Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kaže mi drugar iz pošte da taj njihov dogovor nema veze sa onim što radnici traže i da nastavljaju štrajk.

Da li se jos nekom ovo desavalo, u cemu je problem ?
72ba0a67f3e7ad763470224d28e22667.jpg
13dc4bbe0852b0a7b74407f901bb2884.jpg
956e39e3f58839ff7c0b64f3f7fb5f17.jpg

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока

@ Dakii

Obrnuce par krugova po magacinima u Pekingu dok ne nadju slobodno mesto u nekom od aviona za utovar palete na kojoj je i tvoj paket....

Ajde ako neko zna gde da ulozimo neke zalbe/primedbe da ljudi dobiju vecu platu i da se ovo zavrzava sto pre... ako mozemo nekako malo da poguramo situaciju.

Ovo nikome ne odgovara, neki ljudi su slali insuline, lekove i slicne stvari koje trebaju da stignu ljudima sto pre a zaglavljeni su...

Paketi iz Kine ce mozda biti i vraceni ako ovo potraje, ne znam da li je bas moguce da se to cuva neki veliki vremenski period na carini.

Sto vise traje strajk radnicima u posti ce posle biti teze da razvrstaju sve posiljke.

Firme trenutno ne isporucuju posiljke jer su ovi iz poste prestali sa radom, trenutno je opsti haos.

Nek pise neko ako postoji neki nacin da i mi mozemo da doprinesemo nekim pritiskom da se ljudima povecaju plate i da se ova agonija zavrsava vise.

Ajde ako neko zna gde da ulozimo neke zalbe/primedbe da ljudi dobiju vecu platu i da se ovo zavrzava sto pre... ako mozemo nekako malo da poguramo situaciju.

Nek pise neko ako postoji neki nacin da i mi mozemo da doprinesemo nekim pritiskom da se ljudima povecaju plate i da se ova agonija zavrsava vise.
Ne postoji način, ne funkcioniše to tako druže.

@ Dakii

Obrnuce par krugova po magacinima u Pekingu dok ne nadju slobodno mesto u nekom od aviona za utovar palete na kojoj je i tvoj paket....
Hvala puno na odgovoru, vidim vrti se ponovo.

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока

Imam pošiljku koja je završila sa carinom nakon 8 dana, i sada čeka već 2 dana na isporuku, i sa obzirom na situaciju ko zna koliko će tako još potrajati :-/

Stigao mi je punjac sa Aliexpress sad ostaje da se ceka kraj strajka ..Ne razumem da su im nesto obecali i onda nista smesno sta onda da ocekuje obican gradjanin..

Da li je normalno da pošiljka iz kine putuje 10+ dana , to jest da poruka despatched to overseas stoji 10+ dana ?
Čini mi se da prvi put vidim ovako nešto

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Jeste, evo meni su 2 Singapurca stigla za 10+ dana od tog sttausa, verovanto zbog onog 11.11, pa je malo gužva.. Ako je kineska pošta u pitanju to može i 20+dana da bude..

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

Auuuu... Pa cemu onda ovi lazni statusi? Nisam se do sad susretao sa takvim stvarima... Za 7-8 dana mi istice ono vreme, da trazim novac nazad ili?

Zato što su pošiljke bez praćenja, pa mogu da pišu sta hoće, obično imaš samo praćenje unutar kine. Otvoriš dipsute ako ti ne stignu u periodu od 60 dana i to je to... Nemaš mnogo izbora, ili da tražiš produženje od prodavca pa da čekaš, ako nisu neke velike pare u pitanju, a verujem da nisu kad su bez praćenja..

Kakav je ovo broj za pracenje LP00150499864270? Posiljke sa ovakvim trackingom mi uglavnom ne stizu. Aliekspres sistem kaze da je stigla, a 17track pokazuje par statusa u Kini.

Do 20:00h ce se znati da li Posta(i GPC u ovoj prici) nastavlja/ju strajk. Na prvom sastanku im nisu izasli u susret o povecanju zarade.

И други састанак је завршен. Ништа није решено и одложено је опет, за понедељак.
Пошта ради, али је у неким поштама и поштанским центрима блокада.

Paket stigao u Srbiju 4.12 po trackingu iz Nemacke, ali se ne pojavljuje na sajtu poste. Razumem da nece da rade ali sistem automatski belezi dolazak posiljke na aerodrom a i obavezi su da to rade po medjnarodnom sporazumu posta.

^Isti slučaj i kod mene. R pošiljka se ne vidi, C se vidi.

Možda ih samo izbacuju iz aviona u magacin.

Upravo tako - pune magacine dok ne proradi GPC

Inace vecina UB...LV posiljki od 11.11 je stigla u BG.
Singapurcani takodje stizu.

UW..CN nemaju pracenje posle prvog eksportnog centra u Kini - videcemo kada ce stizati.

Za posiljke ( S00 , LP -> UH..TR UA..TO ) koje idu preko Yanwen - SunYou posrednika
je sve apsolutno neizvesno jer Yanwen oduvek postavlja lazne statuse :mad:

Da Cainiao - UB...LV su prilicno brze. Cainiao najbolji odma posle singapurske, bar po meni. Imam oko 15 posiljki u bgu trenutno, valjda ih nece pokrasti dok traje strajk.

Malopre mi stigla jedna bez trekinga. UB______________LV je broj, ali su dugo stajali generički statusi, nisam imao pojma gde je, a onda je nekoliko nedelja stajalo da taj broj ne postoji u sistemu, da bi se pre tri dana promenilo na sent to last mile i evo jutros je konačno primljena posle dva meseca.

Evo i ja da se javim, nađoh danas u sandučetu jedan maleni paketić bez praćenja najverovatnije je da je poštar ostavio to juče zato što subotom u mom mestu ne vrše isporuku.

Da se nadovežem, jer pristižu oko ovog štrajka pošiljke i da li se registruju u domaćem sistemu praćenja?
Očekujem jednog Singapurćanina već sedam dana status
Despatched to overseas (Country code: RS)

Poslednja izmena:
E da, moguće je onda i da je moja juče ubačena u sanduče, a da sam ja tek danas primetio.

Obično pismo, poslato pre 10 dana, odnosno pre štrajka, je danas (subota) stiglo u mesto gde poštari sigurno ne nose poštu subotom.

Evo i ja da se javim, nađoh danas u sandučetu jedan maleni paketić bez praćenja najverovatnije je da je poštar ostavio to juče zato što subotom u mom mestu ne vrše isporuku.

Da se nadovežem, jer pristižu oko ovog štrajka pošiljke i da li se registruju u domaćem sistemu praćenja?
Očekujem jednog Singapurćanina već sedam dana status
Despatched to overseas (Country code: RS)
10+ dana Singapur. Dobićeš obaveštenje kad stigne u Srbiju, a za dalje čekanje dok pošta ne počne sa radom.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno