Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ali se kod UB...HU pošiljki ukoliko ne stignu, može tražiti refund. Odobre odmah za razliku od UA...HU.

Da li neko ima iskustva sa ovim pošiljkama. Video sam u pretrazi nešto nekoj temi ali nisam uspeo da nađem o čemu se tu radi.
Kevi je ostavljen karton za podizanje pošiljke, registrovana. Buni me što nema adresa primaoca, ime i prezime a još čudniji mi je pošaljilac:
viber_image_2023-10-28_21-38-40-484.jpg
Slabo je pokretna žena, pa da je ne cimamo ako nije nešto bitno. Proverićemo u pošti svakako, ali ako neko ima neku informaciju, bili bi zahvalni :)
Nemam pojma da li ima neka prikladnija tema za ova pitanja.

Ali se kod UB...HU pošiljki ukoliko ne stignu, može tražiti refund. Odobre odmah za razliku od UA...HU.
Ja recimo nisam dobio refund za takvu pošiljku iako sam se cimao sa njima da taj status pokazuje da je pošiljka u Madjarskoj, ali po njihovom je pošiljka stigla u lokalnu postu i odbijen mi je refund.

Zaista vise nemam komentar :(
posto ne razumes, hajde da nacrtam

111.png

ovo je tvoj sajt (ne bukvalno tvoj, vec ga koristis da vidis gde se paketi nalaze), gde pise da je paket u SRB

nijedan drugi ne pokazuje da je u SRB, ja znam da nije u SRB, znam sta znaci koji status, samo kazem da sajt koji kacis nema realnu sliku gde se paket stvarno nalazi

222.png

333.png

jasno sada sta govorim?

@illidan

Nema potrebe vise da se ponavlja , dovoljno puta je sve objasnjeno ,
pa ko hoce neka cita...

@tobacco road , @sasa022
Okeej... Smisao moje poruke je u prvoj rečenici
" juče stigao paket sa poslednjim statusom 28.9.2023. (NBG)", a ne koji je status poslednji za ub..hu, to je bio usputni komentar.

naravno, samo sam stavio slikovito kada ne razumes.

To bi bila dobra stvar kad bi napravili/doradili neki sajt gde mozes detaljnije da vidis gde ti je posiljka (pa makar trebalo i da se placa) za sve posiljke, tipa iskoci ti ime kompanije u kini koja je preuzela i da li je na putu ili i dalje ceka u magacinu i u kom je magacinu tj u kojoj zemlji, ovo sam onako grubo nabacao ali razume se poenta

@illidan

Nema potrebe da mi objasnjavas ono sto je bezbroj puta
objasnjeno i "nacrtano".
Objasnjeno je za apsolutno sve kodove koje smo imali
kako se tumace statusi i koje greske u prikazu postoje...

Svako ko hoce da cita i nauci da tumaci statuse videce da je posiljka
LA051834352HU u Madjarsku stigla 20.10 , 24.10 je premestena u centar za razvrstavanje ,
27.10 je spakovana i prosledjena ka Srbiji ( HU-HU1005 )...
Madjarska posta prikazuje da je danas posiljka transportovana u Srbiju.
Kada Posta Srbije potvrdi prijem sledi status 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispela

Za UA...HU ne postoji status 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispela , ali postoji interna
evidencija da je Posta Srbije potvrdila prijem i Cainiao izbacuje status Arrived at local delivery center

@Stoka89

Pisali smo pre par dana...
U Posti Srbije pripremaju i pocece da testiraju sistem za evidenciju svih posiljki.

@sasa022

Video sam da je pisano o tome, ali sve je to "klimavo" po mom licnom misljenju i ko zna nasta ce to da lici doduse bilo bi super da to realizuju sto pre i da sam sistem bude brz, precizan i bez gresaka kao sto je obecano

Onda neka zaposle one koji hoće da rade, kao i vozače sa Filipina ili odakle već.

@kalin62

Ima ko da radi nego nas sistem u drzavnim firmama je truo izgleda, primer mesto okolina Bg-a sa oko 6000 stanovnika ima malu postu sa 2 saltera tojest 2 radnika u posti i 2 postara koji razvoze sa skuterima zima/leto, too po meni nije normalno da tako mali broj zaposlenih bude na toliko stanovnika a pritom ne mozes da se prijavis jer "budzet" drzave je mali i ne mogu da izdvoje za jos vozila iliti sroce tako neku pricu za malu decu

Pošta često ima neke konkurse za zapošljavanje, ali su uslovi, koliko sam razumeo, katastrofa, bez da računamo faktor "izboriti se sa šefovima i upravom na takvom mestu".

Molim vas da ovde završimo priču o kadrovskim problemima u Pošti.

@illidan

Nema potrebe da mi objasnjavas ono sto je bezbroj puta
objasnjeno i "nacrtano".
Objasnjeno je za apsolutno sve kodove koje smo imali
kako se tumace statusi i koje greske u prikazu postoje...

Svako ko hoce da cita i nauci da tumaci statuse videce da je posiljka
LA051834352HU u Madjarsku stigla 20.10 , 24.10 je premestena u centar za razvrstavanje ,
27.10 je spakovana i prosledjena ka Srbiji ( HU-HU1005 )...
Madjarska posta prikazuje da je danas posiljka transportovana u Srbiju.
Kada Posta Srbije potvrdi prijem sledi status 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispela
izgleda ima potrebe kada ne razumes sta ti govorim...

"bacite pogled" malo i u komsijska "dvorista"....

@illidan

Nemoj da gledas Cainiao grafiku i bukvalno tumacis statuse i sve ce biti OK :)

Citaj objasnjenja i obavestenja ( a mozes i da ispratis na stotine primera svakog meseca )
i tacno ces znati sta koji status predstavlja i sta se desava sa posiljkama.

znam i citam, ali kineza ne zanima to

Da li neko ima iskustva sa ovim pošiljkama. Video sam u pretrazi nešto nekoj temi ali nisam uspeo da nađem o čemu se tu radi.
Kevi je ostavljen karton za podizanje pošiljke, registrovana. Buni me što nema adresa primaoca, ime i prezime a još čudniji mi je pošaljilac:
Pogledajte prilog 411011
Slabo je pokretna žena, pa da je ne cimamo ako nije nešto bitno. Proverićemo u pošti svakako, ali ako neko ima neku informaciju, bili bi zahvalni :)
Nemam pojma da li ima neka prikladnija tema za ova pitanja.
Ovo ti je ona penzionerska kartica.

I koja drama. "Received by local delivery company" ne znaci da je paket stigao u Srbiju, vec da je u Madjarskoj. I kao sto kaze LA051834352HU, taj paket se i dalje nalazi tamo. Aliexpress malo interpolira grafiku u njihovoj aplikaciji.

@vdanilo87

Neprecizni statusi su uvek postojali na AE.... Sta ste sada zapeli za
HU posiljke kao da su one neki izuzetak ???

"I evo kako zli AE/Cainiao vara i mrzi iskljucivo i samo kupce iz Srbije"

( Rumunija / Kipar )

uahu270.jpg

Ti si kao neki loš bot za tehničku podrsku. Sve je počelo od toga da se čovek žalio kako samo 2 paketa imaju POTVRĐEN status da su u Mađarskoj (od strane Mađarske pošte, sve ostalo je na nivou nagađanja). I još da izveštaje sa sajta koji agregira podatke sa 4 različita mesta - kina, mađarska, srpska i poštanska unija .I ti ga onda častiš gomilom glupih odgovora.

lepo... meni od 4 LA...HU od pocetka ovog meseca samo 2 su juce stigle u HU (dobile status od njihove poste ovaj HU-HU1005)

@illidan

Ne pratis temu i lose tumacis statuse :(

Bad bot.

@vdanilo87

Uzivaj u svom (ne)znanju...

Ako ipak odlucis da nesto naucis imas primere iz proteklih par godina dok tranzit
preko Madjarske nije ni postojao.

Prouci dostavu - tranzit preko Singapura , Holandije/Belgije , Turske , Litvanije ,
pa onda pogledaj da li je isti princip i sa Madjarskom

Ajde mirni bre 4L piva na eks popili sunce li vam vase :ROFLMAO: inacee upravo mi stigla 2 LA..HU paketa porucena 12.10 sa zadnjim statusima 28.10 Arrived at local delivery center i stigao mi 1 UA..HU porucen 23.9 sa zadnjim statusom 13.10 Arrived at local delivery center. Ali i dalje mi fali 1 UA..HU porucen 13.9 sa zadnjim statusom 13.10 Arrived at local delivery center :(

Ajde mirni bre 4L piva na eks popili sunce li vam vase :ROFLMAO: inacee upravo mi stigla 2 LA..HU paketa porucena 12.10 sa zadnjim statusima 28.10 Arrived at local delivery center i stigao mi 1 UA..HU porucen 23.9 sa zadnjim statusom 13.10 Arrived at local delivery center. Ali i dalje mi fali 1 UA..HU porucen 13.9 sa zadnjim statusom 13.10 Arrived at local delivery center :(
I kod mene jedna stoji local delivery od 13.10 i imam pd 9.10...valjda nece jos dugo da cekamo

I LPC u S.Pazovi je poceo da gnjavi - imam primere za UA...HU posiljki koje su
pre 20-ak dana dobile status Arrived at local delivery center i jos nisu isporucene.

UA27xxx i UA28xxx...HU
Stizu u Budimpestu zaostale UA...HU posiljke koje su pocetkom meseca krenule
iz Kine , a uz njih i posiljke koje su krenule oko 20.10

Po starom obicaju Cainiao je oznacio da su stigle u lokalne poste u Srbiji
STATUS : ARRIVED AT LINEHAUL OFFICE ( ovo znaci da su stigle u Budimpestu )

ua11.jpg

... Dakle, verovatno ima neko u Pošti ko to malo probere...
Meni "proberu" skoro sve. Od maja prošle godine i te jeftine paketiće šaljem kod drugara u Nemačku. Ovde sam na po možda 2-3 meseca slao po paketić od dolar-dva radi testiranja. U Nemačku su stigli svi. Ovde u takozvanu državu Srbiju mi nije stigao nijedan... sve do avgusta ove godine, kada su mi ničim izazvano i potpuno neočekivano stigla čak dva neregistrovana paketića.

Tada sam se okuražio i početkom septembra naručio 7 "Choice Delivery" registrovanih i 7 neregistrovanih paketića u istom danu. Svi registrovani su mi već odavno stigli, za 20-ak dana. Neregistrovani UAxxxxxxxxxHU nije stigao nijedan, "Arrived at local delivery center" su već po mesec dana. Polako gubim nadu, sve miriše da od njih opet neće biti ništa, da su ona 2 iz avgusta bili samo moša.

@mrle

Ti onda imas problem ili sa lokalnom postom ili postarom , a mozda i nekim
"postenim" komsijom.

Da li si pisao zalbe ?

Zasto do sada nisi zatrazio isporuku preko postanskog faha u lokalnoj posti ?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno