da prodajem sta i koliko hocu!".

Zato imas ova pravila, gde izbegavamo sve ove gluposti i gubljenje necijeg dragocenog vremena i da ne bi imali situaciju od pre ~2 god gde maltene nismo postali KP oglasi...

Kao sto vec rekoh ranije - sa razlogom...

Trpim sa prodajom u potpuno drugom smislu, ali slobodno spinuj na konto onoga što ide na vašu vodenicu. Život mi se za 5.000 neće promeniti.

Imaš funkcije, pretraži koliko sam stvari oglasio za 15 godina. Moja procena je 8-10 oglasa ukupno i max 2 oglasa za posao.

A ovo "skupite 300€" je izuzetno ružna i neprimerena opaska moderatoru forum ovog kalibra.

Mislim da posetom i pisanjem ovde dovoljno doprinosimo Benchmarku. Ako vam nije dovoljno, menjajte profesiju. Krivo mi je što od svoje funkcije na forumu ne zarađujes koliko misliš da treba, ali kucaš na sasvim pogrešnu adresu.

U stvari, poprilično sam zatečen količinom "**** nam se / može nam se" stava u odgovoru.

@wladymeer - Razumi da je ovo IT forum pre svega. Primarna funkcija ovog foruma je IT rasprava a ne oglasi. Oglasi su samo jedna mala sekcija, i stvarno ne razumem zašto se diže tolika frka oko toga. Ispada da ako ne okačite oglas ovde, nikada nećete prodati to što imate.

Nije frka. Samo je pravilo besmisleno jer je cela sekcija podeljena tako da nema načina da stavim u isti oglas određene stavke ali zato mogu XY telefona bez problema (nisam u toku koliko je dozvoljeno jer nikad nisam prodavao ništa drugo osim svog telefona)

Usput sve što sam kupio ovde ikada kupio sam od korisnika koji ili nisu ili su sitni preprodavci (čitaj dobiju od firme)

@old_bookmaker onog momenta kada mi moderator kaže skupite 300€ jasno mi je da na ovo vidi kao posao a ne kao IT Forum.

U svakom slučaju, preprodavac nisam niti planiram da postanem. Necu umreti zbog 10 dana pauze, naravno pa možete slobodno fa olabavite sa opaskama u tom smeru i čitamo se uskoro kada se nađete u sličnoj situaciji.

Ako ti ne odgovaraju pravila, ne moraš da kačiš oglase na benchu.
Nije ovo jedino mesto u univerzumu gde mogu da se okače oglasi, a stvari koje prodaješ nešto bez čega se ne može. Ne sviđa ti se, odeš na KP i okačiš (a koliko vidim i KP će polako da zatvara priču i da tera vodu na svoju vodenicu).

Imaš funkcije, pretraži koliko sam stvari oglasio za 15 godina. Moja procena je 8-10 oglasa ukupno i max 2 oglasa za posao.

A ovo "skupite 300€" je izuzetno ružna i neprimerena opaska moderatoru forum ovog kalibra.
Zasto bih to radio kada su tu pravila koja to regulisu?
I meni je ruzno i neprimereno da vrtite jednu te istu pricu/predloge/opaske od uvodjenja strogih pravila za oglase i sada udaras na dramu jer nisi mogao da postavis oglas kako si ti zamislio, iako ti oglasi nisu bitni... Bench paradox, vrlo cest u ovoj sekciji...

Ne zaradjujemo nista od Bencha niti zelimo, ako nisi sposoban da prepoznas nacrtan sarkazam, tvoj problem.

Lepo su ti rekli vec cenjeni clanovi, oglasi su nam poslednja stavka i ne zelimo nikakvo trosenje vremena i energije na njih.
Da zelimo korist ili sta vec, vec bi bili komercijalizovani, no onda ne bi bili toliko interesantni, zar ne...
Kraj diskusije, idemo dalje...

Moj predlog je da se ukinu oglasi, ako ne možete svima udovoljiti onda neka svi budu nezadovoljni.

@outlaw za to je "gde kupiti" deo

Jednostavno, oni koji zarađuju na preprodaji neka plaćaju za oglase. Ja lično nisam probirljiv od koga kupujem dok je cena koja mi odgovara i siguran prodavac. Ovo je pre svega forum za razmenu iskustava i mišljenja i pomoć a ne neki prodajni outlet. Zamišljeno i sada sprovedeo kao usluga starim i proverenim članovima koji se (valjda) neće brukati sa nekim prevarama itd. zato i te restrikcije koliko ja shvatam.
Ako neko ima nešto "ekstra" pa eto da ponudi ostalim članovima koji mu mogu verovati i imati poverenja u njega/nju. Možda i neka zamena ali nikako komercijalni (pre)prodavci za koje ima dosta sajtova koji se samo time bave.
Neke uslove bih ipak malo promenio. Recimo potražnja, za to bih relaksirao uslove ako može.

Ovo je forum pre svega. A za oglase admini mogu da uvedu neki deo gde ce moci redovno oglasavanje uz naplatu pa bi mogli i da zarade nesto. E sad....

Ja recimo prodajem samo licne stvari i prosto mi sadasnji uslovi odgovaraju.

Ok je ogranicenje od 10 dana ali je jako glupo sto je ogranicenje globalno, a ne po podforumima.

Neko moze prodati 5 stvari u 10 dana ako su iz iste kategorije, a neko drugi ko ima iz razlicitih kategorija 5 stvari moze ih prodati za 50 dana. Totalno nelogicno.

Kada je forum F2P bilo bi, u skladu sa vremenom, razumljivo da se ubace mikrotransakcije sto se tice oglasa. Ono jedan oglas u 10 dana je free, sledeci je 5e, pa sledeci 10, pa sledeci 20e, pa sledeci 50e, pa sledeci 100e... Sta fali, malo i da se zaradi.

Meni stvarno nije jasno zašto se i dalje priča o ovome. Oglasi su ranije bili problematični i odnosili previše vremena administraciji da bi bili koliko toliko u redu. Zato što postavljena ovakva pravila:
  • Da korisnici mogu da imaju koristi od oglasa gde imaju veću šansu za bezbednu kupovinu.
  • Da administracija ne troši X sati dnevno za kontrolu oglasa.

I ovo sigurno radi u 90% slučajeva za obične korisnike (a verovatno i više). S obzirom na to, nije logično tražiti izmene koje će drastično povećati potrebu za angažovanjem mod tima.

Ja sam prodao i kupio par stvari preko oglasa ovde i radije biram da to radim ovde nego na KP iz gore navedenih razloga. Par puta sam morao da "sačekam", na primer kada sam kupovao nešto a posle hteo da prodam nešto, ali to nije smak sveta.

Ljudi niko ne traži da se vrati u pređašnje stanje već jedan post po pod-forumu. Kako reko neko iznad neko moze da proda 5 telefona a ja ne mogu smartwatch i RAM memoriju.

Jebo mater sebi i kad mi se zaredjalo 2 oglasa u isto vreme.

Molim moderatora da obriše sve postove vezano za moju poruku jer je ovo otišlo u tri lepe od prvobitne namere.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno