Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Onad je i moj verovatno stigao [emoji16] bez praćenja, ja sam naručio zamensko staklo za nokiu 7 plus, 4.6$, valjda neće na carinu i nadam se da kinez nije lupio neku veću cenu, kao što znaju...

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

Pa da bilo neubicajeno kasnjenje posto je Sing post dosta brz ovaj paket drugi sam dobio za 6 dana nakon tog zadnjeg statusa i 5 dana na carini je stajao samo ..Staklo ne bi trebalo mada nema pravila nije mi to islo na carinu nikad mada nikad se ne zna..Ova dva paketa su wifi uredjaji pa je logicno da idu na carinu..Kinezi inace uvek lupaju manju cenu mada ionako te kineske cene ne zance carini nista..Posto je carina inac eimala slucajeva punih slepera raznih laznih deklaracija pa to ne znaci mnogo..

Potpuno isti status imam na postinom sajtu, a evo sta pise na 17track. Jel zna mozda neko sta se desava sa paketom?
track.PNG

^^^ Isti slučaj za nekoliko paketa, baš se odužilo.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Sve sam u isto vreme naručio, samo jedan mi stigao. 3 su negde čame, čekaju da ih neko pokupi. Taj jedan što mi je stigao, stigao pre 10 dana, a sad ce mi isteci ovaj rok od 60 dana.

I ja čekam 4 paketa. Svi imaju praćenje ali se statusi nisu menjali danima. Ko zna gde je to zaglavilo. Iskreno imamo osećaj da je ovo naručivanje iz Kine postalo sve gore i gore. Nije do njih, oni to brzo spakuju i pošalju ali transport do Srbije je očigledno katastrofa...

Sent from my Xiaomi Redmi Note 5

Meni su 2 od 3 paketa(naruceni u 2-3dana razlike) stigla za 3 nedelje, ovaj treći čekam...
Singapur post za sad malo preko 2 nedelje, čekam ga i dalje...
Sve bez praćenja...

Tamo treba postaviti ljude koji hoće da rade, a ne one koji neće da rade, još su došli 90% preko veze.

Namerno uništavaju poštu jer planiraju da privatizuju profitabilni deo i to po što nižoj mogućoj ceni. Po planu su to već trebali da obave, ali im se nešto oteglo, valjda čekaju da se obezbede za još jedan ciklus na izborima ;)

Radnici masovno beže iz pošte, uslovi su im nehumani, dešava se da nemaju osnovna sredsva za rad. Nove radnike, pogotovo one u PE zapošljavaju na tromesečne, praktično volonterske ugovore koji im produžavaju par puta, pa ih onda šutnu. A ovi što su ostali su pretrpani poslom koji ne stižu da obave.

Pošta se namerno urušava iznutra, po već viđenom principu. Ista priča kao i sa GSP-om.

Namerno uništavaju poštu jer planiraju da privatizuju profitabilni deo i to po što nižoj mogućoj ceni. Po planu su to već trebali da obave, ali im se nešto oteglo, valjda čekaju da se obezbede za još jedan ciklus na izborima ;)

Radnici masovno beže iz pošte, uslovi su im nehumani, dešava se da nemaju osnovna sredsva za rad. Nove radnike, pogotovo one u PE zapošljavaju na tromesečne, praktično volonterske ugovore koji im produžavaju par puta, pa ih onda šutnu. A ovi što su ostali su pretrpani poslom koji ne stižu da obave.

Pošta se namerno urušava iznutra, po već viđenom principu. Ista priča kao i sa GSP-om.
Nema veze sa vezom tvoj post sa njegovom konstatacijom.
Ma covece moze radnika poste imati i 10000 i 100000 dzabe im sve dok carinik ne obradi paket taj radnik u posti koji razvrstava posiljke, moze da ga dućka, kapiras.
Ti si to nesto pomesao, sta rade radnici poste a sta carinici sa radnim mestom a u ispostavi GPC-a.
Bacas malo na politicki teren to se vidi i kao unistavanju poste, bla, bla, ali istina je da ovo sto si ti citirao nema nikakve veze sa postom vec sa carinom, cim carinik zavrsi pregled oni odmah razvstavaju i pakuju posiljke i tu nema laga kako ti pises, vec je lag na carini ne u posti.

Priča je išla i oko situacije u pošti, gde su gužve sve veće i veće, gde i te pakete sve sporije razvrstavaju. I gde ćeš sve češće dobijati pozive da dođeš po paket u poštu jer poštar ne može da postigne (imao si i te primere navedene) ili ćeš dobiti samo papirić u sanduče, čak i ako imaš nekoga kod kuće.

Sve su to spojeni sudovi. ;)

@ salabajzer

Iako ovo nije mesto za politiku , nazalost moramo da pomenemo da se nestrucan stranacki kadar zavukao svuda
i da gotovo svaki sistem razdire iznutra.....

Kinezi sa druge strane su preforsirali svoju postu , pa im se u Pekingu desavaju ogromni zastoji

Stizu da razvrstavaju nego carinici imaju puno posla tj manjak ljudstva, posta nema.
Moze postar da postigne, nego nece lakse mu je da ne nosi tvoj paket pored gomile pisama i sve, pa ti ispise papiric iako imas kod kuce nekog u to vreme, to je prava istina, pricao sam prosle nedelje sa mojim novim postarom stari koji mi je sve donosio uzeo socijalni i otisao u penziju, mator covek bio.
Ovaj mi dva puta istavio papiric i jad je bilo nekog, savatam ga ja proslo nedelje slucajno posto sam bio na GO i ispitam ja njega sto on meni ne donosi pakete kad je stari donosio.
Te ce on pa znas mnogo narucujete i ne mogu svima da ponesem pa ubacim papirice, reko znam vidim, ali kao vidim da si dobar momak :) pa evo ti moj broj i kad vidis da je stigao paket u nasu postu javi mi se i ja cu tvoj uvek tebi poneti.
Generalno kaze da ima puno paketa i da narod sve vise narucuje, ali pitah ga sto se ne zaposli jos postara, to je nemoguce jer bi onda bilo dvojica i vise na jednom reonu a to nije moguce niti je opravdano i samo iz tih razloga ostavljaju papirice a ponesu ponesto manje sto moze da im stane u torbicak, tako im je naredjeno da rade.
Dakle nije manjak postara ima ih taman, nego narod mnogo narucuje, nego bi trebali da oforme sektor i da imaju po coveka koji ce samo da isporucuje pakete a postar samo pisma, a to je nemoguce jer treba platiti te ljude.
Neki se ovde bune cim se neko zaposli u drzavnom preduzecu, odmah pljuvacina nista ne rade a uzimaju lovu, dakle treba platiti te ljude.
Sve to kosta i to mnogo tako da im je najjeftinije da postari ubacuju papirice a ti da odes u postu po paket.
To je od skorije, recimo ranije je bio samo jedan salter u mojoj posti za izdavanje paketa sad uvek rade 2 a skoro svaki put vidim da i treci radi a i uvek pored ta tri moram da cekam u redu, nekad jad je bio jedan a ja nesto kabasto narucio sto nije mogao postar da ponese ima tome bar 4 god, radio sam 1 salter i nikog nije bilo te sam bio prvi i jedini u tom trenutku da preuzmem paket.
Sad kazem ti tri rade i uvek guzva.
Ljudi naprosto mnogoooo narucuju, ko ti kaze drugacije, laze.
Eto to ti je prava istina o tome i ne daj da te neki farbaju a ljudi su oduvek kukali i nikad im nije dovoljno tako da zaposle jos 50 postara u tvojoj posti, kukace da ih je malo i da treba jos, ali ovaj je bio redak koji je priznao da ih ima dovoljno ali da se ludacki narucuje.
Ja uvatih sebe da sam narucio u najkracem mesecu u godinu preko 15 paketa, sta dalje da ti kazem a poznajem ljude koji preprodaju stvari i koji bukvalno svakodnevno narucuju po vise stvari, ha nikad nista za zadnjih 11 godina od kako narucujem nisam prodao, poklonio DA prijateljima, bratu itd, prodao nikad nista a skoro stalno narucujem, a ja sam mala maca kazem ti koliko neki moji poznanici narucuju i to na po vise adresa da ih carinici ne provale, sou sta sve ima.

Pominjali smo pre neki dan posiljke sa brojem za pracenje u formatu RV.....CN

Da li jos neko ima RV..CN broj za pracenje i da li se i za koliko dana pojavio status.

Ja pratim par komada i posle duze od 10 dana jos uvek stoji Tracking information is temporarily unavailable.

@ salabajzer

Da imaju dovoljan broj postara , isporucili bi sve na vreme.

Takodje da menadzeri hoce da integrisu nove sisteme za koje imaju kapacitete , guzve bi se znatno smanjile...
Ali sto bi oni nesto menjali - ne idu oni po terenu , a plata redovno stize.

@vanbasten

UI..CN nije China Post

hm.jpg

ovaj UN od 14.02 stigao danas

Zanimljivo kinez je postavio d aje posiljka poslata tek nakon pet 5 dana nakon sto je uopste poslao verovatno da bi produzio malo purchase protectiom..Par posiljki su mu se zagubili pa verovatno tako da produzi koji dan ako eventualno bude kasnila..

@ salabajzer

Da imaju dovoljan broj postara , isporucili bi sve na vreme.

Citas li druze sta sam napisao?
Ima ih dovoljno ali ne mogu da nose sve pakete fizicki pored torbe prepune koverti.
Oni sve koverte(sto im je i osnovni posao) uredno i na vreme podele dakle ima ih dovoljno za njihov osnovni posao.
Kada se pisao pravilnik sta je u obavezi postara i sta mu je u opisu radnog mesta sto se nije menjalo decenijama unazad mislim da je pravilnik iz 70 i neke, tad se nije porucivalno nista online jer net nije ni postojao paketi su se slali u jako smesnom broju i uglavnom iz grada u grad, od tada se nije promenilo nista sta je nadleznost postara a zapisano je ostalo da on donosi pakete.
To bi trebalo izmeniti kazem, oformiti posebnu sluzbu za dostavu paketa porucenih iz inostranstva preko poste, ali kazem to iziskuje brdo novih stvari, nova vozila kojim bi taj neko po vasem kraju donosio pakete, plata za njega, porezi, svasta nesto, to nas sistem ne moze da izdrzi suvise i sad ima ljudi u javnom sektoru doduse obicno ih ima tamo gde se najmanje radi a tamo gde se iole radi stvarno nesto u operativama raznoraznih preduzeca tu po pravilu ima manjk radne snage, jer su svi preko stranaka uhlebljeni da samo sede i dobijaju plate.
Sad odoh u politiku, ali to ti je ko spojeni sudovi, sve je povezano.
Eto nadam se da si shvatio zasto ostavljaju papirice iako njih ima dovoljno za rad njihove osnovne delatnosti a to svakako nije donosenje svakog oaketa jer to fizicki nije moguce da potrpa u torbu a neretko su i reoni pojedinima daleko od maticne poste, to je vise na obodu grada tako.

@salabajzer

Pismo moze biti od par grama do 2kg.
I postar je duzan da donese pismo od 10g i posiljku od 2kg koja je kategorisana kao pismo !!!

E tu nastaje problem jer postari nisu u stanju da isporuce i ta "velika pisma" , a to znaci da ih u pojedinim postama nema dovoljno.

Da li si citao samo poslednjih par strana ili ovu pricu o Posti i postarima pratis aktivno bar godinu dana unazad ovde na forumu ???

Pitam jer o mnogim stvarima je raspravljano vec X puta , pa da ne ponavljamo.......

Zanimljivo kinez je postavio d aje posiljka poslata tek nakon pet 5 dana nakon sto je uopste poslao verovatno da bi produzio malo purchase protectiom..Par posiljki su mu se zagubili pa verovatno tako da produzi koji dan ako eventualno bude kasnila..
Pre će biti da ti je dao lažni tracking number.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

@salabajzer

Pismo moze biti od par grama do 2kg.
I postar je duzan da donese pismo od 10g i posiljku od 2kg koja je kategorisana kao pismo !!!

E tu nastaje problem jer postari nisu u stanju da isporuce i ta "velika pisma" , a to znaci da ih u pojedinim postama nema dovoljno.

Da li si citao samo poslednjih par strana ili ovu pricu o Posti i postarima pratis aktivno bar godinu dana unazad ovde na forumu ???

Pitam jer o mnogim stvarima je raspravljano vec X puta , pa da ne ponavljamo.......
Ja u klin, ti u plocu.
Nebitno stvarno energiju necu trositi na ove stvari, ja ti kazem kako jeste, ti budi ubedjen da je tako kako ti mislis i to je to svi srecni, samo neki malo nezadovoljni(odgovorom).

@salabajzer

Kako god okrenes , Posta nema dobru organizaciju jer radi po zastarelim metodama...

Ja bih pre rekao praistorijskim... [emoji23]

Sent from my Xiaomi Redmi Note 5

Krkobabić like this [emoji16]

Jel normalno da se status za praćenje javlja 1-2-3 nakon što prodavac pošalje? Evo već druga pošiljka preko Singapura i opet treba vremena da broj za praćenje bude u upotrebi...
Kineska pošta uvek normalno čim dobijem broj odmah je aktivan...

Jeste, normalno je za pošiljke koje idu preko Singapura

Krkobabić like this [emoji16]

Jel normalno da se status za praćenje javlja 1-2-3 nakon što prodavac pošalje? Evo već druga pošiljka preko Singapura i opet treba vremena da broj za praćenje bude u upotrebi...
Kineska pošta uvek normalno čim dobijem broj odmah je aktivan...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno