Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
nl.jpg
Neverovatno je koliko su im statusi neprecizni :(

tracking.postnl.nl/track-and-trace/LS****NL-RS

Ne , nema nikakvog statusa na našoj pošti. Imao sam pre mesec dana paket preko iste pošte i u istom danu su se pojavili statusi na našoj i NL pošti da je paket stigao u Srbiju. Sutra dan mi je isporučen. Sada nema ničeg sa naše strane

A bio sam ljut na indijsku poštu zato što ne želi da šalje pošiljke u Srbiju, čak ni EMS pa sam išao uvek preko svoje engleske adrese, pa odande sebi prosleđivao ovamo. Sad mi je jasno. Ko zna na kakve su lomove Indijsci nailazili sa nama i ljudi šta će, obustavili slanje. Može Bosna, Hrvatska, Srbija ne. Tako treba i da ostane i nadam se da će još zemalja povući slične poteze u budućnosti dok se ne opametimo. Kod nas čak nema ni naknada štete usled probijanja rokova isporuke. Ne smem ni da pomislim na prava u slučaju izgubljene pošiljke. Royalmail mi je nadoknadio štetu kad su držali paket 25 dana bez ikakvog razloga. Ovde ima da se krčka 75 i moći ću samo da budem zahvalan ako stigne u komadu.

A bio sam ljut na indijsku poštu zato što ne želi da šalje pošiljke u Srbiju, čak ni EMS pa sam išao uvek preko svoje engleske adrese, pa odande sebi prosleđivao ovamo. Sad mi je jasno. Ko zna na kakve su lomove Indijsci nailazili sa nama i ljudi šta će, obustavili slanje. Može Bosna, Hrvatska, Srbija ne. Tako treba i da ostane i nadam se da će još zemalja povući slične poteze u budućnosti dok se ne opametimo. Kod nas čak nema ni naknada štete usled probijanja rokova isporuke. Ne smem ni da pomislim na prava u slučaju izgubljene pošiljke. Royalmail mi je nadoknadio štetu kad su držali paket 25 dana bez ikakvog razloga. Ovde ima da se krčka 75 i moći ću samo da budem zahvalan ako stigne u komadu.
Meni normalno iz Indije stizali paketi cak je bilo i free shipping a i brzo nekih 14-15 dana do nas.
E sad sto tebi ne salju to ne znam.
Poslato u pogresnu drzavu,sad vracaju u NL pa ce u Srbiju ili mozda Kongo :D
Pa pogresili taj neko video S i mislio Saudi Arabia a nije citao da je Serbia.

Ja sam tražio EMS da što pre stigne a i radilo se o paketu veće vrednosti. Možda bi besplatno išlo. Odavde je EMS u Indiju otišao bez problema, ali odande nije bilo ni govora. Prosto nas nema na listi podržanih zemalja, davali mi link da vidim na pošti. Onda su mi slali na moju englesku adresu EMS-om, tamo stiglo za 5 dana, odande ovamo za još 5 i to je prošlo sjajno.

Dobro ovo moje nije bilo vece vrednosti nekih 15$ ali su bez problema Indijci poslali kod nas free, mozda je i do prodavca a mozda i do EMSa ne znam to nisam proveravao da li funkcionise iz IN do nas.

I ja sam dobijao iz Indije free shipping a R posiljka.
Indija je ogromna zemlja.

Poslednja izmena:
Ne znam za indiju ali i izrael nema pracenje za srbiju, posiljka poslata i ko zna kad ce stici i ako stigne, toliko o nasoj propaloj/krumpiranoj posti

@dedamrsoje
A gde si ti procitao da iko salje bez pracenja, jel si povredjen sto neko iznosi istine?!

111 zemalja i nasa draga postena posta/zemlja je izbacena zasto, ne znam

Prilozi

• israel.jpg
    israel.jpg
    163.3 KB · Pregleda: 31
Rekli oni iznad tebe, sto ne postujes koji si tracking imao tacno i akd je bilo a ne da se prepucavate ovde i negirate jedni druge

Screenshot_20230519_072044.jpg

Jel realno da put paketa iz NL ovoliko traje? Od 10. Maja sve stoji. Kontam da je zbog prvomajskih praznika odloženo slanje, ali mi nikako ne ide u glavu da se već 10 dana ništa ne dešava. Možda je zaglavio na nekoj carini? Da je na našoj zaglavio, izašao bi status u našoj pošti. Već počinjem da se brinem jer paket nije jeftin.

Ja sam imao paket iz NL, poslat 20. aprila, izišao iz NL 30., stigao u Srbiju 5. maja, isporučen 8. Vide se svi statusi na sajtu NL pošte tako da dok ne vidiš da je stigao u Srbiju znači da još putuje.

Meni normalno iz Indije stizali paketi cak je bilo i free shipping a i brzo nekih 14-15 dana do nas.
E sad sto tebi ne salju to ne znam.

Pa pogresili taj neko video S i mislio Saudi Arabia a nije citao da je Serbia.
Kod lorda akija uvek neki izuzetak... :rolleyes:

Ne šalju iz Indije u Srbiju, provereno više puta kod prodavaca sa Ebay...

meni poslali i stiglo

IMG_5611.jpeg

Danas pričam o ovome sa drugarom koji radi u pošti i kaže mi da su dobili instrukciju da pošiljke koje počinju slovom L vraćaju nazad zato što našoj pošti nije isplaćen deo koji im sleduje za isporuku tih pošiljki.
Нетачно, осим уколико ти другар не ради у дирекцији, па имао увид у дописе, који нису прослеђени до мог поштара који ми је јутрос донео пошиљку LA... HU. Иначе прекјуче ушла у Србију.

Kod lorda akija uvek neki izuzetak... :rolleyes:

Ne šalju iz Indije u Srbiju, provereno više puta kod prodavaca sa Ebay...
E izvini nisam te prepoznao.....
Provereno salju tj slali su bar pre dve godine kad sam zadnji put kupio nesto iz Indije.
Dal sad salju to ne znam ako kazes da sad ne salju verovatno da je tako ja ti verujem, ali ti kazem a ti meni ne verujes a tu je problem do tebe, ne mene da su slali.

Aj sad nesto ozbiljnije jel skoro neko narucivao iz Poljske ili da mu je nesto Poljska posta slala, zanima me za koliko je stizalo jel ide brzo ili cu da se nacekam.
Drugo, da li neko ima status slucajno na nasoj posti a da je narucivao AE standard shipping a da mu je broj LA....HU?
Evo moj iz Kine jutros stigao u BG za 8 dana.

Jel vi pisete o svim posiljkama ili o EMS. Ovo za Izrael se odnosi na EMS posiljke. Sta je sa R, C, V ?

U breeee pa gotovo metar dana, pa meni iz Kine stignu kuci za 10 dana a ovo sto nam je blizu cekas metar dana o zivote lutalice...
Hvala za info da znam da ne cekam brzo mada kazu da stize do 05.06 na ebayu valjda nece na carinu mada je 55 kostalo, zamolio sam Poljaka da napise 15€ valjda me ispostovao.

Ono kad vidim kako vam stižu pošiljke poslate 20. aprila i kasnije iz raznoraznih zemalja, već lagano postajem siguran da ovo moje poslato 21. aprila iz UK nema da mi se isporuči nikad. Dan 16 u nekom beogradskom budžaku. I nema niko da mi odgovori ni na šta. Telefonom lupetaju, na mejl niko ne sme, jer je pismeno pismeno. A kad sam se pre dve godine sa specifičnom pošiljkom koja je išla Fedexom maltretirao jer nijedan špediter nije hteo da je radi, tada je carinska ispostava pošte itekako imala šta da kaže iako nije bila nadležna. Sad kad jeste, muk.

Royal Mail je spor, naročito posle onih hakerskih napada početkom godine. Meni je u sredu (17. 5) stigla pošiljka koja je poslata oko 1. aprila, nije išla na carinu. Čekam još jednu koja bi trebalo da je poslata oko tog datuma.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno