Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Шта представљју ови статуси?
Znače da je poštar zadužio pošiljku za dostavu danas, ali je verovatno nije ni poneo iz pošte jer nije imao mesta u kolima/torbi itd. Ako ti ne uruče tokom prepodneva, danas posle 17h se uputi u poštu 11177 БЕОГРАД 53 da preuzmeš i ponesi ličnu kartu.

"Грешка!
Дошло је до неочекиване грешке, надлежне службе су обавештене.

Молимо Вас да покушате поново касније."

Danas meni ovo izbacuje za moja tri paketa za koje je juče pisalo:
RSBEGCОтпремa

Da tacno je. Postoji mogucnost da ce ovi novi paketi koji tek sad stizu u Srbiju da budu nam uruceni pre onih koji su zaglavili tokom strajka poste. UA-HU ce masovno da idu u paketomate a postari ce da dele LA-HU, pod uslovom da su paketi manji. Ako su veci ,nece. Dobicete u najboljem slucaju papiric da dodjete po to.

To mi se ne svidja kod paketomata sto registrovane posiljke koje idu na potpis ne mogu tamo da stoje kao ni posiljke u domacem saobracaju sa otkupom ili obavezom placanja dostave. Moraju da unaprede to. Neke sluzbe imaju paketomate ali na njima moze i da se plati. Cim platis i uzmes paket makar bio i registrovan , Posta moze da racuna kao tvoj potpis to i da kaze da je paket urucen. Na paketomtu plati karticom, telefonom prisloni tjs skeniraj kao racune kad placamo, ili mbanking plati unapred iznos pa digni paket posle. Nazalost to nije tako sada,.

"Грешка!
Дошло је до неочекиване грешке, надлежне службе су обавештене.

Молимо Вас да покушате поново касније."

Danas meni ovo izbacuje za moja tri paketa za koje je juče pisalo:
RSBEGCОтпремa
Greska nije vezana za tvoje posiljke, vec za samo pracenje. Probas samo malo kasnije

Kod mene trenutno ovako (NS)

UA282 od 20.11. stoji "Arrived at local delivery center" i ne mrda
UA116,118,119 mrdaju,izmedju 04.12. i 13.12. sve "Arrived at linehaul office"
Imam i jednu LA054 koja je od 29.11. "Received by local delivery company" ali je jos nema ni kod madjara ni kod nas
+ jednu LA052 koja se vraca za Kinu i niko ziv (a zvao sam ih sve,SR,HU,CN...) ne zna gde je trenutno.Jedino sto znaju je da nije vise kod njih a kome su je predali nemaju pojma:)

Poslednja izmena:
@faca

Ako u sanducetu ne nadjes "kartoncic" obavezno pisi prituzbu na rad postara i lokalne poste.
Zaduzuju za isporuku i posiljke koje nisu u stanju da isporuce , a postar ni ne dodje na adresu da
ostavi obavestenje "kartoncic" - Izvestaj o prispecu posiljke.

Ako ne primetis na pracenju status Izvestena , oni posiljku vracaju u Kinu.
Odredjen broj posiljki im "lezi u vrecama" i poslednji dan ih evidentiraju i automatski vracaju ,
a postavljaju lazni datum uz status Izvestena

@bobpp

UA...HU nema dalje pracenje posle "Arrived at local delivery center" - to znaci da je posiljka stigla u Srbiju ,
ostaje da cekas kada ce stici u lokalnu postu i stici na red za urucenje

Za HU posiljke "Arrived at linehaul office" znaci da je posiljka stigla u Budimpestu.

Za LA...HU mozes traziti refund posto ti nije urucena. Problem moze biti ako je Posta Srbije postavila
lazni status da je pokusano urucenje :(

Poslednja izmena:
Ovo znam sve za posiljke,postavio sam da se drugi tese :)
Sto se tice ove sto se vraca dosla je do carine i tu se okrenula.Navodno je prezime nedostajalo pa nisu imali na koga da carine,kasnije se u razgovoru ispostavilo da i broj kuce nedostaje. Trenutno UPU upozorava da ima dve posiljke sa tim brojem,prva na putu HU>SR i druga HU>HU.Jedna je 09.12. bila u 10200 a druga 05.12. u Vecsés-u.Gde su sada niko ne zna :)

@sasa022

Meni jutros stize sms od postarke da dodjem da preuzmem, sto znaci da je zaduzila a nece je nositi na urucenje. Znam da ne smeju to da rade ali necu da se zalim, zena je inace korektna i znam da su bili u zastoju velikom, ne moram uvek da teram mak na konac, iako ovde imam potpuno pravo.

Kakva je trenutna situacija na carini, koliko dugo se ceka?
Ne znam da li DHL Express ide zajedno sa svim posiljkama ili DHL Express ima posebnu ispostavu ako neko zna?

Ja imam paket od 04.12 sa statusom za carinu i nikako da mrdne. U pitanju su Anker slušalice sa Alija koje su svima prošle bez problema za dan. Očekivani datum isporuke na Aliju je bio do 06.12. i to je prošlo. Šta raditi u ovom slučaju? Da podnesem zahtev za refund ili da čekam? Pošiljka je sa praćenjem LS-NL.

To sto pise na Aliju je naucna fantastika, ne znam sto se uopste zanosite sa njihovim rokovima za dostavu.

To ni kod nas u domacem saobracaju cesto nije tacno, kamo li kad nesto ide iz Kine.

Cekaj i ne opterecuj se datumima, rokovima...

To vazi za sve na temi.

@Zarkusi
Bas to sto kaze kolega @Lanikor , ne opterecuj se mnogo, a i taj datum koji stoji na platformi je "estimated delivery", sto je prognoza kao i baba Vangina, bitno je samo dokle imas buyer protection, tj. inicijalno 75 dana od kupovine. (A mozes i da trazis od prodavca da produzi ako se blizi istek, a nije stiglo)

Kakva je trenutna situacija na carini, koliko dugo se ceka?
Ne znam da li DHL Express ide zajedno sa svim posiljkama ili DHL Express ima posebnu ispostavu ako neko zna?
Meni je regularni air mail paket prošao izmeničnu poštu za dan. Da li je bio na carinjenju nemam pojma, ali uglavnom već je u GPC pa ćemo videti koliko treba da stigne do lokalne pošte, poslednji paket (pred kraj Novembra) mi je za 2 dana stigao u lokalnu

Meni krenulo da stiže, bio u pošti ali ja sam verziran, stari Alijaš.
Juče ušao "kolega" u poštu i pita u fazonu a što bre meni nema ovih Aliexpress pošiljki već dva meseca ALO?
Niti je proverio, niti zna kako sistem funkcioniše, mislim razumem čoveka šta ga briga hoće svoju robu ali to u zemlji Srbiji malo teže će da može tako lako...

Dogodovstine takozvanih novinara NoveS. Ova žena što traži kao paket po Beogradu kao da je pisala memoare pa dala ovima da objave. Bas lepa priča, kao za decu iz osnovne skole,ovako približno piše priče i moja četkica.

Moze neko da mi pomogne..
Porucio sam zidni sat sa Aliexpresa jos pre mesec i po dana.
Problem je u tome sto on jos nije ni izasao iz Kine. Po trackingu, vidim da se muvao od jednog do drugog mesta u Kini, isao na neke carinske preglede i na kraju vracen posiljaocu. Kad sam pitao prodavca sta se desava, on mi je dao novi tracking number. Medjutim na tom novom nema nikakvih informacija. Kad sam ga opet kontaktirao posle 5,6 dana, sta se desava, nista mi nije odgovorio. Estimated delivery istice 7 januara. Da li cekati do tada ili odmah pokrenuti refund? Sta ciniti da bi uspesno zavrsio spor? Cena nije bila mala, sa postarinom oko 100 eura.

Moze neko da mi pomogne..
Porucio sam zidni sat sa Aliexpresa jos pre mesec i po dana.
Problem je u tome sto on jos nije ni izasao iz Kine. Po trackingu, vidim da se muvao od jednog do drugog mesta u Kini, isao na neke carinske preglede i na kraju vracen posiljaocu. Kad sam pitao prodavca sta se desava, on mi je dao novi tracking number. Medjutim na tom novom nema nikakvih informacija. Kad sam ga opet kontaktirao posle 5,6 dana, sta se desava, nista mi nije odgovorio. Estimated delivery istice 7 januara. Da li cekati do tada ili odmah pokrenuti refund? Sta ciniti da bi uspesno zavrsio spor? Cena nije bila mala, sa postarinom oko 100 eura.
Kada nakon 10 dana nema nikakvog update za broj posiljke koji si dobio idi na chat support kontaktiras aliexpress onda njima objasnis sta je i das im broj posiljke tjs broj porudzbine , oni ce da provere i ako nema nista automatski ce oni da odobre refundaciju.

Pozdrav, zanima me kakva je sledeca procedura posle ovoga, i kada bih mogao ocekivati paket.
IMG_6820.jpeg

Pozdrav, izvinjavam se ali da li znate koji je status ovog paketa?

Da li da se nadam da će stići kod mene pre nove godine, jer je poručen još 1.11.23... :)

LA-HU vrednost oko 30€.

LA-HU.jpg

100 puta smo pričali o statusima šta koji znači ali izgleda da je džaba. Pošiljka ti je u GPC= Glavni Poštanski Centar Beograd, nakon toga se šalje u tvoju LPC= Lokalni Poštanski Centar tvog mesta. Može i da ti stigne pošiljka a da se status ne promeni, zato budi strpljiv i čekaj još neki dan.

100 puta smo pričali o statusima šta koji znači ali izgleda da je džaba. Pošiljka ti je u GPC= Glavni Poštanski Centar Beograd, nakon toga se šalje u tvoju LPC= Lokalni Poštanski Centar tvog mesta. Može i da ti stigne pošiljka a da se status ne promeni, zato budi strpljiv i čekaj još neki dan.
Hvala.

Napokon je pocelo da se mrda ovo sto je stiglo u linehaul office 03.12. u HU, sad smo dogurali do local delivery company.

Napokon je pocelo da se mrda ovo sto je stiglo u linehaul office 03.12. u HU, sad smo dogurali do local delivery company.
I meni se LA HU od 3.12. posiljka pomerila na "local delivery company". Mnoge posiljke su mi na tom statusu vec 15+ dana i nema ih ni kod nas na sajtu ni na sajtu madjarske.

lahu.png
La Hu posiljka, stoji ovako i ne mrda, niti je ima na sajtu poste, ostale idu normalno.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno