Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Čini se da su se za sada dogovorili sami sa sobom i nekom privatnom firmom. Ali videćemo...

Не да немају никакве везе, него изгледа да ,,шофер" мора да штити штрајкаче од синдиката.
Кажу да синдикати траже ,,оштре мере без могућности опроста"
Боље да моја пошиљка остане у Мађарској. У оваквом хаосу, ако уђе у Србију, завршиће ко зна где.

Najvažnije je da Vučićeva pisma penzionerima redovno stižu čak iako se štrajkuje, pri tom to su pisma koja se šalju iz Beograda. Što se tiče cele situacije u pošti ne znam zašto se o tome diskutuje kad je sve jasno bilo još i pre štrajka, a kad malo bolje razmislim oduvek je situacija očajna kao i u svakom drugom državnom preduzeću.

Nego mene zanima pošto sam tek skoro počeo da se zaludjujem naručivanjem zezancija sa stranih sajtova, koje još sajtove preporučujete osim AliExpress-a. Zanimaju me konkretno sajtovi gde me neće oderati carinici, gde neću platiti shipping 10x više od vrednosti narudžbine i gde bi evenutalno mogao da ispratim pošiljku sve do adrese, a da nije situacija kao sa ovim fantomskim UA-HU pošiljkama sa Alija.
Doplatis za registrovanu posiljku.
Čini se da su se za sada dogovorili sami sa sobom i nekom privatnom firmom. Ali videćemo...
A ta PostPro je registrovana na Takovsku 2 ,gde je sediste Poste.
Nije lepo ljude koji pošteno rade za mizerne plate nazivati "bagrom" i "neradnicima", a nije lepo ni potpuno netačne informacije plasirati kao "pouzdane". Iznosi koje navodiš su izmišljeni, i procenat i visine plata. Ko god želi da se zaposli u Pošti Srbije može maltene odmah da počne da radi, toliko su im dobre plate.
Pa sad "posteno rade" je relativan pojam ,narocito jer se na ovom forumu okupljaju uglavnom nezadovoljni korisnici Postinih usluga.

Poslednja izmena:
MaDZari :) su malo u zastoju - proci ce , u Posti Srbije
"strajkuju" - proci ce i posiljke - doci ce

@dedamrsoje

Hajde nam objasni kako da za gomilu sitnica doplatimo i
stvarno dobijemo registrovanu posiljku sa AE.

Na eBay uglavnom moze da se bira , ali pitanje je da li se isplati

PostPro - u glavnom preduzecu nema vise mesta za "uhlebe" , pa mora da se
smisli novo preduzece

Pazi. Pouzdano znam da je ta bagra prosle godine u ovo vreme dobila 30 posto povecanje i da su imali oko 500eura platu, sto znaci da sad imaju 650 i oni bi opet 30 posto da odu na preko 930 evra... mislis li da je za tolike neradnike to malo? to je previse...
Svratite u postu koja j bila u Savskoj, sad se nalaze u Hajduk Veljkov Venac ulici na uglu sa Nemanjinom....Tamo "radi" 10 ljudi vise nego sto je potrebno, i po ceo dan ne rade apsolutno nista, da se ja ponasam samo jedan na na svom poslu kao oni dobio bih momentalni otkaz, oni se bore da te ne usluze i da probaju uvek da nekako izazovu problem ili izmisle neku nepravilnost...
Takodje mi dva paket stoje od srede kod njih, ne mrdaju...

Pazi, ako je tako dobro i ako su tako dobre plate. Što se ne prijaviš na to radno mesto?

Biće upražnjenih mesta. Pa eto prilike da radiš negde gde možeš da radiš sve ono što ne možeš na tvom poslu i to za masne pare. Win win za tebe.

Realna je prica da u svakoj firmi ima gomila lelemuda i ******a, pa i u posti. Nije svaki isti. Ja imam dva postara koji pokrivaju moj reon, jedan je legenda, iscima se, svaki put mi donosi paket, ako ne moze taj dan (jer ih bas siluju sa reonom) onda ga zadrzi kod sebe i donese sutra. Ispricamo se svaki put koliko stignemo, bas drugcina. Drugi, pa ozbiljna ******cina, lelemud, bol u *******cu, ni ne ostavi mi ceduljicu, kad ga navatam izgovor standard pa nisam mogao da ponesem, te gabaritno te tesko, ja po trekingu moram da gledam (i vidim da je "pokusana dostava"), i onda odem do poste da podignem, te mi dva dana kasnije stigne ceduljica za paket koji sam preuzeo i tako.... mladji je inace, pun snage, i velikog varnicenja u medjunozju. Tako da ima raznih. E sad taj moj dobri poscar, njega uvek castim, dajem mu kinder cokolade da nosi klincima itd, jer je ljudina, i treba mu dati duplu platu, a ove lelemude, kao i u svakoj firmi, zelim im cipelu u senfaru i na ulicu.

Realna je prica da u svakoj firmi ima gomila lelemuda i ******a, pa i u posti. Nije svaki isti. Ja imam dva postara koji pokrivaju moj reon, jedan je legenda, iscima se, svaki put mi donosi paket, ako ne moze taj dan (jer ih bas siluju sa reonom) onda ga zadrzi kod sebe i donese sutra. Ispricamo se svaki put koliko stignemo, bas drugcina. Drugi, pa ozbiljna ******cina, lelemud, bol u *******cu, ni ne ostavi mi ceduljicu, kad ga navatam izgovor standard pa nisam mogao da ponesem, te gabaritno te tesko, ja po trekingu moram da gledam (i vidim da je "pokusana dostava"), i onda odem do poste da podignem, te mi dva dana kasnije stigne ceduljica za paket koji sam preuzeo i tako.... mladji je inace, pun snage, i velikog varnicenja u medjunozju. Tako da ima raznih. E sad taj moj dobri poscar, njega uvek castim, dajem mu kinder cokolade da nosi klincima itd, jer je ljudina, i treba mu dati duplu platu, a ove lelemude, kao i u svakoj firmi, zelim im cipelu u senfaru i na ulicu.
Šta misliš koji "ljuće štrajkuje"?
U sto marki, da je to poštar-neradnik.

Moje životno i radno iskustvo je takvo da neradnici ne talasaju. Neradnici idu linijom šlihtanja, uvlačenja i glumljenja lažne lojalnosti onima iznad njih i time kompenzuju svoj nerad i čuvaju guzice.

Uglavnom borba za bolje uslove u kolektivima pada na one koji najviše i rade.

Verovatno ce uskoro da krenu sa radom, krecu za 5 dana penzije, gde penzioneri da ne dobiju penzije sad pred izbore :ROFLMAO:

@mrle

Ti onda imas problem ili sa lokalnom postom ili postarom , a mozda i nekim
"postenim" komsijom.
Komšija nije i ne može, a i sandučići su pokriveni video nadzorom. Moj poštar nije 101%, mogu u život da se kladim, a i paketići su iščezavali i ovog i prošlog leta kada je on bio na godišnjem odmoru. Neko ispred njega (je) ima(o) lepljive prste.

Preksinoć dobijem SMS da mi je jedan paketić ubačen u paketomet, poslednji poslati (početkom septembra) UAxxxxxxxxxHU od ukupno 7... Instaliram Direct4.me aplikaciju, siđem do paketomata, otvore se vratanca... Unutra nema ništa?! Prazna rupa! U aplikaciji NISAM potvrdio preuzimanje paketa... i kasnije, kada sam se vratio kući, sam još jednom otvorio aplikaciju i status preuzimanja je bio nepotvrđen.

... Sutradan ujutru, tj. juče otvorim aplikaciju - pošiljka "Preuzeta"... Siđem u poštu... i, naravno, nikom ništa. Zapisali su moj broj telefona, pa ako se moj paketić odnekud slučajno pojavi - oni će me kao zvati. Kao da na paketiću već ne piše i broj telefona, i adresa i sve. :)

Cirkus.

Da li si pisao zalbe ?

Za ovo opisano, u proteklih godinu i po dana, sam se žalio samo na šalteru pošte i kontroloru dostave. 2017. sam pisao reklamacije preko te web forme i pokušavao da dobijem telefonom neku unutrašnju kontrolu ili nešto slično, ako to uopšte postoji.

... Nema od toga ništa. Jedino možda moguće rešenje je da, kao što se sada i desilo, stotine ljudi pišu po forumima, portalima isl... pa možda nešto i bude od tog praćenja i neregistrovanih paketića.

Zasto do sada nisi zatrazio isporuku preko postanskog faha u lokalnoj posti ?

Pitao sam i za fah, mada ne mislim da bi fah nešto rešio. U pošti su mi rekli - "Aha, fah. To je za advokate i slične koji dobijaju mnogo pošte."

@e46glogi

Redovno stavljam primere , pa ko zeli moze da prati situaciju

UA299.. 105 106 107....HU

@Stevan01

LA0526 0527 0528...HU

@zvrk100 @illidan

Penzije i racune koji stizu na kucne adrese ce da isporuce
( kao prioritet , a i po zakonu o minimumu procesa rada koji moraju da postuju )
za ostale posiljke nisam siguran da ce sad odjednom poceti
redovno da ih dele

@mrle

Ako je tako onda je jasno da brljave u lokalnoj posti...

Šta se desi (ako neko naravno zna) ako sam na Aliu setovao greškom adresu za paket tamo gde živim a pritom sam dodao i za paketomat ali nisam selektovao prilikom slanja.
Šta će posta da odluči gde paket ide ?
Na adresu moju ili paketomat, pošto u onom direkt4me sam registrovan i selektovana mi je ta lokacija kod glavne Pošte u Pančevu.
Šta kaže praksa? Da li im je lakše da roknu paket na paketomat i ne cimaju poštara koji inače paket dostavlja nekoliko dana.

Šta se desi (ako neko naravno zna) ako sam na Aliu setovao greškom adresu za paket tamo gde živim a pritom sam dodao i za paketomat ali nisam selektovao prilikom slanja.
Šta će posta da odluči gde paket ide ?
Na adresu moju ili paketomat, pošto u onom direkt4me sam registrovan i selektovana mi je ta lokacija kod glavne Pošte u Pančevu.
Šta kaže praksa? Da li im je lakše da roknu paket na paketomat i ne cimaju poštara koji inače paket dostavlja nekoliko dana.
Ako je paket bez pracenja i nije onaj za koji ima i potreba za potpis prilikom urucenja onda bi trebalo da ide automatski na paketomat. To su najvise one neregistrovane posiljke LA HU mada i sve ostale. U sustini vecina posta kad imaju problem ili dilemu sa adresom i usmeravanjem kontaktiraju broj telefona tvoj koji je naveden na paketu ako se vidi. Ako si vec stavio paketomat lokalne poste i nema otkupa, carine i potrebe za potpisom na urucenje onda ce ici na paketomat sigurno. Mada mozda mora duze da se ceka da se isprazni mesto. Ako nesto mora da se doplati ili posiljka ima pracenje i mora da se potpise urucenje a nema tvoje fizicke adrese od stana, mnoge poste po defult posalju ti poruku automatsku na viber kao onda kad se ne javis kuriru pa posiljka ide na isporuku, obaveste te obicno da je prispela posiljka i da je mozete preuzeti kod njih u tom i tom roku. Onda ti moras u postu i da platis to sto ima ili eventualno samo da potpises urucenje i uzmes paket.

Poslednja izmena:
  • непредвидивим догађајима изван контроле објективних људских могућности (несреће, природне катастрофе, штрајкови, блокаде путева и сл.).
Ako je neko imao nameru da se žali na pošiljku koja nije isporučena na vreme, nema potrebe da se trudi... Začas se pravila igre promene.

onda nije strajk, onda ne mogu da koriste ovaj clan :)

Moja posta je u strajku, ali danas u paketomatu uz samu postu...6 posiljaka za mene. Pa i jedna iz Avgusta. Ipak je stigla.

Ček, ček, ima li šanse da i ja odlaskom u poštu dobijem ovo:
29.10.2023 03:47:1810200 ГПЦ БЕОГРАДОтпремa
28.10.2023 09:48:0861200 ЦАРИНА ГПЦ БЕОГРАДОтпремa
21.10.2023 08:25:3911003 ИЗМЕНИЧНА ПОШТАЗa цaрину
21.10.2023 06:27:2511003 ИЗМЕНИЧНА ПОШТАПриспелa
18.10.2023 18:45:00HU-HU1005Пријем
Da prenesem, bio da proverim i ćorak. Gospođa kaže da je to još uvek u GPC kao što i piše.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno