Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sing post za tri dana u Srbiji od zadnjeg statusa..Verovatno ide na carinu ali pohvalna brzina

Meni izgleda prođe Guangzhou jedna RP...CN pošiljka.

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока

Naručene pošiljke od 26.08. prolaze bez problema GZ. I RV i RP ( tako je bar kod mene). Pretpostavljam da će naručene pre ovog datuma ići sve na refund

Послато са SM-G965F помоћу Тапатока

Danas u sandučetu našao 6 pošiljki....prošlo je mesec i neki dan od zadnje dostave a poručivao sam i imam za dostavu preko 15+.

Krivo mi je što nisam video poštara da ga pitam da li je počeo da nosi pošiljke koje stižu iz Kine jednom mesečno kad se nagomila jer je primetio da bukvalno mi je pre svake nedelje stizalo nešto a sada se nagomila i donese kad mu se ćefne.

Meni uvek stize oko 10ak pa sam mislio da ceka da se nakupi ali je onda jedne nedelje svih 5 dana donosio tako da carina verovatno gurne celu gomilu posti pa tako ispadne.

Hi,friend,

About RV118181955CN and RV121683634CN,we had contacted the logistics to confirm.

They still in transit,did not return back or fail.

Recently, all parcels had delay,because of our national major celebration,inspection change to very strick,most of parcels had same problem about delay,since June,and also maybe continue for a few months.

Sorry for the inconvenice,but the parcel will need more time than before,pls be patient,thanks.

Sincerely.

Haha...malo neupuceniji bi poverovali

Evo još jedno iskustvo od danas, pošiljka plaćena 13-14 evra procenjena na 50$ i platio sam 1211 dinara poštaru. Juče mi je procenjeno na 7 puta veći iznos a danas samo 3 puta veći iznos. Na carinskim papirima su različita imena službenika.

@aivazovsky Ne vidim što ne bi verovao tome što je kinez napisao? pod proslavom verovatno misli na svetsko prvenstvo u košarci a koliko vidim Guangzhou i Shenzhen su dva od osam gradova gde se igraju utakmice, tako da je inspekcija sigurno mnogo stroža nego kad se ništa ne dešava a to može da se vidi i iz silnih "security return" statusa koje svi mi ovde imamo. Rekao je da zastoj traje od juna i da će potrajati što isto može da se potvrdi iz gomile pošiljki čiji vlasnici se svakodnevno ovde javljaju...

@nsvladimir Novosdistička carina je opasna, ako planiraš često da naručuješ možda ne bi bilo loše da naručiš na nekog iz BG ili okoline čiji paketi idu na beogradsku carinu jer tu imaju mnogo više posla i puno paketa prođe bez naplate a ako i naplate, moje iskustvo je da u 80% slučajeva to bude manje nego što bi inače platio da su išli po PS-u.

2 posiljke placene 29.8. obe su UHxxxxxxTR, na 17.track stoji za jednu "2019-09-04 13:35 Destination Country, Item arrived to destination country", da li je realno da ove manje idu nesto brzo? :D

bez da mudrujem, al prelistajte bar nekoliko stranica unazad pa cete videti da destination county nije srbija vec turska jer je turska posta prevoznik a isto je ili slicno je i za ostale poste (holandsku, belgijsku, letonsku ili koju vec). tako da paket nije u srbiji vec turskoj pa tu ceka da ga posalju za srbiju, sto moze da potraje.

Koliko je precizan Aliexpress kada mi pošalje poruku da je pošiljka stigla u moju zemlju? Kako oni to znaju kada ja na praćenju to ne mogu da vidim, ni na 17track ni preko poštinog trekinga? Pre dva, tri dana su mi javili da su paketi stigli a još ih nema u sandučetu. Nemaju praćenje. Da li su u carinskom skladištu. Lemilica koja je imala praćenje (Singapore Post) je već stigla, poštar je uručio paket.

@miccosmo

Nerealno je koliko ovde ima ljudi koji nece da citaju ili nisu u stanju da shvate ono sto je ponovljeno na desetine puta

Imamo ovde bar 100 stranica viska , ali nazalost gospoda moderatori smatraju da to tako treba

Jeste, u pravu si. Nisam pogledao poslednju poruku niti ispratio diskusiju. Mislio sam da je China Post do Srbije ali piše na kraju LV, to je valjda Latvia. Poslednji status je accepted by last mile carrier tako da je sve u redu. Izvinjavam se zbog spama teme.

Mali update za pracenje posiljki od pre par dana koga interesuje:

Tracking number: UHXXXXXXXXXTR
------------------------------
Aug 26, 2019 18:20 / YANWEN Logistics / Acceptance.
Aug 27, 2019 09:43 / YANWEN Logistics / Process completed in sorting center.
Aug 27, 2019 14:24 / YANWEN Logistics / Despatched from sorting center.
Aug 28, 2019 06:00 / YANWEN Logistics / CN In Transit
Aug 29, 2019 02:00 / YANWEN Logistics / CN Departure from airport
Aug 30, 2019 18:00 / YANWEN Logistics / CN Arrive at destination airport
Aug 31, 2019 18:00 / YANWEN Logistics / CN Arrive at destination country post office

Tracking number: UBXXXXXXXXXLV
Aug 16, 2019 11:26 / 4PX Express / Shipment information received
Aug 16, 2019 11:26 / Aliexpress-Cainiao / Order information received by carrier
Aug 18, 2019 15:19 / Aliexpress-Cainiao / Accepted by carrier
Aug 18, 2019 15:49 / 4PX Express / Domestic Air Cargo Termina,Shenzhen,China / Shipment arrived at facility and measured.
Aug 18, 2019 15:49 / 4PX Express / Domestic Air Cargo Termina,Shenzhen,China / Fpx picked up shipment.
Aug 18, 2019 15:49 / Aliexpress-Cainiao / Inbound in sorting center
Aug 19, 2019 03:12 / Aliexpress-Cainiao / Outbound in sorting center
Aug 19, 2019 03:12 / Aliexpress-Cainiao / Order information received by carrier
Aug 19, 2019 10:34 / 4PX Express / DONG GUAN / Depart from facility to service provider.
Aug 19, 2019 14:56 / Aliexpress-Cainiao / Received by line-haul
Aug 27, 2019 09:44 / Aliexpress-Cainiao / Hand over to airline
Sep 1, 2019 21:00 / Aliexpress-Cainiao / Airline arrive at destination country
Sep 3, 2019 15:28 / Aliexpress-Cainiao / Arrive at transit country or district
Sep 3, 2019 15:28 / Aliexpress-Cainiao / Post office collection.
Sep 3, 2019 16:19 / Aliexpress-Cainiao / Depart from transit country or district
Sep 4, 2019 16:02 / Aliexpress-Cainiao / Arrive at destination country

Tracking number: URXXXXXXXXXCN
Aug 20, 2019 10:42 / China Post / Logistics order has been created (ExpressCom platform)
Aug 20, 2019 10:42 / Aliexpress-Cainiao / Logistics order has been created (ExpressCom platform)
Aug 20, 2019 10:42 / Aliexpress-Cainiao / Waiting for pick up
Aug 22, 2019 08:53 / Aliexpress-Cainiao / Accepted by carrier
Aug 22, 2019 08:59 / Aliexpress-Cainiao / Inbound in sorting center
Aug 22, 2019 08:59 / Aliexpress-Cainiao / Outbound in sorting center
Aug 22, 2019 08:59 / China Post / Shenzhen International Bulk Mail Processing Center, Received, recruited: 8
Aug 22, 2019 08:59 / Aliexpress-Cainiao / Received by line-haul
Aug 22, 2019 10:16 / China Post / Shenzhen International Bulk Mail Processing Center], next stop [Shenzhen International, Departure
Aug 22, 2019 10:16 / Aliexpress-Cainiao / Shenzhen, Leave [Shenzhen International Bulk Mail Processing Center], next stop [Shenzhen International]
Aug 22, 2019 10:42 / China Post / Postal Shenzhen International Mail Exchange Bureau, Arrive at facility
Aug 22, 2019 10:42 / Aliexpress-Cainiao / Shenzhen, Arrive at [Post Shenzhen International Mail Exchange Bureau] (transfer)

Tracking number: UTXXXXXXXXCN
Aug 9, 2019 14:21 / Aliexpress-Cainiao / China, Yanwen Acceptance.
Aug 10, 2019 00:38 / Aliexpress-Cainiao / China, Process completed in yanwen sorting center.
Aug 10, 2019 03:40 / Aliexpress-Cainiao / China, Despatched from yanwen sorting center.
Aug 10, 2019 05:40 / Aliexpress-Cainiao / China, Last mile=> Destination country post, number UTXXXXXXXXCN
Aug 10, 2019 15:39 / China Post / Parcel delivery bulk business department backstage support class, Received, recruited: dg3
Aug 10, 2019 16:03 / China Post / Parcel delivery bulk business department backstage support class], next stop [Dongguan International, Departure
Aug 10, 2019 16:04 / China Post / Dongguan International, Arrive at facility

Tracking number: RVXXXXXXXXCN
Aug 30, 2019 06:04 / China Post / Logistics order has been created

Tracking number: RVXXXXXXXXXCN
Aug 30, 2019 04:06 / China Post / Logistics order has been created

Sve nekako i ide sem ova dva RV-a, zbog razloga koje su ostali forumasi naveli na predhodnim stranama

Poslednja izmena:
@tv serija
ae poruka koju dobijas na mejl je tacna ako se uzmes u obzir i objasnjenje za neregistrovane iz mog prethodnog posta.

Ako sam dobro upućen, AliExpress Standard Shipping je isto što i sing pošta, a možda i nisam. Doplatio sam istu, a Kinez mi poslao CN air line? Hmm

nisi dobro upućen. to je pošiljka sa praćenjem a preko koga će ići odlučuje AE

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

jel moguće da će da mi carine stvar od 30e?
mi band 4

Prilozi

• Screenshot_20190905-091702_Chrome.jpg
    Screenshot_20190905-091702_Chrome.jpg
    387.6 KB · Pregleda: 159
Neće da carine, nego pdv da udare.

Svaka roba koja udje u zemlju mora da se oporezuje. Svaka. Dolar ili 100 isto je.

20% je pdv. Zavisi na koliko će ceniti tracker.

Meni uvek stize oko 10ak pa sam mislio da ceka da se nakupi ali je onda jedne nedelje svih 5 dana donosio tako da carina verovatno gurne celu gomilu posti pa tako ispadne.

Evo danas bio do poste i saznao iz prve ruke da postar sam zadrzava pakete..tj. ne urucava ih odredjeni vremenski period dok se ne nakupe ili dok ne ide u reon gde sam ja. Podigao sam jos dve posiljke a tamo na gomili ima jedno 20 i kaze mi ovaj sto radi u posti da su tu posiljke nekima vec po 10 dana i da jos nisu odnete na urucenje.

Ovako stoje stvari kod mene u posti.

Nakon mjesec dana security return iz Guangzhou.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Ja sam danas digao dispute za jednu koja je zaglavila u GZ. Kinez me pitao da mi produzi protection jos 30 dana. Nisam pristao, vec se previse oduzilo - da cekam 3 meseca na isporuku koja na kraju verovatno nece ni stici. Ako stigne, platicu mu ponovo i to je to.

Evo danas bio do poste i saznao iz prve ruke da postar sam zadrzava pakete..tj. ne urucava ih odredjeni vremenski period dok se ne nakupe ili dok ne ide u reon gde sam ja. Podigao sam jos dve posiljke a tamo na gomili ima jedno 20 i kaze mi ovaj sto radi u posti da su tu posiljke nekima vec po 10 dana i da jos nisu odnete na urucenje.

Ovako stoje stvari kod mene u posti.
Jel to za sve pakete ili samo za neregistrovane?
Užas, to mora da im neka nova fora.
Ja svakako znam da vise nikada neću uzeti nešto što ide preko neregistrovane pošiljke, sad sam se opekao i nikada više.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno