Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
SG... Posle duuuugo vremena na hand over, dobio status Overseas
Screenshot_20200719_184357.jpg

Ajde ispisite primere nekih UB...LV koji su stizali skoro, cisto da izvucemo neki zakljucak ako se moze izvuci uopste.

Evo moja dva RB...SG. Nije mi jasno zasto je prvo stigao ovaj koji je kasnije poslat.

1:

Apr 20, 2020 07:46 / Aliexpress-Cainiao / Order information received by carrier
Apr 21, 2020 16:58 / Aliexpress-Cainiao / Accepted by carrier
Apr 21, 2020 17:01 / Aliexpress-Cainiao / Inbound in sorting center
Apr 22, 2020 19:43 / Aliexpress-Cainiao / Outbound in sorting center
Apr 22, 2020 19:43 / Aliexpress-Cainiao / Order information received by carrier
Apr 22, 2020 19:43 / 4PX Express / Shipment information received
Apr 24, 2020 09:04 / Aliexpress-Cainiao / Received by line-haul
Apr 24, 2020 09:04 / 4PX Express / Hongqiao,Shanghai,China, 4PX picked up shipment
Apr 24, 2020 09:04 / 4PX Express / Hongqiao,Shanghai,China, Shipment arrived at facility and measured
Apr 26, 2020 05:17 / 4PX Express / Shenzhen,China, Depart from facility to service provider
Apr 26, 2020 05:45 / 4PX Express / Service provider received shipment information
Apr 26, 2020 23:30 / Aliexpress-Cainiao / Hand over to airline
Apr 26, 2020 23:30 / 4PX Express / HK, Hand over to airline
Jul 19, 2020 21:05 / 4PX Express / RSBEG, Arrive at transit airport
Jul 19, 2020 21:05 / Aliexpress-Cainiao / Depart from transit country or district

2:

Apr 8, 2020 10:49 / Aliexpress-Cainiao / Order information received by carrier
Apr 8, 2020 10:49 / 4PX Express / Shipment information received
Apr 10, 2020 00:00 / Singapore Post / Information Received – Item En Route to Postal Facility
Apr 10, 2020 10:18 / Aliexpress-Cainiao / Accepted by carrier
Apr 10, 2020 10:48 / Aliexpress-Cainiao / Inbound in sorting center
Apr 10, 2020 10:48 / 4PX Express / HONG KONG - HONG KONG, Shipment arrived at facility and measured
Apr 10, 2020 10:48 / 4PX Express / HONG KONG - HONG KONG, 4PX picked up shipment
Apr 10, 2020 11:52 / Aliexpress-Cainiao / Received by line-haul
Apr 10, 2020 11:52 / Aliexpress-Cainiao / Outbound in sorting center
Apr 10, 2020 11:52 / Aliexpress-Cainiao / Order information received by carrier
Apr 10, 2020 14:31 / 4PX Express / HONG KONG - HONG KONG, Depart from facility to service provider
Apr 10, 2020 15:09 / 4PX Express / Service provider received shipment information
Apr 10, 2020 23:30 / 4PX Express / HK, Hand over to airline
Apr 10, 2020 23:30 / Aliexpress-Cainiao / Hand over to airline

I meni danas jedan RB.SG dobio "Arrive at transit airport RSBEG" status, naručen 16.04.

Vidim da nas je i Alibaba skinula sa liste zemalja u koje salju :/
Pre smo bili na listi, a sad ima HR, BG, HU (EU zemlje), a nas nema. Izgleda da smo suvise mali sa suvise problema.
Da li uopste ima smisla pitati prodavca da li salje?

Pa zavisi sta porucujes..

Ja sam u cetvrtak i petak porucivao neke sitnice tipa 10-15 dolara, i danas poslati svi paketi Yanwen kao sto sam i izabrao.
Jutros pitao jos par prodavaca povodom slanja za neke prizvode, salju Yanwenom najnormalnije, ukoliko zelim Yanven Special line (YP) potrebna je doplata 3,5 dolara.

Ne znam iskustva drugih, ali u mom slucaju Yanwen radi veoma dobro. U 85% slucajeva posiljke budu UH...TR koje stizu izmedju 20 i 35 dana ili UB...LV koji je nesto sporiji i stize od 30-50 dana.

Mislim da nije ista situacija za narucivanje preko aliexpresa i alibabe. Posto je on pitao za alibabu, zeli verovatno nesto na vece da uzme.

Kod mene s vremena na vreme pristigne neki SG, svi iz marta i aprila meseca.. medjutim, onaj najbitniji SG, koji je prvi dosao na Overseas status i naduze je u tranzitu, nikako da stigne, a ovi koji su poruceni kasnije stizu...

Taj je porucen pocetkom marta, trebao je da bude deo zeninog poklona za rodjendan koji je krajem aprila ali eto..
Ne znam da li velicina ima veze jer je on u kockastoj kutiji 10 x 10 cm... ovi kasniji koji stizu su paketi tipa pisma.

Poslednja izmena:
Стигла данас Тонга из марта и 3 пакета из маја. Један или сва 3 преко Киргистана.

Послато са Mi 9T помоћу Тапатока

Meni je jedan RB....SG stajao sa statusom dispatched to overseas od 18. marta, pa sve do početka jula, kada sam tražio refund. Dobio sam ga odmah, istog dana je usvojen zahtev, a tek danas sam skapirao i zašto - ušao sam u app na telefonu i primetio poruku u kojoj mi je prodavac napisao da je nakon podnošenja mog zahteva za refundaciju video da mu se pošiljka još davno vratila, tako da je odmah prihvatio da mi novac bude vraćen.

Možda se i vašim pošiljkama iz sredine marta desilo isto.

Ne znam da li još neko ima slično iskustvo, LV pošiljke praktično više uopšte ne stižu, a onih nekoliko koje su mi stigle u poslednjih desetak dana imale su preko svih postojećih nalepnica i još jednu prelepljenu na kojoj piše Asendia Paris, France. Pošto se radi o pošiljkama koje su odavno stigle u Latviju, ispada da ih sad guraju, i to u malim količinama, preko Francuske ?!?
Sad sam morao da tražim produženje za neke LV jer nisu stigle ni za 3 meseca već ...i naravno ono standardno slanje screenshotova "prijatelju, tebi je ovo stiglo pre 2 meseca, možda je na carini itd.", pa onda moje objašnjavanje da nije to u pitanju ...totalno gubljenje vremena svaki dan zbog par dolara.

E da, da li je ikom stigao neki LV koji je doputovao u Rigu 14.05 ? Meni nijedan od nekih 5-6.

Stižu li vam Shunyou SYRM......... i SpeedPAK EE...... sa Ebay-a i koliko prosečno putuju ove poručene relativno skorije ?

SpeedPAK poslat preko ebay-a 3. jula, isporučen juče. Po trackingu, u Srbiju stigao 9. jula.

Poslednja izmena:
Meni je jedan RB....SG stajao sa statusom dispatched to overseas od 18. marta, pa sve do početka jula, kada sam tražio refund. Dobio sam ga odmah, istog dana je usvojen zahtev, a tek danas sam skapirao i zašto - ušao sam u app na telefonu i primetio poruku u kojoj mi je prodavac napisao da je nakon podnošenja mog zahteva za refundaciju video da mu se pošiljka još davno vratila, tako da je odmah prihvatio da mi novac bude vraćen.

Možda se i vašim pošiljkama iz sredine marta desilo isto.

Piiiii...ja se nadam da nije tako...trazio sam 50% refund i dobio, ali sam bas mislio da ce paket stici nekad. :(
Videcemo, mozda i stigne.

RB**SG koji je poslednji status imao 29.03 Hand over to airline, jutros dobio status Dispatched to overseas RSBEG.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Moj od 31.03 se takodje pomerio. Deciji kostim, pare vracane. Bice problematicno platiti prodavcu ako ne bude hteo paypal. Jer ponovno narucivanje kao opcija placanja izadje mnogo vise nego ranije. Shipping 37 dolara a bio je free. Ako stigne hocu da platim iako zna da ih pokriva osiguranje. Da sam dobio kao poklon ne bi mi smetalo ali ovo je samo jedan splet nesrecnih okolnosti gde je najvise zakazao Ali jer nije ekspresno promenio pravila zbog virusa i omogucio prodavcima da dodatno produze zastitu. Da me nisu ostavili bez zastite cekao bi ako treba i do kraja godine.

Zato sto izgleda da ce paket ipak stici.

Jul 21, 2020 12:11 4PX Express
Arrive at transit airport
RSBEG
Jul 21, 2020 12:11 Aliexpress-Cainiao
Depart from transit country or district

Poslednja izmena:
Zašto bi plaćao ako si dobio pare nazad?

Upravo zbog ljudi koji razmisljaju na takav nacin, sve manje prodavaca zeli da salje robu u Srbiju, stavljaju nas na crne liste...
Zasto sto ako si nesto porucio, to treba da platis druze.
Covek koji ti je poslao proizvod nije nista kriv za probleme sa transportom, on je svoj deo uradio. Novac ti je vracen pod pretpostvakom da paket nece stici, ali ukoliko ti ipak stigne, fer je i posteno da kontaktiras prodavca i platis proizvod.

To sto neki od vas misle da su vispreni jer su dobili proizvod za dzabe, rezultira time da sada vecina prodavaca nece da rizikuje vise i salju samo skupim servisima.
Ali dobro, verujem da je za one koji imaju takvo plemensko razmisljanje, 8 ili 13 dolara veliki novac...

Stigao danas jedna paketic Yanwen-SunYou LP****, kasnije dobio 13 cifreni kod. Putovao preko Kirgistana 52 dana.

Ceka se jos jedan takav tenutno je na 41 danu kao i jedan UB****LV koja je od 16.06. u Rigi.

Малопре стигао један Киргистан из маја.

Stigao jedan LP........ Koji je prešao u UD..... LT, preko Francuske pošte. Poslat 13. Juna. Imam jos par njih od istog datuma, ali za sada nisu stigli.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno