To ne rade iste sluzbe. Carinu(dakle to cekanje o kome se pise rade carinici tj carina Srbije, ne Posta Srbije) a to vracanje posiljke radi Posta Srbije tj radnici poste.Ali su ažurni kada treba da vrate pošiljke. Moja ujutro zaprimljena u NS, uveče već bila nazad u Beogradu.
Cekaj ajd jedno nagradno pitanje za sve vas koji se plasite ovog smesnog virusa. Zapravo jacina ovog virusa je ista kao i svakog drugog, zdravi ljudi koji nemaju preko 65-70 godina ne trebaju da se cimaju uopste, naravno mere opreza uvek treba biti ali ukoliko je covek zdrav i nema neku hronicnu bolest plucnu ili bilo koju, rak hepatitis C itd cak iako dospe virus u organizan takve osobe sam imuni sistem ukoliko je zaista jak ce se izboriti i bez da osoba padne od temperature u postelju a cak iako se to desi virus ko virus do 7 dana se izbaci i covek ko nov.Neke zemlje zatvaraju granice cak i obustavljaju ulazak posiljaka iz Kine Rusi su zabranili uvoz telefona iz Kine A Hrvati obustavili prijem posiljaka iz Kine ako se brzo ne sanira situiacija sa virusom moguce su obustave prijema posiljaka itd..
To ne rade iste sluzbe. Carinu(dakle to cekanje o kome se pise rade carinici tj carina Srbije, ne Posta Srbije) a to vracanje posiljke radi Posta Srbije tj radnici poste.
Nije isto totalno dve odvojene sluzbe sa razlicitim i platama i nadleznostima i svime. Dele samo prostor tj carina ima svoju ispostavu u GPC gde rade carinici na carinjenju i odluci da li se sta i koliko naplacuje i radnici poste koji fizicki odnose i donose te pakete na "noge" cariniku da odluci sta ce biti sa tim paketom.
Nadam se da sad razumes da su to dve odvojene sluzbe i da se pita posta brze bi to islo.
Isto i kod mene ja sve bukvalno narucujem preko Sing poste i nikad na carinu iako su neretko stvari i preko 100 evra a kupujem i stvari koje su 1$ i doplatim cak i 5$ za Sing postu, dok koliko % vas bi to uradilo? Mali broj ili cak niko ali ja ne kukam kako mi ne stizu paketi jer su svi za 7-10 dana kod mene.Vidim za tebe carina ne postoji![]()
Nema carina nista sa tim, ako mislis da nisi preuzeo posiljku u odredjenom vremenskom roku?Razumem da vraćanje pošiljki vrši Pošta, ali odluku u povratu radi carina.
Nema carina nista sa tim, ako mislis da nisi preuzeo posiljku u odredjenom vremenskom roku?
Jok, posta sama vraca za to joj ne treba niko sa carine niti se to belezi niti postoji evidencija o vracenim paketima.
Sve to posta po automatizmu radi.
U pitanju su ekrani sa okvirom (frejm, zbog lakse zamene nas amatera) za mobilne koji su kostali oko 15€ svaki pa mi u bgd carini to nisu naplatili. Fun fact: prvo sam naručio dva ujutru i onda popodne se smorim kad sam video da sam greškom naručio za p9 lite mini umesto samo p9 lite, zatim uveče naručim i taj sto mi treba. I šta misliš koji mi je prvi stigao, mini naravno koji mi ne treba ali sam uspeo da ga utopimVidim za tebe carina ne postoji![]()
I ja sam isto tako gde je moglo i bilo mi bitno da stigne doplatio za singapursku poštu, a gde nije bilo opcije zamolio prodavca i izašao mi je u susret da šalje singapurskom. Ali džabe sve to kad su paketi preko dvadeset dana na carini. Na kraju krajeva samo da stigne čitavo...Isto i kod mene ja sve bukvalno narucujem preko Sing poste i nikad na carinu iako su neretko stvari i preko 100 evra a kupujem i stvari koje su 1$ i doplatim cak i 5$ za Sing postu, dok koliko % vas bi to uradilo? Mali broj ili cak niko ali ja ne kukam kako mi ne stizu paketi jer su svi za 7-10 dana kod mene.
Verovatno da kupim tel tu bi isao na carinu sve ostalo ma kolika je cena ili velicina paketa mene ne diraju kako zasto ne znam ali da ne ureknem.
I nije mi problem da platim zaista i pdv i carinu kad mi je paket preko 50 jura, mene ubija ako bih cekao a vidim da cekate i po 17 dana dok ovi strucnjaci ne ocarine to bi me demoralisalo da bilo sta vise kupim iz Kine ili bilo gde online.
Dok recimo kad narucim iz USA neke stvari obavezno bude naplaceno(doduse nisam bar 4 god nista narucio iz USA bas zbog toga) maxom pdv jer su bile stavke ispod limita za carinjenje a tada se nije ovoliko cekalo na carinu nekih 5-7 dana, mene je to ubijalo u pojam i zato vise nista tamo ne narucujem sve to ima u Kini za manju cenu i bez pdv i carine. Bar za mene.
Pa to ali nekim cudom meni nista ne ide na carinu ma koliko kostalo ili bilo gabaritno i malo teze.I ja sam isto tako gde je moglo i bilo mi bitno da stigne doplatio za singapursku poštu, a gde nije bilo opcije zamolio prodavca i izašao mi je u susret da šalje singapurskom. Ali džabe sve to kad su paketi preko dvadeset dana na carini. Na kraju krajeva samo da stigne čitavo...
Vise se plasite ovih pametnjakovica iz okruzenja(da ne kazem "brace" nase) koji zaustavljaju pakete a pustaju ljude koji direkno mogu da unesu virus a taj sto je u i na paketu davno je nestao sam od sebe.
Morao sam to sve da napisem jer mi je muka vise od gluposti koje slusam svakog dana.
Za sada samo za Kinu, a izgleda ubrzo i iz Kine.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari