Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni ona UA HU posilja koja je 9.og avgusta bila u madjarskoj jos nije stigla- i nece.. ja pre nekog vremena porucim opet to isto samo od drugog prodavca, i evo opet nece stici koliko vidim..do madjarske je stigla 20.og septembra, a stigle su mi posiljke koje su u madjarskoj bile pocetkom oktobra..koja je sansa ***?! nerealno!

@tomap

Uopste nisi napisao jasnu poruku :(

Da li te posiljke koje ti nisu stigle imaju status da su stigle u Srbiju
- Arrived at local delivery center ???

E da, pisao sam pre nekog vremena o tome pa sam se zato nadovezao :D Ma da, obe imaju taj status, zato sam i rekao da su stigle u madjarsku jer to su poslednji datumi kad UA HU posiljke promene status, dalje za Srbiju i u Srbiji ih ne prate. A Aliexpress uglavnom to uzima kao dokaz da su stigle u Srbiju i onda tesko odobravaju refund.

Meni juče stigla jedna UA HU koja je od 20.9. imala onaj završni status da je u Srbiji. Jedna neregistrovana NL sa Joom stigla za 7 dana od statusa za ulazak u Srbiju.

Takođe i jedan paket Royal Mail iz Engleske (GB), neregistrovan, stigao juče za 7 dana od slanja, dok imam drugi paket iz Engleske koji nije stigao već mesec dana, taj verovatno neće ni stići.

Kod mene zavrsavaju paketici za drugi grad, na drugo ime... a moji isto na pogresnoj adresi. Da li su normalni vise

LA... HU posiljka bila zaduzena za dostavu 11.10. posle toga promenila statusbu naredna dostava i tako i dalje stoji, nisam imao ovalvih slucajeva. Obicno naredne bude sutradan.

Prilozi

• Screenshot_20231014_085256_Chrome.jpg
    Screenshot_20231014_085256_Chrome.jpg
    174.5 KB · Pregleda: 46
Мора да ти доставна пошта кубури са недостатком радника. Петак поподне (05.10.) ГПЦ отпремио ка локалној пошти. По правилима, требала ти је бити достављена (или бар покушана достава) у понедељак 09 10., а теби је тек у среду покушана достава и ко при том ,,преведена" за наредну доставу.
Или су је ,,загубили" па им треба време да је нађу (ако је нађу).

Meni ona UA HU posilja koja je 9.og avgusta bila u madjarskoj jos nije stigla- i nece.. ja pre nekog vremena porucim opet to isto samo od drugog prodavca, i evo opet nece stici koliko vidim..do madjarske je stigla 20.og septembra, a stigle su mi posiljke koje su u madjarskoj bile pocetkom oktobra..koja je sansa ***?! nerealno!
Stigla je ipak danas ova posiljka koja je bila u madjarskoj 20.-og septembra. Kojom logikom su pre nje stigle neke koje su 10 dana kasnije bile u madjarskoj to ne znam :D

Cisto da javim za one starije. Do proslog ponedeljka mi je na paketomat stiglo jos par posiljki koje su u Srbiju usle 6. septembra(svaka stigla posebno), ostale su jos dve i obe su evidentirane sa istim vremenom - (Arrived at local delivery center 2023-09-06 16:20:00 GMT+8)

Jel ima jos neko da jos ceka te s pocetka septembra ili eventualno bas ove od 06. koje su pristigle u 16:20?

Stigla danas u sanduče jedna pošiljka UAxxxxHU sa poslednjim statusom "Arrived at local delivery center" od 03.10.2023

@markomix

To je problem do lokalne poste ili lokalnog postanskog centra.

@tomap

Nemoj da stvaras zabunu - lepo je bezbroj puta napisano kako se koji status tumaci !!!

Na ovoj strani imas primere za UA...HU posiljke koje su znacajno kasnile u odnosu na
druge iz iste ture.

Cisto da javim za one starije. Do proslog ponedeljka mi je na paketomat stiglo jos par posiljki koje su u Srbiju usle 6. septembra(svaka stigla posebno), ostale su jos dve i obe su evidentirane sa istim vremenom - (Arrived at local delivery center 2023-09-06 16:20:00 GMT+8)

Jel ima jos neko da jos ceka te s pocetka septembra ili eventualno bas ove od 06. koje su pristigle u 16:20?
Čekam jednu, sve ostale stigle sa tim datumom. Pitam se samo kako da nestane najteža i najskuplja, ove lagane i od po par eura stigle.

Čekam jednu 6.9.23. 15:27 Arrived at local delivery center.
U subotu su otišle u paketomat dve sa poslednjim statusom 4.9.23. i jedna 14.9.23.. NBG.

Meni je jos jedna ostala sa statusom od 15.09,ove od početka Oktobra računam da ce stici krajem meseca ili u Novembru.

@olimpik @ivana6

Ako vam nesto pomaze, evo kako su meni stizale te od 6.(sve na paketomat, NBG je u pitanju):
15:23:00 GMT+8 -06.10
15:24:00 GMT+8 -25.09.
16:14:00 GMT+8 -09.10.
16:15:00 GMT+8 -27.09.

Jedna od 05.09. je stigla 30.09.

Ma da, obe imaju taj status, zato sam i rekao da su stigle u madjarsku jer to su poslednji datumi kad UA HU posiljke promene status, dalje za Srbiju i u Srbiji ih ne prate. A Aliexpress uglavnom to uzima kao dokaz da su stigle u Srbiju i onda tesko odobravaju refund.
Mislim da mesas statuse

UA i UB....HU

Prvi status Departed from departure country/region znaci da je posiljka krenula iz Kine u Madjarsku , ako se pojavi drugi put posle statusa da je posiljka
stigla u Madjarsku ( umesto Received by local delivery company ) , onda znaci da je prosledjena iz Madjarske u Srbiju

Arrived at linehaul office - znaci da je posiljka stigla u Madjarsku

Received by local delivery company - znaci da je spakovana za transport u Srbiju

Ovo je poslednji status za UB...HU koje idu u Srbiju.

Arrived at local delivery center - znaci da je Posta Srbije potvrdila prijem transportnog pakovanja.
( Madjari skeniraju sve posiljke , u Srbiji nemaju evidenciju iako potvrdjuju
prijem i AE na osnovu toga tvrdi da je posiljka u "lokalnoj" posti )

Znaci , ako UA...HU posiljka ima status Arrived at local delivery center , to gotovo sigurno znaci da je stigla u Srbiju.

Ja sam onda pogresno to shvatio, mislio sam da oni ne salju potvrdu da je otislo za Srbiju, i da je poslednji status kad oni potvrde da je kod njih. Samim tim je jasnije i sto onda nema reda u stizanju posiljki. Hvala na pojasnjenju.

Ja sam onda pogresno to shvatio, mislio sam da oni ne salju potvrdu da je otislo za Srbiju, i da je poslednji status kad oni potvrde da je kod njih. Samim tim je jasnije i sto onda nema reda u stizanju posiljki. Hvala na pojasnjenju.
Iskreno, koliko visim na ovoj temi, ali i ja sam shvatio kao ti.
I ja sam mislio da "Arrived at local delivery center" znači da je pošiljka stigla u HU poštu te da je otposlana za Srbiju, a ne da je to potvrda naše pošte da je pošiljak stvarno prispela u Srbiju.
Tako sam shvatio i iz razloga što kad na Ali klineš za precizniji status pošiljke, link vodi ka HU pošti, ili kad klikneš na telefon "lokalne" pošte, vodi ka broju telefona HU pošte, a ne ka srpskoj.

Kod mene dostavljeno par pošiljki sa poslednjim statusom Arrived at local delivery center od 15.09. od toga dve ubačene u sanduče komšinice prekoputa (sa kojom se znam pa mi je žena javila, inače ko zna koliko toga oni poseju po pogrešnim adresama).

Pa ja sam mislio da sam shvatio, al ko ce ih znati vise.. na posiljkama koje imaju pracenje do kraja, koliko se secam, nakon statusa Arrived at local delivery center 2-3 dana bude status Prijem na sajtu nase Poste pa sam zato zakljucio da je taj prethodni datum prijema kod madjara..na kraju krajeva nebitno, mozda su i menjali pa je sad ovako.
A sto se dostave tice, najcesce nisam imao problema, dostavljano je sve, samo 1 (od 30ak) mi se zagubiio u poslednjih sigurno pola godine ako ne i vise.

Mala je verovatnoca da posiljka posle skeniranja ispadne sa trake i ne zavrsi
u transportnom pakovanju ciji prijem potvrdjuje Posta Srbije.

U Posti Srbije ne evidentiraju neregistrovane posiljke , pa postari sto namerno
sto slucajno podele deo posiljki na pogresne adrese.Isto rade i sa paketomatima.

Jel ovo neki zastoj sa LA....HU pošiljkama, nakon ovog kineskog jednonedeljnog praznovanja.
Sve moje posiljkeu statusu: Arrived at departure transport hub
i ne miču se

Valjda ce i moja da stigne uskoro, od 15.09

Zbog čega stigne obaveštenje preko aplikacije da je pošiljka poslata u paketomat, dok druga poruka sa linkom za preuzimanje mi nije ni stigla, evo prođe dan

Da li je normalno da mi pošiljka UA…HU ima status arrived at local delivery center još od 9.10.2023, a da kada ukucam kod da je pratim preko Pošte Srbije piše da nije pronadjena.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno