Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jeste, 3 paketića su od 19.2. a druga dva mislim da su bila sa datumom malo ranijim 12. ili 13.2.

Neko narucivao nesto skoro preko GearBest?

Proslo sedam dana od kako sam porucio, i dalje mi nije ni poslata, stoji izmedju order paid i packed, a jos sam cekirao DHL, lololo...

Mala pomoc,nije bas vezano za ovu temu...
Da li ima smisla narucivati na amazonu,aliju,ebay ii slicno maske i staklo za mobilni telefon?
Da li stize sa nekog od ovih u nekom realnom vremenu i sa narmalnom cenom bez x 2 na trasport i slicno?
Ako moze,gde poruciti?

Ima smisla ali je pitanje koje je za tebe normalno vreme za prijem pošiljke u ova nenormalna vremena. Čekanje može da bude i 3 meseca.

@Aleksandar@1389

Teško da neko može da ti preporuči prodavnicu, sam znaš koji model telefona je u pitanju pa malo listaj po AE ili ebay pa šta ubodeš povoljno pošto se menja asortiman po prodavnicama, ja našao za moj fon jer je u maloj seriji radjen i čovek poslao pa posle nema prodavnice, uglavnom stigla pošiljka

Od mojih turaka ni traga ni glasa vec 11 dana, ako danas ne uzlete kolika je verovatnoca da do mene mogu stici do 1.4 do kada traje prot time na ebayu, i da li se dispute na ebayu resava na isti nacin kao ali expresu ili???

Od mojih turaka ni traga ni glasa vec 11 dana, ako danas ne uzlete kolika je verovatnoca da do mene mogu stici do 1.4 do kada traje prot time na ebayu, i da li se dispute na ebayu resava na isti nacin kao ali expresu ili???
Vidi cim krenu iz Turske ovde su isti dan , e sad samo zavisi od nase carine i poste koliko vremena ce da prodje od momenta ulaska u Srbiju pa do tvojih ruku , obicno je to 2-3 dana ako nema carinjenja . Turcin koji je meni stigao u proslu nedelju , vec je u ponedeljak 15.3 bio u GPCBg a 16 .3 vec u mojoj posti al isam ga ja preuzeo 17.3 kad sam bio obavesten da imam paket .
Tako da cim udje u Srbiju i praceneje ti pokaze da je u BG onda mu se nadaj za ta 2-3 dana .

Pa dobro nije toliko strasno za sad.
Ja sam jedan porucio 04.03 i ocekujem optimisticno krajem aprila :). Sve pre toga je dobro.
A lepo su se ogranicili i sa rokovima: 30-50 dana.
Sebe da citiam, navodno stiglo prekjuce u srbiju (nanposti ne mogu da pratim ofc). Svaka cast.

Poručio sam neku sitnicu (obd2 bt adapter za auto) od 300 dinara iz Kine 01.januara. Pošiljka je poslata 04.januara i u zadnjem statusu piše da je u destination country stigla 19.januara.
Od tada ništa. U pitanju je Cainiao.
Ispada da je iz Kine do BGD-a stigla za 15 dana a od BGD-a do Niša ne može da stigne ni posle 60 dana.
Da li da očekujem uopšte da će stići ili je to negde trajno zagubljeno kod nas?

1616234099343.png
Ista situacija, ali sto kolega gore kaze vidi se da je neki SunYou postavio status a ne nasa posta, dzaba je i da se zovu

Naravno da sam i preko "ninje" proveravao status.
I tu piše da je pošiljka stigla 19.januara u Srbiju i to je poslednji status.
Ovo je tracking number LP00426656334240

Napisano je ko zna koliko puta da SunYou
TRI dana posle otpremanja posiljke iz neke tranzitne tacke GMTC
uvek izbaci status Arrived at destination country ( Serbia )
Tu glupost rade i sa SYRM registrovanim posiljkama koje imaju puno pracenje.

Uvek zahtevajte produzenje zastite ( do 120 dana ) . Dan pred istek ili kada istekne ,
ako posiljka ne stigne na adresu , otvorite dispute i dobijate refund.

Meštani niškog naselja Apelovac tokom čitavog februara nisu dobili poštu, jer je poštar čiji je reon ovaj deo grada, dao otkaz i iz samo njemu znanih razloga, poštanske pošiljke odneo sa sobom. ..............

@vialle
Koliko se sećam početkom januara su pisali da su im pošiljke preko Solomonskih ostrva stizale za nekih 30 dana od poslednjeg statusa. Pošto si pred isticanjem zaštite piši prodavcu da proveri šta je sa pošiljkom i ostaje ti čekanje pa ako ne stigne dispute.

@dacha123
I meni juce isti status iz Turske. Danas novi status 61200 ЦАРИНА ГПЦ БЕОГРАД - Отпремa. Jel ovo znaci da sam prosao bez pdv i carine?

@dacha123
I meni juce isti status iz Turske. Danas novi status 61200 ЦАРИНА ГПЦ БЕОГРАД - Отпремa. Jel ovo znaci da sam prosao bez pdv i carine?

Lako je moguce, sutra ujutro bi onda trebao da imas status svoje maticne poste ili ako si iz manjeg mesta taj status bi onda glasio na najblizu regionalnu postu pa oni proslede do tvoje lokalne obicno popodne. ocekuj prekosutra paketic :D

I kod mene isti status jos od 9 jutros, nije mi jasno samo kako do sada nije stiglo nazad do poste ali... Kakogod, samo kad je doputovalo

Мој пакет слетео у Србију 19.03. и нема више никаквих информација.

Jel vam stizu paketi sa alija? Ja porucio jedan pocetkom januara, drugi pocetkom februara, nista se ne dogadja nakon sto su stigli u srbiju.

Jel vam stizu paketi sa alija? Ja porucio jedan pocetkom januara, drugi pocetkom februara, nista se ne dogadja nakon sto su stigli u srbiju.
Meni su refundirali dve porudzbine sa kraja decembra i pocetka januara a jos jedna je " izgubljena jer ne mrdaju statusi od 9.2 izgleda da je zbog korone u tranzitnim centrima nastao zastoj velikih razmera a oni koji su narucivali za vreme Kineske Nove godine imaju u startu kasnjenje od 2-3 nedelje .

Jel porucivao neko u skorije vreme preko Singapore posta? Pre nedelju dana porucio nesto iz Kine, prodavac poslao preko 4PX i danas se tracking info pojavio na Singapore postu. Dobih RF......SG tracking broj, prodavac navodno tvrdi da cu dobiti paket u roku od 7-15 dana, mada ja nisam nesto optimista posto je samo 7 dana bilo potrebno da paket dodje do SG Posta.

Information Received – Item En Route to Postal Facility
2021-03-24 04:59

Shenzhen,China / Depart from facility to service provider.
2021-03-24 04:47

Baiyun,Guangzhou,China / Shipment arrived at facility and measured.
2021-03-19 18:18
Baiyun,Guangzhou,China / 4px picked up shipment.

Jel porucivao neko u skorije vreme preko Singapore posta? Pre nedelju dana porucio nesto iz Kine, prodavac poslao preko 4PX i danas se tracking info pojavio na Singapore postu. Dobih RF......SG tracking broj, prodavac navodno tvrdi da cu dobiti paket u roku od 7-15 dana, mada ja nisam nesto optimista posto je samo 7 dana bilo potrebno da paket dodje do SG Posta.

Information Received – Item En Route to Postal Facility
2021-03-24 04:59

Shenzhen,China / Depart from facility to service provider.
2021-03-24 04:47

Baiyun,Guangzhou,China / Shipment arrived at facility and measured.
Baiyun,Guangzhou,China / 4px picked up shipment.
Bilo bi dobro da proradi ta linija preko SG jer su oni pre korone bilo jako brzi i skoro uvek je bilo full pracenje do izrucenja .
" Public Enterprise Post of Serbia has advised that following the lifting of the state of emergency in Serbia, the sorting and delivery of inbound international postal items has been normalized. However, owing to the lack of transport routes and restrictions in air traffic, outbound postal traffic has not yet been established with all countries."
Ovo je saopstenje na Sg sajtu poste u vezi sa slanjem za Srbiju .

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno