Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@Arox
@Darko95

Do kada da vas molimo da koristite GENERATOR i gledate
statuse za seriju kojoj pripada i kod vase posiljke ???

EDIT:

tj. pogledajte da li je vasa posiljka usamljen slucaj ili ima par istih primera

npr. primer jedne od vise 0538... koje su "zaglavile" u Madjarskoj
538.jpg

Poslednja izmena:
Ja krenuo polako da tražim refund za UA-HU, na redu su mi pošiljke iz Septembra.
Za jednu pošiljku odobrili su mi refund bez pitanja ($2), za drugu predložili da se istalimo pola-pola (isto $2, dobio $1 :)).
Treći se pravi blesav, kaže stoji tamo da je stiglo, znam i ja da je stiglo ali nije meni a vi vidite sa našom poštom šta i kako, ja je dobio nisam.

Znam da oni mogu da ladno da odbiju refund za pošiljke bez praćenja ali ipak ni njima nije svejedno pa tu i tamo popuste, pogotovu kada su u pitanju dugogodišnji kupci.

Ja krenuo polako da tražim refund za UA-HU, na redu su mi pošiljke iz Septembra.
Za jednu pošiljku odobrili su mi refund bez pitanja ($2), za drugu predložili da se istalimo pola-pola (isto $2, dobio $1 :)).
Treći se pravi blesav, kaže stoji tamo da je stiglo, znam i ja da je stiglo ali nije meni a vi vidite sa našom poštom šta i kako, ja je dobio nisam.

Znam da oni mogu da ladno da odbiju refund za pošiljke bez praćenja ali ipak ni njima nije svejedno pa tu i tamo popuste, pogotovu kada su u pitanju dugogodišnji kupci.
Imas ti srece. Meni NIJEDAN prodavac nikad nije dao refund za neregistrovane posiljke a kod nekih kupujem godinama. Samo posalju mi copy-paste U VASOJ JE POSTI POKUPITE GA BLA BLA BLA. Srecom, od 1000 paketa porucenih svih ovih godina mozda samo dva - tri mi nikad nisu stigla i to neke sitnice od dolar...

LA...HU do Madjarske za 3 dana od trenutka narucivanja ,Kinezi rade svoj deo posla.

LA0556....HU 13.12 "received by local delivery company", 15.12 "departure from outward office of exchange" izašla na našoj pošti kao HU-1005 Prijem. Znači i Mađari rade svoje brzo, sad ostaje samo naša pošta i carina.

Pošiljka inače naručena 07.12.

Da brzo stizu do Madjara. Posteno oni rade svoj posao. Imaju niske cene, relativno brzo spakuju i posalju, stigne u nas region i onda krece sporo da ide. Ko da mi pakete donosi kralj Milan na konju a ne kompanije za transport.
Ja često uzimam od jedno istog servisa iz Japana, idu paketi uvek Tokio - Hag - Beograd. Ako ne zastane u Hagu paket, kroz 4-5 dana je obično kod nas, posle toga je ili za par dana ili za 30 u lokalnoj pošti. U Beogradu imam više sreće, u Novom Sadu sam znao stvarno po 25-30 dana da čekam da prođe carinu i to.

LA0556....HU 13.12 "received by local delivery company", 15.12 "departure from outward office of exchange" izašla na našoj pošti kao HU-1005 Prijem. Znači i Mađari rade svoje brzo, sad ostaje samo naša pošta i carina.

Pošiljka inače naručena 07.12.
Meni cetiri posiljke LA05498 danima nikako da dobiju HU-1005 Prijem. Zakucane na Received by local delivery company.

Ima li neko da je dobio status HU-HU1005 za LA...HU pošiljke koje su poručene od 11.11 jer meni vise pošiljaka poručenih između 11.11-17.11 stoji već 17 dana bez promene statusa u Mađarskoj a neke pošiljke poručene kasnije su već obrađene i napustile zemlju.

Prilozi

• Screenshot_20231215_135123_Parcels~2.jpg
    Screenshot_20231215_135123_Parcels~2.jpg
    87.2 KB · Pregleda: 30
Ima li neko da je dobio status HU-HU1005 za LA...HU pošiljke koje su poručene od 11.11 jer meni vise pošiljaka poručenih između 11.11-17.11 stoji već 17 dana bez promene statusa u Mađarskoj a neke pošiljke poručene kasnije su već obrađene i napustile zemlju.
Kod mene ista situacija, te pošiljke od 11.11. su duže putovale po samoj Kini, a onda stoje u Mađarskoj. I ja imam neke od 28.11. koje već imaju status HU-HU1005. Krenuće i to ubrzo sigurno.

Danas stigao jedan UA282 ,5 dana pre isteka zastite.Sitnica,vec sam bio odustao od nje ali eto,stiglo i to.Samo oni skuplji LA zaglavili negde u HU pa ni da mrdnu...

Ja često uzimam od jedno istog servisa iz Japana, idu paketi uvek Tokio - Hag - Beograd. Ako ne zastane u Hagu paket, kroz 4-5 dana je obično kod nas, posle toga je ili za par dana ili za 30 u lokalnoj pošti. U Beogradu imam više sreće, u Novom Sadu sam znao stvarno po 25-30 dana da čekam da prođe carinu i to.
da carina u Beogradu je brza i fleksibilnija od one u Novom Sadu. A cujem da je u Nisu najgora. Tjs bezobrazni su, sporo rade i deru sa dazbinama.

Narucio nesto iz Kine krajem oktobra, *******cije radi, mislim da me $1 izaslo, UA..HU, nasa posta ga nije registrovala uopste, ship24 do madjarske i taj status stajao jako dugo, stoji i dalje, iako sam u sanducetu dobio paket.
Tako da, ko gleda statuse i ceka nesto slicno, nema od toga vajde nikakve.

Ostave tako ponekad niotkuda, to sam imao sa UB...HU posiljkom skoro, sve redovno stizalo u paketomat i samo odjednom gumice za gospodju u sanducetu.

Neverovatno je da pojedinci nece da pogledaju prethodnu stranu i stranu na kojoj pisu :(
Na ovoj strani imate primer za LA0538... koja stoji od 28.11

Imate na stotine primera !!!

Isto tako i za UA...HU

@andricka

Izdvoji pola sata i procitaj 10-20 strana ove teme

@sammy

Bezbroj puta je ponovljeno da Ux...xx posiljke nemaju pracenje u Srbiji.
Bezbroj puta ponovljeno za koje Ux...xx posiljke je pouzdan status da su stigle u Srbiju.
Bezbroj puta ponovljeno da nema pravila kada ce lokalne poste isporuciti Ux...xx posiljke.

I sve je to dzabe :(

GENERATOR

PROVERA STATUSA

Provera samo za registrovane posiljke !!! - Posta Srbije

-----------

A evo i primera "kako se nigde ne prate" Ux...xx posiljke

www.posta.com.mk/Tracking/index.html#
UB062424407HU UB062424605HU UB062520301HU UB062636891HU
webpostar.postacg.me/web_services/track_and_trace
UB062424398HU UB062424628HU UB062521236HU UB062637605HU
www.postesrpske.com/pracenje-posiljaka/
www.posta.ba/pracenje-posiljaka/
UB062424472HU UB062424818HU UB062520615HU
eposta.postashqiptare.al/tracking
UB062424424HU UB062424716HU UB062520385HU UB062636914HU
UB062424662HU

Srbija
UB062424441HU UB062424591HU UB062424804HU
UB062424906HU UB062636945HU UB062637821HU

Izgleda da nema nista od tog "novog sistema pracenja neregistrovanih", vec 12x im pisem jedno te isto maltane ne bi li dobio informaciju kada ce REALIZOVATI taj novi sistem, medjutim to je kao kad pitate nekog slucajnog prolaznika koliko ima sati a on vam odgovori "pa malo trosi golf4 po gradu" e tako i sa nasom postom, ja pitam jedno a oni odgovore drugo...

Prilozi

• ja.png
    ja.png
    19.4 KB · Pregleda: 82
  • oni.png
    oni.png
    56.1 KB · Pregleda: 86
The tracking information shows that the package has arrived at your local post office and waited for your collection. We warmly suggest that you can contact the shipping company Customer Care Center and you will get this package as soon as possible.
Da, svakako jedva čekaju da im se obratim 😁
I tako Ali me redovno odjebava za neregistrovane pošiljke poslate u septembru, desetak pošiljki manje vrednosti.

za la054****hu poručenu 11.11 danas konačno izmenjen status.
  • 16 Дец 202308:27

Pošiljka je primljena od pošiljaocaNemzetközi Posta Kicserélő Központ, Vecsés

HUNGARIAN POST
  • 28 Нов 202312:46

Received by local delivery company

CAINIAO
  • 24 Нов 202312:59

Arrived at linehaul office
bilo bi super da stigne do kraja godine

Da li ikome iz NS stižu pošiljke iz 21102 u posljednje vrijeme? Koliko sam primjetio ostale pošte rješavaju pošiljke za neko prihvatljivo vrijeme, ovi iz 21102 drže po 20 dana.. Obratio sam se kontroloru koji mi je rekao da mogu samo da čekam, na reklamacije sa sajta ne odgovaraju.

Od onih mojih 6 neregistrovanih, poručenih 15.10, stiglo je 4.
2 pre 10 dana u paketomat, 1 mi je poštar ubacio u sanduče u ponedeljak i sinoć 1 u paketomat.
Sve su imale iste statuse u dolasku i stigle istog dana u Srbiju.
2 najvažnije još čekam...

Nisam stigao da preuzmem pošiljku u paketomatu iz Kine, da li mi šalju na kućnu adresu ili šta se onda dešava?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno