Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo dođoh i ja da se utešim, da boli svoje u slova utopim. Naručio paket iz engleske prodavnice, ljudi poslali 21. aprila, Royalmail International tracked. 24. aprila napustio GB. Ovde kao stigao tek 3.5. MOžeš misliti, stigao je verovatno i ranije, ali gospoda nije upisala, nisu radili od 28.4..
Od tog dana stoji da je za carinu, samo je 4.5. ona jedna kolona dodata da je u 10200... I ništa. Naručujem godinama pakete iz Britanije, prosečno prispeće je 5 do 7 dana. Tako sam i za ovu projektovao da će uz sve praznike i džabalebarenja da mi stigne do 10.5, kad mi je paket bio i potreban, Evo dođe i 15. a oni nemaju nameru da je otpuste. Pisao poštama, oni se pravdaju da je do carine. U petak zvao carinu one petocifrene lokale. Rekli da poštanski operater nije ni prineo tu pošiljku. Imaju abnormalni promet, zaostatak od bar deset dana. Čitaj u prevodu, stići će ti pošiljka do Božića...
Niko nije nadležan ni za šta, čekaj pa kad se smiluju. TO što sam ja platio dostavu i što Royalmail priča da je dostava 5 do 7 dana, ne važi u Beogradu. Nekad su mi neregistrovane pošiljke iz Kanade stizale za 15 dana, a evo ova iz Londona dan 24, registrovana, praćena. Bilo bi lepo da naši plate štetu Britancima za ovo, ali naravno nema ništa od toga. Kad vidim ovde šta se vama dešava, poželim da nikad više ništa i ne kupujem iz inostranstva, naročito ne za druge kao što je sa ovim slučaj.

Sta ja da kazem ja imam RR iz Izraela od 18 jan pise da je napustila zemlju i dalje nista, jer na njihovoj posti nema srbije kao zamlje sa kojom saradjuju u pracenju?!?
Pisao posti njihovoj nisu odgovorili preko neka forme i to je sve

Ja sam u februaru imao frku sa Royalmail kad ih neko haknuo, pa je paket stajao tamo nedeljama, ali je ovde prošao za jedan dan. Oni su bar komunicirali sa mnom, davali smernice, ovi naši su gori od brđanskih čobana. Baš su me neprijatno iznenadili. Šteta što smrt ne putuje našom poštom carinjenja. 😊
Ali pazi abnormalan broj pošiljki, pa koliko imaju zaposlenih? Jednog i po?
Možda da probaš da zoveš ove naše na carini, ipak je prošlo previše vremena. Da je neko peške pošao iz Izraela 18. januara, cenim da bi do danas stigao.

Zasto sa pravom, adresirano je na meni, nasa posta nema nista za isti tracking pitao sam, kazu jos nije stigla i to je to

Zasto sa pravom, adresirano je na meni, nasa posta nema nista za isti tracking pitao sam, kazu jos nije stigla i to je to
Dok ne preuzmes posiljku, vlasnik posiljke je posiljalac, i samo je dobra volja hoce li neko da ti odgovori kao osobi koja nije vlasnik posiljke.

Ne bi to trebala biti dobra volja, jer svakako je posijka 100% moja, pravno kako se vodi svakako nema smisla, problem je taj sto zlotvori koji rade mahom se drze idiotluka i inata i generalno ih bas briga jer su placeni d ane odgovaraju a rade za drzavne sluzbe gde ih retko ko proverava i mogu da se bahate, zato i ostanski sistem radi tako nakaradno

To da li ima ili nema smisla nije pitanje za nas, samo je pojasnjenje zasto ti je kolega gore napisao razlog zasto imaju pravo da te ignorisu.

Ових дана је енорман прилив пошиљака са Али Експреса. Као да је неко отпушио одвод. Будимо стрпљиви.

Dobar im to izgovor. Abnormalan priliv pošiljaka. TO su i meni rekli na carinskom telefonu, tonom kao da će sutra padati kiša. Dešava se. šta ja znam, možda da se privremeno zaposle novi ljudi i to očiste ili šta se već radi u nekim pametnijim okruženjima. Stvarno nemam kad da budem strpljiv. Pošiljka iz Britanije stigla u roku u Beograd i sad je čekam već dan 13, a oni prodaju priču o Aliexpressu. Postojimo i mi ostali, valjda. Abnormalan priliv pošiljaka u sred maja kad nema ni praznika, ni velikih popusta, ničega. Pa šta će da bude u decembru? Daviće se u pošiljkama? Mogu da budu strpljivi oni što su poručili pertlu za levu patiku, ja kome je sad posao stao zbog tuđe nesposobnosti sam iz strpljenja prešao u očaj i bes.

UA HU za 10 dana usao u Srbiji,da ne zaglavi kod nas ovo bi islo brze od nekih registrovani posiljki.

Jedna LA...HU posiljka za 9 dana stigla do izmenicne poste (15. maj) i od tad stoji status "RSBEGC Otprema". Kako ide dalje?

Jedna LA...HU posiljka za 9 dana stigla do izmenicne poste (15. maj) i od tad stoji status "RSBEGC Otprema". Kako ide dalje?
Imam slican slucaj ,treba na sajtu poste da se pojavi Zaduzeno za isporuku sa * . Al izgleda ne danas .
Ranije je posle "RSBEGC Otprema" vec sutra bilo u tvojoj posti na isporuci , sada cesto bar 1 dan kasnije a izgleda ce biti i vise ...

Poslednja izmena:
Ma izdrkavanja sa carinom. Stoji mi jos malo pa mesec dana paket tamo... bezobrazluk teski.

@warmaster baš si me utešio.... Ja ću da častim ako ovo ikad stigne. Bio sam spreman da idem tamo i da to odrade predamnom koliko mi je hitno i da čekam satima, ali ne daju naravno. Zato će da mi naplate sve troškove, kao da su uradili za sekund. Dešavalo mi se baš svašta ali da mi Beograd drži nešto ovoliko sa plaćenom dostavom, još nije.

Sve bolje od boljeg. Dakle gledanje u pasulj, kristalnu kuglu, položaj meseca... Vasionoooo...

Ovo vise nema smisla... Meni od 7 paketa 3 nije stiglo... od 4 UA*HU nije stiglo 3
UA***HU - stiglo
UA***HU - nije stiglo
UA***HU - nije stiglo
UA***HU - nije stiglo
SYRM*** - stiglo
RB***SG - stiglo
LA***HU - stiglo

A jos gore je sto sta god da hocu da narucim nista nema tracking... jedine tracking opcije su dhl/usps = 40$

Ovo vise nema smisla... Meni od 7 paketa 3 nije stiglo... od 4 UA*HU nije stiglo 3
UA***HU - stiglo
UA***HU - nije stiglo
UA***HU - nije stiglo
UA***HU - nije stiglo
SYRM*** - stiglo
RB***SG - stiglo
LA***HU - stiglo

A jos gore je sto sta god da hocu da narucim nista nema tracking... jedine tracking opcije su dhl/usps = 40$
Kako beše da li taj SYRM*** ima praćenje?
Ako to znači "SunYou Registered Mail" trebalo bi da ima...

da, da, sunyou... mislim da ima pracenje...

Trebalo bi da dobije alternativni broj za pracenje,sa brojem SYRMXXXXXX nema pracenja dok ne dobije alternativni broj za tranzitnu zemlju.mislim da je meni par puta tako bilo.

Kao da praćenje ovde sad ima nekog smisla. Ljudima stižu pošiljke a na sajtu drage nam pošte nema promena. Biće veselo koliko će se paketa vratiti pošiljaocu zbog divne ažurnosti. Meni se dešava da ne dobijem ni papir u sandučetu, pa da nema praćenja ne bih ni znao da me pošiljka čeka u pošti. Sad očigledno ni to neću saznati.

Trebalo bi da dobije alternativni broj za pracenje,sa brojem SYRMXXXXXX nema pracenja dok ne dobije alternativni broj za tranzitnu zemlju.mislim da je meni par puta tako bilo.
pa mislim da ima neko delimicno pracenje... cak i kad udje u srbiju ima nekih informacija dodatnih za ralziku od la i ua brojeva

Ja sam skoro podneo reklamaciju posti zbog toga sto su neke preporucene posiljke vracane posiljaocu jer nisu kao preuzete u roku... nigde kartonce nije ostavljeno... kazu, ***, taj postar sad na odmoru, ne mozemo proveriti sa njim sta je problem... i na tome se zavrsilo... i da nije na odmoru, opet bi isto bilo... a mozes misliti kad preporucene posiljke iz srbije tako vracaju, sta se desava sa kineskim bez trackinga... :)

Ima pracenje ali tek kada dobijes alternativni broj,tranzitne zemlje.taj broj se dobije cinii se nakon 10 dana od slanja,i taj broj je validan i prati se i na nasoj posti kada stigne u Srbiju.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno