Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sletela upravo i jedna RB****SG
krenula 26.08.

Dakle, Turske i one iz prve polovine avgusta (preko guangzhou-a) se ne mrdaju sa mesta zasad. Za Letonsku ne mogu jos nista da kazem.

@jocar96
vidi sta ti kazu statusi na nekom drugom servisu za pracenje, ne prevode svi isto. Za neke je last mile kad preuzme primera radi Turska ili Letonska posta u kini paket a za neke je kad posalju za Srbiju. Obicno ima za Letonsku na 17track dva statusa Parcel has arrived in the last mile, sa po par dana razmaka (pretpostavljam kad je skeniraju u Letoniji i kad je posalju za Srbiju). Dve LV posiljke 13. i 17. imale taj status pa ponovo 14. i 22. i isporucene su tamo gde su i tebale da stignu ima nedelju dve dana.

Meni npr.ova još nije uručena a imam tri ovakve
6232ae427c5ba28e5d819585c6c73920.jpg

Meni orderi veličine kutije šibica đene đene još i stižu, ali sve što je iole većeg gabarita ni traga ni glasa..In transit
Posebno su čini mi se RP...CN pošiljke u kanalu :trust:

Statusi koje se pojavljuju na aplikaciji aliexpress-a na telefonu su da kazem cista nagadjanja i razlikuju se od statusa koji stoji kad odes na desktop (PC) varijantu gde su isti kao i na tracking servisu Cainiao-a i da kazem da su verodostojni (a kanda bi trebalo bi da je isto :) Tako da pracenje u AE aplikaciji zaobilaziti u sirokom luku.

Neregistrovane posiljke postar nema obavezu da ostavi listic, jednostavno moze i da je spusti u sanduce ili zakaci na vrata... Za registrovane mora da ima potpis pa za njih ostavljaju listic sa kojim podizes paket... Ima unazad raznih iskustava, neko napisa skorije da je otisao u postu i pokupio vise paketa koji su stiglu u zadnjih nekoliko nedelja.

@nsvladimir
izgleda da je pravilo da nema pravila, *mjau**mjau**mjau*. to bi trebalo da je stiglo. rapitaj se u posti da li ima paketa na to i to ime i tu i tu adresu

Poslednja izmena:
Jel su ove prve tri posiljke vec trebale da mi budu dostavljenje?
Pogledajte prilog 274277

Ne, juce je tek posiljka stigla u tvoju zemlju, e sad zavisi da li ce se paketi cariniti ili ne, i zavisi od brzine rada ljudi u maticnoj posti. Bolje prati statuse sada na nasem sajtu poste, meni su najazurniji i uvek prva informaicja bude kod njih.

Šta mi je činiti , 2 meseca čekam paket, lik mi na Aliju kaže da je proverio i da je paket u Srbiji, ko bre tu koga laže?!

Package status: In transit
Country: China -> Serbia
Destination:
Origin:
2019-07-03 08:02, Shenzhen, arriving at the Post Shenzhen International Mail Exchange Bureau
2019-07-03 06:09, Shenzhen, leaving the Shenzhen International Bulk Mail Processing Center, the next stop , Shenzhen International
2019-07-03 01:07, Shenzhen, "Shenzhen International Bulk Mail Processing Center" has received, agent: received 3
======================================
Powered by www.17track.net

Očajan sam!

To je preko ali-a , imam i preko ebaya situaciju isto skoro 2 meseca čekam punjač , lik mi isto kaže u Srbiji je , da se strpim još par dana kao, rok je po trackingu do sutra, ne znam šta da radim...
Eto kupujem preko ebaya i Alia godinama i ovo mi se nije desilo.
Evo odobren mi post pa ako moze pomoć ljudi, šta da radim?!

Pomaže duspute, ako paket ne stiže do isteka zaštite.

Послато са SM-N9005 помоћу Тапатока

Šta se dešava ako je zaista poslao , ja otvorim dispute vrate novac?!
Paket stigne ?! Jer je možda brljotina u našoj pošti?
Kako da znam da li je paket ušao u Srbiju ?!
Prvi put mi se dešava ovo poručio sam 5 artikla krajem juna i početkom jula, 3 stigla u roku od mesec dana ostalo ovo...
Da li sam toliki baxuz da me slagao lik na ebayu i Aliu...inače iz Kine su ...

Evo šta mi napisao, kako je on to video i saznao a ja nemam o paketu nikakvu informaciju?!
b67168a03f67f97c6c58edf4cedc67ac.jpg

Poslednja izmena:
To te lazu, to im fora kao u Srbiji je. Ja kazem dobro gde vidite da je usao u moju zemlju i tolko bema komentar. I kulturno trazim refund i ne moram dispute.

@dean87 tebe to uopšte ne treba da zanima. Oni su trgovci i potpisom ugovora sa ali-jem preuzimaju sav rizik. Dispute poslednjeg dana i ne prihvataš nikakve ponude, samo gubiš vreme. Ako ikada stigne pošiljka, uvek možeš da se obratiš pošiljaocu i ponudiš mu repay.

Послато са SM-N9005 помоћу Тапатока

@ dean87

Postavio si pitanje na pogresnom mestu - postoji tema za eBay

https://forum.benchmark.rs/showthread.php?307606-eBay-pitanja-diskusija-saveti-i-preporuke

@ zokce

Ovo nema veze sa AE

@ OSTALI koji kukaju i koji pored odgovora i dalje pitaju sta da rade

odgovor je pronadjite odgovore

Apsolutno za svaku vrstu posiljke sa AE je dat primer i odgovor do koje tacke ima pracenje i sta koji status znaci.

Takodje shvatite da je u pojedinim delovima Kine bilo visednevno jako nevreme i da su u Hong Kongu protesti i strajkovi.

Ako navalite svi da pokrecete sporove cim istekne 60 dana , nemojte za 2-3 meseca da se pitate sto i za sitnice od 2-3$ vise nema free postarine.

To te lazu, to im fora kao u Srbiji je. Ja kazem dobro gde vidite da je usao u moju zemlju i tolko bema komentar. I kulturno trazim refund i ne moram dispute.
Moraću i ja tako sa ovim na ebayu i ae , hvala :)
Samo mi nije jasan taj tracking, par informacija i 2 meseca ništa ni traga...

Problem sa jednom registrovanom posiljkom, oznacena na sajtu poste kao isporucena a nije ...

@dean87

Neregistrovane posiljke nemaju puno pracenje.
Desavaju se slucajevi kada posiljke stignu posle 3-4 meseca.

Desava se za Ux...CN i S00... ili LP... posiljke koje idu preko Malezije

U kom su obliku kodovi za pracenje ?

@dedamrsoje

Da li se slaze lokalna posta i potpis sa adresom i imenom primaoca ?

Ako se slaze i ako je status objavljen tokom dana ( 02.09 ) , a ujutru ( 03.09 ) postar stvarno ne isporuci posiljku ,
odmah u lokalnoj posti napravite frku i obavezno treba napisati zalbu na https://www.posta.rs/cir/korisnicki-servis/reklamacije.aspx

a mozda si ( ako si ti primalac ) samo dobio dupliran broj za pracenje ( nije prvi slucaj )

Pise da je isporuceno meni licno iz moje dostavne poste . Sacekacu do podne pa zalba korisnickom centru .

Otvoren još jedan dispute i refund request:

Registrovana RP...CN pošiljka, ne mrda kao i kod mnogih. Poslednji status pošiljke:
16 Jul 2019 09:12 Arrived at sorting center Guangzhou, Guangdong

Smorio me ovaj AliExpress - pola stvari nisam dobio ove godine, a gubi se nepotrebno po dva meseca dok pošiljka "ne stigne". Užasno nepouzdana isporuka.

Neregistrovane posiljke postar nema obavezu da ostavi listic, jednostavno moze i da je spusti u sanduce ili zakaci na vrata... Za registrovane mora da ima potpis pa za njih ostavljaju listic sa kojim podizes paket... Ima unazad raznih iskustava, neko napisa skorije da je otisao u postu i pokupio vise paketa koji su stiglu u zadnjih nekoliko nedelja.
Nek radi kako hoće, nek donese na vrata, ostavi listić, ali mora nekako da me obavesti da je stigao paket!

Jedino da imaš uplaćeno čuvanje paketa(nije skupo), inače brzo ode nazad u Kinu, čak ni 5 dana ne čekaju!

Послато са Le X820 уз помоћ Тапатока

Nek radi kako hoće, nek donese na vrata, ostavi listić, ali mora nekako da me obavesti da je stigao paket!

Jedino da imaš uplaćeno čuvanje paketa(nije skupo), inače brzo ode nazad u Kinu, čak ni 5 dana ne čekaju!

Послато са Le X820 уз помоћ Тапатока

Pa ne ide ti to nazad u Kinu u najvećem broju slučajeva... Oni to označe kao neuručeno, jer "nisi bio na adresi", pa posle daju na one njihove aukcije gde to rasprodaju.
Verovatno imaju redovne kupce na takvim aukcijama, pa oko toga i ne mora da se pravi neka velika fama i da se oglašava.

@dean87

Neregistrovane posiljke nemaju puno pracenje.
Desavaju se slucajevi kada posiljke stignu posle 3-4 meseca.

Desava se za Ux...CN i S00... ili LP... posiljke koje idu preko Malezije

U kom su obliku kodovi za pracenje ?

@dedamrsoje

Da li se slaze lokalna posta i potpis sa adresom i imenom primaoca ?

Ako se slaze i ako je status objavljen tokom dana ( 02.09 ) , a ujutru ( 03.09 ) postar stvarno ne isporuci posiljku ,
odmah u lokalnoj posti napravite frku i obavezno treba napisati zalbu na https://www.posta.rs/cir/korisnicki-servis/reklamacije.aspx

a mozda si ( ako si ti primalac ) samo dobio dupliran broj za pracenje ( nije prvi slucaj )
URxxxxxxxCN i RVxxxxxxxxCN

Kapiram da nemaju puno praćene ali opet prodavac može da zatraži status , jer je jako neozbiljno da 2+ meseca to putuje i još gore ne zna se gde je...
Da je brodom krenuo do sada bi isporučili...
Za to vreme može i da laže, koristi nas novac itd...milion varijanti...
Godinama poručujem, od ove eto ružna iskustva...najgore od svega što ne znaš da li te laže ili ne...
Tražio sam refund na aliu, trazicu i na ebayu , barem da znamo šta da izbegavamo ili nema pravila, ne znam...tuga.

Poslednja izmena:

@nsvladimir
izgleda da je pravilo da nema pravila, *mjau**mjau**mjau*. to bi trebalo da je stiglo. rapitaj se u posti da li ima paketa na to i to ime i tu i tu adresu

Čest problem koji ljudi previde je da ne znaju u koju poštu zapravo treba da odu. Pošiljka prvo stiže u glavnu poštu za određeni deo grada, poštar odatle pokušava da je dostavi, a sledećeg dana bi trebalo da je prebace u lokalnu poštu. Problem je što poštar ništa i ne pokušava da dostavi kada je u pitanju neregistrovana pošiljka, a Pošta je posle i ne prebaci u tvoju lokalnu poštu. Posle odeš u svoju poštu da proveriš imaš li pošiljku i naravno da je nema niti je ikada stizala. Meni je tako bilo za 8 pošiljki ove godine, gde su mi rekli da ništa od toga nije do njih stiglo i da se i oni stalno žale na poštara, ali da je on iz druge pošte ne iz njihove... Mislim da sasvim izvesno tim neregistrovanim pošiljkama se gubi trag kada uđu u Srbiju, ili u centralnom poštanskom centru ili po glavnim poštama gde ih poštari jednostavno ne zadužuju za dostavu. To je jako loše i neodgovorno od strane Pošte Srbije.

Daj pojasni ovo oko neregistrovanih posiljki, zar za poštara nije dovoljno što na paketu stoje tvoje informacije, ulica, grad, telefon ,ime...
Kapiram da je u pošti opšte rasulo, i oni napuštaju Srbiju ali valjda ima neki red...
Baš sad gledam arhivu na 17track imao sam dosta tih neregistrovanih pa su stizale u roku do mesec dana.

Poslednja izmena:
@dean87

Za RV..CN se znaju statusi - to je registrovana posiljka.
Ux..CN ima validan status samo do prvog postanskog centra u Kini.Posle toga i prodavac i ti mozete da nagadjate
gde je posiljka.Ni on nema apsolutno nikakvu mogucnost provere.

Problem su posrednicke kurirske sluzbe ( Yanwen , SunYou ) koje posle zadnjeg validnog statusa
samovoljno postavljaju dodatne statuse i stvaraju zabunu.

Trenutno su najproblematicniji lazni statusi za posiljke koje SunYou prosledjuje preko Malezije.

Sto se tice Srbije

Ako je posiljka prevelika da stane u sanduce , a ako je sanduce jedino prikladno mesto gde posiljka moze da se ostavi - najcesce nastaje problem
jer postar ne bi smeo da je ostavi negde pored , a najcesce ga mrzi da pise "papiric" , a o tome da se seti da ima telefon i da ne pricamo :(

Ali i za to postoji "lek".... Procitaj PP

Meni npr.ova još nije uručena a imam tri ovakve
6232ae427c5ba28e5d819585c6c73920.jpg

Evo da odgovorim sam sebi, neregistrovana stigla danas. Poštar mi naplatio 570 dinara carinu, tj. Pdv. Inače pošiljka vredi 3-4 evra i ne može vredeti više kako god da se pretraži aliekspres. Stručnjak je procenio da vredi 20 dolara i tako mi naplatili i uz to je stajalo oko 3 nedelje na carini.

Poslednja izmena:
Show..

Mislim da carina pokusava na sve nacine da utiče na nas da batalimo online kupovine, samim tim i njima mirna glava.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno