Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sa Alija ili sa Joom-a. Sa Joom-a mi je stiglo za 3 nedelje.

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока

Na Cainiao pracenju mi pise Arrive to destination country, a kod nase poste paket ne postoji, paket poruucen 7.07. Jel nasa posta uopste registruje posiljke?

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

@ dr.ilijevski

Da li si do sada pratio temu ?

Cainiao svasta pise i cesto to sto pise nema veze sa realnim stanjem.
Posta Srbije evidentira samo registrovaneposiljke - Rx...xx.

Pitao sam jednog prodavca zašto mi je status "Shipment Cancelled" (inače stor je dosta pouzdan i uglavnom šalje preko NL Post),
na moje insistiranje da predmet pošalje preko NL Post odgovorio mi je da oni više ne rade distribuciju paketa prema Srbiji.

Da li neko može da potvrdi ovo (da li NL Post i dalje postoji kao opcija za naručivanje)?

Danas je bio dobar dan. :) Tri Yanwen LPxxxx preko Kirgistana i jedan UBxxxLV sa poslednjim statusom od 21.05.

Takođe i kod mene dva LP... preko Kirgistana, zanimljivo da je su poručeni u razmaku od mesec dana, a stigli istovremeno ;) Zadnji statusi 05.06. i 20.06.

@Topdeel
Meni su prosle nedelje 2 paketa poslata preko NL.. Mislim prosli petak da je bio.
E sad ne znam da se nije nesto promenilo u toku ove nedelje.

Ja naručio par majica iz USA 26. juna. U Nemačku stižu 2. jula što je ok prolazno vreme. Ipak sam se prerano poradovao :D jer za Srbiju kreću tek juče. Znači 21 stoje tamo u nekom Feucht-u. U pitanju je DHL eCommerce.

A šta to nije tačno? I kako da znam da nešto nije tačno? Ja vidim samo ono što piše na ovim sajtovima za praćenje pošiljki, a na svakom piše isto. Izneo si svoju tvrdnju bez nekog obrazloženja.

Sta nije tacno? Sve sto si napisao, osim da si nasao posiljku u sanducetu. Imas post ispod mog koji ti objasnjava ukratko, a ako hoces vise da saznas, citaj...

Inace ni u kakvim postinim magacinima ne stoje posiljke. Samo treba malo razmisliti. Da li iko misli da avio saobracaj u svetu funkcionise kao ranije? Da roba nesmetano cirkulise? Pa znate li da trenutno roba iz Nemacke i Austrije stize kamionima umesto avionom?! Kineskih posiljaka, koje su stigle u GPC, je u odnosu na redovno stanje, izuzetno malo. Vecina je zaglavljena negde u svetu, a kod nas, u GPCU, provereno se razradi sve sto stigne, a stize minimalno.

Pristigla dva RU....NL na izmenicnu. 16 dana transporta.

Verovali ili ne nakon 5 meseci stojanja na HK hand over to airline, 3/7 singapuraca, svi RBSG, su od juce despatched to overseas...kisa ce ljudi kisa!!

Kod mene isto, 3 komada iz marta. Refund sam trazio posle 110 dana i dobio. Ako stigne, treba da platim kinezima. Pitacu za neki popust naravno. Kako se vrse uplate kad nista ne kupujem?

Posalje ti on .... link od posebnog oglasa koji sluzi za tu namenu, odaberes kasnije placanje na tom oglasu tj. onaj drugi nacin placanja i tako ostavis i posaljes mu onaj order id. Posle kad on vidi poruku zamenice ti cenu na koju se dogovorite (koju si platio kad si narucio predmet) i onda platis i izdelite pozitivne ocene i to je u sustini to. Ako ti nesto ne bude jasno, objasnice neko od kolega detaljnije sigurno.

Danas poštar doneo 7 pošiljki, poslate u aprilu i maju. Sve su bile Cainiao, dve preko Kirgistanaca, jedna Šveđani, jedna Francuska, dve Letonci i jedna Laos.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Posalje ti on .... link od posebnog oglasa koji sluzi za tu namenu, odaberes kasnije placanje na tom oglasu tj. onaj drugi nacin placanja i tako ostavis i posaljes mu onaj order id. Posle kad on vidi poruku zamenice ti cenu na koju se dogovorite (koju si platio kad si narucio predmet) i onda platis i izdelite pozitivne ocene i to je u sustini to. Ako ti nesto ne bude jasno, objasnice neko od kolega detaljnije sigurno.

Upravo sam tako i ja uradio. Sada se pojavljuje problem shippinga koji je mnogo veci nego ranije, te je zato potrebno da prodavac koriguje cenu. Izvrsio sam narudzbinu preko te posebne opcije samo za naknadno placanje. E sad tu sam imao i problem jer mi nije poslao sve kako je naruceno, pa sam od ukupne cifre odbio to sto nije poslao. Bez problema mi je korigovao cenu i to sam platio.

Krenuli su SG iz Aprila bas gusto izgleda. Cekam sad jos dosta njih sa kraja Aprila.

Šta kažete...
b09b0f778b671ef853c7b35bb4ff2962.jpg

Šta kažete...
b09b0f778b671ef853c7b35bb4ff2962.jpg

Nikada se nije desilo. Ni sa neregistrovanim a pogotovo registrovanim posiljkama. "Udruzenje potrosaca efektiva" lupeta gluposti i krivi nasu "lopovsku carinu" zbog visokog shippinga kod proizvoda skupljih od 10-15usd a razlog tome je korona i sto je slanje mnogima onemoguceno. To i sami mozete da potvrdite kod bilo kog prodavca koji salje iskljucivo DHL-om i drugim spediterima.

Procitaj malo komentare na fb stranici efektive. Ljudi narucuju maskice za telefone i stakla koje posle nedelju dana dobiju onaj lazni status da je stiglo u srbiju na carinu bla bla, tu se prica zavrsava i navodno su carinici krivi a posiljka nije ni napustila kinu.

Poslednja izmena:
Znaci Efektiva udara na poštenu carinu / postu, siri paniku...

Krenuli su SG iz Aprila bas gusto izgleda. Cekam sad jos dosta njih sa kraja Aprila.

A kad ce oni iz marta? :) Verovatno nikad. Dobio sam refund za sve te posiljke tako da nije strasno, ali bi bilo bolje, barem za mene, da to ipak pristigne, jer stvari koje sam tada narucio, sada ne mogu dobiti po pristojnoj ceni, a da ne govorimo o ceni iz marta, zbog shippinga od min. 30 i kusur evra odnosno negde cak i preko 100 evra ako je DHL u pitanju.

Meni se nikada nije desilo da nestane registrovana pošiljka.
Nije mi stiglo par pošiljki bez praćenja za sve godine koliko naručujem, ali za to nemam pojma da li je nestalo kod nas ili negde na putu od Kine do Srbije.
Imao sam problem prošle godine kada je pošta imala štrajk pa mi ništa nije stizalo od pošiljki bez praćenja od štrajka pa nekoliko meseci posle toga i onda su ih isporučili sve u roku od dve-tri nedelje, poštar mi donosio po 7-8 paketića na svakih par dana.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Takodje, so sada imam preko 200 porucenih paketa sa Alija, sto registovanih, sto neregistrovanih i nikada se nije desilo da mi paket nije stigao. Izuzetak su ovih par posiljki iz marta i aprila preko SG koji su u zastoju.

Ako je ovo stvarno zvanicni nastup Efektive , onda je ovo teska glupost...

Stiglo odjednom 5 komada OMP iz Kine naručene krajem marta. Jedna preko Letonije, jedna preko Švedske, jedna Turske i dve preko Kirgistana. Ovim su mi isporučene sve neregistrovane, ostali jos samo RB..SG.

Potvrđujem da se nikada nije desilo da se ijedna pošiljka izgubi na uzorku od preko 200 Aliexpress i skoro 200 Ebay pošiljki. Sve je kad tad stiglo, nekad i za 6 meseci, ali stiglo.
Doduše, jednom su mi polomili LCD panel na carini, ali to je nemar i bezobrazluk, a ne lopovluk.

Problem je sto gomila posiljki drasticno kasni.
Vreme isporuke je veoma cesto preko predvidjenih 90 dana.

Mnogi ne traze produzenje zastite , dobiju refund , a onda posle nekih mesec-dva dobiju
i porucene stvari ali to cesto ne prijave prodavcu.

Zbog svega toga sada imamo blokadu.

Iako po pravilniku Svetske Postanske Unije ne postoji obaveza evidentiranja neregistrovanih posiljki ,
u danasnje vreme kada je vecina procesa digitalizovano , Posta Srbije bi bez problema
mogla da objavljuje kada sta i odakle stize.
Time bi se stalo na put gomili laznih generickih statusa koje bez ikakvog osnova objavljuju
logisticke kompanije.

I kod registrovanih posiljki je na neki nacin "problem". Npr. ove koje su zaostale iz marta meseca gde svima stoji "Dispatched to overseas". Bog Sveti zna gde su zaturene, jer takodje ne postoji pracenje na putu do Srbije. Nakon statusa "Dispatched to overseas" sledeci status je 11003 Izmenicna posta - prispece, a gde je sve bila u medjuvremenu to niko ne zna. Do korone bili su izmisljeni nacin dostave, skoro kao DHL po brzini. China Post je tu bila sampion. Posiljke su sigurno po dva puta obilazile Zemljinu kuglu do dolaska u Srbiju. Kao platis registrovanu posiljku, pa opet ne znas gde se nalazi. Ispada cisto bacanje para. "Koliko para, toliko muzike".., a sto kaze sasa022 da sve moze da se uredi, moze, samo ako se hoce.

Je l' se i vama desava u zadnjih 10ak dana da prodavci sa Ebay-a nece vise nikako da salju za Srbiju?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno