Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@vodka_commando
@ zokce

YW u poslednjih mesec-dva forsira slanje preko Turske ( cini mi se da su odustali od Malezije ).

Turci su u zastoju u odnosu na ranije ( verovatno zbog velikog broja posiljki ) , sa oko 10 od nedavno su usporili na oko 25 dana.

Za posiljke preko Malezije apsolutno nema pravila 25 do 80-90 dana.

Hvala na odgovorima. Nije mi problem kad će da stigne, samo da stigne uopšte.

Послато са SM-N9005 помоћу Тапатока

Meni većina dolazi preko Švedske.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

@X4K3P

Gde ti je adresa na koju ti stizu posiljke - u Srbiji ili RS-BiH ( napisao si u profilu Trebinje ) ???

sta ovo znači?

Prilozi

• Screenshot_20190907-093145_Chrome.jpg
    Screenshot_20190907-093145_Chrome.jpg
    348.2 KB · Pregleda: 106
Belgijska pošta, poručeno 23.8. Dostavljeno 3.9. Rekao bih jednako brzo kao Turci i Sg post.

Sent from my SM-A600FN using Tapatalk

Poceli i Singapurcani da kasne

Aug 31, 2019 00:00 Singapore Post
Despatched to overseas Serbia
Aug 31, 2019 14:32 4PX Express
RSBEG / Despatched to overseas
Aug 31, 2019 14:32 Aliexpress-Cainiao
Depart from transit country or district
Aug 31, 2019 14:32 Aliexpress-Cainiao
-Despatched to OverSeas Postal Admin (From SG/SIN to RS/BEG)

Jenda kolicina Letonskih posiljki je danas stigla u Srbij. U LV stigle 04. a u Srb 07.
Videcemo sta nedelja nosi sa sobom.

@Sasa38

Nista neobicno , nekad stignu iz SG do BG za 3 , a nekad za 15-20 dana.

@qwerty96

I ja imam jedan LV
Arrive at destination country ( RS ) - 2019-09-04 16:02
Airline arrive at destination country ( LV ) - 2019-09-01 21:00

Taj preko Turske ce najverovatnije stici tek za 10-15 dana

viber_slika_2019-09-07_23-12-11.jpg

viber_slika_2019-09-07_23-12-09.jpg

viber_slika_2019-09-07_23-12-08.jpg

Je l' postoje bar neke šanse da ove dve RV CN i ova jedna UR CN stignu do Oktobra?
RV mi je ranije stigla jedna za 15ak dana ali sad u ovom ludilu ona nije ni krenula za skoro 10 dana
Sa UR CN nisam imao iskustva za koliko stiže, ali da stvar bude još gora mislim da ona nema dalje praćenje?

RV imaju pracenje , pa kad krenu znaces kojim tempom se krecu.
UR ce najverovatnije stici do oktobra.Nema dalje pracenje.

Ostalo mi je jos 9 dana do isteka roka za isporuku a paket ne stize.
Kada da otvorim dispute (mislim na koliko dana pre isteka roka) znam da necu sada da otvaram ali ne znam da li dan-dva pre isteka roka ili ranije?

Kada istekne otvori, nece onda moci da kaze da zatvoris dispute a mozda uopste nece ni odgovarati pa ces dobiti dispute posle 5 dana automatski.

Disput možeš otvoriti i 5 dana pre isteka zaštite ukoliko ti dozvoli sistem jer svakako toliko traje postupak odluke Aliekspresa ukoliko se ne dogovoriš sa prodavcem. Kod pojedinih vrsta pošiljki to nije moguće pre isteka zaštite( Cainao, Yanmen itd), posle isteka svakako može.

Poslednja izmena:
S obzirom da ne zelim vise da cekam (2 meseca mi je dosta cekanja) da li prodavac moze da mi vrati novac ili ipak moram da otvaram dispute?
Ako ne moze da mi vrati novac onda nemam sta vise da se dogovaram sa prodavcem.

S obzirom da ne zelim vise da cekam (2 meseca mi je dosta cekanja) da li prodavac moze da mi vrati novac ili ipak moram da otvaram dispute?
Ako ne moze da mi vrati novac onda nemam sta vise da se dogovaram sa prodavcem.

Ako ti pošiljka nije stigla garantovan ti je refund. Otvori malo AliExpress portal i pogledaj sam - tamo ti piše do kada ti važi customer protection i kada možeš da otvoriš dispute... Ako ti je istekao customer protection i nisi digao dispute, onda je to to: nećeš dobiti refund.

Ne razumem zašto ne bi otvorio dispute, ako ti je cilj da dobiješ refund. To je procedura.

Hocu refund ali ne znam kada taco to jest koliko dana pre isteka roka za isporuku da otvorim dispute?

Možeš odmah.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Kod mene UB..LV 28og krenula, 5og poslata na avion, a UR...CN od 28og se gubi svaki trag. Pise da je otisla iz nekog centra.

Da li su to nešto pooštrili propise na carini ili sam ja baš toliki baksuz... Ajde imao sam jedan vredniji paket koji je otišao tamo, ali nisam se nadao da će tri para antislip čarapa da završe na carini...

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока

Kod mene UB..LV 28og krenula, 5og poslata na avion, a UR...CN od 28og se gubi svaki trag. Pise da je otisla iz nekog centra.

Uopšte nema potrebe da spamujete temu sa brojevima za praćenje koji počinju sa U... ili sa L... bez obzira iz koje su zemlje. Naša pošta takve brojeve tretira kao OMP, tj obično međunarodno pismo i ne ažurira status. A to kako se šeta po nekoj zemlji u inostranstvu ne zanima nikoga.

Ne znam šta nije jasno

Ako cekate 60 dana , cekajte i 70 - traziti produzenje zastite ( 10-15 dana ).
Ako posiljka ne stigne ni za oko 70 dana , onda dan pred istek zastite pokrenite dispute.

----

RB...SG

2019-09-08 13:01 Arrival at Destination
2019-09-02 23:25 RSBEG / Despatched to overseas

na posta.rs / postexpress.rs pracenju jos uvek nema statusa

Ako posiljka ne stigne ni za oko 70 dana , onda dan pred istek zastite pokrenite dispute.

----

RB...SG

Tako je bre.... Bolje slomite fon za 70 dana nego dispute na 60d.... Kao da golubovi nose posiljke pa im je 2 meseca malo...

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

----

RB...SG

A koja je razlika između 60 u odnosu na 70 dana i zašto baš 70? Zašto ne odmah 90 dana?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno