Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
imam dve UA...TO i jednu UW...CH
za UA imam zadnji podatak da su usle u SRB 30.11. i 01.12. a za CH mi je zadnji podatak 20.11. da je poslata u SRB

na sajtu poste za pracenje mi za sve tri javi: Пошиљка није пронађена. Проверите исправност унетог броја.
pratim na http://parcelsapp.com/en/tracking/

sta to znaci, da nasa Posta jos nije preuzela pakete?
Pošiljke koje počinju sa U (unregistred) nemaju praćenje van Kine, neće se ni pojaviti na sajtu naše pošte. To što piše da su pristigle u Srbiju ne znači ništa, nagađaju da je pristiglo. Samo će ti poštar doneti kada stvarno stigne... možda.

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

thanks

Evo danas pisao kako je paket stigao 11.12 zaglavio i malopre osvezio i vidim krenuo. Sutra bi trebalo da mi bude u ruke.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

@illidan

Ux..XX nemaju pracenje u Srbiji

Te UA...TO imaju lazni status da su stigle u Srbiju.
Za obe ti sigurno pise da su iz tranzitne zemlje stigle za 3 dana.
Stvarno vreme je 30-90 dana.

Sa UW..CN posle 11.11 ce mo videti sta ce biti i kada ce poceti da stizu.

@ vlad1982

Jos se osecaju posledice strajka - apsolutno nema pravila kojim redom
propustaju posiljke.

Probio se jedan holandjanin RU.........NL
Od kineza ni traga ni glasa

Kvaran kinez je pokušao da me zavrne, dao mi tuđi tracking. Prvi put mi se ovo desilo.
Poručio sam artikal 20. novembra, dugo je stajao u pripremi, skoro 10 dana. Bio sam ubeđen da će isteći i da neće ni poslati, jer se verovatno zaebao pa stavio nižu cenu. To je njegov problem ne moj, ja sam uredno platio artikal i poštarinu očekujem da to i dobijem. Na kvarnjaka stavljaju neke niže cene a višu poštarinu da bi bili među prvima kada sortiraš po ceni. Iskorišćavaju to što nema kao na ebay sort by "price+shipping lowest first". To treba da se zabrani, da se zna koliko košta poštarina i toliko da bude za sve, a ne da on može da lupa koliko on hoće a artikal stavi neku smešnu cenu da bi bio najjeftiniji na sajtu. Samo što je u ovom slučaju izgleda zaboravio da napapri cenu poštarine pa da mu dođe na isto.
Uglavnom, "poslao je" poslednji dan u roku i dao mi tracking kod RF747464014SG. Od početka mi je bio sumnjiv a evo pre par dana vidim da je stvarno stiglo u BG ali danas uručeno na skroz levu, tuđu adresu.
Sad će lepo fasovati dispute, refund i negativan feedback. Prvi od kada koristim ebay i ali. I poslaću mu poruku, da zna da nismo mi ovde sisali vesla.

Poslednja izmena:
Kvaran kinez je pokušao da me zavrne, dao mi tuđi tracking. Prvi put mi se ovo desilo.
Poručio sam artikal 20. novembra, dugo je stajao u pripremi, skoro 10 dana. Bio sam ubeđen da će isteći i da neće ni poslati, jer se verovatno zaebao pa stavio nižu cenu. To je njegov problem ne moj, ja sam uredno platio artikal i poštarinu očekujem da to i dobijem. Na kvarnjaka stavljaju neke niže cene a višu poštarinu da bi bili među prvima kada sortiraš po ceni. Iskorišćavaju to što nema kao na ebay sort by "price+shipping lowest first". To treba da se zabrani, da se zna koliko košta poštarina i toliko da bude za sve, a ne da on može da lupa koliko on hoće a artikal stavi neku smešnu cenu da bi bio najjeftiniji na sajtu. Samo što je u ovom slučaju izgleda zaboravio da napapri cenu poštarine pa da mu dođe na isto.
Uglavnom, "poslao je" poslednji dan u roku i dao mi tracking kod RF747464014SG. Od početka mi je bio sumnjiv a evo pre par dana vidim da je stvarno stiglo u BG ali danas uručeno na skroz levu, tuđu adresu.
Sad će lepo fasovati dispute, refund i negativan feedback. Prvi od kada koristim ebay i ali. I poslaću mu poruku, da zna da nismo mi ovde sisali vesla.
I ja sam imao nesto slicno za poslednju posiljku koju sam porucio jos pocetkom novembra i koja jos nije stigla. Kinez mi je poslao dva broja za pracenje jedan SG, jedan NL.
Prvi SG nisam dobijao nikakav status mesec dana a za drugi koji sam pomislio da je dobar broj se ispostavilo da je paket za nekog drugog.. tako da eto.. Pisao sam mu i na kraju mi je poslao i neki sajt odakle da pratim posiljku a i pravi tracking number.
Uglavnom nista mi se ne svidja u poslednje vreme ovo porucivanje sa alija, kinezi sve gori i gori..

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Do izlaska iz Kine, prvo slovo U znači "unregistered".

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока

Danas sam zvao nišku carinu zbog žalbe na iznos carine. Carinik kaže da imaju 3000 pošiljki na čekanju.

Послато са Redmi 5 Plus помоћу Тапатока

O konacno sad stize posiljka koju sam cekao, juce jedna, danas druga.
Cool sad samo da vidim koliko cu cekati i da li ce stici ove godine paketi do mene ili sledece godine.

Meni već 20 dana ne stiže ništa. 15 paketa sa AliExpress-a čekam, pet ušli u Srbiju pre dve nedelje. Kolaps.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Nikad nisam imao do sad ovaj status. Sta znaci :
12/23/19 17:26 - 11000 Beograd 6, Uručenje, Naredna dostava

Sent from my LEX820 using Tapatalk

Sutra ćeš dobiti pošiljku, verovatno poštar nije stigao danas.

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

Ovaj se konačno pokrenuo, da vidimo NS carinu šta kaže.
94773a412998116614e18ada92e7a2b7.jpg

Zna li neko u čemu je razlika između RB-SG i RP-SG? Naime imam par paketa od 11.11 koji su RB-SG i oni su relativno brzo stigli do srbije i juče zamolim kineza da koristi singapursku poštu za paket i danas dobijem broj za praćenje koji je RP-SG. Pretpostavljam da je razlika u veličini paketa ali da proverim sa vama ovde da li da očekujem istu brzinu dolaska u srbiju?

SG porucen 29.11. stigao danas, nije isao na carinu (digitajzer za HP Ultrabook, nije mala kutija). BG carina.

Ista priča, s tim da je meni isporučen jedan koji je stigao na NS carinu 2.12 i drugi od 14.12, a trećeg od 2.12. još nema. Očigledno nema pravila o redosledu kojim pregledaju, carine i puštaju pošiljke.

Malopre mi je stigao jedan UW... CN poslat 4.novembra, dve pošiljke preko najgore Tonga post i to nakon 65 i 70 dana.
I stigla jedna RP... CN koja je poletela iz Pekinga 25.11.

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока

I meni stigla RP809......SG malopre, naručeno 29. novembra. Dve preporučene naručene početkom decembra se šetaju po Kini, ostale sitne ko zna kad će

Poslednja izmena:
Stigla tri paketa : UA........TO, naruceno(poslato) - kraj septembra i pocetak oktobra.

I moj, zajedno idu :)

Još i @Drushkan da se javi da je i njegov izašao.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno