Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
SYRM... je takođe registrovana pošiljka, dobićeš u nekom trenutku RF...LT i možeš da ga pratiš i preko naše Pošte, pisao je @sasa022 dosta puta o tome :)

EDIT: Eto, preteče me :ROFLMAO:

sa aliexpressa mi stigli paketi u srbiju pre mesec dana, a jos nisu isporuceni, u cemu je stvar?

@suncica2222

Ako su UA...HU , onda u tvojoj lokalnoj posti ili
lokalnom postanskom centru postoji problem.

Pisali smo mnogo puta kako se to resava....

Ja sam uočio jedan zanimljiv slučaj.
Naime od istog prodavca kupio sam u prethodnih par meseci proizvode u 4-5 navrata, i svaki put i pored slanja preko mađarske (klasična UH pošiljka), pošiljke mi stižu u roku od 15 do 17 dana...

Ne znam šta je razlog tako dobrog rezultata, možda mu je brat Si teča, a Orban pašenog, ali 4 ili 5 pošiljki od njega mi stižu u rekordnom roku, a pošiljke drugih prodavaca poslate istog dana i preko iste rute, ne stižu ili stižu za mesec ili mesec i po...

Edit: ako neko želi mogu u spojler ostaviti naziv prodavca da i neko od kolega testira kojom brzinom dostavlja...

@suncica2222

Ako su UA...HU , onda u tvojoj lokalnoj posti ili
lokalnom postanskom centru postoji problem.

Pisali smo mnogo puta kako se to resava....
Ako može u sažetoj formi,ili link do strane na kojoj je obrađeno konkretno? Da ne bi listali celokupnu temu. S obzirom da i ja imam isti problem sa UA...HU pošiljkama. Hvala unapred.

Prvo ide provera da li posiljke u lokalnu postu dolaze redovno.
Ako postoji tvrdnja da stizu ide dogovor da mesec-dva preuzimanje bude u posti
da bi se eliminisala uloga postara i mogucnost kradje na kucnoj adresi

Ako tu nema resenja , dalje se ide po putanji prema GPC - provera u lokalnom
postanskom centru da li neregistrovane posiljke redovno stizu iz GPC Beograd.

Potrebno je pisati i reklamacije na https://www.posta.rs/cir/korisnicki-servis/reklamacije.aspx
sa zahtevima da provere da li u lokalnu postu redovno stizu neregistrovane posiljke
i ako kazu da stizu da se istrazi zasto ni obavestenja ni posiljki nema u sanducetu na adresi.

Uglavnom prvih par puta ide automatski odgovor da neregistrovane posiljke nemaju pracenje ,
ali treba biti uporan sve dok se ne dobije konkretniji odgovor.

LB***LT u mojoj dostavnoj posti ne knjize dok je ne isporuce ...
Cak i papiric kad ostave to se ne vidi na trakingu.
Inovacija

Poslednja izmena:
Kod mene (Leskovac), je do sada bio slučaj, čim stigne u 40200 GPC NIŠ, odmah sutradan se otprema u Leskovac, i tog dana mi bude pošiljka dostavljena. Sada mi se prvi put desilo, da od 02.11. stoji
02.11.2022 06:36:0640200 GPC NIŠOtprema
31.10.2022 16:16:2611003 IZMENIČNA POŠTAZa carinu
31.10.2022 13:14:3911003 IZMENIČNA POŠTAPrispela
28.10.2022 10:54:00LT-LTVNOAPrevoz
28.10.2022 09:55:00LT-NLHFDYPrispela
28.10.2022 05:55:00LT-2132NMPrijem

i ništa se ne dešava.

Ima li neko slična iskustva?

22 sept. sam narucio nesto iz Amerike, 1 oktobra sam dobio update na USPS trakingu 'Your item departed a transfer airport in BELGRADE, SERBIA on October 1, 2022 at 5:34 pm. The item is currently in transit to the destination'. Od tada nista. UA...US je broj posiljke i kolko sam razumeo postu ne mogu da proverim gde je taj paket kod nas. Vrednost posiljke je 70$ plus postarina 30$. Proslo je skoro 50 dana je l moguce da se izgubi paket na carini ili je normalno da se nekad ovoliko ceka ?
Ako neko zna nesto o ovakvim situacijama, hvala unapred.

Jel' ovo znači da sam dodžovao carinu ?:LOL:

carina.png

Mislim da je pošiljka dostavljena carini na carinjenje. Kod mene je na carini pošiljka bila 6 dana.
08.11.2022 11:33:3668200 CARINA GPC NIŠOtprema
02.11.2022 06:36:0640200 GPC NIŠOtprema
31.10.2022 16:16:2611003 IZMENIČNA POŠTAZa carinu
31.10.2022 13:14:3911003 IZMENIČNA POŠTAPrispela
28.10.2022 10:54:00LT-LTVNOAPrevoz
28.10.2022 09:55:00LT-NLHFDYPrispela
28.10.2022 05:55:00LT-2132NMPrijem

Dobio sam status posiljke za broj UAxHU, kako da pronadjem broj RS posiljke na AliExpresau, PostalNjinji, Parcelu, Postama RS i HU nema. status je Nov 08, 2022, 19:00 Aliexpress-Cainiao
Received by local delivery company.

uahun.jpg
@pm.me
Sacekaj status At local delivery center i posle toga ako je redovna isporuka posiljka je na tvojoj adresi posle par dana.

E da, zaboravih da je ovo u stvari Litvanija, kad ide preko nje, a piše Destination Country Airport. J*b*g, moša.

Doneo poštar jednu RB..SG, 15 dana, Aliexpress standard shipping.
Dok negde u pošti i dalje čekaju da ih neko primeti UA..HU pristigle 20. oktobra 😁

rbsg.jpg

Danas mi stigla UAxxxxHU narucena 17.10.Prva od par koje sam narucio treba jos par da mi stigne izgleda su do tog datuma stigli.

22 sept. sam narucio nesto iz Amerike, 1 oktobra sam dobio update na USPS trakingu 'Your item departed a transfer airport in BELGRADE, SERBIA on October 1, 2022 at 5:34 pm. The item is currently in transit to the destination'. Od tada nista. UA...US je broj posiljke i kolko sam razumeo postu ne mogu da proverim gde je taj paket kod nas...

Mislim da bi trebao da odeš lično u lokalnu poštu i proveriš to sa kontrolorom!
Evo ti moj slučaj (sažeto), pazario preko Ebay 23.Oktobra :

• ePost Global
  • 26 Oct 2022 22:22
  • Shipment in Transit with ePost Global to Processing Center
  • ePost Global
  • 26 Oct 2022 22:23
  • Pre-Shipment Info Sent to USPS
  • ...
  • 27 Oct 2022 21:11
    Shipment Acceptance LOS ANGELES
  • 28 Oct 2022 15:15
    ARRIVED AT INTERNATIONAL SERVICE CENTER LOS ANGELES CA INTERNATIONAL DISTRIBUTION CENTER
  • 03 Nov 2022 12:44
    ORIGIN AIRLINE CARRIER DEPARTED/UPLIFT Zurich,CH
  • 03 Nov 2022 15:57
    Arrived at postal carrier Belgrade,RS

Danas doneo poštar,
Pre toga, na listingu je bilo kao i kod tebe: Your item departed a transfer airport in BELGRADE, SERBIA i to baš 03, Nov 2022 a onda je ta rečenica zamenjena sa Arrived at postal carrier Belgrade,RS.

Mislim da to čuči u pošti kao šte se i meni pre dešavalo, već sam pisao o tome ovde.

Mislim da bi trebao da odeš lično u lokalnu poštu i proveriš to sa kontrolorom!
Evo ti moj slučaj (sažeto), pazario preko Ebay 23.Oktobra :

• ePost Global
  • 26 Oct 2022 22:22
  • Shipment in Transit with ePost Global to Processing Center
  • ePost Global
  • 26 Oct 2022 22:23
  • Pre-Shipment Info Sent to USPS
  • ...
  • 27 Oct 2022 21:11
    Shipment Acceptance LOS ANGELES
  • 28 Oct 2022 15:15
    ARRIVED AT INTERNATIONAL SERVICE CENTER LOS ANGELES CA INTERNATIONAL DISTRIBUTION CENTER
  • 03 Nov 2022 12:44
    ORIGIN AIRLINE CARRIER DEPARTED/UPLIFT Zurich,CH
  • 03 Nov 2022 15:57
    Arrived at postal carrier Belgrade,RS

Danas doneo poštar,
Pre toga, na listingu je bilo kao i kod tebe: Your item departed a transfer airport in BELGRADE, SERBIA i to baš 03, Nov 2022 a onda je ta rečenica zamenjena sa Arrived at postal carrier Belgrade,RS.

Mislim da to čuči u pošti kao šte se i meni pre dešavalo, već sam pisao o tome ovde.
Ja sam bas pre neki dan zvao postu u kojoj bi trebalo da stigne paket, i rekli su mi da na moje ime i prezime nema ni jedan paket i da ne mogu da provere vise od toga. Malo mi je cudno to sto tako stoji od 1. oktobra 40 dana vec. Znaci da odem do poste i kako da nadjem kontrolora ?
Hvala na odgovoru.

Послао сам препоручену пошиљку (RR) за САД. Конкретно, за Лос Анђелес. Има ли неко искуства за колико дана треба да се појави праћење на територији САД-а? Тренутно, после изменичне поште (за сада) нема других статуса. Знам да је било речи овде да RR пошиљке за Америку сада имају комплетно праћење.

PAUpeAk.png

Poslednja izmena:
Evo imam jednu LBXXXXXXXLT sto treba da stigne nikako da udje u lt od 15.10 je sledeci status na cainao
  • 2022-10-15 18:54
    Out for delivery
    Arrived at destination country/region
    To pokazuje na velikom LP broju dok ovaj ne radi kaze not found.

Znaci da odem do poste i kako da nadjem kontrolora ?
Javiš se radniku obezbeđenja i tražiš razgovor sa kontrolorom pošiljki.;)
Čim imaš info "Your item departed a transfer airport in BELGRADE, SERBIA on October 1, 2022 at 5:34" nema sile da to nije stiglo na aerodrom Beograd.
Pošiljke tada idu na pregled carine pre isporuke ali to ne traje mnogo, sigurno ne mesec dana.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno