Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@ Kimins

Nisi napisao najvaznije !!!

UW..CN
TO
TR
LV
.... ???

Ja na pracenju imam po jos par komada UW..CN od 11.11 i 29.11 ( BF )

Tracking number: RV247614775CN
------------------------------
Nov 14, 2019 17:49 / China Post / Logistics order has been created
Nov 14, 2019 17:49 / Aliexpress-Cainiao / Logistics order has been created
Nov 18, 2019 19:25 / Serbia Post / CN-, Reception
Nov 18, 2019 19:25 / Aliexpress-Cainiao / Prijem
Nov 18, 2019 19:25 / China Post / International Ishii Sales Department, Received, voter: 罗联国_石井
Nov 18, 2019 19:25 / Aliexpress-Cainiao / [Guangzhou City] [International Ishii Sales Department] Received the investment: Luo Lianguo_Ishii
Nov 19, 2019 05:16 / China Post / International Ishii Sales Department, Leave, next stop Guangzhou international airport
Nov 19, 2019 05:16 / Aliexpress-Cainiao / Guangzhou City, Leaving [International Ishii Sales Department], next stop [Guangzhou International]
Nov 20, 2019 02:24 / Aliexpress-Cainiao / Guangzhou City, [International] leave Guangzhou, Guangzhou International [next] (transit)
Nov 20, 2019 03:56 / China Post / Guangzhou international airport, Arrive at facility
Nov 20, 2019 03:56 / Aliexpress-Cainiao / Guangzhou City, Guangzhou International reach [] (transit)
Nov 20, 2019 05:25 / Aliexpress-Cainiao / Guangzhou City, [International] leave Guangzhou, Guangzhou terminal [next] (transit)
Nov 20, 2019 17:03 / China Post / Guangzhou international airport, Leave, next stop Beijing international airport
Nov 20, 2019 17:03 / Aliexpress-Cainiao / Guangzhou City, [Terminal] to leave Guangzhou, Beijing Terminal [next] (transit)
Nov 21, 2019 16:39 / Aliexpress-Cainiao / Beijing, [Terminal] to leave Beijing, the next stop [the Ministry of] international mail transit (transit)
Nov 21, 2019 18:15 / China Post / International mail transport department, Arrive (via transfer)
Nov 21, 2019 18:15 / Aliexpress-Cainiao / Beijing, [Reach] Department of international mail transit (transit)
Nov 21, 2019 19:43 / Aliexpress-Cainiao / Beijing, Leaving [International Mail Transfer Department], the next stop is [Beijing Post International] (via transit)
Nov 21, 2019 21:51 / Serbia Post / CN-CNBJSA, Arrival
Nov 21, 2019 21:51 / Aliexpress-Cainiao / Prispeće
Nov 21, 2019 22:34 / China Post / Beijing International Post, We have been exported straight seal
Nov 21, 2019 22:34 / Aliexpress-Cainiao / [Beijing] [Beijing] Post International has been exported straight seal
Nov 22, 2019 09:27 / Aliexpress-Cainiao / Beijing, Leave Beijing International Post [], [next] Beijing switching stations (transit)
Nov 22, 2019 20:12 / Aliexpress-Cainiao / Beijing, [Beijing] to reach the switching station (transit)
Nov 23, 2019 01:25 / China Post / Beijing switching station, Leave, next stop Beijing switching station (via transit)
Nov 23, 2019 01:25 / Aliexpress-Cainiao / Beijing, Leaving [Beijing Exchange Station], the next station [Beijing Exchange Station] (transit)
Nov 23, 2019 01:25 / Aliexpress-Cainiao / Beijing, [Beijing] to reach the switching station (transit)
Nov 23, 2019 08:55 / China Post / Beijing switching station, Airlines have to pay transportation
Nov 23, 2019 08:55 / Aliexpress-Cainiao / Beijing, Airlines have to pay transportation
Nov 23, 2019 08:56 / China Post / Beijing switching station, Airlines have to pay transportation
Nov 26, 2019 20:37 / Aliexpress-Cainiao / Beijing, [Beijing] to reach Terminal (transit)
Dec 21, 2019 00:10 / China Post / Beijing Air China, Airline departure
Dec 21, 2019 00:10 / Aliexpress-Cainiao / Beijing, Airline departure
Jan 6, 2020 11:53 / Serbia Post / 11003 Alternating MAIL, Arrival
Jan 6, 2020 11:53 / Aliexpress-Cainiao / Prispeće
Jan 6, 2020 12:53 / China Post / Belgrade, It has reached to arrive
Jan 6, 2020 12:53 / Aliexpress-Cainiao / Belgrade, It has reached to arrive
Jan 6, 2020 12:59 / Serbia Post / 11003 Alternating MAIL, For customs
Jan 6, 2020 12:59 / Aliexpress-Cainiao / Za carinu
Jan 6, 2020 13:59 / China Post / Belgrade, Sent overseas import customs
Jan 6, 2020 13:59 / Aliexpress-Cainiao / Belgrade, Sent overseas import customs
Jan 6, 2020 14:00 / China Post / Belgrade, Sent to foreign customs department
Jan 6, 2020 14:00 / China Post / Belgrade, Foreign import customs inspection to be retained
Jan 6, 2020 14:00 / Aliexpress-Cainiao / Belgrade, Sent to foreign customs department
Jan 31, 2020 09:19 / Serbia Post / 62200 CARINA GPC NOVI SAD - PC 23200 Zrenjanin, Shipping
Jan 31, 2020 09:19 / Aliexpress-Cainiao / Otprema
Jan 31, 2020 10:19 / China Post / Serbia, Departure
Jan 31, 2020 10:19 / China Post / RSNSCA, Completed arrive ground clearance
Jan 31, 2020 10:19 / Aliexpress-Cainiao / Serbia, Leave [Serbia]
Jan 31, 2020 13:39 / Serbia Post / PC 20200 Novi Sad -, Shipping
Jan 31, 2020 13:39 / Aliexpress-Cainiao / Otprema
Jan 31, 2020 14:27 / Aliexpress-Cainiao / Otprema
Jan 31, 2020 14:27 / Serbia Post / 20200 Novi Sad PC - PC 20200 Novi Sad, Shipping
------------------------------
View more: https://postal.ninja/en/track/J0k0vp

Da li ovo znači da i moj paket se vraća za Kinu.
Ovo je sramota ne razumem koji je njihov problem
Mogu li nešto uraditi po tom pitanju?
U pitanju je multimedia za auto

Sent from my SM-N970F using Tapatalk

Poslednja izmena:
@marinac ja bih rekao, sudeći po poštinom sajtu, paket je spreman da ti se uruči.

To sam i ja mislio ali me zbunjuje sto se ponovo pojavljuju statusi od cn_post to obavestenje mi je stiglo jutros.
Ali ajde čekam ponedeljak da vidim sledeći status

Sent from my SM-N970F using Tapatalk

Narucio sam paket preko 2 decembra. Poslato preko CN registred. Dobio broj za pracenje. Na sajtu poste stoji 08.12.2019 10:20:00 CN-CNBJSA Приспелa....Da li ce ovaj paket uopste da stigne. Neki sat je u pitanju.

Jedna je bila UW CN, druga LP. Ona što nije stigla i za koju sam dobio pare nazad je UW CN. Moguće da je i ta zaturena u našoj pošti.

Ali su ažurni kada treba da vrate pošiljke. Moja ujutro zaprimljena u NS, uveče već bila nazad u Beogradu.
To ne rade iste sluzbe. Carinu(dakle to cekanje o kome se pise rade carinici tj carina Srbije, ne Posta Srbije) a to vracanje posiljke radi Posta Srbije tj radnici poste.
Nije isto totalno dve odvojene sluzbe sa razlicitim i platama i nadleznostima i svime. Dele samo prostor tj carina ima svoju ispostavu u GPC gde rade carinici na carinjenju i odluci da li se sta i koliko naplacuje i radnici poste koji fizicki odnose i donose te pakete na "noge" cariniku da odluci sta ce biti sa tim paketom.
Nadam se da sad razumes da su to dve odvojene sluzbe i da se pita posta brze bi to islo.

I juče mi sleteo zadnji od 3 naručena paketa koji su krenuli 16.01. preko singapurske pošte .Prvi isporučen 24.01. drugi 27.01. i ovaj treci očekujem sutra

Poslato sa LLD-L31 pomoću Tapatoka

Vidim za tebe carina ne postoji :D

Neke zemlje zatvaraju granice cak i obustavljaju ulazak posiljaka iz Kine Rusi su zabranili uvoz telefona iz Kine A Hrvati obustavili prijem posiljaka iz Kine ako se brzo ne sanira situiacija sa virusom moguce su obustave prijema posiljaka itd..
Cekaj ajd jedno nagradno pitanje za sve vas koji se plasite ovog smesnog virusa. Zapravo jacina ovog virusa je ista kao i svakog drugog, zdravi ljudi koji nemaju preko 65-70 godina ne trebaju da se cimaju uopste, naravno mere opreza uvek treba biti ali ukoliko je covek zdrav i nema neku hronicnu bolest plucnu ili bilo koju, rak hepatitis C itd cak iako dospe virus u organizan takve osobe sam imuni sistem ukoliko je zaista jak ce se izboriti i bez da osoba padne od temperature u postelju a cak iako se to desi virus ko virus do 7 dana se izbaci i covek ko nov.
Samo i jedino gde nije za salu je kad je neko zaista hronicno bolestan i tada se ne umire od virusa samog nego zato sto sam virus izmuci ionako slab imuni sistem te osobe i napravi komplikacije coveku i tada se umire.
Aman ljudi to se desava i kod "obicnog" mislim i ovaj je obican samo malo izmutiran da sad ne objasnjavam sta i kako nije ni bitno, dakle virus ko virus zdrav covek odbrani se sam ili se zarazi i onda lezanje vitamini minerali i eto za najvise 7 dana covek ko nov, zaista je samo jako opasno kad napadne organizam koji se bori sa osnovnom bolesti i tu su isto bitne godine ako je osoba 65+ sa oslabljenim imunitetom svakako da je smrtni ishod jako visok u postotcima.

E sad da pitam ja vas sto se (iz neznanja) plasite virusa, nagradno pitanje;
Koliko dugo sam virus moze da prezivi bez domacina?
Jeste da nema veze sa temom ali samo htedoh da objasnim da vestacki i vi ovde i novinari neznalci, senzacionalisti i svi mediji samo pravite paniku bezpotrebno, ali da se zadrzimo na paketima i virusu, sanse da se prenese tako sam virus jednake u 0(nuli) jer sam virus umire ukoliko nema domacina duze od 48h, tako da dragi moji forumasi ne plasite se tih paketa iz Kine dok oni dodju do nas toga nema vise.
Vise se plasite ovih pametnjakovica iz okruzenja(da ne kazem "brace" nase) koji zaustavljaju pakete a pustaju ljude koji direkno mogu da unesu virus a taj sto je u i na paketu davno je nestao sam od sebe.
Morao sam to sve da napisem jer mi je muka vise od gluposti koje slusam svakog dana.

To ne rade iste sluzbe. Carinu(dakle to cekanje o kome se pise rade carinici tj carina Srbije, ne Posta Srbije) a to vracanje posiljke radi Posta Srbije tj radnici poste.
Nije isto totalno dve odvojene sluzbe sa razlicitim i platama i nadleznostima i svime. Dele samo prostor tj carina ima svoju ispostavu u GPC gde rade carinici na carinjenju i odluci da li se sta i koliko naplacuje i radnici poste koji fizicki odnose i donose te pakete na "noge" cariniku da odluci sta ce biti sa tim paketom.
Nadam se da sad razumes da su to dve odvojene sluzbe i da se pita posta brze bi to islo.

Razumem da vraćanje pošiljki vrši Pošta, ali odluku u povratu radi carina.

Isto i kod mene ja sve bukvalno narucujem preko Sing poste i nikad na carinu iako su neretko stvari i preko 100 evra a kupujem i stvari koje su 1$ i doplatim cak i 5$ za Sing postu, dok koliko % vas bi to uradilo? Mali broj ili cak niko ali ja ne kukam kako mi ne stizu paketi jer su svi za 7-10 dana kod mene.
Verovatno da kupim tel tu bi isao na carinu sve ostalo ma kolika je cena ili velicina paketa mene ne diraju kako zasto ne znam ali da ne ureknem.
I nije mi problem da platim zaista i pdv i carinu kad mi je paket preko 50 jura, mene ubija ako bih cekao a vidim da cekate i po 17 dana dok ovi strucnjaci ne ocarine to bi me demoralisalo da bilo sta vise kupim iz Kine ili bilo gde online.
Dok recimo kad narucim iz USA neke stvari obavezno bude naplaceno(doduse nisam bar 4 god nista narucio iz USA bas zbog toga) maxom pdv jer su bile stavke ispod limita za carinjenje a tada se nije ovoliko cekalo na carinu nekih 5-7 dana, mene je to ubijalo u pojam i zato vise nista tamo ne narucujem sve to ima u Kini za manju cenu i bez pdv i carine. Bar za mene.

Razumem da vraćanje pošiljki vrši Pošta, ali odluku u povratu radi carina.
Nema carina nista sa tim, ako mislis da nisi preuzeo posiljku u odredjenom vremenskom roku?
Jok, posta sama vraca za to joj ne treba niko sa carine niti se to belezi niti postoji evidencija o vracenim paketima.
Sve to posta po automatizmu radi.

Nema carina nista sa tim, ako mislis da nisi preuzeo posiljku u odredjenom vremenskom roku?
Jok, posta sama vraca za to joj ne treba niko sa carine niti se to belezi niti postoji evidencija o vracenim paketima.
Sve to posta po automatizmu radi.

Carina je vratila moju pošiljku jer su mi podaci na paketu bili nepotpuni. Bio sam tamo, lično mi rekli.
Nije reč o nepreuzimanju. Pošiljka već nazad kod kineza. Brže se vratilo nego što je stiglo. A bilo mi na dohvat ruke. :(

@marinac

Sada prati na
https://www.posta.rs/cir/alati/pracenje-posiljke.aspx

Zbog vikenda posiljka stoji u PC NS, u ponedeljak bi trebala da stigne u postu u mestu u kom zivis.

@vetropir
@Blaham

Tako je to kada rukovodi nestrucan kadar zaposlen preko veze.....
O tome vise ne vredi raspravljati - jednostavno nece da rade i bilo sta da menjaju.

----

Od posiljki narucenih u periodu 11.11 -31.11 , jos uvek ocekujem nekoliko UW..CN i jednu LP->TO.

Slicno/isto je i na drugim nalozima koje pratim

Rx..CN ne vredi komentarisati :(

Sto se tice "svezih" narudzbina , pitanje je sta ce i da li ce stizati.

Rx..SG stizu brzo , Ux..SG su znatno sporije.

Meni se ovaj Cainiao pokazao odlicno za sada.
2 paketa sam porucio krajem decembra i jos 2 pocetkom januara i sva 4 su mi stigla za oko 25 dana.
Od prilike nakon 17-18 dana bude poslednji status "last carrier" i 7-8 dana nakon toga paket stigne kod mene.
E sad, sve su to mali paketi, tipa maska za telefon ili 2-3 narukvice za smartwatch..
Sto bi se reklo, pu pu pu da ne ureknem :)

To je valjda njihova AE logisticka kompanija zato su brzi.

U pitanju su ekrani sa okvirom (frejm, zbog lakse zamene nas amatera) za mobilne koji su kostali oko 15€ svaki pa mi u bgd carini to nisu naplatili. Fun fact: prvo sam naručio dva ujutru i onda popodne se smorim kad sam video da sam greškom naručio za p9 lite mini umesto samo p9 lite, zatim uveče naručim i taj sto mi treba. I šta misliš koji mi je prvi stigao, mini naravno koji mi ne treba ali sam uspeo da ga utopim

Poslato sa LLD-L31 pomoću Tapatoka

Isto i kod mene ja sve bukvalno narucujem preko Sing poste i nikad na carinu iako su neretko stvari i preko 100 evra a kupujem i stvari koje su 1$ i doplatim cak i 5$ za Sing postu, dok koliko % vas bi to uradilo? Mali broj ili cak niko ali ja ne kukam kako mi ne stizu paketi jer su svi za 7-10 dana kod mene.
Verovatno da kupim tel tu bi isao na carinu sve ostalo ma kolika je cena ili velicina paketa mene ne diraju kako zasto ne znam ali da ne ureknem.
I nije mi problem da platim zaista i pdv i carinu kad mi je paket preko 50 jura, mene ubija ako bih cekao a vidim da cekate i po 17 dana dok ovi strucnjaci ne ocarine to bi me demoralisalo da bilo sta vise kupim iz Kine ili bilo gde online.
Dok recimo kad narucim iz USA neke stvari obavezno bude naplaceno(doduse nisam bar 4 god nista narucio iz USA bas zbog toga) maxom pdv jer su bile stavke ispod limita za carinjenje a tada se nije ovoliko cekalo na carinu nekih 5-7 dana, mene je to ubijalo u pojam i zato vise nista tamo ne narucujem sve to ima u Kini za manju cenu i bez pdv i carine. Bar za mene.
I ja sam isto tako gde je moglo i bilo mi bitno da stigne doplatio za singapursku poštu, a gde nije bilo opcije zamolio prodavca i izašao mi je u susret da šalje singapurskom. Ali džabe sve to kad su paketi preko dvadeset dana na carini. Na kraju krajeva samo da stigne čitavo...

I posle 20 dana u Srbiji, još uvek ništa...
N5Cly6N_d.jpg

@ srkytheone

..................... i posle toliko pisanja , ti i dalje verujes u ove statuse ???

I ja sam isto tako gde je moglo i bilo mi bitno da stigne doplatio za singapursku poštu, a gde nije bilo opcije zamolio prodavca i izašao mi je u susret da šalje singapurskom. Ali džabe sve to kad su paketi preko dvadeset dana na carini. Na kraju krajeva samo da stigne čitavo...
Pa to ali nekim cudom meni nista ne ide na carinu ma koliko kostalo ili bilo gabaritno i malo teze.
Kako zasto ne znam zato cepam sam singapurcane evo sad mi stize VAG pro dijagnostika za moj Audi hocu malo da se smaram i ukljucim neke dodatne opcije koje su po defaultu iskljucene, citanje znakova, line assist itd koji su iskljuceni po defaultu za nasu zemlju a postoje u kolima i senzori svi i moduli i kamere posto sam auto kupio kao i uvek nov u Srbiji.
Tako dok me ne diraju na carini uvek cu doplacivati jer mi bas znaci da mi brze stigne, kad i ako pocnu da mi naplacuju za sve i svasta videcu sta dalje nadam se da ce sve kao do sad brzo stizati i odmah pustati ovi sa carine.

E sad si se malo zeznuo ovim porukama zadnjim da ti ne otvaraju pakete.
U sta da se kladimo da ce ti ovaj paket biti otvoren i naplacena carina? :)

Gledaju carinici onu temu za carinu i ovu za pracenje posiljki. Tako je bar bila prica ranije isla da se pouzdano znalo da otvaraju pogotovo ako vise ovde neki broj za pracenje.

Inace i ja cesto biram Sing. postu, samo mufjuzi nekad posalju preko Kineske poste a prodje 10 dana dok dignes dispute i oni ti kazu pa ne moze sad... paket je vec u tranzitu. Ali mu bar posle zalepis ocenu i toliko.:D

Poslednja izmena:
Istina živa. Postoje dve škole carinjenja, jedni bukmarkuju post sa tracking kodom, a resavci prepisuju brojeve. Čak imaju i softver koji prepoznaje tracking kod, da ne moraju da čitaju cele teme.

Na kursu za carinike postoji cela tema o bench forumu. Izucava se ozbiljno.

Vise se plasite ovih pametnjakovica iz okruzenja(da ne kazem "brace" nase) koji zaustavljaju pakete a pustaju ljude koji direkno mogu da unesu virus a taj sto je u i na paketu davno je nestao sam od sebe.
Morao sam to sve da napisem jer mi je muka vise od gluposti koje slusam svakog dana.

Hrvatska NE zaustavlja dostavu pakete iz Kine, to je izmišljotina i glupost koju je ovdje netko napisao a drugi se za nju uhvatili! Hrvatska Pošta je samo obavijestila svoje korisnike da je dobila informacije od zrakoplovnih prijevoznika KLM-a, Lufthanse LH i Turkish Airlinesa kako radi prevencije od širenje virusa letovi iz Kine prema Hrvatskoj i ostatku Europe neće prometovati do daljnjeg što će utjecati na uobičajeno poštansko poslovanje u razmjeni pošiljaka. I to je sve....

@ vanbasten

Sta si ti umislio , da smo mi nekom bitni ??? :d :p ;)
Mi smo bre amateri za okorele kupoholicarke. :S:

@Sync

Na listi nema Singapura :-devil-:

ubsg.jpg

Za sada samo za Kinu, a izgleda ubrzo i iz Kine.

Koliko sam ja čuo zabrana je u oba smera (što je i logično ako je kao što piše obustavljen avio saobraćaj).
A Pošta Srbije to nije navela, jer ono što nije stiglo u Srbiju i nije u njihovoj nadležnosti. Drugim rečima, ne tiče ih se, to je do zemlje koja šalje.
Znači ono što je izašlo iz Kine (pa je u Turskoj, Belgiji, Holandiji...) čekamo, a ostalo je na ledu. Do daljnjeg ništa ne naručivati.

Ja imam dva sitna paketa na cekanju, order napravljen 22.01. I dalje nisu poslati, ali posto su sitni bas me briga neka stoje na cekanju (ima jos 16 dana rok za slanje) pa cu bas videti kada i da li ce krenuti.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno