Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pominj

Pominjem te jer baronišeš po temi, kao da smo svi mi ostali sisali veslo.
Kao sto rekoh ja ti ne mogu pomoci druze nisam kvalifikovan za te probleme.
Meni je zao sto ti mislis a valjda polazis od sebe da to radis, ja ne.
Koji bi mi motiv bio da to pisem?
Vidim da si bar jedno 20-30 god mladji po nacinu ophodjenja prema ljudima koje ne poznajes pa te malo i razumem s obzirom da sam bio davno u tim godinama.
Sad me slobodno zaobidji jer nisam ja tema ovde vec pracenje posiljaka.

Kao sto rekoh ja ti ne mogu pomoci druze nisam kvalifikovan za te probleme.
Meni je zao sto ti mislis a valjda polazis od sebe da to radis, ja ne.
Koji bi mi motiv bio da to pisem?
Vidim da si bar jedno 20-30 god mladji po nacinu ophodjenja prema ljudima koje ne poznajes pa te malo i razumem s obzirom da sam bio davno u tim godinama.
Sad me slobodno zaobidji jer nisam ja tema ovde vec pracenje posiljaka.
Priznaj coveku da si pogresio da si hteo ispasti pametan a ispao si ono drugo.
Zahvali se coveku sto si nesto naucio i kraj prepucavanju.

Odkad Serbia, arrived at destination country airport znaci da je paket u Maleziji do danas sam evo vec 40 i kusur godina znao jedan engleski sad pocinjem da ucim neki novi engleski, al kako je govorio moj pokojni ćale, "sine nikad nije kasno da nesto pametno naucis u zivotu ni sa 75 kao sto vidis ti si mene naucio da koristim taj vas mobilni i kompjuter", te stoga mozda je vreme da ucim neki novi engleski 🤣🤣🤣
Hit sva sreca sedim u stolici dok ono gore citam i ovo pisem inace bih pao od smeha💯%

PS.
Obaska sto je registrovana posiljka, ni to nisi pogodio, al ajde

Vidi, ne bavim se nikakvim pogađanjem, pretpostavio sam da je neregistrovana jer je takvih za Srbiju neuporedivo više nego registrovanih, a ti nisi ništa naveo. Da je neregistrovana zaista bi značilo da je stigla u Maleziju.
Ono što me više brine je tvoj način komunikacije koji je na ivici vređanja, ali ako je to OK za moderatora (valjda ga ova tema ima ?) onda da kažemo da je OK i za mene.
U svakom slučaju dosta govori o tebi. Ako ovako reaguješ na skroz dobronamernu ispravku, kako li tek reagujuš u nekim stresnijim situacijama ?

Nemam reci, jedino ko vredja su neki od vas, ja nikoga nisam vredjao vec napisao jedan post i to dokumentovao SSom a onda su krenula vredjanja.
I kako zavrsimo sa "raspravom" tako sledeci dodje i krene ispocetka da pise kao da sam ja tema a ne pracenje posiljaka.

Šta si dokumentovao? Da ti je neko poslao nešto pre tri dana i da je to nešto sad negde, niko ne zna gde...

Ako želiš nešto da dokažeš lepo ovde pošalji broj za praćenje pa će se videti koliko je trajao/traje tranzit. A to neće biti ni 3, ni 7, ni 9 dana...nego mnogo duže...

Rekao sam "na ivici vređanja", da sam mislio da je pravo vređanje već bih te prijavio.
Ja sam ti samo rekao da nije u Beogradu nego u tranzitu, a tvoj odgovor je da je sreća što sediš u stolici inače bi pao od smeha itd.itd. Pročitaj šta si napisao.
I nisam "sledeći" nego prvi jer si sve počeo sa komentarom na moj odgovor.
Ali nema veze...što ti reče tema je praćenje pošiljki (i usput koliko ko poznaje engleski i kako i gde sedi...)

Ajde pošto je tema praćenje pošiljki daj malo vise informacija, i ja bih da naručim sa AE nešto i da mi stigne za oko 9 dana :)
Poslednji put mi se to dešavalo pre korone, preko čuvene Singapurske pošte, posle toga, mesec, dva ili tri čekanja na pošiljke.

@dejan#7

UA..HU preko LPC SM-St.Pazova na kucne adrese stizu u roku do mesec dana.

Lx...LT isto stizu prilicno brzo.

Ux...MY 15-40 dana.

UA...HU isporuka preko LPC Sremska Mitrovica - Stara Pazova

isporuceno
isporuceno.jpg

cekamo isporuku

cekamo.jpg

Novosadjani, kako ide ovih dana od izmenicne poste do Novosadske carine i do gajbe, ako je imao ko iskustva? Stigla su mi 2 paketa do izmenicne poste, jedan stoji od cetvrtka drugi je stigao jutros, pa me interesuje kad da ocekujem na adresi :D

Koliko dana treba da prodje nakon statusa Vilnius Logistics Center, Metalo str. 5, Vilnius?

od 9.08 se ne menja nista

Možda je i ranije pisalo, ali do sada nisam primetio,

Out for delivery
[HU] At local delivery center

za pošiljke koje šalju preko Mađarske.

To bi moglo da reši dilemu i "presudi" zahtev za refundaciju u korist kupca kada prodavac tvrdi da je roba stigla i da je u lokalnoj dostvanoj pošti u Srbiji, a nije, jer je eto notifikovano da je roba i dalje u Mađarskoj (oznaka HU).

Evo meni je danas stigla jedna posiljka sa HU oznakom zadnji status 08.08 za nekih 25 dana Kina-Srbija.

5 do 10 dana recimo.
onda je meni verovatno 10 dana posto je danas 7 dan bez promene.

To bi moglo da reši dilemu i "presudi" zahtev za refundaciju u korist kupca kada prodavac tvrdi da je roba stigla i da je u lokalnoj dostvanoj pošti u Srbiji, a nije, jer je eto notifikovano da je roba i dalje u Mađarskoj (oznaka HU).
Ne vredi,
ja sam se bas natezao oko toga i u opste validnosti nezvanicnih brojeva za pracenje... odbili me bez obrazlozenja

Ne znam u opste kako bi primalac njima mogao da dokaze da paket koji nema pracenje nije primio,
pri tom oni nemaju nikakav dokaz da je primalac primio paket.

onda je meni verovatno 10 dana posto je danas 7 dan bez promene.

Ne vredi,
ja sam se bas natezao oko toga i u opste validnosti nezvanicnih brojeva za pracenje... odbili me bez obrazlozenja

Ne znam u opste kako bi primalac njima mogao da dokaze da paket koji nema pracenje nije primio,
pri tom oni nemaju nikakav dokaz da je primalac primio paket.
Pa da, tu je problem, trebalo bi da je na njma teret dokazivanja...

obican dhl iz usa cucao u nemackoj od 2.8. ranije je to islo isti dan ili sutra za srb. sada paketi iz usa dhl putuju 2,3,4 nedelje. danas stigao. bez zadrzavanja u domacoj posti.

Paket iz Malezije, naručen 27.07. stigao 15.08.

Šta i kog distributera pošte treba izabrati kao opciju slanja na Ali da bi paket išao preko Malezije, a ne npr. HU?

Ili je to lutrija, prodavac odlučuje kako će da šalje bez obzira šta ti odabereš?

Oduvek je važilo da šta god da odaberete Kinez će poslati kako njemu odgovara.

A i realno on zna bolje nego mi što mislimo da znamo jer se sve to menja a oni stalno iskopavaju neke nove rute za slanje

Meni sad vec dva paketa sa [HU]At local delivery center nisu stigli u roku. Za jedan poslat jos pocetkom maja sam vec prosao kroz dispute i Ali express je stao na strani kupca sa recenicom:
Since the tracking number shows the status of shipping information is Arrive at local delivery office and we did not get your any feedback about this matter, we assume you have pick up the package. Hope you have received it. And we will release the payment to seller according to our rule.
Naravno, da paket nisam primio i da sam vise puta rekao da je to u Madjarskoj a da sam ja u Srbiji. I dan danas pise to isto da [HU] at local deliver center i na slici ispod lepo to pise. Ne znam kojom logikom su mi oborili dispute, ali sada sam u istoj situaciji sa drugim paketom i pokrecem opet dispute. Ima neko savete sta da kazem da barem sada dobijem novac nazad?

1660732887773.png

@Čika_Kure
Meni su poslednjih nekoliko puta slali sa HU, iako sam platio za special goods slanje(jer nisam hteo HU). Bukvalno ne fermaju, a najgore je sto posle ne vracaju pare kada ne dobijes paket, a Ali je postao uzasan po tom pitanju, jer redovno odbijaju zalbe i presudjuju u korist prodavca

@Asklepij
Jel si im rekao da paket nije stigao u Srbiju ili da nije u lokalnoj posti? Posto oni pisu(we did not get your any feedback about this matter) da im nisi javio nista po tom pitanju(da li si preuzeo paket)

Poslednja izmena:
Meni sad vec dva paketa sa [HU]At local delivery center nisu stigli u roku. Za jedan poslat jos pocetkom maja sam vec prosao kroz dispute i Ali express je stao na strani kupca sa recenicom:

Naravno, da paket nisam primio i da sam vise puta rekao da je to u Madjarskoj a da sam ja u Srbiji. I dan danas pise to isto da [HU] at local deliver center i na slici ispod lepo to pise. Ne znam kojom logikom su mi oborili dispute, ali sada sam u istoj situaciji sa drugim paketom i pokrecem opet dispute. Ima neko savete sta da kazem da barem sada dobijem novac nazad?

Pogledajte prilog 352679
Ništa mi nije jasno, pa ti si kupac...
Dakle bez obzira što je oznaka HU vidljiva, ne fermaju...
Zanimljivo

Danas (ili juče) su stigle dve pošiljke (30 dana), ukupno tri predmeta. Za prvi (dva predmeta) od trećeg avgusta stoji da je pošiljka u Budimpešti. Za drugi, isto to, ali kraće: sedam dana.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno