Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nisam u toku zar nije bilo 200 otvaranje apre neku godinu je bilo 60.U zemlji u kojoj je inflacija zanemarljiva to je povecanje od 500%

Meni isto doneo jutros.Cale primio,ali nije doneo postar nego neki kurir.Isto mu naplatio 300 dindzi a na paketu pise oslobodjeno od carine.Nije otvarano posto nema one zute trake tako da ne verujem da je to naplata pregleda.Ne znam da li ovde u Srbiji preuzima neka kurir sluzba od ovih francuza (colissimo) pa naplacuje 300 ili u cemu je fora.
Da jeste kurir greskom napisah postar, isto i meni pise na paketu da je oslobodjeno od carine, s tim sto su meni otvarali, to je nesto fiksno 300 dinara.

Posto je otvaranje 300 din znaci da se posiljka vodi kao paket a njih uglavnom nose kuriri post expresa. Mislim da se za pakete uvek naplacuje 300 din bez obzira da li su ga stvarno otvarali.
Ali moj nije paket nego pismo, paketi su preko 2kg, moj paket je imao 200g, te je s toga pismo po postanskim merilima.

Bitni su i gabariti, u svakom slučaju ako je prvo slovo na praćenju C onda je sigurno paket...

Ali moj nije paket nego pismo, paketi su preko 2kg, moj paket je imao 200g, te je s toga pismo po postanskim merilima.

Možeš i kutiju šibica da pošalješ kao paket ako hoćeš :d Neki prodavci šalju isključivo kao paket, bez obzira na veličinu. Verovatno im je tako sigurnije.

Bitni su i gabariti, u svakom slučaju ako je prvo slovo na praćenju C onda je sigurno paket...
Ma sta su gabariti 5cm x 10cm, stizalo meni kao pismo paket od 50 x 45 cm bez dinara troska, nema to veze, parfem je u pitanju.
To po postanskim merilima ne pripada paketu, ponavljam ako je preko 2kg onda je obavezno paket mozda ima veze i dimenzije, ali 5x10cm nikako nije paket, a on moze da ga krsti i kao kontejner ne paket.
Možeš i kutiju šibica da pošalješ kao paket ako hoćeš :d Neki prodavci šalju isključivo kao paket, bez obzira na veličinu. Verovatno im je tako sigurnije.
Mozes da posaljes kako hoces, ali nije paket ni po gramazi ni po dimenzijama, samo po broju ako C pripada tome.

Pa sam broj ti kaže - prodavac je to označio kao paket i sa njim se postupa kao sa paketom. Skenira se, ide na vagu, ide na carinu itd.

Ma sta su gabariti 5cm x 10cm, stizalo meni kao pismo paket od 50 x 45 cm bez dinara troska, nema to veze, parfem je u pitanju.

Nije moguće da ti stigne 50x45 kao pismo, jer je maksimalni zbir visine širine i dubine 90cm.
Razlog zbog čega je poslato kao paket je parfem, još ako sadrži alkohol uopšte ne bi smeo da se nađe u avionu...

Kao sto vidis, sve je moguce.
I da 5x10 sa 200g bude paket i da oni gabariti budu pismo.
Zato i kazem.
Nema veze.

Šta se dešava sa Singapure post? , uglavnom mi stigne za 10,15 dana do kuće. A evo danas je 15ti dan od kako piše Despatched  to OverSeas....

Još jedno pitanje. 26.02. sam nešto poručio, već 27.02 dobio tracking number RV816448005CN. Na aliju piše shipment ready for dispatch a na svakom drugom sajtu za tracking piše da broj ne postoji u sistemu.

Pitao kineza šta se dešava sa posiljkom i dobio odgovor :

"Dear friend,
Sorry for that , we have too many parcels to send, but

we will send out goods as soon as possible,please donn't worry ,
"

Nelogično mi da se za 10 dana ništa ne desi a inace vrednost porudžbine je 75$. Je l' mogu negde da se žalim ili da čekam....?

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Drugi paket je u pitanju. Za prvo pitanje je tracking RB702195388SG

Nisam pročitao pažljivo...
Meni je Singapur i dalje brz, poslali mi 2.3. a juče paket stigao u Izmeničnu poštu, jutros otpremili ka mojoj pošti, za 5 dana stigao u Srbiju.

Sent from my FIG-LX1 using Tapatalk

Ja isto čekam singapurcane od 22.feb Dispatched country of origin...

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

@Miksat

Nisi jedini :( :(

Ista situacija za par komada ( RV..CN )

rv.jpg

Hvala za info, moj paket onda verovatno sledeće nedelje kad nije do sad došao....

Ja isto čekam singapurcane od 22.feb Dispatched country of origin...

Isti slucaj I kod mene. Interesantno, jedan paket preko Singapura "Dispatched to overseas" od 01.03. sa oznakom RF...SG, stigao 03.03 I kod mene bio 04.03., dok ostalih, sa oznakom RB...SG iz Februara od 23-28.02 (6 paketa) nema jos uvek. Cak mi je I paket preko Belgijanaca stigao pre Singapura, sto ne biva :))).

Imam jos neke preko 4PX Singapore Post OM Pro, koje cekam od 22.-23.02. Izgleda da za njih u ovoj godini nema vise obavestenja preko singapurske poste ili tracking sajtova kada pristignu u Srbiju "arrival at destination post" (znam da nema nikakvog obavestenja kod nase poste posto spadaju u male pakete UB...SG), kao sto je to bio slucaj prosle godine (16. novembar)

Za prvu posiljku preko njih (4PX Singapore Post OM Pro) u ovoj godini, nisam ni znao da je pristigla (26.02), jer je bas tog dana informacija na 17track potpuno nestala, kao da broj jos nije ni unet u sistem. Prethodna informacija bila je da je posiljka poslata za Srbiju "Preparing to dispatch (Country Code RS)", a onda odjednom nista).

Zar je sad zaista tako dugacko cekanje na slanje RV CN i promenu statusa. Pa sta rade oni peske da ga nose pre bi stigli.

Poslato sa LYA-L29 uz pomoć Tapatoka

Isto Sing post dva paketa isto vreme poslata jedan je imao zadnji status 22.2 i usao u Srbiju 28.2 a ovaj drugi zadnji status 20.2 i nema ga jos..posle vikenda mozda ..

Paket iz US, poslat 11.2 preko USPS, nije jos uvek makao od Amerike, sad je na Jamajci???? Za ove je i kineska posta Brzi Gonzales...

@ Miksat

Posle koliko dana od dana objave broja za pracenje se pojavio prvi status ( za RV..CN ) ?

Ja sam danas otvorio spor za jednu od narudzbina , jer proslo je 10 dana , nema statusa , a prodavac se ne javlja...

Evo i dokaza da pojedine narudzbine u roku od 2-3 dana krecu na put :

hm.jpg

@ Miksat

Posle koliko dana od dana objave broja za pracenje se pojavio prvi status ( za RV..CN ) ?

Ja sam danas otvorio spor za jednu od narudzbina , jer proslo je 10 dana , nema statusa , a prodavac se ne javlja...

Evo i dokaza da pojedine narudzbine u roku od 2-3 dana krecu na put :

Pogledajte prilog 266859
27.02 dobio broj za praćenje, prvi status 09.01

Sta im znaci ovaj status? Nikad nisam imao ovakav slučaj. I što piše Bg, kad moji paketi idu na NS?
8c010e05dc3a573229879eb031c7ffea.jpg

Danas stigao u Srbiju paket od Sing post koji je imao zadnji status od 20.2 sada sledi carina i mozda cekanje nedelju dve..

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno