Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sa ne registrovanim paketima kod nase poste ,ko kad uplatis loto MOZDA dobijes .

Stigla mi je danas SYRMxxx pošiljka naručena 27.marta koja je još 22.aprila imala lažan status da je sletela na aerodrom u Beogradu.
Pitao sam se kojom to poštom uopšte ide, pošto nisam dobio novi tracking broj u aplikaciji za praćenje i sad na koverti vidim. Ide Tonga poštom, RR... TO je sekundarni broj za praćenje.

Edit: Ovo je definitivno pošiljka sa praćenjem kad sam proverio drugi broj, ali iz nekog razloga taj broj se ne vidi ni na Postal Ninja, ni na TrackChecker aplikaciji.

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
@Animal
Meni i dalje nema tih statusa, sem TR-TRISTA, a koristimo istu aplikaciju...

Inace, juce porucih 10 paketa, sve Yanwen opcija, jutros mu se javio jedan prodavac sa porukom:
Pogledajte prilog 286524

Nije ni meni imalo nego sinoc stigao abdejt za aplikaciju i onda nakon abdejta i osvezavanja se pojavili novi statusi.
Znaci koliko vidim iz Kine za Istanbul za par dana, iz Istanbula do nas za nekih 15-16 dana, pa dobro na magarcu ide pa taman toliko treba..

Interesantno kako pošiljke sa praćenjem VPxxxxxxxYP ne daju rezultat na poštinom sajtu, a na 17track čak srpski piše da je pošiljka na carini.
Svašta!

Pored tog VP....YP bi trebalo da imas i drugi broj ?

Moje VR.....YP su u stvari RE.....LT.
Probaj pod tim drugim brojem.

@Animal, cuti, s obzirom na celu situaciju, ovi TR jos dobro i stizu... neki su mi stigli za 16 dana na ruke, neki za 25, neki za 31 dan... sto nikako nije lose kad se sve uzme u obzir.
Btw, upravo sam uradio update aplikacije i dalje nemam te statuse koje si ti dobio... ko zna sta ti tu hakujes xaxaxax :D

Poslednja izmena:
Pored tog VP....YP bi trebalo da imas i drugi broj ?

Moje VR.....YP su u stvari RE.....LT.
Probaj pod tim drugim brojem.

EEEE, upravu si, na dnu spiska bio još jedan proj.
Definitivno ne bih provalio. Hvala.

Da li kod bilo koga ima promena za UB...LV ?

Gomila je stigla od 20.05 do 10.06 u Rigu , ali nema potvrde da je bilo sta prosledjeno za Srbiju.

Ne. Imam 2 UB....LV, Riga od 05.30. nema promene.

Danas stigao microsd od 32GB koji je kupljen 15.04.2020. a od istog kupca sam uzeo jos 4 komada od 64 GB koje sam kupio dan ranije i ovaj sto je stigao je preko cainao poslat a ova 4 nisu stigla i ko zna gde su, idu preko singapurcana. Evo na jednoj od slika statusi a paket stigao danas.
e85049d7eb57da21fcbd5b5fe9e4feea.jpg
3381a71212c8d20d51bac335991ca251.jpg
f2ccb649193acd7fedf589be566a487f.jpg

Poslato sa Huawei P10 lite

Da li su se ikome pomerili martovski SG paketi kojima je status već tri meseca despatched to overseas?

Da li kod bilo koga ima promena za UB...LV ?

Gomila je stigla od 20.05 do 10.06 u Rigu , ali nema potvrde da je bilo sta prosledjeno za Srbiju.

Kod mene nema. Imam jedno 7-8 posiljki UB....LV koje su po statusu stigle u Rigu od 21.05. pa na ovamo i dalje se nista ne desava.

Kod mene nema. Imam jedno 7-8 posiljki UB....LV koje su po statusu stigle u Rigu od 21.05. pa na ovamo i dalje se nista ne desava.
Ja sam postavio malo vislje u postu sa 3 slike upravo to da mi je stigla posiljka danas a promene statusa nema od 5 meseca.

Poslato sa Huawei P10 lite

Da li su se ikome pomerili martovski SG paketi kojima je status već tri meseca despatched to overseas?

Od 10 paketa koji su naruceni od kraja januara do sredine februara, ni za jedan paket se status nije promenio.
Na 8 paketa stoji "Dispatched to overseas" u rasponu od 15.03 do 25.03.

Za preostla 2 paketa od tih 10, prvo je stajalo da je info primljen i da su na putu za postu. Tokom vanrednog stanja taj status se izgubio, da bi se nekako pred uspostavljanje avio saobracaja kod nas, ponovo pojavio (samo info, ne dispatched to overseas). Pre par dana ponovo je nestao i sada nema nikakvih informacija o njima, kako na 17track, tako i na sajtu SG Poste. Pokrenuo sam dispute za oba, jedan je prosao za refund, jer je od zastite ostalo par dana, dok su me za drugi otkacili zbog zastite koja jos traje (ostalo 22 dana). Pretpostavio sam da ce me otkaciti zbog toga, mada sam prilozio slike sa trackinga gde se vidi da o paketu nema nikakvih informacija, racunajuci da nema svrhe cekati dalje. Naravno to niko nije ni pogledao, a prema "presudi Aliexpressa" treba da cekam jos 2 dana. (kao da ce to nesto da promeni :)). Nema veze, cekam vec 4 meseca, sacekacu jos ta dva dana.

Od ovih spomenutih 8 paketa koji su zaostali, pokrenuo sam dispute za jos 2 paketa kojima je isticala zastita, ostalo jos par dana (iako su bili "dispatched to overseas") i to je uredno proslo, sa odobrenjem za refund. Ostaje da resim refund za jos 6 paketa kada se zastita priblizi kraju, a to je negde jos 2-3 nedelje, koliko jos traje zastita.

9 paketa preko SG poste iz tog perioda (marta) stiglo je cak i za vreme vanrednog stanja, a kako su dosli ovde, Bog sveti zna.

Poslednja izmena:
Prvi put imam pošiljku sa VRxxYP

Statusi su mi:
2020-06-16 07:49
Serbia (Yurt Disi), Send item to domestic location (Inb)

2020-06-16 07:46
Serbia (Yurt Disi), Return item from customs (Inb)

2020-06-16 05:49
RS, Otprema

2020-06-13 15:38
Serbia (Yurt Disi), Record item customs information (Inb)

2020-06-13 15:37
Serbia (Yurt Disi), Send item to customs (Inb)

2020-06-13 14:06
Serbia (Yurt Disi), Receive item at office of exchange (Inb)

2020-06-13 13:37
RS, Za carinu

2020-06-13 12:06
RS, Prispe?e

2020-06-12 12:25
Destination Country, Item arrived to destination country.

2020-06-12 09:55
Turkey - ISTANBUL, Item was uplifted to flight to destination country.

2020-06-12 09:55
Turkey, Item was uplifted to flight to destination country.

Na praćenju naše pošte se ne pronalazi ovaj broj za praćenje. Da li zamenom dela oznake broja mogu da pratim nekako?

@jorgovan

Ajde vrati se u nazad jednu stranu pa procitaj sta sam napisao bas za to...

Preko koga sada idu LP************** ?

Tonga ( TO ) , Litvanija ( LT ) i za posiljke od maja nema drugog koda tako da nije poznato kojom trasom
pokusavaju da dostave u Srbiju.

Evo i poruke sa ceta
( ovaj put se nije javio d*e*b*i*l nego neko ko je pola sata proveravao gomilu porudzbina i davao veoma logicne odgovore )
I na kraju ono glavno :-devil-:

eva+.jpg

Tonga ( TO ) , Litvanija ( LT ) i za posiljke od maja nema drugog koda tako da nije poznato kojom trasom
pokusavaju da dostave u Srbiju.

Evo i poruke sa ceta
( ovaj put se nije javio d*e*b*i*l nego neko ko je pola sata proveravao gomilu porudzbina i davao veoma logicne odgovore )
I na kraju ono glavno :-devil-:

Kako si uspeo da razgovaraš sa živom osobom? :)
Meni samo robot odgovara gluposti.

@Blaham

Sa kompa ides na staru verziju https://gcx.aliexpress.com/ae/evaenglish/portal.htm i treba da smoris robota da ti odobri live chat.
Problem je sto se i tada javlja gomila operatera koji ponavljaju isto sto i robot.
Posle par pokusaja prebacuju na iskusne operatere koji mogu da pomognu.

@qwerty96

I meni je postar danas rekao da je napokon stiglo par UH...TR

A kako do te opcije? Preko Eve?
Mmm jednom jesam preko eve a drugi put sam nekako preko googla kucao aliexpress live chat i tako sam i dosao akd bas cu videti veceras sta i kako. Mada je slaba vajda od njih i chata jer ti samo ponavljaju isto inkao je brini tboj novac je bezbedan. Namkraju posle 90 dana sam za jedan dobio refund a za drugi jos cekam danas je 88 dan.

Послато са LYA-L29 уз помоћ Тапатока

Evo Beshy se baš dala da mi pripomogne.

beshy.jpg

S nikim se do sada nisam ovako lepo opraštao:

"May you have full of blessings, good health to your family, grace and prosperity. Take care always."

Moze neko objasni gde se nalazi paket tj Accepted by Last Mile Carrier
I kako da pratim preko poste paket,Jer prvi put narucujem nesto sa alija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno