Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrati se par strana i naći ćeš sve o pošiljka ma, nemojte da vas mrzi i da se ponavljamo sa istim pitanjima. Ne možeš pratiti neregistrovanu pošiljku na sajtu pošte.

Sori stvarno prvi put sam naručivao, nije ništa vredno, ali svakako bi voleo da stigne. Čitao sam ovu temu par dana unazad i svakakva iskustva sam našao, ne mogu baš 700 strana da pročitam 😅 Upravo sam na ovoj temi našao neki post gde se poklapa datum poruke sa global tracking sajta i naše pošte, pa sam zato i pitao. Inače jedino što mislim da je tačno je da ta poruka znači da je stiglo u Srbiju, medjutim neki su pisali i drugačije tako da ne znam kome verovati.

@strawhat

Posta Srbije jos uvek nema pracenje za neregistrovane posiljke
( kod za pracenje u formatu Ux...xx )

Znacenje statusa za Ux...HU imas na prethodnoj strani

Redovno spominjemo i ostale aktuelne kodove i objasnjavamo statuse
( i za registrovane i neregistrovane posiljke )

Registrovane posiljke ( Lx...xx i Rx...xx ) imaju pracenje do kucne adrese.

14.10.202311003 IZMENIČNA POŠTAZa carinu
Da li se vama menjao status? od 14 stoji ovako

@Gigabyte03

Posiljka je zadrzana na carini.

LA0517...HU koje su prosle / prolaze bez zadrzavanja na carini imaju statuse

10200 GPC BEOGRAD Otprema
RSBEGC Otprema
11003 IZMENIČNA POŠTA Prispela
HU-HU1005 Prijem

Stigla pošiljka u paketomat, zadnji status 05.10.2023.

Posiljka od 15.09 i dalje nije stigla.

Мени је јуче поштар рекао да у пакетомат сада стављају крупније пошиљке, ситније им дају да носе на адресу.

Kako gde. Zadnje dve koje su ostavljene u paketomat su bile veličine kutije šibica i isto toliko teške.

Jel nekom slano sa nekom CNE Express kurirskom sluzbom? Ne znam sta prodavac petlja. Prvo su izmenili oglas nakon kupovine, a onda mi posle 8 dana stavili da salju sa tom sluzbom. Ocekivao sam da ce da mi otkazu posiljku, jer sam bas jeftino prosao za cpu, a oni naknadno izmenili oglas. Kontaktirao ih i pitao ih za to sto su izmenili oglas i ubacili "do not bid" da li salju, posto su u medjuvremenu potvrdili posiljku. Ova sa ceta kaze da ce da proveri, ali nista nakon toga. Mislio da ce da mi odgovore da otkazem ili da ce oni otkazati, ali nista ne odgovaraju posle onoga, samo mi danas poslali taj broj. A na ninja, 17track i parcelapp vidim da taj kod stoji za paket koji je danas dostavljen u Francusku. Evo i slike sa Francuske poste
Screenshot 2023-10-20 at 13-25-29 Suivre une lettre un Colissimo ou un envoi Chronopost - La P...png

@ivana6 Hvala.

Poslednja izmena:
UT...NL (joom)

10/20 ISPORUCENA
10/16 3:02 PM Processed in the destination country
10/16 3:02 PM The item has arrived in the country of destination
10/14 6:48 PM Package is on its way to the destination country
10/13 11:21 PM Package is at PostNL sorting centre
10/13 1:11 PM Package received by PostNL
10/13 12:09 PM Package handed to PostNL
10/09 10:40 PM Package departed from warehouse
10/09 10:58 AM Package is ready to be shipped
10/07 8:20 AM Hong Kong delivered to the netherlands post
10/06 7:23 AM Dongguan The package has been assigned to a carrier
10/06 2:45 AM Dongguan Package has been checked
10/04 7:07 PM Dongguan Package has been registered at a warehouse in Dongguan
10/04 7:07 PM Package departed the seller's warehouse
10/01 6:42 PM Your order is being processed by the seller

Stigle danas 4 pošiljke u paketomat, 3 pošiljke poslednjeg statusa arrived al local delivery centar 05.10 i jedna od poslednjeg statusa 09.10.2023. Naravno pošiljka od 15.09 i dalje nije isporučena.

Do leta sam imao odlično iskustvo sa mojom 11010 poštom, super nam je i poštar. Sve Ux pošiljke su godinama stizale u skladu sa nekim prosekom na ovoj grupi, ali od septembra su potpuno prestale da stižu. Pitao sam poštara, reče da im je čovek koji radi sortiranje na odmoru i da ništa nije stiglo za mene. Jedno 15 paketića nije stiglo, uglavnom sa poslednjim statusom iz avgusta ili početkom septembra. Imam par iz jula i juna, a i jedan iz aprila koji 99 posto neće stići.

Sa druge strane, stigli su svi paketići koje sam istovremeno poručivao od istih prodavaca na adrese prijatelja u Leštanu i Kumodražu. Pretpostavljam da će veći deo na kraju stići, ali ću napraviti jednu dužu pauzu sa naručivanjem na 11010.

Da li ima svrhe da se stavi na Aliju poštanski broj paketomata 11819 koji stoji ispred te pošte? https://paketomat.posta.rs/paketomat-lokacije/ Do sada mi je sve stizalo na kućnu adresu, nije mi stizao poziv za podizanje na paketomatu.

Poslednja izmena:
@Araverp

To samo znaci da u posti 11010 ima problema.
Ako oni upravljaju i paketomatom 11819 , onda verovatno
nije bolja situacija ni sa dostavom preko paketomata.

Da li ima neko iskustva sa neregistrovanim posiljkama sa AliExpress-a konkretno, a da je narucivao iz Novog Sada? Zanima me tacnije posta 21127 jer sam citao rezencije sa googla i nista dobro nisam mogao da vidim, a ocena im je 1,6 😅 Da stvar bude jos gora ova posta, kao i 21138 su u sklopu najveceg distributivnog centra u Vojvodini i sve ide preko njih koliko sam skapirao. Kako god, nemam nekog izbora jer mi je ovo najbliza posta i zivim na manje od 5 minuta od nje…

Da u Posti Srbije hoce da promene sistem , sa postojecim resursima mogu
za mesec dana da isprazne magacine i posle toga da krene redovna isporuka
bez ikakvih kasnjenja....

Da u Posti Srbije hoce da promene sistem , sa postojecim resursima mogu
za mesec dana da isprazne magacine i posle toga da krene redovna isporuka
bez ikakvih kasnjenja....
Čekamo 1. Novembar pa da vidimo kako funkcioniše eksperimentalni software, kako dodeljuju broj za praćenje čim prodaje sorting centar, mozda i bude nešto od toga.

@tobacco road

Rasuli su veliki novac na paketomate i svaki dan rasipaju resurse...
Isto tako sada ponovo rasipaju i pare i vreme - pisu novi softver i glupiraju se sa novim kodovima za posiljke , a vec imaju funkcionalan softver za evidenciju posiljki koji je
sinhronizovan sa medjunarodnim sistemom i napravljen po standardu.

Ali tako je to kada umesto strucnih ljudi posao pokusavaju da vode
"strucnjaci sa clanskom kartom"
I nije to slucaj samo u Srbiji !!!

@Gigabyte03

Nema pravila... Posto je registrovana posiljka , cekas da se pojave statusi
10200 GPC BEOGRAD Otprema
RSBEGC Otprema

I ja imam jednu Arrived at departure transport hub 2023-10-07, od tada nema promene statusa.

Meni stiglo u Srbiju nekoliko paketa pa cekam

Prilozi

• Screenshot_6.png
    Screenshot_6.png
    47.7 KB · Pregleda: 25
I LA...HU ( 0519... - 0522... ) su u zastoju izmedju Kine i Madjarske

Arrived at departure transport hub - 2023-10-06 - 2023-10-11
Arrived at linehual office ( Budimpesta ) 2023-10-20

Juče mi je istekao poslednji dan za dostavu paketa sa alija. Zna li neko do kad mogu da tražim refund? Poslala sam prodavcu da mi produži rok za dostavu. Znam da su to mogli da odrade dok je bila korona. Ne znam sad da li mogu da produže taj rok. Sigurna sam da je zastoj do naše pošte.

Ja sam slao tako za jedan paket i produzili su, i pred kraj isteka tog drugog roka (a preko 3 meseca od datuma porudzbine) sam trazio refund medjutim odbijen je automatski.

Onda bolje da čekam. Ofc store je u pitanju, ne verujem da nisu poslali. Naručila sam case za ipad 12.9 za 7e a redovna cena je 25e sa dostavom. I to je redovna cena od kad pratim cene svega za ipad na aliju jedno godinu ipo dana.

Onda bolje da čekam. Ofc store je u pitanju, ne verujem da nisu poslali. Naručila sam case za ipad 12.9 za 7e a redovna cena je 25e sa dostavom. I to je redovna cena od kad pratim cene svega za ipad na aliju jedno godinu ipo dana.
Koja su ti prva dva i posednja dva slova broja za praćenje pošiljke?

Ako su UA...HU i poslednji status "Out for delivery. Arrived at local delivery center" od refunda nema ništa bolje da čekaš. E sad, po meni najbolje da ti produži rok za dostavu, jer ako ti ne produži, a juče je prošao rok za dostavu za 15 dana gubiš pravo da pokreneš dispute (mada jako je mala šansa da ti Ali to pozitivno reši čak i kada pokreneš dispute jer oni smatraju da je ovaj status pouzdan dokaz da je pošiljka u lokalnoj pošti (a nije), jedino da sam prodavac odmah prihvati tvoj zahtev za refund (što se dešava, ali retko)...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno