Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
U proseku ovi sa HU postom su mi stizali za 25 dana imam jedan koji je presao 30 dana a zadnji events je bio 12.07. verujem da ce stici ovih dan.
Vrednije stvari saljem za hr tamo stigne za 15 dana bez carine i pdv.

stigao paket sa free shippingom za 6 dana u srbiju, sad ce da bleji nedeljama tamo, ima li nacina da se ubrza ovo cekanje u local delivery office, jel neko probao da cima postu ili koga vec (mozda je vec pisano o ovome)

stigao paket sa free shippingom za 6 dana u srbiju, sad ce da bleji nedeljama tamo, ima li nacina da se ubrza ovo cekanje u local delivery office, jel neko probao da cima postu ili koga vec (mozda je vec pisano o ovome)
Otišao u poštu danas i rekla mi gospođa da za AliExpress pakete koji nemaju praćenje dođem prepodne (8:00-8:30) kad je poštar tu i da on mora da mi da pakete. Najbolje da pozoveš svoju poštu i pitaš kada je poštar tu. Ja mogu tek u ponedeljak u to vreme da odem do pošte i napisaću kako je prošlo.

Stigle su mi sve pošiljke sa AE od ovog poslednjeg festivala sa kraja juna, a bilo ih je prilično, osim nekih desetak (HU) koje sve imaju zadnji status "Received by local delivery company" od 12.jula. Dešavalo se ponekad da tako stignu bez poslednjeg statusa "Arrived at local delivery office", čak mi je jedna količina sa istim statusom od 12.07 stigla još 20.07, ali ovo sad je već velika razlika u vremenu.
Ne znam da li je problem na mađarskoj ili našoj strani, ali bar se nadam da bez onog poslednjeg statusa ima šanse da se u najgorem slučaju prizna dispute ?
Da li još neko ima isti slučaj (i isti datum) ?

Otišao u poštu danas i rekla mi gospođa da za AliExpress pakete koji nemaju praćenje dođem prepodne (8:00-8:30) kad je poštar tu i da on mora da mi da pakete. Najbolje da pozoveš svoju poštu i pitaš kada je poštar tu. Ja mogu tek u ponedeljak u to vreme da odem do pošte i napisaću kako je prošlo.
e ovo je korisna informacija, hvala ti (y)

• Like
Reagovanja: Nib
Izgleda da su se vratili sa odmora u ns carini, krenuli su da šišaju.

Zovi Zokija Đorđevića ja sam ga bio cimao preko mejla.
Stigle su mi sve pošiljke sa AE od ovog poslednjeg festivala sa kraja juna, a bilo ih je prilično, osim nekih desetak (HU) koje sve imaju zadnji status "Received by local delivery company" od 12.jula. Dešavalo se ponekad da tako stignu bez poslednjeg statusa "Arrived at local delivery office", čak mi je jedna količina sa istim statusom od 12.07 stigla još 20.07, ali ovo sad je već velika razlika u vremenu.
Ne znam da li je problem na mađarskoj ili našoj strani, ali bar se nadam da bez onog poslednjeg statusa ima šanse da se u najgorem slučaju prizna dispute ?
Da li još neko ima isti slučaj (i isti datum) ?
I ja cekam dosta njih sa zadnjim statusom od 12.07 javi kad ti stigne.

dobio za LxxxxLV posiljku RxxxRS po prijemu u srb. prvi put to vidim. vrv zbog drpanja. a prvi put sam platio "lezarinu" u posti na paketic koji je tamo cekao. 15din/dan. pitam od kada je to. kaze ima vec godinu dana. a od kog dana se naplacuje kaze od drugog.

ludilo.

hteo da narucim neki ssd na aliju. bez alijevog sipinga od 39$ nema. i za albaniju, tunis, alzir je free. ako dodamo i da random proveravaju iz poste telefonom da li su nam isporuceni neregistrovani hu paketici dolazimo do zakljucka da se drpa opet nasiroko i da im je ali slrenuo paznju da nisu budale. sramotno je koliko je posta propala.

@idgf

Bilo sta da napisemo o stanju u Posti Srbije, odlazimo u politiku a ona je ovde nepozeljna....

Rokovi čuvanja poštanskih pošiljaka
Član 28.
Rokovi za čuvanje poštanskih pošiljaka teku od narednog dana od dana ostavljanja izveštaja o
prispeću pošiljaka

Ovde je ostavljena mogucnost zloupotrebe propisa jer postari ponekad ne obidju ceo reon u toku dana i ne ostave izvestaj , a mogu da tvrde da jeste.

Ali zato za registrovane posiljke postoji pracenje.....

SSD 128GB sa sve garancijom u Srbiji imas za 1900 dinara , 256GB za oko 3000.
I da nadjes "besplatnu" isporuku toliko je cena i na AE

dobio za LxxxxLV posiljku RxxxRS po prijemu u srb. prvi put to vidim. vrv zbog drpanja. a prvi put sam platio "lezarinu" u posti na paketic koji je tamo cekao. 15din/dan. pitam od kada je to. kaze ima vec godinu dana. a od kog dana se naplacuje kaze od drugog.

ludilo.

Ne znam kakvo bi tu moglo drpanje da se napravi, u pitanju su registrovane pošiljke. Pitao sam u pošti zašto menjaju TN i rekli su mi da ima neki tehnički problem u sistemu sa tim pošiljkama preko LT i da moraju da ih zbog razduživanja prebacuju u RS.
Ležarina se uvek naplaćivala od drugog dana za pakete većih dimenzija, jednom su mi tako naplatili za malo veći ranac. Nisam znao da je sada za sve. Meni doduše ne naplaćuju ništa u moj pošti, a često me čekaju po par dana.

@idgf

Bilo sta da napisemo o stanju u Posti Srbije, odlazimo u politiku a ona je ovde nepozeljna....
Bilo šta da pišemo o bilo čemu što je vezano za državu Srbiju, zakone, državne organe i sl. neminovno odlazimo u politiku, što samo govori o tome u kakvoj državi živimo.
Praktično više ne možeš ko čovek da kritikuješ rad službi koje su plaćene novcem svih građana Srbije, a da ti neko ne zalepi etiketu da pričaš o politici, što je čist bezobrzluk, jer ovde se radi o tome da oni koji su plaćeni ne rade svoj posao i savršeno im šište 00 zbog toga, a mi treba da ćutimo, jer, Bože moj, to je politika....muka mi je od ovog licemerja.

Pitao sam u pošti zašto menjaju TN i rekli su mi da ima neki tehnički problem u sistemu sa tim pošiljkama preko LT i da moraju da ih zbog razduživanja prebacuju u RS.
Sve L pošiljke prebacuju na R, ne samo iz LT. Mada i dalje mogu da se prate na sajtu naše pošte po L broju. Sami sebi komplikuju život ali ajde.

Slažem se potpuno. U suštini je jedina razlika što u izveštaju piše da je stiglo nešto sa srpskim TN, pa sam tako jednom pomislio da je sigurno neka kazna zbog saobraćajnog prekršaja, jer nisam greškom uneo tu pošiljku u aplikaciju za praćenje.

Sta "strani placenici i domaci izdajnici" znaju - nemaju oni pojma , sistem zna najbolje o_Oo_Oo_O

do sada sam primao pakete u 3 poste i 4. je bila Savska. bgd sve. u savskoj zavrse neisppruceni pakwti postexpressa ili paketi za koje je ostavljen izvestaj iz jedne od posra.

u jednoj drze pakete 5 dana. nemaju pojma da je produzen rok. tu postu izbegavam u sirokom luku.
u drugoj mi postar donese i ubaci u sanduce svojim kljucem.
u trecoj sam platio lezarinu na pismo. domaci saobracaj. nikakav racun nisam dobio.

narucujem sa alija, ne znam koliko, mozda 10 godina. narucivao sam skoro dosta preko LV pre toga TR i ko se uopste seca svega. ovo je prvi put da vidim domacu nalepnicu RxxxRS. slicna vrednost - od 5 do 10 usd u poslednjih pola godine godinu gomila. i nikada nisam video do sada taj rs.

a sto se tice ssd. napisao sam to vise zbog toga da salju samo tzv premium shipping za srb a koji je razlog. ne znam ali sumnjam sta je u pitanju. kazem, tunis alzir free. ne bih ni narucivao ali ne mogu da nadjem msata ssd jer imam 2 tableta kojima je hdd form factor micro sata tj 1.8 inch hdd. od hdd sam se oprostio da cu naci a msata ssd mi je bio najblizi izbor. vec sam jedan uzeo i trajao je 5 dana. i opet bih uzeo da mogu da radim na tabletima. (ko ima ideju gde mogu da nadjem msata ssd nrka javi u pp, ako hoce :))

Otišao sam i nema ništa, čekaj još. Poslednji status at local delivery center 20. Jun.

2 HU pošiljke danas stigle, naručene 17.07. a poslednji status bio "Arrive at local delivery office" 03.08.

Takodje danas stigla dve HU posiljke, narucene jedna 15.07 druga 18.07, sa zadnjim statusom od 03.08.

Evo moji paketi,nema ih ni dan danas,oko 20 komada,naruceni skoro isti dan,naruceni i poslati,u maju,stizu ovde negde i ovo gore iznad je jedino moje ime i prezime za predaju i od tad nema,svima istekao rok isporuke,pa me zanima dali je nekom stiglo po zavrseku dana za isporuku par komada ?

bitgj.png

Hi all! After a few months break, I tried to order ~15..20 parcels from aliexpress, and to my dismay, all "saver" type (untrackable) shippings went via Hungary... Last time Hungarians were piling up in Novi Sad hub for months... The latest orders took 80..105 days to arrive, one parcel got lost in action...
Here are my packages, they still haven't arrived today, about 20 pieces, ordered almost the same day, ordered and sent, in May, they arrive here somewhere and this one above is the only one I have to hand in and since then it hasn't been there, everyone's delivery deadline has expired , so I'm wondering if anyone received a couple of pieces at the end of the day for delivery?
I had that issue earlie this year. The parcels were stacking up somewhere in Novi Sad's hub for months... (see the attached picture).
This is absolutely outrageous and far away from normality.
At the end, I got delivered all (~37) but one (it got lost and I failed to receive any refund...)

Prilozi

• 2022-04-01 Packages in transit 1.png
    2022-04-01 Packages in transit 1.png
    27.3 KB · Pregleda: 11
Poslednja izmena:
and on top of that, for trackable one, the customs "evaluated" cheap plastic + wire strip from aliepxress as 40$... the real robbery, third time in a row. I scared to order anything via Serbian customs/Serbian post. That shouldn't be like that...

@vvhitevvizard

koliko posiljki od 15-20 je isporuceno na tvoju adresu ?

od kog datuma su poslednji statusi ( At local delivery center ) ?

EDIT:

Nista novo za NS carinu :rolleyes:

None of the untrackable ones... 35-50 days in transit... many have 6 weeks passed since "[HU]Arrive at local delivery office" status... oh God I know that status very well... ><

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno