Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dve E bay stigle iz Kine, narucene krajem juna a AE tvrdi da je stiglo u Srbiju sredinom juna i vele strpi se
J

Nadam se da je kineska ambasadorka rekla AV kako posiljke nestaju kad su pricali danas

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

Samo da javim da je i meni stigao Kirgistanac pre nekih 5 dana. :)

ad207344a5ed77bcffd09eefd28e2414.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

To treba da se utvrdi, zato imamo institucije zar ne...
ili nemamo...verujemo da je sve po PS-u zato što se nije nama desilo...

Ne krade niko posiljke i nije zbog toga shipping veliki. Pitajte bilo kog prodavca koji ne salje trenutno free shippingom zasto i reci ce vam da je zbog korone. SingPost i ChinaPost ne salju nista.

Korone ima i u susednim državama pa se do njih pošiljke šalju uobičajenim putem.
Meni je sve ovo mnogo sumnjivo.

Kaze od ovog jutra je krenulo brojanje i popisivanje OMP posiljaka po odredjenim postama.

Za onakvu zvaničnu objavu, tužba i jeste jedino rešenje. Ne možeš nekog nazivati skotom, pisati da se krade, da je to organizovani kriminal, i posle očekivati sastanke i dogovore.
Može može itekako može.
Da oni ljudi nisu izašli na ulice sada bi imali u Bgu karantin kako je zamislio "jedan čovek"
A znamo ko sve radi po Pošti i državnim preduzećima...nije to neki kadar od poverenja.
To bahato, misle da im tu postu deda ostavio...
Ko je i kada odgovarao do sada za silne svinjarije u pošti?

Korone ima i u susednim državama pa se do njih pošiljke šalju uobičajenim putem.
Meni je sve ovo mnogo sumnjivo.
Meni 3 paketa nisu stigla od prošle godine, nije neka vrednost ali opet..
Samo za jedan sam dobio refund za ostalo me odhebali Kinezi pod izgovorom da je ušlo u Srbiju što je i dokazao tracking broj.
Aj sad ... Teraj se sa trulom državom, još su u stanju da tebe tuže pod izgovorom da ih ometaš u radu.

Neće ništa promeniti ako se ponašaju gore od tih protiv kojih se navodno bore. Niti su svi skotovi, niti svi kradu, niti je to organizovani kriminal. Ali eto, nek' se talasa malo u stilu Blica i Kurira, za 2-3 dana će doći neka nova zabava na red...

Na zalost nemamo mi institucije koje ce da prodrmaju kavez posti i carini i da razdvoje zito od kukolja nego mora tamo neka Efektiva da galami... Daleko su posta i carina od onog sto treba da budu. Sramota je da neko u preduzecu kao posta radi za 30000... .Licno s postom nikad nisam imao problema ali carina je uzas, koliko vidim ljudi u posti su mucenici rade i zavrsavaju posao bas za sicu dok ove na carini samo hapse po novinama...

Neće ništa promeniti ako se ponašaju gore od tih protiv kojih se navodno bore. Niti su svi skotovi, niti svi kradu, niti je to organizovani kriminal. Ali eto, nek' se talasa malo u stilu Blica i Kurira, za 2-3 dana će doći neka nova zabava na red...
Tako je, šta da se bunis tako je kako je...
Korona...

nije loše da se malo zatalasa. što da ne?

nikog ne optužujem ali je više nego očito da neku stvar mogu da naručim na hrvatsku sa poštarinom 2-3$ a za srbiju šalju samo DHLom i sl.?

probajte, stvar koju hoćete da kupite, izaberite neku drugu državu iz okruženja pa čete videti drastične razlike u ceni i načinu transporta [emoji16]

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Imam neke informacije kako su ljudi poceli da se snalaze sa narucivanjem posiljki u drugim drzavama ali ako i treba tako... postoje fore da se izbegne carina i pdv i to ljudi i rade a necu da prenosim kako. Ako je neko radio to u posti sto je radio neka im sad. Nije ni lose da se malo prica o tome, mozda se budu popravili malo.

Nego danas sam dobio paket posle oko 3 nedelje od narucivanja i iznenadio sam se. Isao je preko S.P. i posle je dobilo broj u Nemackoj kad sam ukucao DHL Global. E sad kako se njima to isplati nemam pojma, uglavnom bila je sitnica od par dolara i besplatna dostava i nasa carina i posta zbog male vrednosti paketa a i male velicine nije ni otvorila paket i nista nije naplaceno.

Eto nekad ispadne nesto tako sto nisam ni planirao bas super i to u vreme korone.

I eto...covek zakljucio da mu posiljka stoji na carini?! Pa naravno da ce onda i da podrzavaju lupetanja "efektive".

Ок а шта је требало да закључим. До сада ниједна пошиљка није оманула са праћењем, и у 99% случајева је 3-4 дана од овог статуса било код мене. Ко је уопште рекао да ја подржавам било шта, немојте да ми качите нешто што нисам рекао. Ја само питам за искуства људи тренутно.

Ako ne piše da je na carini onda nije na carini, jednostavno [emoji16] I za početak mogao si ostaviti bar početna dva slova od praćenja ili kompletan status pa bi ti možda neko i odgovorio. To što si ti postavio nam ne znači ništa, bez ostalih podataka.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Ako ne piše da je na carini onda nije na carini, jednostavno [emoji16] I za početak mogao si ostaviti bar početna dva slova od praćenja ili kompletan status pa bi ti možda neko i odgovorio. To što si ti postavio nam ne znači ništa, bez ostalih podataka.

Pa tako recite :)

paket pracenje.PNG

Tracking number: UB079152552LV

онда се извињавам [emoji3526]

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

To je u Letoniji kao što kolega kaže. Očekuj paket za jedno 30 dana. Posle ovoga neće biti više statusa. Možeš pogledati i na postal ninja sajtu za praćenje imaš malo detaljnije statuse, i tu ti piše verovatno da je stiglo u Rigu.

Јес вала каже нинџа да је стигло у ригу 4ог јула, хвала нисам знао за овај сајт

Mrdnuo se jos jedan SG iz aprila.

Znaci dok stigne kod nas bice oko 4 meseca cekanja, mozda i malo vise.

Evo moja dva RB...SG. Nije mi jasno zasto je prvo stigao ovaj koji je kasnije poslat.

1:

Apr 20, 2020 07:46 / Aliexpress-Cainiao / Order information received by carrier
Apr 21, 2020 16:58 / Aliexpress-Cainiao / Accepted by carrier
Apr 21, 2020 17:01 / Aliexpress-Cainiao / Inbound in sorting center
Apr 22, 2020 19:43 / Aliexpress-Cainiao / Outbound in sorting center
Apr 22, 2020 19:43 / Aliexpress-Cainiao / Order information received by carrier
Apr 22, 2020 19:43 / 4PX Express / Shipment information received
Apr 24, 2020 09:04 / Aliexpress-Cainiao / Received by line-haul
Apr 24, 2020 09:04 / 4PX Express / Hongqiao,Shanghai,China, 4PX picked up shipment
Apr 24, 2020 09:04 / 4PX Express / Hongqiao,Shanghai,China, Shipment arrived at facility and measured
Apr 26, 2020 05:17 / 4PX Express / Shenzhen,China, Depart from facility to service provider
Apr 26, 2020 05:45 / 4PX Express / Service provider received shipment information
Apr 26, 2020 23:30 / Aliexpress-Cainiao / Hand over to airline
Apr 26, 2020 23:30 / 4PX Express / HK, Hand over to airline
Jul 19, 2020 21:05 / 4PX Express / RSBEG, Arrive at transit airport
Jul 19, 2020 21:05 / Aliexpress-Cainiao / Depart from transit country or district

2:

Apr 8, 2020 10:49 / Aliexpress-Cainiao / Order information received by carrier
Apr 8, 2020 10:49 / 4PX Express / Shipment information received
Apr 10, 2020 00:00 / Singapore Post / Information Received – Item En Route to Postal Facility
Apr 10, 2020 10:18 / Aliexpress-Cainiao / Accepted by carrier
Apr 10, 2020 10:48 / Aliexpress-Cainiao / Inbound in sorting center
Apr 10, 2020 10:48 / 4PX Express / HONG KONG - HONG KONG, Shipment arrived at facility and measured
Apr 10, 2020 10:48 / 4PX Express / HONG KONG - HONG KONG, 4PX picked up shipment
Apr 10, 2020 11:52 / Aliexpress-Cainiao / Received by line-haul
Apr 10, 2020 11:52 / Aliexpress-Cainiao / Outbound in sorting center
Apr 10, 2020 11:52 / Aliexpress-Cainiao / Order information received by carrier
Apr 10, 2020 14:31 / 4PX Express / HONG KONG - HONG KONG, Depart from facility to service provider
Apr 10, 2020 15:09 / 4PX Express / Service provider received shipment information
Apr 10, 2020 23:30 / 4PX Express / HK, Hand over to airline
Apr 10, 2020 23:30 / Aliexpress-Cainiao / Hand over to airline

Evo i ovaj drugi danas dobio isti status kao prvi

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno