Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hoćeš li možda da preuzmeš da radiš poštanski poso za 60.000? Svi znamo da su to opako velike pare. A generalizacije nikome nisu ništa dobro donele. Recimo hipotetički naravno neko može da pomisli da neko ovde troluje,botuje i tako dalje i tako bliže.
Mozda nece on, necu ni ja, ali ima ko hoce, veruj..... I to ce se dokazuje.
Ima ga svugde sem na jugu. A kako GPC ne radi to praktično znači da niko ne dobija pošiljke (postoje neke bočne veze ali to je 30 % maks). Poštari rade za oko 50 60 k RSD i plus ih nema dovoljno. Moj poštar sa 62 godine mora da nosi 2 reona zbog toga...a to je mnogo dodatnih kilometara puta za iste pare.
Nije to mnogo dodatnih kilometar, on koliko odradi za smenu-odradi...kilometraza je njemu manje vise ista, samo sto ce primalac duze cekati.
Smena se zavrsi, on se razduzuje i cao, koga briga sto nije ni polovinu isporucio.

i kakve su im prognoze, koliko ce da ih kosta to sto je sve stalo?

Pa njih neće ništa da kosta(mislim na one koji štrajkuju) ali će nas korisnike kao i celu državu. Posledice se znaju jer nije prvi put da štrajkuju, pa posledice znamo kakve će biti po nas, državu i poštanski saobraćaj, iskreno oni se bas mnogo sekiraj zbog toga.

ne mislim na radnike, vec na kompaniju, Postu

Ovo je dobra fora, em zabusavas sa radom jer eto moze ti se em ti neko usadi pelcer da se i pobunis da te placaju jos vise za to zabusavanje (cast izuzecima kojih ima jako malo). To je dobra fora, moracu to da predlozim drugaricama koje rade u marketima tipa maxi, lidl, tempo i td.. na kasi da 1 proizvod iz korpe potrosaca otkucaju na 10+ minuta znaci 6 stvari imas u korpi cekas 60min jer eto sto da ne (salim se naravno) :D

Neka stoji sve i 3 meseca. Hvala Bogu da se neko u ovoj ožalošćenoj državi još uvek bori za sebe! Makar i pred izbore!

Ovo je dobra fora, em zabusavas sa radom jer eto moze ti se em ti neko usadi pelcer da se i pobunis da te placaju jos vise za to zabusavanje (cast izuzecima kojih ima jako malo). To je dobra fora, moracu to da predlozim drugaricama koje rade u marketima tipa maxi, lidl, tempo i td.. na kasi da 1 proizvod iz korpe potrosaca otkucaju na 10+ minuta znaci 6 stvari imas u korpi cekas 60min jer eto sto da ne (salim se naravno) :D
Pa kad ih babe rascerupaju mozes da ih obilazis po bolnicama.

Ajd onda redom neka krenu svi i prosvetari, i zdravstveni radnici da strajkuju... Sa svojim zahtevima ce postari prestici sa platom i prosvetare, a sustici zdravstvene radnike... A da se ne lazemo, imaju daleko manje obrazovanja i odgovornosti.

Ajd onda redom neka krenu svi i prosvetari, i zdravstveni radnici da strajkuju... Sa svojim zahtevima ce postari prestici sa platom i prosvetare, a sustici zdravstvene radnike... A da se ne lazemo, imaju daleko manje obrazovanja i odgovornosti.
Pa dobro, kolika je sada plata salterskom radniku, ili postonosi?

niska

PostEkspres zaradjuje, ne znam koliko je obicna posta uopste rentabilna.
Racunajuci da je mozda jedva 50% zaposlenih u "proizvodnji"

Poslednja izmena:
Tako je..Oko pedesetak hiljada..I nekome smeta to sto se radnici bune? Svasta...Kakvi smo to ljudi postali.. :(

Kod mene u posti je istaknut poziv za zaposljavanje. Sramno je kolike plate nude, za vozace pogotovo.

A danas neki novi postonosa donosi postu. Onaj stari - "moj" postonosa je najzad pobegao. Otisao je u GSP da vozi tramvaj.

Da su plate male u posti to je tacno, ali cek onda sto rade tamo? Ovo vise nisu ni 90-te ni 80-te gde je bilo dosta teze doci do posla (nit mobilnih telefona nit tolikog izbora poslova kao danas nit ostalih benefita danasnjice).. Druga stvar, ako vec radis neki posao radi ga kako treba i samim tim niko nije na gubitku i veca je sansa da im skoce plate ili da dobiju neke druge benefite a ne ovako da drugi ispastaju zbog tvog nezadovoljstva i da pokreces ceooooo lanac katastrofe jer eto toliko godina radi neko u posti i zabusava i samim tim se problemi gomilaju godinama i kad se nakupi preveliki niz problema onda jos trazis vecu platu i recimo ok daju im platu neka bude i 500 000 da li mislite da ce raditi brze ti koji su godinama zabusavali? Svi znamo odgovor na to. Pa evo cist primer sa kamiondzijama sto je bilo, male plate i ljudi lepo dali otkaze firmama stajali kamioni skupljali prasine na parkinzima i eto, ubrzo su im digli plate i vraca se u normalu taj deo
Pa i treba da se bune ako mogu...samo sto to mora preko mene i mog paketa :)
Inace 54k je vlazni san dobrom delu Srbije.Moja supruga radi na normu u smenama u proizvodnji,subote radne i nagura na 45-46 kad je dobar mesec.Radi u jednoj od onih "stranih investicija" :)
Slazem se. Inace i moja rodjaka radi u drzavnom vrticu kao servirka za nepunih 30 hiljada iako kako kazu minimalac je oko 40 a pritom ima decu, tako da divota :)

Setite se u vreme Krkobabić kada se ostali radnici bunili jer niko drugi osim radnika pošte nisu dobili kolektivni ugovor. Oni su dobili tada i razne beneficije i regres, tada se nisu bunili jer im je bilo lepo i bili su jedino koji su imali tako dobar kolektivni ugovor. Svuda su male plate ali recimo malo je da vozač pošte "B" kategorije koji razvozi postu ima 54.000 a ljudi koji proizvode nešto i rade u proizvodnji i po smenama ima 70-80.000.akonje tebi to dobra logika onda svaka čast na rezonu.

Pa i treba da se bune ako mogu...samo sto to mora preko mene i mog paketa :)
Inace 54k je vlazni san dobrom delu Srbije.Moja supruga radi na normu u smenama u proizvodnji,subote radne i nagura na 45-46 kad je dobar mesec.Radi u jednoj od onih "stranih investicija" :)
Slazem se. Inace i moja rodjaka radi u drzavnom vrticu kao servirka za nepunih 30 hiljada iako kako kazu minimalac je oko 40 a pritom ima decu, tako da divota :)
Jeste, pravu ste. Evo, kod mene u komsiluku, par zena radi u Idei i Maxiju, i non stop kukaju kako im je mala plata. E, kad su mi dosadile, rekoh im da odu u jednu poznatu pekaru da rade, stalno primaju radnike, i bas u komsiluku imaju radnju. Plata za prodavca je 75.000 din. Za pica majstora oko 80.000 a za pekaca oko 85 - 90.000. I njihov odgovor je bio...Eeee ali tamo se puno radiiii... ;)

Inace @bobpp srce mi se kida zbog tvog paketa, evo ne mogu da se smirim... :cry: Meni je danas stigao jedan, a jos 43 stoji negde zaglavljeno. Pa sta?!

U prethodnom mom postu sam se izvinu zbog učešća u komentarima (ne u ovoj temi) te nemam potrebe za daljim izvinjenjima ali "državni" posao je za sebe, svako gleda koliko može da uštine a vidim da su neki ušli u bit praćenja pošiljki nasumično ali neka uporede ako su ikada imali UA i LA pošiljku sa istim datumom kada je krenula iz Madjarskog GPC-a pa neka komentarišu tok kretanja pošiljki. Svako radi za svoju mesečnu nadoknadu ili ti platu a koliko vidim frka je počela oko nekih najava uvodjenja reda oko praćenja neregistrovanih pošiljki. Meni su sa ne malim stažom nestajale pošiljke samo kada je bio zamenski poštar.

E, kad su mi dosadile, rekoh im da odu u jednu poznatu pekaru da rade, stalno primaju radnike, i bas u komsiluku imaju radnju. Plata za prodavca je 75.000 din. Za pica majstora oko 80.000 a za pekaca oko 85 - 90.000. I njihov odgovor je bio...Eeee ali tamo se puno radiiii... ;)
Tacno tako, ljudi su postali poprilicno razmazeni opet kazem cast izuzecima ali sad bi vecina htela da manje radi a da ima platu preko 80 000.. Pa jbm mu misa ne ide to tako, drugar radi u privatnoj firmi IT oblast i ima 280 000 platu + firmin laptop + firmin auto + firmin telefon + oko 8h radi + ima popuste gotovo u svim prodavnicama zbog firme radi momak odlicno svoj posao i sad cemo svi reci vauuu boli ga uvo, pa jeste sad uziva momak ali isto tako mozemo i mi, kursevi su stalno otvoreni za IT, firmi ima dosta koje traze razne vrste iz IT ali neee, lakse je ovako da smisljamo izgovore i kukamo i stojimo u mestu (dao sam samo primer) :)

To sa zamenskim postarom se desavalo vecini ovde.
Šta je napisano pogrešno u mom postu?
@Stoka89
I moj generacijski mladji rodjak radi u IT i tuče preko 3,5k nečega i treba kukakati, ovde i cele porodice žive za 40-50k din. pa šta da radimo, ajmo u beli svet da budemo gradjani drugog razreda.

Poslednja izmena:
U Pošti ima stalno otvoren konkurs za ljude, ima čak i na sajtu, traže šalterske radnike,poštare i Post Express dostavljače.
Tako da ko radi za 30-40k može da proba da se zaposli u Pošti

Mozda nece on, necu ni ja, ali ima ko hoce, veruj..... I to ce se dokazuje.

Nije to mnogo dodatnih kilometar, on koliko odradi za smenu-odradi...kilometraza je njemu manje vise ista, samo sto ce primalac duze cekati.
Smena se zavrsi, on se razduzuje i cao, koga briga sto nije ni polovinu isporucio.
Naravno da to nije tacno da nije mnogo cise, a ko misli da jeste moze i da proba pa da vidi kako je to lako.

Naravno da to nije tacno da nije mnogo cise, a ko misli da jeste moze i da proba pa da vidi kako je to lako.
Ne nego je apsolutno tacno. Sta uradi za smenu, uradio je, nece sigurno prekovremeno ostati, ni minuta,cak ce i ranije zavrsiti ako mu treba.
I smarate vise sa tim "ko misli da je lako-neka proba", stavi tog postara ili nekogu mu kolegu da radi za 200.000 i da ih pritom zaradi, ako misli da je to lako, raditi minimum a zgrtati platu, a pritom neka svako malo i bolovanje koristi, sobio bi sut kartu samo tako, prvu platu bi možda i docekao, ali drugu ne...

Ne nego je apsolutno tacno. Sta uradi za smenu, uradio je, nece sigurno prekovremeno ostati, ni minuta,cak ce i ranije zavrsiti ako mu treba.
I smarate vise sa tim "ko misli da je lako-neka proba", stavi tog postara ili nekogu mu kolegu da radi za 200.000 i da ih pritom zaradi, ako misli da je to lako, raditi minimum a zgrtati platu, a pritom neka svako malo i bolovanje koristi, sobio bi sut kartu samo tako, prvu platu bi možda i docekao, ali drugu ne...
Bas to, ja mislim da bi savrseno bilo kad bi im ubacili da rade na normu ili nesto slicno tome iliti koliko uradi toliko zaradi. Doduse u mestu gde sam ja znam 1 postara koji je izuzetak i svaka mu cast, momak zima/leto skuter i pici nit se zali nit ista + je do skoro vozio sam postu na oko 5-6000 mestana iako mu radno vreme od 8 do 14h on je razvozio do 17-18h i iako je subota bila neradna za njega on ja radio, zato prilikom komentarisanja kazem cast izuzecima koji eto na kraju ce imati metu na ledjima zbog drugih koji nepostuju ni minimum rada na poslu

Ja ti pričam kao neko ko znacd dosta poštara ali ok preko tuđe guze i sto udaraca nije mnogo. Mislim da nema potreba da se vrtimo u krug. Svako ima pravo da misli šta hoće.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno