Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
A ti si posetio magacin i video da je tacan tracking ?

Ti statusi su LAZNI,generisani softverom

Imam 2 identicna statusa za razlicite posiljke-generisao softver

Meni je to jasan dokaz a nek veruje ko sta hoce-moze ici 5 puta dnevno da smara postare

Srecno sa fake trakinzima
PA sve to stoji sto si napisao , ali sad su se Kinezi ' pokrili" , oni su poslali, stiglo je u Srbiju pa su na nas prebacili da vijamo svoje " paketice" . To sto sve to nema blage veze jer se radi o neregistrovanim posiljkama bez pracenja nije problem Kineza. njihov problem je sto se nakupilo gomila posiljki 5$ po 5$ cak i sa ovakvog malog trzista kao sto je Srbija za koje se trazi povracaj novca na osnovu ' neisporuceno" , *** kriza je sad su poceli i oni da broje svaki dolar gubitka i zbog toga su ovo odradili. Jedini nacin je da se jedno vreme ne kupuje nista , da se saceka dok se ova situacija u svetu ne smiri koliko-toliko ili da se pokusa narucivanje preko neke druge platforme : Joom, Banggood , eBay isl.ako je nesto bas neophodno .

Dva paketa mi nedavno nisu stigla. Za prvi odbijena refundacija, a za drugi ce uskoro isto verovatno. Velika pauza za Ali sto se mene tice.

I me ni se od juče pojavljuje [RS] At local delivery center, ali to bi onda značilo da za prethodne izgubljene pošiljke treba da prihvate reklamaciju jer su bile [HU] a to nije u Srbiji :)
U svakom slučaju upravo sam otvorio dispute za jednu stvar koja se vuče od maja a ima status još onaj stari bez [HU], pa ćemo da vidimo.
Zanimljivo je i da je AliExpress izmenio interfejs za dispute, sada ima i opcija "piše da je stiglo ali zapravo nije stiglo", što sam ovog puta i izabrao.
Možda im je to samo da vode statistiku, a uvažiti neće ni ovako ni onako ?
Takođe nema više mogućnosti da se pišu kobasice od obrazloženja tako što se dodaje tekst preko "Edit request", što napišeš iz prve u 500 karaktera to ti je...

I još vidim da mi poslednja pošiljka preko Cainiao Global posle MY tracking broja dobila i novi LI tracking number, što bi bio Lihtenštajn, ali Track Checker Mobile nije dodao ništa novo od zemalja.

Meni pre par dana stigla dva ekrana, nisam dugo porucivao pre toga. Stigla za oko dve nedelje, super brzo za free shipping.
Sve zajedno porucio pet sitnica za poslednje tri godine, sve stiglo.
Ali ja nikad nisam muljao i uvek bio fer prema trgovcima sa Alija i za divno cudo, 99% stvari stiglo sa Alija za prethodnih 10 godina.
Nikad me Kinezi nisu ostetili a ni moj postar, jednom neko pokrao postu i nesto moje od 2 dolara i to je to.

...
Naravno u jednom paketiću stara kineska fora, naručiš i platiš četiri komada nečega, on pošalje jedan.
Otvorio dispute, ne nadam se ničemu jer na otpremnici koju sam slikao ne piše broj poslatih komada pedmeta, a laki su predmeti pa i jedan i četiri teže skoro isto, a na osnovu težine paketa se ne može zaključiti da li je u paketu stvarno stigao samo jedan ili su stigla četiri predmeta pa sam ja npr. tri sklonio u stranu i sad reklamiram.
Za divno čudo Ali rešio dispute u moju korist.

Mislim da su dva razloga presudno uticala:
1. mala vrednost
2. glupi kinez prodavac koji mi je odmah posle otvaranja dispute poslao poruku tipa "žao mi je, znam da nisam poslao, zatvori dispute, pa ću ti nadoknaditi tako što ću ti umanjiti račun kada nešto budeš od mene kupovao naredni put". Naravno i ta poruka je star fora i navlakuša, ali je praktično i priznanje da nešto nije poslao (što ne znam kako bi dokazao), pa verujem da Ali i to ima u vidu kad odlučuje.

Da li je neko ostvarivao kod post expresa ono pravo na trostruku poštarinu u slučaju kašnjenja, funkcioniše li to?
I ko ima pravo na to, pošiljalac ili primalac? To im nije jasno navedeno tamo, piše "trostruku vrednost naplaćene poštarine" ali ona nije još naplaćena jer nije stigla pa pretpostavljam da pravo na to ima onaj ko je plaća, u ovom slučaju primalac, tako mi je nekako logično. Predata je još u petak pre podne a i dalje nije stigla, a nisu neke zabiti u pitanju, već gradovi. Primaoc je u Rumi a pošiljka je zaglavljena u Mitrovici. Ovo mi je prvo iskustvo ikada da post ekspres kasni.

Накнаду штете за износ троструке поштарине може да оствари и прималац и пошиљалац.
Она страна која је платила поштарину за ту пошиљку.

У задње време се баш доста дешава да касне. Пакет уредно следећег дана стигне у доставну пошту,
али га једноставно не задуже за доставу тог дана него тек следећег.

Pozdrav,dali nekome stizu paketi koji su poslati u maju ili pre maja koji idu preko madjara,sledece nedelje idem u postu da vidim sta se desava,jel stizu nekome od tad ili pre ?

3 HU posiljke 18.08 [RS]At local delivery center
Stiglo danas
Ubrzali se nasi postari

Naiđoh na ovu temu kad sam pretraživao šta će moji paketi poslati za Srbiju u Mađarskoj. Našao neke korisne informacije i objašnjenja ovde, pa rekoh da podelim i svoje iskustvo.

Naručio sam 5 stvari u periodu 13-20. jula i poslednji status je bio 1. ili 3. avgust [HU] (local delivery center). Danas su stigle 4 i to ove što su kasnije naručene, sad se nadam i da će peta skoro :D

Gore pomenuta pošiljka još nije stigla do mene, naručena 13.7. a poslednji status 1.8. [HU] ldc. Je l' još nekom kasne pošiljke sa sličnim statusom?

Gore pomenuta pošiljka još nije stigla do mene, naručena 13.7. a poslednji status 1.8. [HU] ldc. Je l' još nekom kasne pošiljke sa sličnim statusom?
ima meni iz maja i juna,slican fazon kao tebi ukupno oko 20 posiljki,HU zadnji status nema ih ni dan danas,tako da planiram da odem do poste da vidim dal nisu zabile tamo

Koliko prosečno pismo pošiljka iz Nemačke stoji na carini, vrednost 39 evra, plaćam samo PDV ?

Hah, da li je iko imao na ALI status "Delivery failed, Delivery unsuccessful, Reason: Other".

To mi se danas pojavilo za jednu pošiljku, nikad ranije to nisam imao...

EDIT:
Kakavo iznanađenje za mene...
Uveli praćenje za LB...LT pošiljke na sajtu Pošte.
U stvari je u pitanju čuveni status "naredna dostava" koji je aktivan od 24.08. pa ga Ali detektuje kao "Delivery failed, Delivery unsuccessful, Reason: Other".

Poslednja izmena od urednika:
26.07 sam porucio i posiljka je naravno oznacena sa UA/HU.
08.08. poslednji status hu local delivery... bla, bla, bla... Novi Sad je u pitanju, jos nije stiglo... Nego me zanima kada kazete da odete do poste u potragu za posiljkama KOJA je to posta u NS gde ti postanski puzevi gomilaju posiljke??? I kako im trazite, po imenu, adresi ako tracking posiljke "nije registrovan" ??
Prethodna porudzbina istog proizvoda od ISTOG prodavca je bila LT i stigla je (sa njom i Hu od drugog) ali ovaj put mi se ovo oduzilo... Zbog te posiljke mi je na cekanju masinska obrada i veliko kasnjenje jednog diy projekta

Da li je neko ostvarivao kod post expresa ono pravo na trostruku poštarinu u slučaju kašnjenja, funkcioniše li to?
I ko ima pravo na to, pošiljalac ili primalac? To im nije jasno navedeno tamo, piše "trostruku vrednost naplaćene poštarine" ali ona nije još naplaćena jer nije stigla pa pretpostavljam da pravo na to ima onaj ko je plaća, u ovom slučaju primalac, tako mi je nekako logično. Predata je još u petak pre podne a i dalje nije stigla, a nisu neke zabiti u pitanju, već gradovi. Primaoc je u Rumi a pošiljka je zaglavljena u Mitrovici. Ovo mi je prvo iskustvo ikada da post ekspres kasni.
Funkcionise, ja naplatio od City Express-a neki dan. Pravo na reklamaciju tj. tu naknadu ima onaj ko je platio postarinu.

Narucim 3 posiljke u skoro isto vreme, stignu maltene isti dan u Beograd, 2 sam dobio kroz par dana (u NS), ova treca stoji 2 nedelje sa statusom 'IZMENICNA POSTA - Za carinu'. Kada sam pitao postu sta je u pitanju, kazu da oni ne mogu nista povodom toga jer je paket na carini.
Do sad mi je uvek pisalo GPC Novi Sad na pracenju kada je zapravo u carini, i taj prodje obicno kroz par dana jer uvek trazim racun od firme / fizickog lica koje salje, znalo je nekad da se oduzi, ali uglavnom, uvek je status GPC Novi Sad tako da znam sigurno da je u NS. Je li me *****avaju ovi iz poste ili sta je u pitanju?
Hah, da li je iko imao na ALI status "Delivery failed, Delivery unsuccessful, Reason: Other".
Ja sam imao jednom, medjutim paket mi je stigao na adresu kroz par dana posle toga. Pretpostavljam da je bila greska u nekoj drugoj drzavi (verovatno Madjarska) pa je trebalo malo dok se preusmeri paket na tacnu adresu.

@permenition

Posto prvi put ucestvujes na temi , a u profilu nema navedeno odakle si ,
ako hoces napisi u kom mestu zivis.

Nije svuda isto - negde je isporuka redovna , negde funkcionise uz velika kasnjenja ,
a imamo i primera da posiljke uopste ne stizu na kucne adrese.

Da li ti je od tih 22 , neka od posiljki imala poslednji status u petak ili subotu ( 26. ili 27.08 ) ?

@permenition

Posto prvi put ucestvujes na temi , a u profilu nema navedeno odakle si ,
ako hoces napisi u kom mestu zivis.

Nije svuda isto - negde je isporuka redovna , negde funkcionise uz velika kasnjenja ,
a imamo i primera da posiljke uopste ne stizu na kucne adrese.

Da li ti je od tih 22 , neka od posiljki imala poslednji status u petak ili subotu ( 26. ili 27.08 ) ?
NS je u pitanju. Ranije su uglavnom zvali da se dodje po pošiljke. Čekaju da se nakupi tako 10-20 komada. Sad ih raznose ali kao sto rekoh bukvalno je čovek istresao na pod ali ajde makar ih donose sad.
Od 3.8 do 18.08 sa statusima at local delivery center.

Stigla HU posiljka sa zadnjim statusom od 24.08 za 19 dana u Somboru.

...

Ja sam imao jednom, medjutim paket mi je stigao na adresu kroz par dana posle toga. Pretpostavljam da je bila greska u nekoj drugoj drzavi (verovatno Madjarska) pa je trebalo malo dok se preusmeri paket na tacnu adresu.
Nije bila nikakva greška u nekoj drugoj državi, paket je stvarno bio u lokalnoj pošti, ali dva-tri dana uopšte nisu pokušavali dostavu već su paketu dodeljivali status "zadužen za narednu dostavu", dakle odgoda dostave, što je ino-sistem za praćenje pošiljki klasifikovao ko neuspešnu dostavu, jer verovatno u sistemu nemaju opciju odložene dostave.

Uglavnom taj paket je stigao u subotu, ali su me (isto u subotu) zvali da dođem u poštu i pokupim još dva jer nemaju kurira, što ću ovaj put i učiniti, ali me za ubuduće stvarno neće biti briga za njihove kadrovske probleme i lošu organizaciju.

Stigao još jedan HU poručen 03.08. sa poslednjim statusom [RS]Arrive at local delivery office od 18.08.

Narudzbine 08.08-11.08
UA..HU 24.08 At local d.c - danas isporucene
LP.... -> UD...MY su jos uvek u tranzitu
( LPC SM-S.Pazova )

Poz. svima koji prate temu, Pratim forum poodavno pa reših da se registrujem i malo napišem svoja iskustva. Pošiljke preko Malezije putuju dosta dugo, nisu stara vremena, sada stižu malte ne pred sam istek zaštite a za HU pošiljke problem prave statusi jer za ne registrovane pošiljke zadnji status je kada pošta (u ovom slučaju HU pošta) šalje pošiljku ka zemlji primaoca i do sada je to tako funkcionisalo (setite se zadnjih statusa za LT, NL, SG a i trenutno MY). AE je imao velike gubitke 2020. i dalje je nastavljen pad vrednosti njihovih akcija pa zato menjaju pravila i oni objavljuju status za pošiljke preko HU, nigde ne može da se pronadje status koji objavi Madjarska pošta, da li je takav dil ili je nešta drugo u pitanju pojma nemam.

Danas stigla HU posiljka narucena 15.08
Zadnji status [RS] At local delivery center 29.08.

Stigla danas jedna RF LT naručena preko eBay-a 13.08. Od statusa prijem do statusa prispela prošlo 8 dana.

Ja razmisljam da li uopste da narucujem vise sa Alija,dugo putuju posiljke a neke i ne stignu.Narucio sam masku za telefon sa Joom-a i stigla je za 15 dana kod mene,preko Holandije tako da cu od sada narucivati preko Joom-a.Cene su za neke stvari iste kao na Aliju a neke malo skuplje ali stizu sigurno,jos nijednom nisam otvarao spor,uvek je sve stizalo i to relativno brzo.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno