Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ni meni ništa od UA....HU pošiljki ne stiže, sve na statusu Arrived at local delivery center, stoje preko mesec dana, neki i dva, istekla zaštita, dispute nije odobren, šatro stigla tamo gde treba.... Imam ih još nekoliko koje se kisele već 3-4 nedelje sa istim statusom, i za njih sam izgubio nadu. Ovako više nema smisla poručivati sa Alija sitnice.

gde su ta uputstva?

Pisano je X puta na svim AE temama

Trazite konstantno pisano izjasnjenje lokalne poste i stalno pisite zalbe na

pa jel postigao neko nesto na taj nacin?
skoro sam pisao zalbu... nista se nije promenilo

Kako da znam sta je problem? pisem reklamaciju posti, a problem je mozda na carini?

Problem su ( povremeno ili stalno ) pojedini lokalni postanski centri i pojedine lokalne poste

Kako beše da li taj SYRM*** ima praćenje?
Ako to znači "SunYou Registered Mail" trebalo bi da ima...
Ima
Ni meni ništa od UA....HU pošiljki ne stiže, sve na statusu Arrived at local delivery center, stoje preko mesec dana, neki i dva, istekla zaštita, dispute nije odobren, šatro stigla tamo gde treba.... Imam ih još nekoliko koje se kisele već 3-4 nedelje sa istim statusom, i za njih sam izgubio nadu. Ovako više nema smisla poručivati sa Alija sitnice.
Nisi jedini ima nas sa istim problemom predhodnu UA...HU sam ceka 2 meseca u Srbiji a do Srbije dosla za 10 dana i kad sam izgubio i nadu da cu dobiti slucajno na app videh da imam jos 8 sati da je uzmem u paketomatu a slucajno videh u 1 ujutru kad htedoh da legnem jer ustajem u 5 ujutru i idem na posao, tako da ne bih mogao da uzmem paket kad se vratim sa posla, pa sam u 1 ujutru isao do paketomata da podignem paket, pisao sam pre neki dan je to bilo, nista da jave nikakav sms nista, da ne videh slucajno na app onaj info od baloncica sa brojem 1 ne bih ni znao da mi ista stiglo.

Poslednja izmena:
Cenim da su Madjari napravili problem nasoj posti jer su naglo ubrzali isporuku LA HU posiljki sa 40+ na 10+ dana .

Nije problem bio sa la hu posiljkama do nase poste, vec do samog transporta do madjarske. Od slanja pa do madjarije je trebalo metar dana minimum. Brzo je ovde dolazilo iz madjarije.

Ja nisam imao problema, godinama poručujem, dešavalo se da na svakih 60-70 pošiljki ne stigne po jedna. U zadnjih par meseci na 20-ak pošiljki jedna ne stigne. Znam da nije do poštara, to je počelo od kada su uveli ove glupe paketomate. Ne znaju ni oni sami šta više rade, jednu mi donese poštar, druga mi istog dana stigne u paketomat, dok sam dva puta u njemu, zajedno sa mojim, nalazio i tuđe pakete.

OD sve muke sam se nasmejao sad kad je neko podelio link za reklamacije na sajtu pošte. Sad ću da vam ispričam kako ta služba divno radi. Godinama imam problema sa neisporukom inostranih pošiljaka na kućnu adresu. Gospodin prosto ostavi to tamo i ništa. Ni papir se ne potrudi da donese.
Kad se meni sve to smučilo, odlučim ja da podnesem reklamaciju, jer sam naivna budala i mislim da će to stvarno raditi.
Dostavim ja sve pošiljke o kojima se radi za koje piše da su ostavljene u pošti, datume, vremena, sve to oni imaju, šta im više treba? Kad ono međutim: Posle nekog razumnog broja dana stiže zvaničan odgovor na reklamaciju koji je glasio nešto ovako:
Razgovarali smo sa stanarima u vašoj zgradi i oni nemaju pritužbe na rad poštara. Kraj.
Džaba ja slao dokaze, relevantne činjenice. Sumnjam da je iko i razgovarao sa stanarima, a i da jeste, ne može Persina i Jankova reč da bude jača od mojih dokaza- I ništa. Sve je ostalo po starom, po inostrane pošiljke i dalje gulim do pošte. Zamišljam sad da podnesem reklamaciju za ovo, bilo bi nešto od prilike:
Naš Mile je razgovarao sa carinikom Žiletom i Žile je rekao da vi čekate tri dana pošiljku. TO što piše da je vi čekate 15 dana nije istina. PA valjda mi bolje znamo.
Već i onako u prepiskama i telefonom sa mnom prebacuju nadležnosti i igraju se odvojke preko mene, ja im valjda dođem mreža. Pošta kaže da nema uticaja na to, da je carina kriva. Carina kaže da poštanski operater treba to da im donese, ali eto nije im doneo. Mile i Žile prebacuju nadležnost sa jednog na drugog dok zajedno cugaju negde, a ti se Aleksandre j... i žali se upravi vodovoda.

LA...HU,
01.05.-поручена
11.05-стила у Будимпешту
17.05-послата у одредишну земљу
На сајту наше поште статус-пријем, место ХУ-ХУ1006
Да видимо за колико стиже. Очекивани рок са Алија 22.05.
Истог дана поручен УБ...ХУ, задњи статус 08.05 ,,export customs clearance clearence complete"
Иначе пошиљке LX...XX би требало да имају статус експрес пошиљке

Boga mi bas sam bio razocaran kad su umesto R i SG poste standard shipping trasirali na HU ali sad mi je drago, ovo je prevazislo i SG i HK ma sve.
Inace je LA......HU broj.
Pa bravo danas ce doci kod nas, ovo je rekord 3 dana od kad je posiljalac poslao u skladiste AE robu. Danas-sutra ne znam kad je let pretpostavljam da ce biti danas jer su spremili za dalje jos jutros u 5.

Prilozi

• Screenshot_2023-05-18-10-24-48-459-edit_com.brightstripe.parcels.jpg
    Screenshot_2023-05-18-10-24-48-459-edit_com.brightstripe.parcels.jpg
    75.6 KB · Pregleda: 39
Boga mi bas sam bio razocaran kad su umesto R i SG poste standard shipping trasirali na HU ali sad mi je drago, ovo je prevazislo i SG i HK ma sve.
Inace je LA......HU broj.
Ovo je extra, još malo pa ćemo da kukamo kada nam daju RB...SG broj :ROFLMAO:

Očekivao sam pošiljku koj je poslata preko postNL . Broj za praćenje je u formatu LSxxxxxxxNL
Pre 9 dana dobijem obaveštenje sa alija da je pošiljka stigla u Srbiju -
5/9/23 01:52 - The consignment has arrived in the country of destination

I od onda ništa, da bih sinoć video status
5/17/23 20:12 - The item has been returned and arrived at PostNL, SERBIA
Danas pričam o ovome sa drugarom koji radi u pošti i kaže mi da su dobili instrukciju da pošiljke koje počinju slovom L vraćaju nazad zato što našoj pošti nije isplaćen deo koji im sleduje za isporuku tih pošiljki.
E sad, sa L počinju i NL i HU .....pa mi nije baš sve najjasnije ali definitivno ima nečeg u toj priči.

5/9/23 01:52 - The consignment has arrived in the country of destination najverovatnije znaci da je posiljka stigla u Holandiju.
Onda iz Holandije prosledjuju u Srbiju

Ali posle kaže

Tj. da je pošiljka vraćena nazad i stigla u Holandiju iz Srbije

Tracking number: LSxxxxxxNL
------------------------------
Mar 25, 2023, 02:30 / PostNL / The Item is at the shippers warehouse
Mar 25, 2023, 02:30 / Aliexpress-Cainiao / The Item is at the shippers warehouse
Mar 25, 2023, 03:39 / PostNL / The item is pre-advised to PostNL
Mar 25, 2023, 03:39 / Aliexpress-Cainiao / The item is pre-advised to PostNL
Mar 25, 2023, 04:39 / PostNL / The item is ready for shipment
Mar 25, 2023, 04:39 / Aliexpress-Cainiao / The item is ready for shipment
Apr 03, 2023, 15:49 / PostNL / The shipment is handed over in bulk. Final acceptance of the item to be confirmed
Apr 03, 2023, 15:49 / Aliexpress-Cainiao / The shipment is handed over in bulk final acceptance of the item to be confirmed
Apr 03, 2023, 17:25 / PostNL / Consignment received at the PostNL Acceptance Centre
Apr 03, 2023, 17:25 / Aliexpress-Cainiao / Shipment on the way. Consignment received at the PostNL Acceptance Centre
Apr 06, 2023, 20:07 / PostNL / The item is received by PostNL
Apr 06, 2023, 20:07 / PostNL / The item is at the PostNL sorting center
Apr 06, 2023, 20:07 / Aliexpress-Cainiao / Shipment on the way. The item is received by PostNL
Apr 06, 2023, 20:08 / PostNL / The item is processed at the PostNL sorting center
Apr 06, 2023, 20:08 / Aliexpress-Cainiao / Shipment on the way. The item is processed at the PostNL sorting center
Apr 09, 2023, 11:37 / PostNL / The item is on transport to the country of destination
Apr 09, 2023, 11:37 / Aliexpress-Cainiao / Shipment on the way. The item is on transport to the country of destination
May 09, 2023, 01:49 / PostNL / The item has been processed in the country of destination
May 09, 2023, 01:49 / Aliexpress-Cainiao / Received by local delivery company. The item has been processed in the country of destination
May 09, 2023, 01:52 / PostNL / The item has arrived in the country of destination
May 09, 2023, 01:52 / PostNL / The consignment has arrived in the country of destination
May 09, 2023, 01:52 / Aliexpress-Cainiao / Received by local delivery company. The consignment has arrived in the country of destination
May 17, 2023, 20:12 / PostNL / The item has been returned and arrived at PostNL
May 17, 2023, 20:12 / Aliexpress-Cainiao / Returned to sender. The item has been returned and arrived at PostNL

Očekivao sam pošiljku koj je poslata preko postNL . Broj za praćenje je u formatu LSxxxxxxxNL
Pre 9 dana dobijem obaveštenje sa alija da je pošiljka stigla u Srbiju -
5/9/23 01:52 - The consignment has arrived in the country of destination

I od onda ništa, da bih sinoć video status
Danas pričam o ovome sa drugarom koji radi u pošti i kaže mi da su dobili instrukciju da pošiljke koje počinju slovom L vraćaju nazad zato što našoj pošti nije isplaćen deo koji im sleduje za isporuku tih pošiljki.
E sad, sa L počinju i NL i HU .....pa mi nije baš sve najjasnije ali definitivno ima nečeg u toj priči.
Nije to samo odbijes i prekrsis medjunarodni ugovor plus ostecujes svoje klijente,problem naplate pokreces kod nadleznih medjunarodnih institucija.Evo danas meni stiglo dva LA HU.
Sad sve je moguce u ovoj zemlji.
Tracking number: LSxxxxxxNL
Mar 25, 2023, 02:30 / PostNL / The Item is at the shippers warehouse
Mar 25, 2023, 02:30 / Aliexpress-Cainiao / The Item is at the shippers warehouse
Mar 25, 2023, 03:39 / PostNL / The item is pre-advised to PostNL
Mar 25, 2023, 03:39 / Aliexpress-Cainiao / The item is pre-advised to PostNL
Mar 25, 2023, 04:39 / PostNL / The item is ready for shipment
Mar 25, 2023, 04:39 / Aliexpress-Cainiao / The item is ready for shipment
Apr 03, 2023, 15:49 / PostNL / The shipment is handed over in bulk. Final acceptance of the item to be confirmed
Apr 03, 2023, 15:49 / Aliexpress-Cainiao / The shipment is handed over in bulk final acceptance of the item to be confirmed
Apr 03, 2023, 17:25 / PostNL / Consignment received at the PostNL Acceptance Centre
Apr 03, 2023, 17:25 / Aliexpress-Cainiao / Shipment on the way. Consignment received at the PostNL Acceptance Centre
Apr 06, 2023, 20:07 / PostNL / The item is received by PostNL
Apr 06, 2023, 20:07 / PostNL / The item is at the PostNL sorting center
Apr 06, 2023, 20:07 / Aliexpress-Cainiao / Shipment on the way. The item is received by PostNL
Apr 06, 2023, 20:08 / PostNL / The item is processed at the PostNL sorting center
Apr 06, 2023, 20:08 / Aliexpress-Cainiao / Shipment on the way. The item is processed at the PostNL sorting center
Apr 09, 2023, 11:37 / PostNL / The item is on transport to the country of destination
Apr 09, 2023, 11:37 / Aliexpress-Cainiao / Shipment on the way. The item is on transport to the country of destination
May 09, 2023, 01:49 / PostNL / The item has been processed in the country of destination
May 09, 2023, 01:49 / Aliexpress-Cainiao / Received by local delivery company. The item has been processed in the country of destination
May 09, 2023, 01:52 / PostNL / The item has arrived in the country of destination
May 09, 2023, 01:52 / PostNL / The consignment has arrived in the country of destination
May 09, 2023, 01:52 / Aliexpress-Cainiao / Received by local delivery company. The consignment has arrived in the country of destination
May 17, 2023, 20:12 / PostNL / The item has been returned and arrived at PostNL
May 17, 2023, 20:12 / Aliexpress-Cainiao / Returned to sender. The item has been returned and arrived at PostNL
To je vraceno iz nekog drugog razloga,mozda nije vidljiva adresa ili neki drugi problem,imas li pracenje na nasoj posti?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno