Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kreni redom da kucas te UA...HU brojeve ovde.

Ako ti ne izadje odmah informacija o posiljci, odaberi rucno Cainiao.

Ako ti pise Arrived at local deliveri center, kod nas su i dobices ih kad ih dobijes.

Primer:

1702752369461.png

GENERATOR

PROVERA STATUSA

Provera samo za registrovane posiljke !!! - Posta Srbije

-----------

A evo i primera "kako se nigde ne prate" Ux...xx posiljke

www.posta.com.mk/Tracking/index.html#
UB062424407HU UB062424605HU UB062520301HU UB062636891HU
webpostar.postacg.me/web_services/track_and_trace
UB062424398HU UB062424628HU UB062521236HU UB062637605HU
www.postesrpske.com/pracenje-posiljaka/
www.posta.ba/pracenje-posiljaka/
UB062424472HU UB062424818HU UB062520615HU
eposta.postashqiptare.al/tracking
UB062424424HU UB062424716HU UB062520385HU UB062636914HU
UB062424662HU

Srbija
UB062424441HU UB062424591HU UB062424804HU
UB062424906HU UB062636945HU UB062637821HU
Sta znaci ovaj spisak za Srbiju? I ako mozete da navedete par reci kojima bi mogla da se nadje vasa poruka kojom se obasnjava sve oko pracenja UA____HU i UB___HU posiljki, posto se 20 strana ranije uglavnom diskutuje o strajku..Hvala.

Sta znaci ovaj spisak za Srbiju? I ako mozete da navedete par reci kojima bi mogla da se nadje vasa poruka kojom se obasnjava sve oko pracenja UA____HU i UB___HU posiljki, posto se 20 strana ranije uglavnom diskutuje o strajku..Hvala.
#Lanikor ti je sve napisao gde i kako da ubaciš svoje kodove, jos ti je i rekao koji je status kada stigne u Srbiju. Ostaje ti da čekaš kao svi mi UAHU pošiljke jer praćenja pri ulasku u Srbiju još uvek nema, pa kada dobiješ dobiješ, nema pravila. Samo procesljajte par strana i sve ćete shvatiti, nemojte biti lenji, malo truda nije na odmet.

#Lanikor ti je sve napisao gde i kako da ubaciš svoje kodove, jos ti je i rekao koji je status kada stigne u Srbiju. Ostaje ti da čekaš kao svi mi UAHU pošiljke jer praćenja pri ulasku u Srbiju još uvek nema, pa kada dobiješ dobiješ, nema pravila. Samo procesljajte par strana i sve ćete shvatiti, nemojte biti lenji, malo truda nije na odmet.
Nisam lenja, nego neko kaze 20 strana, neko kaze 5 strana..ako biste rekli ko je bar napisao objasnjenje pa da trazim po autoru....
A forum ima i SEARCH funkciju
Ima, eto zamolicu vas da mi napisete sta tacno da search-ujem...Nije tako lako naci odgovor na 700 strana, svuda figurisu iste reci...Ili bar autora poruka

Nemoj ni da trazis UA.... HU, sedi i cekaj da stigne, ako stigne... Traje to sve, nemoguce ispratiti, tako da ne opterecuj se, i ne pokusavaj ispratiti ono sto se ne mozes ispratiti, ono u cemu nemozes uci u trag.

@amaterka

LA...HU treba da imaju pracenje do kucne adrese.

Ux..xx nemaju pracenje u Srbiji !!!

UA...HU imaju potvrdu da su dosle u Srbiju - status Arrived at local delivery center
UB...HU koje idu u Srbiju
na Cainiao dobiju poslednji status Received by local delivery company
a preko ship24 se gleda na UPU Departure from outward office of exchange
- taj status oznacava vreme kada su iz Madjarske prosledjene u Srbiju

To je radi orijentacije da li su i kada Ux...xx posiljke stigle u Srbiju.

Da li ce i kada biti isporucene u Srbiji , to niko ne moze da ti kaze.

U velikim postama uglavnom "neznaju gde udaraju" jer su slabo organizovani i
( u vecini slucajeva ) nemoj da ocekujes da u gomili neko trazi tvoje posiljke.
Hoce da pogledaju/potraze ako imaju sredjenu/razvrstanu gomilu.

Gde su dobro organizovani i gde ostvaruju saradnju sa ljudima koji cesto narucuju
je druga prica

@amaterka

LA...HU treba da imaju pracenje do kucne adrese.

Ux..xx nemaju pracenje u Srbiji !!!

UA...HU imaju potvrdu da su dosle u Srbiju - status Arrived at local delivery center
UB...HU koje idu u Srbiju
na Cainiao dobiju poslednji status Received by local delivery company
a preko ship24 se gleda na UPU Departure from outward office of exchange
- taj status oznacava vreme kada su iz Madjarske prosledjene u Srbiju

To je radi orijentacije da li su i kada Ux...xx posiljke stigle u Srbiju.

Da li ce i kada biti isporucene u Srbiji , to niko ne moze da ti kaze.

U velikim postama uglavnom "neznaju gde udaraju" jer su slabo organizovani i
( u vecini slucajeva ) nemoj da ocekujes da u gomili neko trazi tvoje posiljke.
Hoce da pogledaju/potraze ako imaju sredjenu/razvrstanu gomilu.

Gde su dobro organizovani i gde ostvaruju saradnju sa ljudima koji cesto narucuju
je druga prica
Hvala! Nije teško biti fin :)

Ako се ,,једног дана" имплементира меморандум о пословној сарадњи и разумевању поште Србије и царине око праћења нерегистрованих пошиљака из иностранства (читај поруџбина са Алија и сл.), шта ми као примаоци конкретно имамо користи од тога?
Осим што ћемо на сајту поште видети да је пошиљка ушла у Србију, а то отприлике видимо и са праћења на Мађарској пошти. Евентуално и отпрему из ГПЦ- БГ/НС/НИШ ка локалним центрима.

Kreni redom da kucas te UA...HU brojeve ovde.

Ako ti ne izadje odmah informacija o posiljci, odaberi rucno Cainiao.

Ako ti pise Arrived at local deliveri center, kod nas su i dobices ih kad ih dobijes.

Primer:

Pogledajte prilog 418750
Hvala

Neko je posle 21h pobrisao par poruka , pa da ponovimo

@amaterka

Veceras sam dobre volje :)

Inace sve ovo je napisano ko zna koliko puta , ali je zatrpano jer i mnogo
stalnih posetilaca AE tema nece da nauci neke osnovne stvari :(

Ako nastavis da posecujes AE teme , nadam se da neces biti u toj grupi ( koja nece da uci i prati )

S obzirom da čekam nekoliko paketa koje sam poručio u oktobru sad tek vidim da ima i ta opcija ostavljanja paketa u paketomat.

Kako se obaveštava primalac da je paket ostavljen u paketomatu (tek sad vidim da mi na aliexpress-u stoji stari broj telefona koji ne koristim odavno) ?

Stici ce ti na stari broj, sto tebi ne znaci nista i moraces da cekas da ti ga donese postar ili da te pozovu da pokupis pakete.

Preko Singapura mi stoji vec 4 dana ovaj status Arrived in transit country/region,znam da se uglavnom pre zadrzavao dan,dva a i vidim da za ostale zemlje salju odmah sutradan preko generatora,jel nekom u zadnje vreme poslato preko Singapura i kako je stanje sa vasim statusom?

@Bojan42

Moze da stoji u nekoj tranzitnoj tacki 10-ak dana ili da nema statusa ali od jedne
do druge "tacke" treba 10-ak dana.

Takođe od juče napokon LA0539HU na sajtu Pošte. Čak su i UAxxxHU dobile status od 14.12 "Received by local delivery company" jer su od 02.12 imali status "Arrived at linehaul office".

Stigne ti poruka na Viber i obična SMS poruka. Svakako će ti na kraju doneti poštar ili ostaviti kartonce ako ne podignes na paketomat.

Trenutno jako brzo stizu posiljke UA-HU iz Kine do Madjarske. Za 4-5 dana je tu. Jedno vreme je postojao i zastoj na relaciji Kina-Madjarska. E sad kad ce Madjari ka nama i kad ce nasi ovde da dopreme sve to u lokalne poste Bog sam zna.

Neko je posle 21h pobrisao par poruka , pa da ponovimo

@amaterka

Veceras sam dobre volje :)

Inace sve ovo je napisano ko zna koliko puta , ali je zatrpano jer i mnogo
stalnih posetilaca AE tema nece da nauci neke osnovne stvari :(

Ako nastavis da posecujes AE teme , nadam se da neces biti u to
Hvala, evo počeću da pratim i da učim:) Verujem da je napisano više puta, nešto znam i sama, nešto sam već pronašla, ali ima toliko poruka tipa " stigao mi je paket posle mesec dva, ostala mi jos 2,3" koje ne znam koga zanimaju osim vlasnika paketa, da se pretrpa forum i ne može da se nađe ono što je svima od interesa.

Ako može još jedno razjašnjenje onog što sam već pitala: Ako je status "departure of outward office of exchange" na UPU od 5.11, a napisao si da to znači da je tada poslat iz Madjarske, i nema novog statusa, da li to znači da je paket nestao jer ga nema u Srbiji ni posle mesec i po dana?

I da li se termin "generator" u svim ovim porukama koristi umesto reči sajt i u stvari se odnosi na neki od sajtova za praćenje posiljki ili znači nešto drugo?
I kako nazivate praćenje koje nudi Aliexpress, da li je i ono manje više ažurno?

Hvala.

Hvala, evo počeću da pratim i da učim:) Verujem da je napisano više puta, nešto znam i sama, nešto sam već pronašla, ali ima toliko poruka tipa " stigao mi je paket posle mesec dva, ostala mi jos 2,3" koje ne znam koga zanimaju osim vlasnika paketa, da se pretrpa forum i ne može da se nađe ono što je svima od interesa.

Ako može još jedno razjašnjenje onog što sam već pitala: Ako je status "departure of outward office of exchange" na UPU od 5.11, a napisao si da to znači da je tada poslat iz Madjarske, i nema novog statusa, da li to znači da je paket nestao jer ga nema u Srbiji ni posle mesec i po dana?

I da li se termin "generator" u svim ovim porukama koristi umesto reči sajt i u stvari se odnosi na neki od sajtova za praćenje posiljki ili znači nešto drugo?
I kako nazivate praćenje koje nudi Aliexpress, da li je i ono manje više ažurno?

Hvala.
Nije paket nestao nego jos ceka da dodje na red kod nas, stoji u nekom neotvorenom dzaku.

Zaboravi na generator, to sluzi za ljude koji hoce da prate generalno stanje stvari, tebi to ne treba.

Aliexpress pracenje je delimicno dobro, zato se koriste ship24, parcelapp i slicno jer vide statuse drugih sluzbi tipa madjarska posta, UPU i slicno dok Cainiao odnosno Aliexpress pracenje vidi deo statusa.

Juče su na red došle pošiljke sa LA0539HU koje su stajale u Madjarskoj od 29.11 i tek su 11.12 dobile status da su ih Madjati primili, a od juče su se pojavile sa sajtu pošte i dobili status HU-1005

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno