Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@Čika_Kure
Meni su poslednjih nekoliko puta slali sa HU, iako sam platio za special goods slanje(jer nisam hteo HU). Bukvalno ne fermaju, a najgore je sto posle ne vracaju pare kada ne dobijes paket, a Ali je postao uzasan po tom pitanju, jer redovno odbijaju zalbe i presudjuju u korist prodavca

@Asklepij
Jel si im rekao da paket nije stigao u Srbiju ili da nije u lokalnoj posti? Posto oni pisu(we did not get your any feedback about this matter) da im nisi javio nista po tom pitanju(da li si preuzeo paket)
Ma jesam sve. Napisali nebulozu i otkacili me. Prvo sam pregovarao sam trgovcem pa onda sa Alijem i nista ne vredi. Svakom sam po par puta pisao da nije ista drzava i da paket nisam primio. Cak sam otisao i na appeal ali i tamo slicno tupav odgovor.
We are sorry to inform that your appeal request was rejected.
Based on tracking information, the package has arrived at the place of delivery. The website: https://global.cainiao.com/.
Cak sam im i citirao njihov Buyer guarantee dogovor, koji kaze da dobijes pare nazad ako ne stigne na vreme proizvod, ali izgleda to samo tako stoji kao marketing. Nisam do sada imao velikih problema sa refundiranjem ali posle ovoga pravim vecu pauzu sa Alijem dok se ne srede sami sa sobom kao i njihov customer service.
Ništa mi nije jasno, pa ti si kupac...
Dakle bez obzira što je oznaka HU vidljiva, ne fermaju...
Zanimljivo
Ni meni, jer se to nihe pre desavalo. A sad vec dva artikla probili rok. Nadam se da cu za drugi imati vise srece i dobiti refundaciju.

Mozda sam malo skrenuo sa teme ali samo malo.
Kad se posalje paket da li moze da se vidi da li je paket vracen nazad? (Slanje paketa u Srbiji)
Mogu da vidim gde se trenutno nalazi paket da li je primalac primio,ali da li moze iz statusa da se vidi da li paket mozda nije primljen i da znam da li ce da mi se vrati nazad?

@Miki_

Ako je posiljka krenula unazad - znaci da nije isporucena i da ce
biti vracena posiljaocu

@sasa022
Pa da li iz tog statusa moze da se vidi da je posiljka vracena?
Nemoguce da putuje dva dana preko postekspresa.

@sasa022
Pa da li iz tog statusa moze da se vidi da je posiljka vracena?
Nemoguce da putuje dva dana preko postekspresa.
black-man-wait-what-meme.jpg

Kod postekspresa možeš pratiti svaku fazu u dostavi na njihovom sajtu ako imaš broj za praćenje pošiljke.
I da, moguće je da čekaš isporuku preko postekspresa dva ili više dana, raspadaju se u poslednje vreme, a taj status je čuveno "zaduženo za dostavu" što nekad traje i do pet dana (bar u mom reonu)...

Juče stiglo 7-8 komada, naručeno u periodu 21 do 31.07. poslednji datumi na praćenju 10.08.

Naravno u jednom paketiću stara kineska fora, naručiš i platiš četiri komada nečega, on pošalje jedan.
Otvorio dispute, ne nadam se ničemu jer na otpremnici koju sam slikao ne piše broj poslatih komada pedmeta, a laki su predmeti pa i jedan i četiri teže skoro isto, a na osnovu težine paketa se ne može zaključiti da li je u paketu stvarno stigao samo jedan ili su stigla četiri predmeta pa sam ja npr. tri sklonio u stranu i sad reklamiram.

@Asklepij

Zato sto poruke u sistemima pracenja nisu pravilno napisane
i niko godinama to nece da menja :(

Sve posiljke prati transportna i carinska dokumentacija i logisticke
kompanije na osnovu toga imaju jasan uvid gde su posiljke.
POSILJKE STIZU U SRBIJU !!!

Gde i zasto se gube to je vec druga tema....

@Čika_Kure

Jedino ako snimas raspakivanje onda prihvate dokaz i daju refund.
Ali ko to da radi sa paketicima od 1-2€

...

@Čika_Kure

Jedino ako snimas raspakivanje onda prihvate dokaz i daju refund.
Ali ko to da radi sa paketicima od 1-2€
Ma znam, ništa od toga, zato to kinesčad i rade...
Elem, uvek može jedna zvezdica i negativan review, to ga boli dugoročno više nego mene tih par USD...
A takva su vremena da treba kupovati samo od onih sa ocenom preko 95% i gomilom pratioca...

Imaju dovoljno neukih kupaca pa vecinu i nije briga za ocene.
Takodje za razne sitnice iako nisu dobre mnogi nece da
napisu komentar i daju losu ocenu.

Evo i ja imam jedan spor...
Primetio sam pre raspakivanja da u pakovanju
nije sve sto sam porucio pa sam snimio raspakivanje.

AE je unistio interfejs - mnoge opcije nedostaju ili ne funkcionisu.
Nisam mogao da zakacim video u okviru spora pa sam na kraju poslao na mejl
prodavcu ( 98% pozitivnih ocena ) i on se sada pravi lud.Nece nista da odgovori

@Asklepij

Zato sto poruke u sistemima pracenja nisu pravilno napisane
i niko godinama to nece da menja :(

Sve posiljke prati transportna i carinska dokumentacija i logisticke
kompanije na osnovu toga imaju jasan uvid gde su posiljke.
POSILJKE STIZU U SRBIJU !!!

Gde i zasto se gube to je vec druga tema....
Problem je što su to pošiljke bez praćenja koje aliezpres tretira kao da imaju regularno praćenje, uz sve to taj njihov local delivering ima prefiks drzave u mađarskoj isporučen,
a ni sama mađarska posta nema trag o toj pošiljci jer i ona te pošiljke vodi kao neregistrovane što je dvostruki apsurd.

Trenutno nema leka za ovaj problem

Btw ja sam danas dobio uredjaj koji na na TFT displeju ima jednu uzdužni liniju i siguran sam da je Kinez koji je to kontrolisao morao to videti...a platio sam 89$
I šta sad da radim i kako da se natežem sa njima?

Sve radi ali ima falinku na ekranu

Problem je što su to pošiljke bez praćenja koje aliezpres tretira kao da imaju regularno praćenje, uz sve to taj njihov local delivering ima prefiks drzave u mađarskoj isporučen,
a ni sama mađarska posta nema trag o toj pošiljci jer i ona te pošiljke vodi kao neregistrovane što je dvostruki apsurd.

Trenutno nema leka za ovaj proble

Btw ja sam danas dobio uredjaj koji na na TFT displeju ima jednu uzdužni liniju i siguran sam da je Kinez koji je to kontrolisao morao to videti...a platio sam 89$
I šta sad da radim i kako da se natežem sa njima?

Sve radi ali ima falinku na ekranu
Pa to bi trebalo da bude lako za dobiti...
Samo sve slikaj, snimi i odmah dispute zbog oštećenja stvari u transportu...

Pa da, ali šta da tražim..

Nije jeftino, radi a realno ima defekt a nisam zadovoljan ni sa samom spravom ovo je više igračka nego korisna stvar

Problem je u tome što mislim da nema šanse da mi odobre full refund za liniju na ekranu.

A da vratim nazad, ne znam koliko se isplati?

@bakara

Za posiljke sa AE je zaduzena posebna logistika i po par parametara postoji pracenje do zemlje u kojoj treba da budu isporucene....

Vredniju tehniku nemoj da narucujes sa AE ako nisi spreman da prihvatis gubitak
u slucaju da postoje nedostatci , jer se uglavnom ne isplati da bilo sta vracas u
Kinu da bi dobio pun povracaj novca.

Ako na AE prodaju zamenski displej , pokusaj da izvuces redund u visini cene
displeja...

Bas sam gledao posiljke pre par meseci, i nisu imali taj prefix HU. Ne znam da li je to nedavno dodato ili sam samo imao "srece" pa ga do sada nije bilo u mojim porudzbama.

@Asklepij

Nije vazno da li je
[HU]At local delivery center ili samo At local delivery center
oba statusa imaju isto znacenje i AE sistem ih jednako tretira....

Stigao jedan "mađar" poručen 23.07. sa poslednjim statusom [HU]Arrive at local delivery office od 08.08.

DHL preporučeno pismo, iskustva DHL veli 3 do 5 radnih dana, po broju pošiljke poslato iz Frankfurta, i biće predato pošti Srbije, pošta Srbije ne priznaje broj i šta sad, prošlo 7 dana

Poruceno 03.08
UA...HU
13.08 - At local delivery center
sezona je godisnjih odmora pa je manji zastoj
- danas preuzeto u lokalnoj posti
( LPC SM - Stara Pazova )

@jaksa007

Standardni DHL je prilicno usporio - ceka se 15-ak dana da posiljku
proslede iz Nemacke.

Jesu ovo neki novi statusi za neregistrovane madjare? Pre mi je zadnji status bio HU, a sad evo i RS ima?

Prilozi

• Screenshot_20220819-161008_17TRACK.jpg
    Screenshot_20220819-161008_17TRACK.jpg
    69.1 KB · Pregleda: 56
A ti si posetio magacin i video da je tacan tracking ?

Ti statusi su LAZNI,generisani softverom

Imam 2 identicna statusa za razlicite posiljke-generisao softver

Meni je to jasan dokaz a nek veruje ko sta hoce-moze ici 5 puta dnevno da smara postare

Srecno sa fake trakinzima

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno